Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam po weekendzie 😊

Widzę że był temat drugiego imienia, my zdecydowaliśmy że będzie jedno, jakoś oboje z mężem totalnie tego nie czujemy 😉

Jeśli chodzi o szumisia to też będziemy kupować 😃

Kwiatek, ale niespodzianka gratulacje 💓
    Światełko powodzenia na wizycie ✊

Przesyłam zdjęcia mojego brzuszka, w końcu coś zaczyna być widać 🙈
    IMG20231002100727.jpg

kwiatek100, Skatusia🥰, eM 🌺, Saya, Delfi, MonikaMonia, xMartaa, Wioleta91 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać po wizycie, dopiero o 16:25 wchodzę. Dzisiaj dzień przywitałam mdłościami i wymiotami, miałam nadzieję że to już za mną. Dzisiaj u mojej córki jakiś gorszy dzień, dramat goni dramat, dopiero 11 a ja już wysiadam. Skończę w psychiatryku, ale tak to chyba jest 1,5 rocznym dzieckiem😂 może dzisiaj się w końcu dowiem kto tam mieszka w brzuszku ♥️ czuje teraz bardziej dziewczynke😛a kopniaczki już wyraźnie.

Polaya lubi tę wiadomość

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika95 wrote:

Widzę że był temat drugiego imienia, my zdecydowaliśmy że będzie jedno, jakoś oboje z mężem totalnie tego nie czujemy 😉

IMG20231002100727.jpg
    Kika, jaki zgrabny brzuszku♥️ to u mnie tylko taki wielki... a dodam że jestem bardzo szczupła.

Kika95 lubi tę wiadomość

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Saya Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kwiatek, witaj w teamie dziewczynek! 😁

U nas też będzie tylko jedno imię. Nie czujemy potrzeby dawać dwóch.

Dziewczyny, mamy już łóżeczko, materac i przewijak, będzie nakładany na łóżeczko. 😊

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ale szczupły brzuszek! To aż nie wiarygodne! U mnie to już że 3 razy większy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 13:21

Polaya, Kika95 lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała magia ciąży, każda przechodzi ja inaczej, każdej w innym momencie wychodzi brzuszek ❤️❤️

Kika95, Karina lubią tę wiadomość

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya, powoli zaczynasz urządzać kącik 🥰

Dziewczyny, jak jest z L4 w ciąży, właśnie się zorientowałam że jeszcze nie dostałam pensji, na zwolnieniu jestem od połowy sierpnia i teraz zastanawiam się czy to pracodawca wypłaca czy teraz już ZUS? A jeśli ZUS to coś powinnam im zgłosić czy oni z automatu płacą? Kompletnie się na tym nie znam...

Saya lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika95 wrote:

IMG20231002100727.jpg
    Sama czekałam na brzuszek i totalnie to rozumiem, a teraz chętnie zamieniłabym się 😂 Zaczęły się bóle kręgosłupa, spać mogę tylko na boku, z łóżka ciężko wstać, a będzie tylko gorzej, choć i tak jestem dumna z mojego brzusia i chętnie go eksponuję 🤰

• Delfi Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Saya, powoli zaczynasz urządzać kącik 🥰

Dziewczyny, jak jest z L4 w ciąży, właśnie się zorientowałam że jeszcze nie dostałam pensji, na zwolnieniu jestem od połowy sierpnia i teraz zastanawiam się czy to pracodawca wypłaca czy teraz już ZUS? A jeśli ZUS to coś powinnam im zgłosić czy oni z automatu płacą? Kompletnie się na tym nie znam...

Pierwsze 30 dni w danym roku kalendarzowym płaci pracodawca, potem płaci ZUS. Też zależy, kto jest płatnikiem (zależy ile w firmie jest pracowników). Jeżeli do 20, to płaci bezpośrednio ZUS, jeżeli powyżej 20, to płatnikiem jest pracodawca (dostajesz przelew od pracodawcy, a potem pracodawca tak jakby rozlicza się z zusem). Jeżeli powinnaś dostać od pracodawcy przelew, to terminy powinny być takie, jak normalnych wypłat. Jeżeli z Zusu, to z Twojej strony jest jedynie wysyłanie L4 do pracodawcy, a resztę formalności załatwia pracodawca (wysyła Z-3 do zusu). Problem w tym, że jeżeli pracodawca nie wyśle Z-3, Ty nie otrzymasz przelewu i to może trwać miesiącami. Przy dłuższym opóźnieniu warto zadzwonić do zusu zapytać, czy otrzymali Z-3, a potem przypomnieć się u pracodawcy, jeżeli nie wysłał tego dokumentu. To tak w skrócie :)

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi dziękuję bardzo, czyli jak u mnie pracodawca zatrudnia prawie 100osob to on płaci, w takim razie dopytam u koleżanek czy nie ma opóźnień.

