X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Saya Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Saya, dziękuję, że pytasz 🥺 tak jak wspominałam wcześniej, podchodzimy do tego wszystkiego zadaniowo. Przyjęłam to co życie nam dalo. Wierzę, że wszystko po prostu skończy się dobrze. A już na pewno my jako rodzice zrobimy wszystko co w naszej mocy, żeby tak właśnie bylo.
    Upadłam na moment, ale szybko wstałam, otrząsnelam się, mamy plan działania i będziemy go realizować.
    Dla Niego 👶✊
    Staram się już nie rozmyślać, nie analizować, nie stresować 🙂
    Bardzo dobre i zdrowe podejście do sytuacji. ❤️ Napewno zrobicie wszystko, co w Waszej mocy, nie wątpię w to! Tulę mocno Waszą całą rodzinkę 🫂

Jak tam reszta dziewczyn? Jak minęły noce?

Ja się non stop budziłam i chodziłam do toalety, czasem jakieś fale gorąca mnie uderzały... Chyba wizja coraz bliższego rozwiązania i cc mnie zaczyna przytłaczać 🙈

eM 🌺 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc ogólnie dobra choć też coraz bardziej odczuwam że mi robi się gorąco. Mój walnięty na łeb kot próbuje mnie zawsze wyprowadzić z równowagi nad ranem ale całe szczęście po opanowaniu fali kocich 🤮 poszłam dalej spać 😀

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Noc ogólnie dobra choć też coraz bardziej odczuwam że mi robi się gorąco. Mój walnięty na łeb kot próbuje mnie zawsze wyprowadzić z równowagi nad ranem ale całe szczęście po opanowaniu fali kocich 🤮 poszłam dalej spać 😀
    Uuu, ja też z rana sprzątałam kocie rzygi, łączę się w bólu 😂😂

Karina lubi tę wiadomość

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie nocka zaskakująco dobra w porównaniu z kilkoma ostatnimi ale z kolei od rana boli mnie dziś głowa 😵‍💫

Saya mnie też co chwile w nocy cisnelo na pęcherz i chodzę jak farelka, gorąco, gorąco i gorąco. Non stop bym się wietrzyła 😣

Saya lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Uuu, ja też z rana sprzątałam kocie rzygi, łączę się w bólu 😂😂
    😂 co za łapczywe kociska

Dzisiaj już naprawdę miałam dość i zamówiłam miskę spowalniającą do jedzenia. 😀

Saya lubi tę wiadomość

22.06.23 ⏸

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dobrą nockę, wstałam tylko raz do toalety :) Zadanie na wczoraj zrealizowane, zamontowaliśmy bazę w aucie i założyłam otulacz na fotelik, posegregowałam wyniki badań/dokumenty do porodu, więc teraz tylko zostało oczekiwanie, a ostatnio się dłuży :D

Skatusia, jak Twoje samopoczucie? Jesteś już w domu, czy zostajesz w szpitalu do planowanego terminu? :)

Ladyo, jak się czujesz? Jesteś dalej na obserwacji, czy ciśnienie już wróciło do normy? :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 u mnie nocka w miarę okej, ale dalej to biodro boli, jak śpię na lewej stronie 😬 dobrze że chociaż w ciągu dnia nie boli, bo bym zwariowała...

Skatusia, Ladyo dziewczyny jak sytuacja u Was?

Nasze świeżo upieczone mamusie Kwiatek i eRKow jak tam u Was i waszych pociech? 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2024, 11:47

preg.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję że pytacie, dziś wypuścili mnie do domu. Mam odpoczywać, nie denerwować się. I czekać na poród :) wszędzie dobrze ale w domu jednak najlepiej! Mąż poradził sobie z naszą 2,5 latka na medal :) eM bardzo mądre i dojrzałe podejście! Bije od Ciebie prawdziwy spokój, a to bardzo dużo dla maluszka ❤️

