Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę muszę ten monitor przemyśleć, z drugiej strony jest to tak łatwo dostępne że z dnia na dzień mogę mieć go w domu. Zobaczymy
Co do kosza, też właśnie rozważałam angelcare ale zostałam trochę zbita z tropu tym, że przyda się może później przy rozszerzaniu diety a póki co woreczki zapachowe z rossmana wystarczą..
Ja to już wiem tyle, że nic nie wiem haha
Delfi no właśnie po prysznicu to swędzenie jest naaaaajgorsze - dosłownie jakbym dostała nagle jakiejś nerwicy natręctw, uczulenia i nie wiem czego jeszcze na raz. Spróbuje oleju ze słodkich migdałów, może mnie uratuje. dzięki 😘😘
Zazdroszczę tego terminu donoszonej ciąży, u mnie jeszcze chwila ale strach przed tym przedwczesnym porodem już jakby coraz mniejszy z dnia na dzień 🥰
Przespałam się jeszcze trochę, zaraz lecę wstawiać rosołek żeby się cały dzień dziś spokojnie pyrkal. Szkoda że na tych ostatnich podrygach ciąży pogoda u nas okropna, zimno, wieje mało głowy nie urwie bo poszłoby się chociaż na jakiś spacerek 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 12:14
-
Ja kosza nie miałam. Pachnące woreczki wystarczyły a czasem jak się skończyły to i zwykły woreczek był ok. Mi by było szkoda kasy no i kolejna sprawa nie mam na to miejsca.
Co np. Mi się sprawdziło a kupiłam przez przypadek w sensie że brakowało mi do darmowej wysyłki i kupiłam zamykane wiaderko (myślałam że będzie na pampresy) a wrzucałam tam brudne ubranka bobasa no chyba że było mocno zabrudzone 💩💩 to wiadomo szybko pod wodę ale tak to takie po ulanym mleku tam sobie zbierałam:)
Ale ogólnie to z zakupami jest tak że jasne trzeba się tam z podstaw przygotować ale cała reszta to zamówić jest raz dwa. Np. Mój mąż jadąc po mnie z corka do szpitala kupował mleko, ogrzewacz a wtedy to jeszcze pandemia była także teraz to już wgl pikuś ze wszystkim:)34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Ja też patrzę pod względem miejsca, mamy przewijak z wanienka na stelażu i tak szczerze mówiąc średnio mi pasuje do tej koncepcji jeszcze kosz - jeśli trzeba będzie i woreczki nie dadzą rady to jakoś ten kosz umiejscowię ale póki co będę żyła w nadziei że nasz Emil nie postanowi od samego początku nas podusić 🤣
Właśnie pomyślałam tak jak piszesz Kropka, że ja tu wymyślam i szukam co zwalić do domu jeszcze jakbyśmy żyli za czasów komuny i nie byłoby nic na wyciągnięcie ręki. Czas się uspokoić 🤣
-
My przy starszej córce używaliśmy kosz na pieluchy Tomme Tippee Sangenic. I teraz też już zaopatrzyłam się we wkłady. Później jak się skończą to na allegro dokupuję 50 m folii jako zamiennik i uzupełniam te wkłady. I powiem szczerze że nie wyobrażam sobie życia bez tego kosza, stoi przy przewijaku i normalnie zużyte pampersy mają swoje miejsce Monitora oddechu nie mamy, ale kurs pierwszej pomocy to słuszna uwaga zwłaszcza przy rozszerzaniu diety!
-
Heeej 🥰
Odnośnie monitora oddechu - przy pierwszym synku zastanawialiśmy się. Ale też dużo sprzecznych opinii usłyszałam, były takie, że dawał on fałszywy alarm, przez co później rodzice też żyli w stresie. I koniec końców zrezygnowaliśmy. Ale nie neguję 🙂
Kosza na pieluchy nie mieliśmy i nie mamy, zarówno za pierwszym razem, jak i teraz zaopatrzyłam się w pachnące woreczki na zużyte pampersy. 🙂 Ale myślę, że gadżet fajny, tylko my mamy bardzo ograniczoną ilość miejsca 🙈
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Ja już chyba kiedyś wspominałam o monitorze, kupiliśmy dla swojego spokoju, by nie martwić się i móc spać spokojniej w nocy.
