Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Pingwinek Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też byłam u ginekologa wczoraj, wszystko dobrze, mała główka do dołu :) będę miała dodatkowe czwarte prenatalne w 35. tygodniu - ponoć jest to już standard w Luxmed. Nie mam wiekszych problemów ze zdrowiem, tylko ciągle zmęczenie i mało snu :D

Z większych rzeczy został mi do kupienia wózek... I trochę pierdol jeszcze ;) zamowienie z apteki zrobione, póki co tylko jeden kosmetyk dla dziecka maść Linomag :) bardzo idę w minimalizm i kupuje tylko absolutnie niezbędne rzeczy. A myślałam że będę świrować :)

Torba jeszcze w ogóle nie spakowana, ale 31 tydzien dopiero, jeszcze chwilka :)

MonikaMonia, eRKow., Skatusia🥰, Delfi, xMartaa, Kropkaxyz, Kika95, Polaya, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Starania od: lipiec 2022

29.06.23 ⏸️
    30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
    04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
    10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
    26.07.23 jest ❤️
    03.08.23 USG przed 10. tyg
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha, to też odczuwam często twardnienie, jak za długo siedzę, lub pochodzę po domu. Przechodzi, gdy się położę :)

Erkow, nie wiem, czy doczytywałaś, czy może świadomie nie chcecie z tego korzystać, ale jest 9 tygodni, które może tylko drugi rodzic wykorzystać (czyli Ty maksymalnie 52 tygodnie - macierzyński 20 tyg. i rodzicielski 32 tyg., a w Waszym przypadku ojciec 9, Ty tych 9 nie możesz wykorzystać) :) ogólnie można to do któregoś roku życia dziecka, więc fajna opcja, że może sobie to zostawić na przyszłość

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też twardnienie brzucha już od dawna. Na tym etapie już się tym nie przejmuje. Ale wcześniej stresowało mnie to i kilka razy byłam na dodatkowe wizycie, bo bałam się , że szyjka może się przez to skracać. Odpoczynek zawsze pomaga 🙂🙂🙂

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Co do brzucha, to też odczuwam często twardnienie, jak za długo siedzę, lub pochodzę po domu. Przechodzi, gdy się położę :)

Erkow, nie wiem, czy doczytywałaś, czy może świadomie nie chcecie z tego korzystać, ale jest 9 tygodni, które może tylko drugi rodzic wykorzystać (czyli Ty maksymalnie 52 tygodnie - macierzyński 20 tyg. i rodzicielski 32 tyg., a w Waszym przypadku ojciec 9, Ty tych 9 nie możesz wykorzystać) :) ogólnie można to do któregoś roku życia dziecka, więc fajna opcja, że może sobie to zostawić na przyszłość
    O, to ja byłam przekonana że te 9tyg jeśli wykorzysta ojciec to mi z rodzicielskiego skrócą. Ale jeśli jest tak jak piszesz to super, to muszę doczytać jeszcze dokładne źródła i sobie chyba rozpisać jak te urlopy brać. Tak samo co załatwić po porodzie, PESEL, urząd stanu cywilnego, przychodnia o lekarz pierwszego kontaktu... nie wiem jak Wy, ale ja się strasznie gubię w takich sprawach, dojdą jeszcze wszystkie wnioski o urlopy i inne świadczenia 😅 no trzeba z listą chodzić i odhaczac co już załatwione... w dodatku wszystko po narodzinach, wtedy kiedy człowiek najbardziej zafiksowany...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!
    jak tam żyjecie dzisiaj? u mnie nocka jakoś zaskakująco dobrze przespana, nawet udaje mi się prawie oddychać nosem i nie sapać 🤣 jedyne co mi dziś dokucza to kłucie w pochwie ale czytam że na tym etapie to dość normalne zjawisko.
    planuje dziś w końcu spakować torbę (powtarzam to już chyba od dwóch tygodni) 🤣😖

widziałyście te malutkie czworaczki urodzone w poznaniu? poród w 32 tygodniu, boziu nasze dzidziusie wyglądają już tak jak one a niektóre już nawet są starsze. nie do wiary,
    kiedy to się stało 🥹

