X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaś teściowa liczyła na dziewczynkę, w sumie jak przy każdym wnuku, teraz będzie trzeci 😁 sama ma trzech synów i jej niespełnionym marzeniem jest córką 🤣 a że już u niej to niemożliwe, to usilnie marzy o wnuczce 🙈 ale to aż chore jest, jakie ona widziała we mnie "objawy dziewczynki" 🙈 a jak się dowiedziała dziś, że chłopiec, to wręcz się załamała w momencie. 🙈

Dla mnie płeć nie miała zadnego znaczenia 🙂 staraliśmy się długo o drugie dziecko, po drodze jedno straciliśmy, teraz też sytuacja nie była stabilna na początku, więc dla mnie dzisiejszy dzień jest najszczęśliwszy od kilku tygodni. 🥰 Synek rośnie i jest mu tam dobrze, nigdzie się nie wybiera 💙 marzyliśmy o drugim dziecku, nie o dziewczynce, po prostu o drugim dziecku 🥰

Polaya, Kika95, MonikaMonia, Światełko, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość

👩'95 👨'94

👦08.2020
    👼07.2022
    👦02.2024
    ⏳01.2025 starania o 👶❤️

Wysłany: 27 września 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, kolejny chłopak do drużyny 😍❤️

eM 🌺 lubi tę wiadomość

age.png
  • OvuFriend

Wysłany: 27 września 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moderator Forum wrote:
    Masz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!

Jak to działa?

❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.

❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤

Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂

Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀
    Jeśli cierpisz na inne zaburzenia tarczycy np. nadczynność lub Hashimoto, również możesz zgłosić się po prezent. 🎁

• Delfi Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po badaniach połówkowych, sama wizyta trwała bardzo krótko, lekarz prawie nic nie komentował, ale najważniejsze że wszystko wyszło w porządku :) kolejny raz potwierdziło się, że będzie chłopiec, więc nie spodziewam się w tej kwestii już zmian. Waga 316g :)

Saya, Kika95, Światełko, Skatusia🥰, eM 🌺, Kropkaxyz, MonikaMonia, xMartaa lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, super wiadomości! Połówkowe to bardzo ważne badanie, teraz już możesz być spokojna. Synek rośnie cały i zdrowy! 💙

Delfi, Wioleta91, Polaya lubią tę wiadomość

👩'95 👨'94

👦08.2020
    👼07.2022
    👦02.2024
    ⏳01.2025 starania o 👶❤️

Wysłany: 28 września 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi super ze wszystko dobrze, jaki duży dzidziuś już 🤭 jejku te wzrosty teraz faktycznie będą gwałtowne. Patrzę na to pod względem tego, ze różnice między naszymi maluszkami to średnio jakieś 2 tygodnie a Twój maluch ma prawie dwa razy większa wagę od mojego 🙈

dziewczyny stosujące na rozstępy coś innego niż mustela - jak z wchlanianiem? niedługo wykończę mustelę i chciałabym chyba zmienić krem. mustela ma taki charakterystyczny zapach, który może nie drażni mnie jakoś strasznie ale poprostu mi się nie podoba a w dodatku mam takie odczucie ze cholernie długo się wchłania i po kapieli jak się ubiorę to połowa zostaje na ubraniu 🥲
    macie jakieś polecajki z szybszym wchłanianiem i dobrymi opiniami? :)

Delfi lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam nic sprawdzonego do polecenia na rozstępy, ale ostatnio wyczytałam, że przed USG nie powinno się smarować oliwkami na rozstępy. To tak piszę jako ciekawostkę (sama o tym nie wiedziałam), nie wiem ile w tym prawdy, podobno może być problem z widocznością na USG.

Ze wzrostem to prawda, wczoraj sobie spojrzałam na tabelę wzrostu dzieci i w 20 tyg przewidziana średnia waga to około 310g (zakładam, że to waga dziecka na 50 centylu), a w 27 tyg już 1kg 😅 przez 7 tygodni waga mniej więcej zwiększy się do 1kg :D
    Przynajmniej nie będę czuła, że ten wzrost wagi, to tylko moja waga 🙂

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski 😅 ja się przyszłam trochę wyżalić 😅 właśnie wyrzucono mnie z pracy, bo jestem chora, w ciąży, i jeszcze kończyła mi się umowa 😅 potrzebuje małego ojojania 😅

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Hej laski 😅 ja się przyszłam trochę wyżalić 😅 właśnie wyrzucono mnie z pracy, bo jestem chora, w ciąży, i jeszcze kończyła mi się umowa 😅 potrzebuje małego ojojania 😅

Ale masz na myśli wysłano do domu? :) czy dosłownie wyrzucono? Pytam, bo przecież w ciąży nie wolno zwalniać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 11:43

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Ale masz na myśli wysłano do domu? :) czy dosłownie wyrzucono? Pytam, bo przecież w ciąży nie wolno zwalniać :)
    Niestety umowa zlecenie. Chyba Mogą wszystko.?