Śmietnik sobie odpuściliśmy i spróbujemy z woreczkami zapachowymi... Zobaczymy co wyjdzie w praniu. 😅
Poszliśmy z mężem na szybkie zakupy i w drodze powrotnej tak mnie zaczął boleć prawy bok brzucha, że myślałam, iż to czas i zaczynam rodzic 😲 potem trochę przeszło ale za to podbrzusze mnie zaczęło boleć... Na szczęście było to jednorazowe i od tamtego czasu się nie powtórzyło, chyba po prostu za dużo się nachodziłam. Ale stresa miałam, że na środku ulicy nagle pierwszy bolesny skurcz tej ciąży dostałam 🙈 najadłam się strachu... -
Wracam po kolejnym dniu życia w kartonach, ale mamy już tyle zrobione, że w sumie na pierwszy rzut oka wygląda to dobrze (o ile nikt nie wejdzie do sypialni 😂), sypialnię ogarnę jutro i mogę się brać za kurze, podłogi, a następnie spokojnie ładne ułożenie ubrań i ogólnie w szafkach, ale jak się szafki zamknie to w sumie wygląda to dobrze 😁 Nie wiem tylko skąd tyle piachu, odkurzane było już 4 razy (od wczoraj rano), a wystarczy godzina i znowu chrupie pod nogami, ale jednak to kartony chwilę na ziemi, z kartonów wszystko co się wyjmie to wystarczy ziarenko i się zbiera
My nie kupiliśmy kosza na pieluchy, nie wiem kurczę jaki, szkoda mi teraz pieniędzy na taki typowy na pieluchy, myślicie że zwykły zamykany na radę?
I nie mamy lampki, miałam brać w IKEI chmurkę, ale stwierdziłam że będzie za słaba, te na baterie mnie nie przekonują, obawiam się ciągłej konieczności wymiany tych baterii, jak często wy to robiłyście? Wydaje mi się źe pewnie raz w tygodniu, wyprowadźcie mnie z błędu proszę jeśli jest inaczej -
Polaya u nas przy przeprowadzce odkurzacz mial przewalone,
tez ciagle masa piachu niewiadomo skąd 🤣 ale później już z górki 🍀
Ja myślę, że na początek napewno zwykły zamykany da radę, to też zależy jak często wyrzucacie śmieci. U nas jest to praktycznie codziennie a dodatkowo kupiłam woreczki na pieluszki w rossmanie - zobaczymy. Jeśli nie dadzą rady to zamowie angelcare.
Co do lampki mamy sowę i wklejałam tu link ale kompletnie nie polecam. Okropnie znikome światło, nie wyobrażam sobie że miałabym przewinąć Emila przy nim.
Kupiliśmy w castoramie lampkę taką w którą wkręciliśmy żarówkę z żółtym barowym światłem - podobny nastrój mamy w salonie przy zapaleniu lampy podłogowej i bardzo nam odpowiada - nie oślepia a daje taki fajny półmrok. -
MonikaMonia wrote:Polaya u nas przy przeprowadzce odkurzacz mial przewalone,
tez ciagle masa piachu niewiadomo skąd 🤣 ale później już z górki 🍀
Ja myślę, że na początek napewno zwykły zamykany da radę, to też zależy jak często wyrzucacie śmieci. U nas jest to praktycznie codziennie a dodatkowo kupiłam woreczki na pieluszki w rossmanie - zobaczymy. Jeśli nie dadzą rady to zamowie angelcare.
Co do lampki mamy sowę i wklejałam tu link ale kompletnie nie polecam. Okropnie znikome światło, nie wyobrażam sobie że miałabym przewinąć Emila przy nim.
Kupiliśmy w castoramie lampkę taką w którą wkręciliśmy żarówkę z żółtym barowym światłem - podobny nastrój mamy w salonie przy zapaleniu lampy podłogowej i bardzo nam odpowiada - nie oślepia a daje taki fajny półmrok.
