Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
eM 🌺 wrote:Dziewczyny, pisze na spokojnie co u nas.
Sytuacja wygląda tak, że u Malutkiego wyszła torbiel w główce, duza, jak na przyszłego noworodka.
Jesteśmy po konsultacji z lekarzem, który kierował nas na rezonans. Czeka nas jeszcze konsultacja z neurochirurgiem dzieciecym, żeby ocenił, czy trzeba operować po porodzie, czy można zostawić do obserwacji.
Poród w szpitalu o 3 st. referencyjnosci z tego względu. Niestety aż 150 km od mojego miejsca zamieszkania.
Pocieszające jest to, że torbiel na ten moment nie wpłynęła na inne części mózgu, wszystko rozwinęło się prawidłowo. Kwestia teraz tego co będzie się działo po porodzie.
Dziś jestem już spokojniejsza. Mam plan dzialania. A najgorsza była dla mnie niewiedza. Bierzemy na klatę, to co życie nam daje i podchodzimy zadaniowo. Zrobimy wszystko, co trzeba, żeby tylko Malutki był cały i zdrowy.
Kochana cieszę się, że macie plan działania. Mały to silny chłopak i razem wygnacie to dziadostwo. Mam nadzieję, że zadzieje się tutaj jakiś cud i to po prostu zniknie tak jak się pojawiło. Terminowy bliźniak Dominika a teraz patrzę ważą w dniu dzisiejszym tyle samo🥹 wierzę, że wszystko pięknie się skończy i raz dwa o tym zapomnicie
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Kwiatek gratuluję! To jest niezła niespodzianka ❤️ cieszcie się soba teraz i czekamy na relację 😘
Ja dzisiaj po wizycie i wymazie. Dominik waży około 2800 i nigdzie się nie wybiera 😂 szyjka długa i zamknięta a chłop na swoim stałym miejscu. Więc lecimy dalej z tą ciążą 😊 grunt że pokoik już na niego czekaKika95, xMartaa, Delfi lubią tę wiadomość
-
eM cieszę się że plan działania macie, a to najważniejsze 😊 dacie radę i pokonacie ✊ może tak jak pisze Karina się wchłonie, a nawet jeśli nie, to lekarze zadbają o wasze maleństwo 💙 trzeba w to mocno wierzyć 😊
Karina, Dominikowi jest po prostu bardzo dobrze u mamusi w brzuszku 😁
Dziś to wchodzę na forum w każdej wolnej chwili by sprawdzać najświeższe informacje, i coś czuję że tak będzie tutaj do ostatniej ciąży 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 18:02
Karina, Delfi, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
eM, najważniejsze, że wiecie co i jak po konsultacji. Szpital 3 referencji to też większe bezpieczeństwo. Wiadomo, że szkoda, iż tak daleko, ale napewno dacie radę. Dojazdowo będzie kicha, ale doświadczenie specjalistów w tym przypadku najważniejsze. Co to za szpital, jeśli chcesz się podzielić?
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
eM będzie dobrze, ważne że jesteście w dobrych rękach i wiecie co robić w najbliższym czasie.
Karina oby jak najdłużej wytrzymał w tym brzuszku, to jednak miłe i bezbolesne 🙂
I mnie cewnik wywołał zdecydowanie większą ilość skurczy jak ból miesiączkowy, ale bardziej intensywne w.dodatku policzone z bólem krzyża. Jeszcze nie są regularne, ale częste, czasami 1h co chwila, a potem przerwa kilkadziesiąt minut.
Chodziłam prawie cały dzień od założenia żeby działała też.grawitacja, ale teraz.juz nie mam siły. Położyłam się i leżę oddychając podczas skurczy.
Obok na sali mam dziewczynę, która właśnie miała przebity pęcherz płodowy z wodami i teraz pod ktg czeka na przejście na porodówkę. Na sam widok jak się męczy, wzdycha, trzyma łóżka z bólu przez skurcze obawiam się czy dam radę...Karina, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:eM będzie dobrze, ważne że jesteście w dobrych rękach i wiecie co robić w najbliższym czasie.
Karina oby jak najdłużej wytrzymał w tym brzuszku, to jednak miłe i bezbolesne 🙂
I mnie cewnik wywołał zdecydowanie większą ilość skurczy jak ból miesiączkowy, ale bardziej intensywne w.dodatku policzone z bólem krzyża. Jeszcze nie są regularne, ale częste, czasami 1h co chwila, a potem przerwa kilkadziesiąt minut.
Chodziłam prawie cały dzień od założenia żeby działała też.grawitacja, ale teraz.juz nie mam siły. Położyłam się i leżę oddychając podczas skurczy.
Obok na sali mam dziewczynę, która właśnie miała przebity pęcherz płodowy z wodami i teraz pod ktg czeka na przejście na porodówkę. Na sam widok jak się męczy, wzdycha, trzyma łóżka z bólu przez skurcze obawiam się czy dam radę...
