Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm myślę że mogło się coś naciągnąć MonikaMonia przy takim ruchu. Ja tak wgl od siebie polecam wizytę u fizjo urogin. Poszłam z bólem przepony i mięśni międzyżebrowych, przy okazji też sprawdzić jak stan mięśni na dole ;p i okazało się że mam rozejście mięśnia prostego brzucha..co jest dość szybko jak na ten etap ciąży. :x jestem zatejpowana i chyba tak pozostanie do proodu żeby rozejście się nie pogarszało.
No i właśnie bolało mnie w pachwinach i w kierunku spojenia łonowego i fizjo mi wymasowała i wyedukowała jak siadać/wstawać/ubierać sie itpMonikaMonia lubi tę wiadomość
🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Monia trzymaj sie. Jesteś silna.
Kwiatek może gdzieś w Warszawie byłaś u tego fizjo? Czy jesteś gdzieś z innego końca Polski jak w Warszawie to chętnie wzięłabym namiar. (W moim miasteczku i miastach obok można zapomnieć o takim specjaliście).
MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 🫶
Kurczę, czytałam już kilka razy w różnych miejscach to co piszesz Kwiatek - ze warto udać się do fizjo uro-gin, nawet jeśli dolegliwości nie ma żadnych, zeby sprawdził czy wszystko dobrze. Chyba w najbliższym czasie się skuszę. Poszukam kogoś dobrego w okolicy.
Miałam tez ogarnąć temat z położna zeby chodzić na spotkania przedporodowe i temat tez w lesie - do zrobienia tak samo jak szkoła rodzenia 🙈
Kochane uwazajcie na siebie bo panują aktualnie dwa wirusy - podobno ostry nawrót 👑, u nas w szpitalu dwa oddziały juz zamknięte na odwiedziny a dalej przybywa nowych no i kolejny wirus jakiegoś okropnego zapalenia gardła z ciężkim do pozbycia się kaszlem. ten drugi wariant akurat ja wylosowałam i baaaardzo nie polecam.
Dużo herbatek i ciepełka - zadbajcie o siebie jeszcze mocniej niż dotychczas 😘
-
Monia, tulę mocno jak poprzednio, nawet mocniej. ❤️
Ja właśnie wracam z pobrania, trzeba na piątek mieć badania do wizyty.
8 listopada mam 1 zajęcia ze szkoły rodzenia.
O urofizjo też myślałam, tym bardziej, że ostatnio mnie coś boli przy chodzeniu, chyba spojenie łonowe.
Dziewczyny, któraś z Was bierze udział w webinarach Świadomej Mamy? Jeśli nie to polecam, dziś od 11 się zaczyna. Sporo wiedzy przystępnej do brania i do tego rozdają prezenty. Właśnie dzisiaj przychodzą do mnie jakieś kosmetyki, które wygrałamMonikaMonia, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość
-
Saya dziękuje ❤️
Szczerze mówiąc przez wyszukiwanie różnych treści związanych z ciąża, porodem, wyprawką mam taki wysyp różnych reklam położnych, trenerek porodowych, szkół rodzenia, darmowych webinarow itp. że ciężko się zdecydować, większość to pewnie najzwyklejsze wyciąganie danych.. ale jeśli polecasz to chętnie zerknę na Świadomą Mamę, niestety może nie udać mi się dziś ale będę czekała na następne. Dziś moj partner obchodzi urodziny, o żadnej imprezie nie ma mowy w obecnych oklicznościach ale poświęcimy sobie maksymalnie dużo czasu, wyjdziemy na jakaś kolacje - coś dla brzuszka i coś dla glowy, na oderwanie -
Wszystkiego najlepszego dla partnera 😍 prawidłowo - wyjdźcie gdzieś i się zresetujcie. Oboje na to zasługujecie!
U mnie też multum różnych reklam etc, ale stwierdziłam, że skoro jestem na zwolnieniu to będę sobie włączać różne podcasty czy właśnie webinary w tle jak coś robię, by się osłuchać z różnymi obcymi mi tematami. Np do snu słucham na Spotify czasami Zaufaj Położnej, a te webinary od Świadomej Mamy włączam raz na tydzień. Nawet ostatnio prelekcje prowadziły położne z Łódzkiego, ze szpitali które rozważam do porodu, więc było ciekawie ich posłuchać.MonikaMonia, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Ja dzisiaj na krzywej... i jestem trochę zła bo tydz temu zrobiłam sobie glukoza na czczo to wyszła 78 a dziś glukometrem 95... aż jestem ciekawa jak wyjdzie wynik w labu.
