Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Delfi wrote:Mqgdzia powodzenia na wizycie i super pomysł ze ślubem ❤️
To chyba ja tylko tak dużo przybrałam, aż mi z tym źle… +8kg -
eRKow. wrote:Miałam już po dobry wynik w pierwszym trymestrze, ale po odstawieniu leków zaczęła mi waga spadać, choć jem tak jak wcześniej. Może u Ciebie też to jest spowodowane jakimiś lekami.
Tyle że ja tylko witaminy biorę nie wiem, może przez te moje mdłości, jak zjem, to mi zdecydowanie lepiej, więc jem bardzo regularnie… łudzę się, że może to woda mi się zatrzymuje w organizmie i po porodzie zejdzie. Na pewno różnice w piersiach mam, bo nawet jak np sukienka w okolicach brzucha jest luźna, to mi nie przeszła przez piersi/klatkę piersiową… więc ogólnie się powiększyłam z każdej możliwej strony. Tyle dobrze, że byłam szczupła przed, więc postronna osoba tego nie widzi, ale ja to odczuwam -
Wiola… współczuje pracodawcy. kawał ch… reszta mendy ale jak pisały wcześniej dziewczyny - praca się znajdzie jak już będziesz na to gotowa a teraz najważniejsze jest to, żebyś dbała o siebie i dzidziusia ♥️
Madzia wow 🤭😁 ale spontan, planujecie jakieś przyjęcie w lokalu? Podziwiam za odwagę na taka szybką organizacje! Będzie co opowiadać dzidziusiowi 😁 Tylko żebyś się za bardzo nie stresowała tą presją czasu 🙈 Powodzonka na wizycie, czekamy na info 🍀
U mnie na plusie średnio 2,5kg i myślałam ze to dużo, widzę po sobie ze zatrzymuje mocno wode.. pisałam wam tu już chyba ze pojawił mi się cellulit na nogach - właśnie wodny..Wioleta91, Mqgdzia76 lubią tę wiadomość
-
A to raczej u mnie musi być woda…teraz weszłam na wagę i 4kg mniej niż 3-5 dni temu… tak więc poczułam ulgę tym bardziej, że jutro wizyta u ginekologa, który komentował ostatnio moją wagę, że za szybko rośnie. Mam nadzieję, że jutro nie będę ważyć 3kg więcej 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 21:41
-
MonikaMonia wrote:Dziewczyny a jakieś spożywcze zachcianki? Ja mogłabym nie jeść niczego innego poza ogórkami małosolnymi 🙈
U mnie zachcianek raczej brak, jedynie co, to mam wstręt do rzeczy, które wcześniej lubiłam, np kawa, pomidory, kiszone ogórki, małosolne również -
Już mi przeszło 😁
Wasze wsparcie plus randka z mężem to najlepsze co mogło mi się dziś przytrafić ❤️
Zajmę się teraz brzuchem 😛
Co do wagi, u mnie kilogram na plusie, ale jestem trochę plus size więc widzę jak z nóg, czy z boczków i twarzy że mnie zeszło a poszło w brzuch więc póki co jestem zadowolona 😂
Zachcianki mam w kratkę. Kanapka z nutellą potrafi zmienić się w ogórka kiszonego lub coś ostrego.
Dzień bez jabłka to dzień stracony - gdzie wcześniej mogło dla mnie nie istnieć 😅MonikaMonia, Mqgdzia76, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Hej w piątek !
Dobrze, że to juz bo kolejnego dnia bym chyba nie przetrwała potrzebuje luzu a więc wybieramy się na weekend na mazury. Co prawda temperatura ma spadać ale nie przeszkadza nam to, nawet lepiej bo nie będę się tak męczyła.
a Wy jakie macie plany na weekend?
Jeszcze kontynuując zachciankowy temat - Delfi mnie tez odrzuciło od kawy. Wcześniej mogłam wypijać po 2/3 dziennie, w trakcie sesji na uczelni nawet po 5 filiżanek a teraz mogłaby nie istnieć Jak już sobie zaparzę to wypije kilka łyków i do zlewu 🙈
Maaadzia my tu czekamy na super informacje 😂🍀 daj nacieszyć oko słodkim bobaskiemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 08:33
Mqgdzia76, Wioleta91 lubią tę wiadomość
-
U nas weekend zakupowy, ubrania dla mnie bo się w większość nie mieszczę, pewnie coś dla młodej, na pewno chcemy kupić wózek o ile będzie na stanie ten konkretny, jeśli nie to zamówimy przez sklep bo tak nam wygodnie 😀 Oprócz tego fryzjer, nareszcie zetnę moje siano 😊
Mqgdzia76, MonikaMonia, Delfi lubią tę wiadomość
-
Hej,
U mnie sobota na budowie. Kończymy grodzic działkę. Więc mąż ciężko pracuje, a ja będę pilnować kuchni 😂 ale w niedzielę odpoczniemy - jakiś spacerek, ale przede wszystkim czas we dwoje:-)... no, we trojeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 08:50
Mqgdzia76, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
Polaya ja ostatnio przechodziłam kryzys ubraniowy, usiadłam w sypialni i popłakałam się nad tym ze wszystkie moje dżinsy nadają się do tego żeby je spakować w worek i schować głęboko do szafy 🤣 w HM są fajne modele ciążowych spodni - kupiłam przedwczoraj 3 pary, zupełnie nie wyglądają jak ciążowe, tylko wiadomo dłuższa bluzeczka bo na całym brzuszku zamiast dżinsu materiał 🤭 ale ceny, kosmos. Myślałam ze padnę przy kasie jak mnie podsumowali 😭
Fajnie, ze macie już wybrany wózeczek, my jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Tak się zastanawiam, czy nie zaczekać na black friday 24 listopada i wtedy zamówić. Wiadomo, ze wcześniej wybierzemy i zorientujemy się w cenach bo lubią robic w balona przy tych promocyjnych weekendach.