Kika95, Delfi, Wioleta91, eM 🌺 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję że pytacie dziewczynki co u mnie ♥️ a więc tak, cały czas jestem w szpitalu, miałam nadzieję że mnie dzisiaj wypuszczą, ale niestety mój lekarz stwierdził że lepiej będzie jak zostanę, bo cały czas są jakieś postępy przy rozwarciu, a pozatym czop mi już odpada 😊 Z tego co mówił, to w środę będzie chciał próbować już indukcji, bo szyjka ładnie jest już przygotowana, ale jednak jeszcze jest za wcześnie żeby samo się ruszyło 😊 Także mam nadzieję, że w tym tygodniu się już wszystko dobrze rozwiąże i Marcelek będzie już z nami 🥰 Ale jestem mega zadowolona ze szpitala, wszystkie położne przekochane, przemiłe, bardzo pomocne, także mam nadzieję że przy porodzie też będę miała od nich takie wsparcie i pomoc 🤗

Kika95, Delfi, Kropkaxyz, Polaya, Wioleta91, MonikaMonia, xMartaa, Marysiaa, kwiatek100 lubią tę wiadomość

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia🥰 wrote:
    Dziękuję że pytacie dziewczynki co u mnie ♥️ a więc tak, cały czas jestem w szpitalu, miałam nadzieję że mnie dzisiaj wypuszczą, ale niestety mój lekarz stwierdził że lepiej będzie jak zostanę, bo cały czas są jakieś postępy przy rozwarciu, a pozatym czop mi już odpada 😊 Z tego co mówił, to w środę będzie chciał próbować już indukcji, bo szyjka ładnie jest już przygotowana, ale jednak jeszcze jest za wcześnie żeby samo się ruszyło 😊 Także mam nadzieję, że w tym tygodniu się już wszystko dobrze rozwiąże i Marcelek będzie już z nami 🥰 Ale jestem mega zadowolona ze szpitala, wszystkie położne przekochane, przemiłe, bardzo pomocne, także mam nadzieję że przy porodzie też będę miała od nich takie wsparcie i pomoc 🤗

Zauważyłam że teraz prawie wszędzie położne to wspaniałe kobiety co mnie bardzo cieszy. Za to częściej się słyszy że opieka poporodowa daje ciała. Mam nadzieję, że żadna z nas na takich ludzi nie trafi 😊

Skatusia to czekamy aż pojawi się na tym świecie kolejna słodycz ❤️

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

22.06.23 ⏸

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo super, cieszę się że sytuacja się ustabilizowała 😊 odpoczywaj w domu z rodzinką 🥰

Skatusia, czyli powoli się rozkręca, dobrze że masz wspaniałą opiekę , czekamy na Marcelka 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2024, 12:45

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w nowym tygodniu, ciekawe kogo w tym tygodniu przywitamy obok Marlecka :)

Polaya, działa sprzątanie na wywoływanie? Odczuwasz jakieś zmiany w ciele? :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się dzisiaj z ciążą donoszona🙂 wszystko mnie już boli, jak nie biodra to brzuch🤡 Brzuch mam olbrzymi i świecący. Dzisiaj mam też wizytę u lekarza, tydzień temu nic nie działo. Wydaje mi się że brzuch mam nizej. Wszystko pozamykane😉 zostało mi 10 dni do CC....

Polaya, Delfi, Wioleta91, Kika95, xMartaa lubią tę wiadomość

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Witam się z Wami w nowym tygodniu, ciekawe kogo w tym tygodniu przywitamy obok Marlecka :)

Polaya, działa sprzątanie na wywoływanie? Odczuwasz jakieś zmiany w ciele? :)
    Nic a nic, zero zmiany takiej w odczuciach fizycznych :(
    Za to zastanawiam się skąd we mnie taki przypływ sił i chęci do porodu SN nawet większego dziecka, macie jakieś pomysły? Może to jakiś objaw uwalniającej się oksytocyny?

• Saya Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Noc całkiem spoko przespana... Właśnie dziś umawiałam przyjęcie do szpitala. 15.02 jadę do przyjęcia i na cc, jeśli nic wcześniej się nie zadzieje 🙈 powoli zaczyna mnie ogarniać stres.