Polaya mi też się podoba, i coraz częściej już proponowane mi są przywileje kobiet w ciąży. Dziś już trzy razy mnie w sklepach do kasy przepuszczano 😂

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Delfi dziękuję bardzo, czyli jak u mnie pracodawca zatrudnia prawie 100osob to on płaci, w takim razie dopytam u koleżanek czy nie ma opóźnień.

Polaya mi też się podoba, i coraz częściej już proponowane mi są przywileje kobiet w ciąży. Dziś już trzy razy mnie w sklepach do kasy przepuszczano 😂

Dokładnie tak, pracodawca płaci :)

Ooo mnie jeszcze nikt nie przepuścił, jak ubiorę nie obcisłą bluzkę, to obcy po mnie nie widzą, że jestem w ciąży, jedynie ci co mnie znają dostrzegają różnice.
    Jak chodzę na morfologię na NFZ lub oddać próbkę moczu, to na drzwiach jest napisane o pierwszeństwie „kobiety w widocznej ciąży”. A znów jak się bierze numerek z automatu, to są zwykłe numerki i numerki dla kobiet w ciąży (już bez info, że widocznej). Bardzo mi było głupio wziąć ten dla kobiet w ciąży, gdy nie miałam widocznego brzucha- skoro na drzwiach jest mowa o widocznej ciąży, raz tak godzinę w takiej kolejce stałam... Ostatnio jednak jak się brzuch trochę pokazał, to ubrałam obcisłą bluzkę i wzięłam ten numerek dla kobiet w ciąży i weszłam bez kolejki. Ten wzrok mógłby zabić 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 14:30

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania krwi od samego początku robię z numerkiem "kobiety w ciąży", jakoś się nie przejmowalam że brzucha nie widać. Zwłaszcza że gorzej się czułam jak nie było widać, czasem było mi słabo, duszno. Teraz zdecydowanie lepiej więc w sklepach mówię że wszystko jest dobrze i mogę postać, ale na siłę mnie i mój brzuch przepuszczają 😂

Polaya lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Cała magia ciąży, każda przechodzi ja inaczej, każdej w innym momencie wychodzi brzuszek ❤️❤️

Dokładnie 😊🥰

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irytuje mnie, że w moim laboratorium nie ma osobnych numerków dla kobiet w ciąży, ostatnio czekałam w kolejce z kaszlącymi i kichającymi, ogólnie mogę posiedzieć, ale ilość bakterii tam obecna mnie przeraziła

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może spróbuj podejść bezpośrednio do okienka i powiedzieć, ze jesteś w ciąży i chciałaby skorzystać z usług bez kolejki - u mnie w labolatorium tak właśnie to działa, tez nie ma specjalnych numerków dla kobiet w ciąży. Na początku się bałam bo myślałam ze wpakuje się w paszcze lwa i zaraz mnie jakaś baba zrypie ale nie, jeszcze nie oberwałam 🤣

Dziewczyny ja z kolejnym pytaniem… od południa męczą mnie takie ukłucia w okolicy pępka, czy któraś z Was tez tak miała/ma? Martwi mnie to troszke mimo, ze czytałam ze może to być spowodowane rozciąganiem macicy 🙈

Polaya lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, jaki zgrabny brzusio 😍 ja już nosze kulkę przed sobą i to taka sporawych rozmiarów 🤣

Kika95 lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Światełko jak wizyta?

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. W brzuszku mieszka dziewczynka♥️ waży już 316g, na ten moment wszystko jest ok. Mam piękne zdjęcie twarzy😉 kolejna wizyta 21.10. Szyjka zamknięta,dluga.

Polaya, Delfi, Kika95, Skatusia🥰, Kropkaxyz, xMartaa, eM 🌺, MonikaMonia, Marysiaa, kwiatek100 lubią tę wiadomość

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Domczixv Znajoma

Wysłany: 2 października 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ktoś tak jak ja ma już prawie całą wyprawkę gotową? Bo widzę, że większość z was dopiero się zaczyna rozglądać. Mi w tym tygodniu przyjdą ostatnie paczki, w tym już z apteki, a w następnym wózek do odbioru. Nie wiem co teraz będę robić w wolnym czasie 😅 u nas jutro wizyta kontrolna, a 18.10 drugie prenatalne, mam nadzieję, że dowiem się kto mieszka w brzuszku.

• Polaya Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domczixv wrote:
    Dziewczyny, a czy ktoś tak jak ja ma już prawie całą wyprawkę gotową? Bo widzę, że większość z was dopiero się zaczyna rozglądać. Mi w tym tygodniu przyjdą ostatnie paczki, w tym już z apteki, a w następnym wózek do odbioru. Nie wiem co teraz będę robić w wolnym czasie 😅 u nas jutro wizyta kontrolna, a 18.10 drugie prenatalne, mam nadzieję, że dowiem się kto mieszka w brzuszku.
    Przy moim trybie życia to nie wiem czy z wyprawką zdążę do porodu 😁 Mamy kilka pojedynczych ubranek i zamówiony wózek

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