A jeśli chodzi o woreczki na pieluszki to nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje, chwilę temu odkryłam i przyszłam się właśnie tutaj poradzić jakie konkretnie, bo jak dziewczyny pisały o woreczkach na pieluchy to myślalam że zwykłe małe tak by tylko pampers się mieścił 😂 Ale też znalazłam na rossmannie i zamówię zaraz, bo co innego może robić kobieta w ciąży w środku nocy 😁😁😁
A co do żarówki to hit, mąż wczoraj przez prawie godzinę próbował wymienić żarówki w okapie, nie ma szans ich wkręcić, chyba pierwsza porażka u siebie zaliczona, w sobotę i niedzielę mamy gości, będziemy szukać delikwenta który nam to zrobi, sama się z niego śmiałam a tu okazuje się, że to wcale nie takie proste -
My nie kupujemy monitora oddechu, na warsztatach z zaufaj położnej raczej było takie nastawienie że to ' oddawanie życia dziecka pod oko technologi' z czym trochę się nie zgadzam a trochę tak bo to nadal tylko urządzenie elektroniczne i nigdy nie ma pewności że zadziała tak jak powinno. Ale też rozumiem bardzo osoby które go kupują i używają bo to może dawać większy spokój
Co do kosza, też będziemy stawiać na woreczki zapachowe nie mamy miejsca na dodatkowe sprzęty niestety.
Kurcze dziewczyny. Już tak bardzo chce urodzić że za każdym razem jak tu pisze post to z nadzieją że kolejnym już będzie 'Rodzę!' 😂 Ale niestety póki co nic się nie dzieje🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
My też bez monitory oddechu, bez elektrycznej niani. Co do kosza czy woreczków nie wiedziałam że takie rzeczy istnieją 😂 mieszkamy na wsi, więc ogólnie z założenia było szybkie wynoszenie nieczystości do śmietnika na podwórku.
Ja dziś już podjechałam do szpitala i czekam na kontrolne ktg. Kwiatek tak jak Ty, chyba chciałabym już rodzić, ale na razie się nie zapowiada, choć dziś rano mnie biegunka odwiedziła (przy dotychczasowych zaparciach i braniu żelaza to aż dziwne!) -
Polaya wrote:Mąż jak widzi mnie że idę znowu po odkurzacz to zaczął mówić "a to prąd za darmo płynie?" 😂 Oczywiście humorystycznie, ale śmieje się że jak tak dalej pójdzie to przez ten odkurzacz rachunki wzrosną dwukrotnie
A jeśli chodzi o woreczki na pieluszki to nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje, chwilę temu odkryłam i przyszłam się właśnie tutaj poradzić jakie konkretnie, bo jak dziewczyny pisały o woreczkach na pieluchy to myślalam że zwykłe małe tak by tylko pampers się mieścił 😂 Ale też znalazłam na rossmannie i zamówię zaraz, bo co innego może robić kobieta w ciąży w środku nocy 😁😁😁
A co do żarówki to hit, mąż wczoraj przez prawie godzinę próbował wymienić żarówki w okapie, nie ma szans ich wkręcić, chyba pierwsza porażka u siebie zaliczona, w sobotę i niedzielę mamy gości, będziemy szukać delikwenta który nam to zrobi, sama się z niego śmiałam a tu okazuje się, że to wcale nie takie proste
ja zamówiłam najzwyklejsze z rossmana babydream bo jako pierwsze je znalazłam 🤣
u nas też na początku była akcja z okapem w mieszkaniu - przy rozsuwaniu wyrwałam kratkę i nie dało się jej zamontować 🤣 klątwa okapów
Kwiatek, eRKow - no dziewczyny wy jesteście na prowadzeniu i czekamy na najpiękniejsze wieści od Was. Codziennie zaglądam tutaj i najpierw tylko szybko patrzę, czy któraś nie napisała że stało się 😁♥️ -
Część Dziewczyny:)
Słuchajcie... spałam jak zabita! Nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam😊😁🥳
A wgl to z jednej strony już bym chciała urodzić zwłaszcza że jutro będę mieć ciążę donoszona, a z drugiej mam jeszcze trochę planów więc w sumie mi się nie spieszy 🤭 i co wieczór jak się kładę spać nawet nie dopuszczam myśli że coś się zacznie bo jestem tak zmęczona po całym dniu że aż się boję że coś przerwie mój sen ale... teraz już co tu wchodzę to tylko patrzę czy któraś nie pisze "Rodze!" 😁😅 przecież teraz już nasza kolej! To naprawdę niesamowite! Dopiero był czerwiec 🙈 co najlepsze ja to pamiętam jak rok temu Dziewczyny w styczniu testowały bo wtedy zaczęłam na to forum zaglądać a one już mają dzieci kilku miesięczne;)
Miłego dnia:) u mnie pięknie slonecznie🌞34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
U mnie jest postęp😂 zapis ktg prawidłowy, jak już od 2 tygodni piszą się też regularne skurcze (u mnie to cały czas ból okresowy, albo ich nie czuje). Ale dr mnie zbadała jeszcze i uwaga... jest rozwarcie 1cm 😅 Pani dr powiedziała że do porodu jeszcze trochę czasu minie, ale dobrze że macica tak ładnie już pracuje.