Saya lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    hejo!
    jak tam żyjecie dzisiaj? u mnie nocka jakoś zaskakująco dobrze przespana, nawet udaje mi się prawie oddychać nosem i nie sapać 🤣 jedyne co mi dziś dokucza to kłucie w pochwie ale czytam że na tym etapie to dość normalne zjawisko.
    planuje dziś w końcu spakować torbę (powtarzam to już chyba od dwóch tygodni) 🤣😖

widziałyście te malutkie czworaczki urodzone w poznaniu? poród w 32 tygodniu, boziu nasze dzidziusie wyglądają już tak jak one a niektóre już nawet są starsze. nie do wiary,
    kiedy to się stało 🥹
    Ja piekłam naleśniki, niestety chyba od stania pod koniec już zaczęlo robić mi się słabo, następnie mdłości, raz zimno, chwilę później byłam spocona, właśnie się położyłam i odpoczywam, może zasnę, ale było naprawdę nieprzyjemnie
    Słyszałam o czworaczkach, idę poczytać coś więcej, myślę że jak na czworaczki to ten 32 tydzień jest naprawdę dobry, jednak sama nie wyobrażam sobie porodu teraz, oby były zdrowe ❤️

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Ja piekłam naleśniki, niestety chyba od stania pod koniec już zaczęlo robić mi się słabo, następnie mdłości, raz zimno, chwilę później byłam spocona, właśnie się położyłam i odpoczywam, może zasnę, ale było naprawdę nieprzyjemnie
    Słyszałam o czworaczkach, idę poczytać coś więcej, myślę że jak na czworaczki to ten 32 tydzień jest naprawdę dobry, jednak sama nie wyobrażam sobie porodu teraz, oby były zdrowe ❤️

odpocznij porządnie, mnie też niestety już
    męczy stanie w miejscu a na dodatek kuchenkę mamy na takiej wysokości że robi mi się ciepło w brzuch jak postoję przy niej zbyt długo więc tym bardziej staram
    się na szybko coś tam kombinować 😥

faktycznie ten 32tc jak na taką ciążę to dobry czas, podobno maluchy zdrowe chociaż jeszcze wspomagane oddechowo oczywiście 🍀

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    odpocznij porządnie, mnie też niestety już
    męczy stanie w miejscu a na dodatek kuchenkę mamy na takiej wysokości że robi mi się ciepło w brzuch jak postoję przy niej zbyt długo więc tym bardziej staram
    się na szybko coś tam kombinować 😥

faktycznie ten 32tc jak na taką ciążę to dobry czas, podobno maluchy zdrowe chociaż jeszcze wspomagane oddechowo oczywiście 🍀
    Zasnęłam na pół godzinki i obudził mnie telefon, ale chociaż czuję się już lepiej, może jeszcze uda mi się zasnąć 😀
    Jestem właśnie zwolenniczką obiadów na szybko, niestety naleśniki z litra mleka szybkie nie są 😂 Wolałabym wstawić coś do piekarnika i wyjąć gotowe, ale dzisiaj od rana chodziły za mną właśnie naleśniki, już wiem że to ostatnie przed porodem 😁

• Saya Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pomidorowa będę robić, bo została reszta rosołu. Więc będzie w miarę szybko 😅 ale naleśniki to mega pomysł, teraz ja mam smaka 😅

Dziewczyny, powiem Wam, że po wzięciu wczoraj tej tabletki na zgagę po prostu niebo a ziemia, 0 zgagi, spałam jak człowiek bez obaw i nadkwasoty. Mega mi się komfort życia zmieni na te ostatnie tygodnie 😍

Też mam lekkie kłucia w podbrzuszu, ale tłumaczę to małą która ma już prawie 2,5kg. Wczoraj tak szalała, że napewno coś mi po naciągała.

Katar jeszcze lekki mam, dziś znowu trochę krwii przy dmuchaniu, ale nie był to krwotok jak w środę... Muszę pamiętać by od 34tyg odstawić Acard. Trochę zaczęłam kaszleć i swiszczec jednocześnie, ale tragedii nie ma.

Teściowa wyjeżdża w środę, nareszcie 😅

Co do wysokości blatów i kuchenki, to ja akurat też jak coś w kuchni robię, to mi brzuch wadzi o rant szafek, mega niewygodne 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 12:33

age.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:))

Mi też już bardzo ciężko stać w miejscu. Z resztą chodzić też co raz gorzej... dzisiaj zaparkowałam pod samymi drzwiami w przedszkolu tak średnio ładnie ale stwierdziłam że mi wyjątkowo wolno😄

Z tego co widzę na kwietniowym została jedna ciężarówka teraz miesiąc przerwy bo majowe zmieniły lokalizację i MY! To taka abstrakcja! Nie wierzę że tak szybko to minęło! Dopiero styczniowe rodziły 🙈

Ja czekam na moje zamówienia i myślę że najpóźniej za tydz może noo trochę dalej zacznę pakować torbę do szpitala :)

Wcześniej brzuch mi twardniał ale ostatnio to tak dosyć często ale też póki co uznaje to za normalne w tym czasie.