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Dzień dobry,

Noc całkiem spoko przespana... Właśnie dziś umawiałam przyjęcie do szpitala. 15.02 jadę do przyjęcia i na cc, jeśli nic wcześniej się nie zadzieje 🙈 powoli zaczyna mnie ogarniać stres.

Czyli 15.02. zapowiada się intensywnie i ciekawie, jak nie pomyliłam, to 3 maluchów będziemy mogli się spodziewać tego dnia :)

Mnie też już ogarnia stres, niewiedza też jest kiepska. Już mnie łapią skurcze przepowiadające, niektóre dość intensywne i idąc spać zastanawiam się, czy ta noc, jest „tą” nocą. A w nocy mało spałam właśnie przez skurcze. Jak pomyślę, że niektórzy tak kilka tygodni mają i ja tak jeszcze mogę mieć 2 tygodnie, to dobija mnie to :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam planowana cesarke 16.02 :) miało być 14.02 ale nie chciałam w walentynki... ale tak jak jeszcze kilka dni temu myślałam że na luzie do tej pory nic się nie zadzieje tak zaczynam powątpiewać... w końcu to już będzie dosyć późno bo 39+3.
    Noc kiepska, ja też się średnio czuje, pogoda też nie sprzyja :/ widzę i czuje ze brzuch coraz niżej. Dzisiaj jakoś wyjątkowo ciężko prowadziło mi się samochód. Teraz to już nie zdziwi mnie nic🙈
    Dzisiaj dopakowalam jeszcze walizkę ale i tak jestem strasznie nieogarnięta. Noo kiepski dzień.

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, damy radę. Juz jesteśmy na finiszu. Jeszcze trochę i będziemy tulić maleństwa.

W teorii 15.02 położą mnie na oddział, więc cc pewnie będzie następnego dnia albo i później, jeśli np będą inne pilniejsze cesarki. Będę się kładła w 38+5, więc mogą mnie przetrzymać, kto wie. W końcu wielki wojewódzki szpital i bardzo możliwe, że będą pilniejsze zabiegi 🙈

Ja dziś za to w dokumentach siedziałam i raz jeszcze sprawdzałam co i jak potrzeba do przyjęcia i się trochę zaczęłam stresować bo teraz w 3 trymestrze prowadzący mi tylko hbs, hiv, gbs i toxo zlecił z tych wirusowek więc one są aktualne, ale na stronie szpitala są jeszcze hcv i wr wymagane, które mam z I czy II trymestru, więc niezbyt aktualne jeśli patrzeć na datę... Eee tam, w razie co zrobią mi w szpitalu, po co płacimy te podatki, co nie?? 🙈 Już przed ciążą I w trakcie sporo się nakręcać potrafię, ale teraz przed samym porodem mam jakieś apogeum.

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie mam się zgłosić do szpitala 15.02 i w ten sam dzień mam mieć CC. Mój lekarz jest wtedy na dyżurze. Będę wtedy 38+3.

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dokladnie tak jak Saya napisała, to już naprawdę coraz bliżej. Tak naprawdę jesteśmy w takim momencie, że nie znamy dnia i godziny kiedy wszystko może się zacząć 🙂 to już naprawdę ostatnie chwile.
    Ja dzisiaj też w końcu zamknęłam temat walizki. Tzn. zostało mi dopakować laktator. Cały dzień dzisiaj męczyły mnie skurcze, wczoraj też często. Więc stwierdziłam, że muszę w końcu się spakować na tip top.
    Dziś zaliczyłam też fryzjera, a w czwartek mam kosmetyczkę - paznokcie do zdjęcia i brwi do zrobienia. Także no, będę już gotowa 🙈

ERkow, Kwiatek, jak już emocje opadną, znajdziecie chwilę, to dajcie znać, co u was 🙂

Ladyo, fajnie, że już w domu i że wszystko jest dobrze ✊

Skatusia, a jak sytuacja u ciebie?

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶
    ⏸️18.08.2025 (10dpo)
    🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
    🤰21.08.25 - beta - 55,4
    🤰23.08.25 - beta - 148
    🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
    🤰04.09.25 - 6+0 - 2,88 mm z serduszkiem ❤️

preg.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