Co prawda na badanie weszłam bez kolejki ale do rejestracji z 10min i co... jedna Pani na koniec mnie przepuściła:) a tutaj to ludzie często na badania okresowe gdzie raczej im się nigdzie nie spieszy?
Eh ale już na samą myśl że znowu diabetolog to mi się odechciewa:/ zwłaszcza że teraz z tymi specjalistami to jakiś kosmos.
Do fizjo urogin już kiedyś Wam wspominałam że warto. Ja mam kolejna wizytę za tydz i powiem szczerze że po samych ćwiczeniach mięśni tych tam w środku już widzę poprawę bo jak byłam badana to taka pospinana byłam że wszystko mnie bolało... teraz nawet do WC łatwiej iść. Także ja bardzo polecam!
34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Ja akurat z Poznania a nie z Wawki więc niestety nie mam kogo tam polecić ;p🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Cześć dziewczynki 😘
Monika, ja wczoraj miałam podobnie. Popracowałam trochę na ogrodzie, nie dźwigając, tylko co prawda kucając co chwilę, no i się przeciazylam... Niezłego stracha złapałam, jak nagle zaczęło mnie boleć podbrzusze, krocze, kręgosłup o do tego stawiać się macica, już miałam wizję szpitala. A jeszcze tego dnia czytałam post dziewczyny z FB na marcowej grupie, która w 21 tygodni pożegnała swoją córeczkę. Możecie sobie wyobrazić moje nerwy... jeszcze po tych wszystkich przejściach w 1 trumestrze.. Ale na szczęście nospa, podwójna dawka magnezu i odpoczynek pomogły. Tak dobrze jest czuć ruchy, to tak uspokaja 🙏 chcoiaz Malutki zdecydowanie mniej się wczoraj ruszał po tej akcji... Ale dzisiaj szaleje 🕺💙
Też muszę pomyśleć o jakiejś fizjo urog. Miałam iść po pierwszym porodzie, bo bardzo długo miałam dyskomfort podczas współżycia, ale jakoś przeszło i tak to zostawiłam. A teraz mimo, że gdzie jeszxze do końca ciąży, a ja naprawdę bardzo odczuwam kręgosłup, krocze, więzadła... Myślę, że przydałby się jakieś cwiczenia na wzmocnienie mięśni. Tylko gorzej będzie z moją systematycznością 🙈
Monia, ja też zgadzam się z tym co Saya napisała, jedzcie sobie gdzieś. Odpocznijcie. Chcoiaz na weekend. Należy Wam się, a szczególnie tobie 💕
MonikaMonia lubi tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Hej dziewczyny 😊
Monia, trzymaj się, tule mocno 👐
Tak czytam i czytam i za Waszym poleceniem zapisałam się na początek grudnia do fizjoterapeutki urogin. 😁 Myślę też o wizycie u osteopaty, bo mój kręgosłup chwilami zaczyna boleć jak po operacji...zobaczę co będzie dalej 😊
Co do położnej i szkoły rodzenia to ciężki temat, położną jakoś ogarnę, a jeśli chodzi o szkołę to chyba wybiorę coś online, tak by i mąż mógł oglądać ze mną 😉
Skatusia i Wiola, powodzenia na wizytach ✊🥰
Skatusia🥰, MonikaMonia, Wioleta91, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn na heparynie. Robicie kontrolę heparyny w ciąży? Ja wg zaleceń miałam w 12 i teraz w 24tc, no i to badanie robi się 4h po podaniu zastrzyku. Więc powinnam mieć dziś o 10.30 - pojechałam do szpitala żeby komercyjnie zrobić to badanie, właśnie na godzinę 10.30 i okazało się że dziś mi nie zrobią bo jutro 1 listopada i nie wykonują dziś takiego badania, że najwcześniej w poniedziałek... niestety poniedziałek to już 25tc u mnie będzie. Więc pojechałam do diagnostyki prywatnie i tam mi zrobili badanie (prawie 3x drożej niż w szpitalu), ale ... pobranie było jakoś o 11.15 teraz się zastanawiam czy te 45 minut ma duże znaczenie dla wyniku. W internecie czytam że powinno się robić 4h po zastrzyku bo wtedy jest najwyższe stężenie heparyny we krwi, docent też mi kazał 4h, no ale dziś z dojazdem do drugiego punktu już się nie wyrobiłam...