Jeśli chodzi o zakupy to przełamałam się wczoraj i kupiłam 3 pary śpioszków, były tak słodkie ze nie mogłam się oprzeć, czekam az dojdą. Frajda nieziemska, czuje ze zachodzi we mnie jakiś przełom i powoli przestaje się bać, ze coś się z nami stanie niedobrego🥹
eRKow praca w kuchni to tez praca, musisz dobrze nakarmić żeby się ogrodzenie nie posypało 🤣 powodzonka 🍀 i udanego wypoczynku 😘
Madzia to widzę, ze kawaler wiercipięta tak jak nasz. Emil tez tańczy na badaniu, obraca się tyłkiem, macha rękoma, nogami - szaleństwo. Ale mamy upartego lekarza, strzela mu fotki żeby złapać jakąś konkretną 🤭Duży chłopczyk, rośnie zdrowo to najważniejsze. Współczuje obsuwy, to chyba moja największa zmora u lekarzy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 11:42
-
Mqgdzia76 wrote:A i udało się zważyć młodego 227g 😍😍waży na tydz więcej niż ma
-
Co do ciuchów ciążowych to u mnie w mieście jest totalna tragedia. Wyszłam rozczarowana wczoraj ze sklepów. Nawet nie ma fajnej bielizny dla kobiet w ciąży. Jeśli któraś z was ma sprawdzony sklep z wysoką bielizną. Taką najlepiej za pępek to będę wdzięczna za informację 😊
Z plusów kupiliśmy wczoraj wózek ! I już chce jeździć tak bardzo że chyba kota wezmę na przejażdżkę 😂 ale tyle ile spędziliśmy czasu w sklepie na testowaniu i analizowaniu wraz z doradcą to po prostu szok. Dobrze że mamy to za sobą i cieszę się że mój partner był bardzo zaangażowany. Pozwolił mi szybciej podjąć decyzję bo zapewne sama to bym wywaliła ręce i wyszła bez decyzji😅 -
Z tym kryzysem ubraniowym to tak już bywa. Ja już dzinsy na bok odłożyłam, letnich ubrań mam już dość, bo też kombinacje 🤣 Ale dziewczyny, głowa do góry! Teraz jesień, można fajne stylowki ogarnąć, sukienki dzianinowe, leginsy, eksponować i cieszyć się tymi brzuszkami i tym stanem 🤰bo uwierzcie, mega szybko mija 🙈
MonikaMonia lubi tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
U nas jeśli chodzi o zakupy, no to z racji, że będzie drugi synek, sporo rzeczy już będziemy mieli. Ja też robiłam bardzo basicowa pierwsza wyprawke, nie taką typowo chłopięca. Z tym, że starszy letni, a tutaj zima, więc no trochę garderobę o zimowe rzeczy musimy poszerzyć 🙂 fotelik i wózek też nam odejdzie, no generalnie sporo rzeczy. Teraz chcemy postawić na dostawke do łóżka zamiast łóżeczka. Choć nie wiem jak to się skończy, bo pierwszy spał i śpi nadal z nami 🤣🤣🤣 na pewno chcę kupić nowy kokon, bo pierwszy z racji intensywnego użytkowania i prania nam się zniszczył. Muszę sobie stworzyć listęz żeby nie przesadzać z tymi zakupami 🙈🙈🙈
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Jeśli chodzi o moje zakupy ciążowe, to na razie zainwestowałam w leginsy ciążowe i staniki, bo biust mi tak urósł, że o przedłużkach nie ma mowy, a z miseczek to się tak nieestetycznie wręcz ,,wylewa" 🙈
Na jesień bardzo lubuję w sukienkach bo to najprostsza stylówka i mam dużo takich co pomieszczą rosnący brzuszek bo np są na gumce, więc na razie z zakupami dla siebie stopuje.
Dla młodego już planuje co nieco kupić, tylko czasu brak, a jak jest czas to siły brak 🤣 oby październik był łaskawszy dla mnie 😁