Skatusia🥰, Kropkaxyz, MonikaMonia, xMartaa, Delfi, Wioleta91 lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:U mnie jest postęp😂 zapis ktg prawidłowy, jak już od 2 tygodni piszą się też regularne skurcze (u mnie to cały czas ból okresowy, albo ich nie czuje). Ale dr mnie zbadała jeszcze i uwaga... jest rozwarcie 1cm 😅 Pani dr powiedziała że do porodu jeszcze trochę czasu minie, ale dobrze że macica tak ładnie już pracuje.
eRKow to super wieści Zawsze to będzie już na plus przy ewentualnej indukcji porodu, bo już samo coś się zaczęło rozkręcać powoli Ja też czekam na KTG, które mam w czwartek Ciekawe co u mnie wyjdzie U mnie od wczoraj mam jakieś takie parcie na odbyt, że mam wrażenie że cały czas chce mi się do łazienki, ale jak idę to nic nie chce wyjść 😂 a z tego co czytałam, to jest też już jakaś oznaka zbliżającego się porodu, także ciekawe ... a poza tym cały czas czuję bóle podbrzusza jak na okres. Na facebookowych grupach widziałam, że już powoli lutowe dziewczyny się zaczynają rozpakowywać też -
A czy któraś z Was zauważyła żeby powoli odchodził czop? Ja miałam raz takie wrażenie - po wypróżnieniu jakby taki 'glutek' mleczno-brunatny. Ale nie wiem czy to mógł być fragment czopa. Czy odchodzenie fragmentów czopa może oznaczać że się robi rozwarcie?🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Kwiatek, ja nie zauważyłam nic takiego co przypominało by opisywany zbity kawałek śluzu... ale od kilku tygodniu mam co raz więcej wydzieliny, takiej mleczno przezroczystej, na początku nawet myślałam że może wody się sączą, ale jak byłam w szpitalu ostatnio co mnie zatrzymali o sprawdzili że ilość wody ok, wtedy było wszystko pozamykane więc raczej to nie wody. Ale ten śluz mleczny występuje u mnie w dalszym ciągu.
xMartaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dzisiaj mam po południu wizytę kontrolną u mojego lekarza prowadzącego. Ma pobierać GBS, a usg pewnie będzie bardzo krótkie bez ważenia. Mam nadzieję, że też usłyszę podobnie do Erkow, że coś się zaczyna dziać i może choć minimalne rozwarcie 😅
U mnie powoli też pojawiają się bóle podbrzusza, coraz bardziej uświadamiam sobie, że może zacząć się w każdej chwili, choć wmawiam sobie, że mam jeszcze minimum tydzień na luzie.
Kwiatek, u mnie też pojawiły się ze trzy razy takie „glutki” choć raczej w kolorze białym, zastanawiałam się nad tym, ale myślę, że to niewielkie fragmenty czopa -
Delfi, to czekamy na informację po wizycie
Ja u swojej prowadzącej mam w środę wizytę. I mam też takie szczegółowe USG jak prenatalne 3 mieć robione, żeby prowadząca podjęła decyzję czy mogę rodzic naturalnie, czy jednak dziecko będzie na tyle duże, że szybka indukcja lub CC.
Musiałam się teraz położyć,.bo skurcze się nasiliły, ale... wzięłam się za sprzątanie, pranie, nawet drożdżówki upiekłam ( łącznie z ręcznym zagniataniem ciasta). -
Ja dzisiaj też szalałam z ogarnianiem domu, poogarnialam też wózek i fotelik bo prałam te wszystkie materiałowe rzeczy - za bardzo mi capiły plastikiem :p
Dziewczyny, czy któraś z Was ma śpiworek do fotelika (nie otulacz) i wie jak ma to być ułożone względem nakładki niemowlęcej? Widziałam filmiki w necie gdzie mówią że nakładka musi być nad otulaczem. Ale ze spiworkiem się tak nie da, jest on zbyt ciasny i jak włożę śpiworek a potem nakładkę, to nie zapnę tego śpiworka xD🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1