Jak myślicie to będzie miało duży wpływ na wynik, może miałyście jakieś zalecenia od swoich lekarzy i nie mówili nawet o konkretnych godzinach od podania zastrzyku? -
ja jeszcze przed badaniem na krzywa cukrową, wizyte mam 17.11 wiec myśle ze tak z tydzień przed max pójdę i zmierzę się z tym nieszczęsnym kubeczkiem. tyle się naczytałam o tym jakie to straszne, ze chyba z samego uprzedzenia zwrócę zanim wypije 😵💫
eM ja tez czytałam ten post! i tak samo byłam pospinana okropnie na sama myśl ze cos mogłoby się stać… na szczęście u mnie wypoczynek tez pomógł i bol minął ale z ruchami miałam tak samo, młody mniej dawał o sobie znać i różne myśli po głowie chodziły. zmuszałam go trochę do tańców ciepła herbata i batonikami 🤭 co do ćwiczeń mam te same obawy, czuje zapał żeby sie zapisać, pewnie będę podekscytowana na pierwszy raz a później będzie problem żeby to ciągnąć systematycznie - często mam taki słomiany zapał, nienawidzę tej cechy u siebie🙈
Kika u nas online nie ma mowy, odkąd mały kopie jak szalony to w domu mobilizacja na szkole rodzenia na żywo i wspólny porod. Mam wrażenie, ze dopiero po tym jak moj partner poczul te kopniaczki to dotarło do niego faktycznie, ze będzie z nami już niedługo synek a wcześniej było to takie wiecie, obce i nienamacalne.
Emil właśnie ładuje mi kopniaki w najlepsze, czy wy tez czujecie je już coraz wyżej? na początku odczuwałam tylko w dolnej części brzucha, pod pępkiem a teraz mam wrażenie ze dzidzius lata mi po całym brzuchu i tylko patrzy gdzie uderzyć 🤣 czuje ze jeszcze chwila i jakaś mała stopa zawinie mi się na żebrach 😵💫🤣
dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie i dobre słowo ♥️
-
Monia u mnie też już w różnych miejscach czuć, raz nisko tak jak na początku, potem powyżej pepke, czasami aż skóra podskakuje na brzuchu. Ale w ciągu dnia jest mało ruchliwy, dopiero wieczorem i mam wrażenie że cała noc... bo co się nie obudzę to czuje ruchy. Już mnie nastraszonon że dziecko w nocy się rusza jak ma mało powietrza, więc jak budzę się w nocy i czuje kopniaki to możecie domyślać co się dzieje w mojej głowie...
A wiecie, mojej mamie ostatnio się śniło dwoje dzieci tyłn na jakiejś drodze - szły za rączkę. I obudziła się z myślą że to napewno byli nasi Sławek i Józio. A to jeszcze właśnie teraz przed okresem Wszystkich Świętych...
-
Cześć dziewczyny!
Mamy 584 gramy zdrowego chłopca ❤️
Trochę mało współpracował, w sumie łącznie moja wizyta wyniosła godzinę xD będzie z niego niezły łobuz 💙💙Angi90 , Kika95, Saya, eM 🌺, Czekajac_nacud, Kropkaxyz, Skatusia🥰, Światełko, Delfi, Polaya, xMartaa lubią tę wiadomość
-
Hejka 🥰
My już jesteśmy po wizycie... Synuś waży już 1 kg, ułożony jest już główką do dołu, tak jak do porodu ☺️ z pomiarów wychodzi że jest o jakiś tydzień większy, pozatym mało chciał pozować, także fotki mamy słabe i mało widoczne ☺️ kolejną wizytę mamy 28 listopada ☺️Wioleta91, eM 🌺, Światełko, Delfi, Kika95, eRKow., Kropkaxyz, MonikaMonia, Polaya, xMartaa lubią tę wiadomość
-
Wspaniałe wieści dziewczynki! 😍
Nie wiem czy wiecie, ale do dzisiaj jest w aplikacji HM -20% z kodem APP20 😊Saya, Polaya, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