Co do obiadu- ja dzisiaj zażyczyłam sobie makaron od chińczyka i sajgonki :) miło będzie raz nie musieć gotować:)

Miłego dnia:)

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś objazdów, obiad u teściowej:-) teraz jedziemy z trzema szczeniakami do weterynarza... nie dopilnowalismy naszej suczki i takie konsekwencje, na szczęście już mamy znalezione domki dla maluchów, ale odrobaczenie i pierwsze szczepienia zrobimy my.
    Dziewczyny z heparyna, lekarz wam każe odstawić wcześniej czy bierzecie do samej ciąży? Mi ostatnio powiedziała że odstawimy heparyne i acard w 36tc, ale mnie to przeraża, skoro to była jedna z przyczyn poronień boję się że w ostatnim miesiącu znów się zaczną robić jakieś skrzepy i będzie kiepsko...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaxyz wrote:
    Z tego co widzę na kwietniowym została jedna ciężarówka teraz miesiąc przerwy bo majowe zmieniły lokalizację i MY! To taka abstrakcja! Nie wierzę że tak szybko to minęło! Dopiero styczniowe rodziły 🙈

Może nawet nie cały miesiąc :D na kwietniowym ostatni poród może być za parę dni, a u nas pierwsze dziewczyny donoszoną ciążę będą miały końcem stycznia, więc kto wie, początkiem lutego już coś może się dziać (tego życzę nam, by każda dotrwała do minimum 37 tyg.) :)
    Sama będę mieć donoszoną od 28.01., choć jeżeli mogłabym wybierać, poprosiłabym luty, nie czuję się gotowa na styczeń 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 13:24

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też teraz wzięło na naleśniki, najlepiej właśnie takie zapiekane z jakimś mięskiem w środku… pewnie skończę przy patelni jak nie dziś to jutro 😵‍💫🤣
    ale rosołek też bym zjadła, u nas nie dotrwa do pomidorowej napewno 🤣
    ooo boże czytam dalej wasze posty i widzę makaron od chińczyka i sajgonki i uwaga - TEŻ BYM ZJADŁA 🤣
    dobrze, że nie mam tego wszystkiego pod ręką bo ostatnio jest ze mną właśnie tak, że wystarczy wspomnieć przy mnie o jedzeniu i z automatu chce zjeść to o czym mowa… 😵‍💫

eRKow ooooo ile bym dała teraz za przytulenie takiego słodkiego szczeniaczka! zazdroszczę 😍 chciałabym żebyśmy wzięli do domu 3 pieska ale taki maluch + niedługo bobas i nasze starsze 2 suczki to chyba za dużo na raz 🤭

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, na zdjęciu jeden z urwisów - mój ulubiony ;-)

Czy Wam też energia spadła w tym 3 trymestrze? Ja bym codziennie robiła drzemki w ciągu dnia z nie mam siły wytrzymać całego dnia bez spania 😅

83891eddc0a7c.jpghttps://zapodaj.net/plik-nxEGLQhDZt

Skatusia🥰, Saya, xMartaa, Wioleta91, MonikaMonia, Kika95 lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:

Czy Wam też energia spadła w tym 3 trymestrze? Ja bym codziennie robiła drzemki w ciągu dnia z nie mam siły wytrzymać całego dnia bez spania 😅

Ja ten spadek energii czułam od około początku trzeciego trymestru, alw wtedy jeszcze pracowałam i nie było szans na spanie, za to teraz dzień bez drzemki to dzień stracony, śpię jak tylko mam ochotę, nie biczuję się za to, część obowiązków zaplanowanych na konkretny dzień przekładam na kolejny i tak się toczy moja egzystencja, powolutku, małymi kroczkami robię wszystko, na pierwszym miejscu stawiam odpoczynek i dobre samopoczucie

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:

co za słodziak 🥹♥️

co do spadku energii to tak, też mam od początku 3 trymestru takie zjazdy, ze siedzę i zamykają mi się oczy. walczylam z tym bardzo ale nie ma mocnych, od jakiegoś czasu drzemka w ciągu dnia to moje must have, czasami niejedna 🤷🏼‍♀️

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy u któregos z Waszych boabsow teraz, lub na połówkowych lekarz dostrzegł taką nieprawidłowośc jak poszerzony zbiornik wielki w główce? Norma max 10mm u nas jest 13.6.
    Poza tym resztą parametrów idealna.
    Dostaliśmy skierowanie na rezonans przez brzuch w celu dalszej diagnostyki. Przez to, że nie miałam połówkowych badań u typowego perinatologa, tylko u swojego gina, to nie ma porównania jak było wczesniej. Bo mój lekarz tego nie mierzył.