Jak nie dasz jak dasz. Pamiętaj że każda z nas jest inna. Na inny próg bólu i inaczej przejdzie poród. Nie sugeruj się tym co przechodzi ktoś inny. Dasz radę i jeszcze siebie zaskoczysz 😘 -
eRKow również dołączam do dziewczyn, dasz radę na 200%! Kobiece ciało jest niesamowite 😊 jeszcze chwilka i będziesz tulić synka 💙
Ja zapisałam nas z mężem na sesję ciążową, mam nadzieję że zdążymy 🤣 jakoś wcześniej nie mogłam się zebrać do tego,a bardzo bym chciała mieć taką pamiątkę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 20:37
Karina lubi tę wiadomość
-
Kika95 wrote:eRKow również dołączam do dziewczyn, dasz radę na 200%! Kobiece ciało jest niesamowite 😊 jeszcze chwilka i będziesz tulić synka 💙
Ja zapisałam nas z mężem na sesję ciążową, mam nadzieję że zdążymy 🤣 jakoś wcześniej nie mogłam się zebrać do tego,a bardzo bym chciała mieć taką pamiątkę 😊
Ja ciągle nad tym myśle, ale nie wiem czy w 35 tyg nie jest już za późnoStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Erkow dasz radę kochana! wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki i czekamy na dobre wiadomości ♥️
eM dobrze, że poukładaliście sobie wszystko i macie plan, to najważniejsze. Wasz Maluszek ma wielkie szczęście, że trafił na takich odpowiedzialnych i twardych ludzi 😘 mam nadzieję, że wszystko poukłada się tak jak sobie tego życzycie ♥️🍀 jesteś bardzo silna a my będziemy Cię tu wspierać w każdej sytuacji 🤗
Dziewczyny co do sesji, też chciałabym mieć pamiątkę ale na tą chwilę już czuję się jak wieloryb haha - nie wiem czy to aby napewno dobry pomysł w moim przypadku haha
Polaya gratulacje, jesteście gotowi 🍀🍀🍀eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
eRKow, trzymamy kciuki za dzisiejszy dzień ☺️
Polaya, również gratuluję donoszonej ciąży
Co do sesji, z tego co nieraz czytałam w opisach fotografów, głównie chodzi o samopoczucie, niż to, kto w jakim jest tygodniu, dlatego często zalecają wcześniejsze tygodnie. Moja koleżanka miała sesję 4 dni przed porodem (rodziła w 38+parę dni), czuła się dobrze, wygrała darmową sesję, więc wzięła w niej udział. Ja sama też pod względem kształtu brzucha prędzej bym zrobiła teraz sesję, niż w 30 tygodniu (bardziej mi się podoba) Więc o ile czujesz się dobrze Pingwinek i masz ochotę, idź na sesję, wcale nie jest za późnoPingwinek, Polaya lubią tę wiadomość
-
Pingwinek wrote:Ja ciągle nad tym myśle, ale nie wiem czy w 35 tyg nie jest już za późno
Obserwuje na instagramie Adriannę Sułek i robiła sesje w dzień terminu porodu 😁 Także wszystko się da ❤️
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Dzień dobry:))
Czy wy też tak macie że teraz wyjątkowo często tu zaglądacie?))
eRKow dasz radę! Będzie dobrze🫂❤️
eM to na pewno duży stres dla Was na samej końcówce. Wierzę że będzie dobrze🫂
A co do sesji ja robiłam chyba w 31tc ale podejrzewam że wtedy to ja już wyglądałam tak jak wy teraz ja jestem z tych które w ciazy mają ogromne brzuchy! Od tyłu nie widać ciąży a z przodu ogromna piłka. Ostatnio nawet Pan kurier stanął jak wryty i mówi do mnie : " ale ma Pani... piłeczkę "🤭😅 był zdziwiony bo ja to bardziej team paczkomat więc dosyć długo go nie widziałam to się zdziwił. Z resztą ja to nawet nie umiem wyczuc tego brzucha i co chwile o coś zahaczam 🤦🏼♀️ ale...! Pamiętajcie że zdjęcia z sesji są jeszcze obrobione więc wszystkie niedoskonałości są wygładzane. A to taki wyjątkowy czas w naszym życiu że ja uważam że naprawdę warto! Teraz jeszcze mieliśmy ujęcia z córka jak całuje brzuszek i takie rodzinne. Samemu nigdy się takich nie zrobi bo w domu to jakoś ciężko się zorganizować.
A u mnie dziś lepsza noc- w końcu dziecko bez goraczki🥳🥳
A wczoraj w końcu byłam podpisać deklaracje u położnej. Ona też od razu patrzy na mój brzuch i mówi "to będzie duże dziecko, kolejna cesarka?" Także mi to raczej nikt nawet nie wróży SN. 🤦🏼♀️ Potem jeszcze miałam konsultacje z anestezjologiem więc w końcu zobaczyłam gdzie wgl jest szpital w którym tym razem planuje rodzić. Tym razem prywatny ale porody na NFZ też mają tylko trzeba tak mieć lekarza albo iść na prywatne konsultacje żeby oni tam zakwalifikowali do porodu. U mnie to akurat przypadek bo nawet nie wiedziałam że mój prowadzacy tam pracuje.
No i... za równe 2 tyg mam termin cc!! Dzisiaj mam wizytę u mojego prowadzącego to pewnie jeszcze potwierdze, wezmę skierowanie na badanie krwi bo te krzepniecie jest 2tyg ważne więc muszę odnowić no i potem już nic tylko czekać w przeciwności do pierwszej ciąży gdzie już czekałam żeby coś się zadziało tak teraz tylko myślę co by tu szybko zrobić póki dzidzius w brzuchu:D
Miłego!😊😊😊eM 🌺 lubi tę wiadomość
34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Wody spuszczone. Czekamy aż się skurcze zaczną i na porodówkę. O jej, to już!
Skatusia🥰, Pingwinek, MonikaMonia, Delfi, agentka93, Kika95, Polaya, Kropkaxyz, Karina, Saya, Ladyo, eM 🌺, xMartaa lubią tę wiadomość
-
eRKOW ogromne kciuki, obyście dziś się już tulili 😊Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Polaya tu właśnie tak jak pisze Agentka bardziej chodzi o samopoczucie, i u większości oprócz tygodni ciąży podane jest właśnie samopoczucie 😊 ja będę wtedy już w 36tc ale co tam! Czuje się na siłach więc idziemy 😁😁
eRKow powodzenia, czekamy ✊💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 10:24