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Niestety umowa zlecenie. Chyba Mogą wszystko.?

Przykro mi, w takiej sytuacji niestety tak :(
    Szkoda, że pomimo poświęcenia, (chodziłaś mimo złego samopoczucia) nie docenili tego :( i to dowód na to, aby myśleć tylko o swoim samopoczuciu, bo poświęcenie nie jest doceniane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 12:06

Polaya, Wioleta91 lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 bardzo mi przykro 😔
    O ile czasami mam dość mojej firmy to naprawdę kobiety w ciąży mogą liczyć na wsparcie i "ochronę", stąd też nadal pracuję, bo oni są fair wobec mnie więc i ja chcę być wobec nich, gdyby się jednak coś działo to wiadomo że odpuszczę

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, bardzo mi przykro. Kawał dziada z tego, kto tak postąpił... Ale takie są realia niestety w naszym kraju, umowa zlecenie - umowa śmieć, niczego nie można być na niej niestety pewnym...

Ale kochana, odpoczywaj teraz, myśl tylko o sobie i sybku. A praca nie zajac, pieniądze są ważne, ale nie najwazniejsze. Po urodzeniu odpoczniesz i kiedy będziesz czuła, że jest odpowiedni moment to poszukasz czegoś dla siebie. Najważniejsi teraz jesteście Wy 🤰❤️

Wioleta91 lubi tę wiadomość

👩'95 👨'94

👦08.2020
    👼07.2022
    👦02.2024
    ⏳01.2025 starania o 👶❤️

Wysłany: 28 września 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Wiola, powiem Ci, że szok patologiczny ten pracodawca serio. Jednak teraz masz więcej czasu dla Was. Długo tam pracowałaś?

Ja dziś jadę na comiesięczne Usg 😍dopiero na 19.30

Jeszcze wpadłam na szalony pomysł i wychodzę za mąż w przyszłą sobotę 😅na spontanie 2tyg czekania i tylko tyle na przygotowania 🤣

Będzie fun już jest 😅. Mało się udzielam, ale czytam na bieżąco. Sporo dziewczynek przybylo i chłopców 😍

Fajnie, że zaczynacie dziewczyny coś czuć ja czuję niby, ale nie wiem czy to to czy mój żołądek 😆
    Wczoraj robiłam polowanie na staniki bo stare już cisną to samo spodnie i piżamy 😂

4,5kg plus a u Was?

Karina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktualnie +4kg, było więcej ale po chorobie zniknęło 😀

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +4.5kg było więcej na początku, ale sterydy odstawione to i waga niższa..

Magdzia ale spontan! Tylko ślub cywilny, czy też kościelny i jakieś przyjęcie?

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia, no powiem ci, że nieźle z tym ślubem 🤣🤣🤣 mam nadzieję, że jakąś fotkę nam tu wstawisz za dwa tygodnie jako ZONA 😍🥰

U mnie na plus tak zależy którego dnia się zważę 🤣 ale jest ok. 2,5-3 kg 🙈

Jeśli chodzi o ruchy, to w tej ciąży poczułam je ciut szybciej i teraz to już w ogóle czuje te kopniaczki doskonale🥰 w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i ono amrtozywalo, te ruchy na początku nie były aż tak wycuzwalne, teraz jest inaczej, właśnie dużo mocniej 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 17:34

👩'95 👨'94

👦08.2020
    👼07.2022
    👦02.2024
    ⏳01.2025 starania o 👶❤️

Wysłany: 28 września 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, ale buc z tego pracodawcy 😔 choć szczerze to i ja mam ze swoim aktualnie przeprawę, bo nie chcą mi aneksu dać z drugą częścią mojej podwyżki z niewiadomego powodu, więc samo myślenie i użeranie się z nimi sprawia, że mi źle.

Mqgdzia, no proszę, gratulacje! No i powodzenia na wizycie ❤️

Jeśli chodzi o moją wagę, to nadal jestem na - 1,5/2kg...

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia powodzenia na wizycie i super pomysł ze ślubem ❤️

To chyba ja tylko tak dużo przybrałam, aż mi z tym źle… +8kg :(

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola bardzo mi przykro 😥 z tego szefa kawał...
    Teraz co najważniejsze to skup się na sobie i dzieciątku, dużo odpoczywaj 😊 a praca po wszystkim na spokojnie sama się znajdzie i uwierz będziesz się z tego śmiała po czasie 😊

Mqgdzia76 wow ale informacje, super ❤️

Wioleta91 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