Wczoraj miałam okropny dzień. Milion myśli w głowie. Dzisiaj staram się skupić na czymś innym. Ale nie powiem. Jestesmy zmartwieni. I czekają nas te ostatnie tygodnie na dodatkowym stresie.

Czemu na tej końcówce jeszcze coś. 😢😢😢😢

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy u któregos z Waszych boabsow teraz, lub na połówkowych lekarz dostrzegł taką nieprawidłowośc jak poszerzony zbiornik wielki w główce? Norma max 10mm u nas jest 13.6.
    Poza tym resztą parametrów idealna.
    Dostaliśmy skierowanie na rezonans przez brzuch w celu dalszej diagnostyki. Przez to, że nie miałam połówkowych badań u typowego perinatologa, tylko u swojego gina, to nie ma porównania jak było wczesniej. Bo mój lekarz tego nie mierzył.

Wczoraj miałam okropny dzień. Milion myśli w głowie. Dzisiaj staram się skupić na czymś innym. Ale nie powiem. Jestesmy zmartwieni. I czekają nas te ostatnie tygodnie na dodatkowym stresie.

Czemu na tej końcówce jeszcze coś. 😢😢😢😢
    eM u mnie z główką było wszystko ok, ale nie stresuj się na zapas. Nie wiem co ten zbiornik oznacza i co to w ogóle jest, ale pamiętaj że dzieci rosną skokowa i jakas część ciała/narząd w pewnym okresie mógł przyspieszyć aby teraz zwolnić. Na spokojnie zaczekaj na kolejne badania... u mnie na prenatalnych wyszedł 92percentyl, a na kontroli po 2tygodniach 52percentyl, także wszystko wróciło do normy.
    Takze bądź dobrej myśli, dziecku też Twoj stres teraz niepotrzebny.

Ja dziś czuje jakoś mniej ruchy. Ale nie panikuje, bo są, tylko tak mniej intensywnie niż w ostatnim czasie. Bardziej jakby dziecko skierowane było nogami i rączkami do moich pleców, bo takie wyginanie od środka czuje, a nie z wierzchu brzucha jak wczesniej. Za to brzuch twardnieje co chwila, jak tylko wstanę i pochodzę chwilę na trasie pokoj-kuchnia-lazienka, to czuć różnicę, bo brzuch się od razu robi twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 21:58

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też spadek energii od początku 3 trymestru chociaż teraz to mocno łącze z tą anemią która mi wyszła bo ostatnio jakoś mi łatwiej przeżyć dzień bez drzemki więc żelazo działa 💪
    eM nie dziwię się że wszedł stresik, ja nie mam pojęcia o czymś piszesz i nie słyszałam nawet o czymś takim..mam nadzieję że na kolejnym badaniu okaże się że się wszystko wyrównało i jest tak jak powinno ♥️

No faktycznie coraz bliżej do naszej 'godziny zero'. U mnie skończony 37 tydzień będzie już 25.01 więc w sumie niecałe 3 tygodnie 😳 Patrząc na to że wizytę kolejną i wymaz GBSa będę mieć 24.01 to nie wiadomo czy doczekam wyników 🤦

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek u mnie też skończony 37 tydzień będzie 24 stycznia. Ale już 10 mam mieć wymaz, a wszystkie zakaźne 3 trymestru robiłam w piątek i część wyników już mam.
    Choć moja mama ma urodziny 15 stycznia i od kilku miesięcy powtarza "czuję że Felcio zrobi babci prezent na urodziny" 🙂😂
    Nie wiem jak Wy, ale ja na poród czuje się gotowa, jakoś mnie on nie przeraża, nie boje się tego co mnie czeka, choć pewnie będzie boleć potwornie. Za to często się zastanawiam jak my sobie poradzimy z takim maluszkiem, dochodzi do mnie że nasze dynamiczne, aktywne życie się zmieni (my ciągle wyjeżdżaliśmy, byliśmy mocno aktywni sportowo - kolarstwo górskie, biegi, kajaki, narty, ogólnie ciągle w ruchu). Niby teraz w.ciazy też dużo mniej aktywności, jest mi trochę smutno i sie nudzę bez tego, ale też nie mam wyrzutów bo wiem że siły mi ni npozwalaja na takie rzeczy, spacer 2-3km mnie męczy, a co powiedzieć o jakiejs długiej wędrówce. No ale dochodzi do mnie, że do takiego życia sprzed ciąży to już nie wrócimy 😅 trochę mnie to przeraża.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