Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Saya Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Saya, dziękuję, że pytasz 🥺 tak jak wspominałam wcześniej, podchodzimy do tego wszystkiego zadaniowo. Przyjęłam to co życie nam dalo. Wierzę, że wszystko po prostu skończy się dobrze. A już na pewno my jako rodzice zrobimy wszystko co w naszej mocy, żeby tak właśnie bylo.
    Upadłam na moment, ale szybko wstałam, otrząsnelam się, mamy plan działania i będziemy go realizować.
    Dla Niego 👶✊
    Staram się już nie rozmyślać, nie analizować, nie stresować 🙂
    Bardzo dobre i zdrowe podejście do sytuacji. ❤️ Napewno zrobicie wszystko, co w Waszej mocy, nie wątpię w to! Tulę mocno Waszą całą rodzinkę 🫂

Jak tam reszta dziewczyn? Jak minęły noce?

Ja się non stop budziłam i chodziłam do toalety, czasem jakieś fale gorąca mnie uderzały... Chyba wizja coraz bliższego rozwiązania i cc mnie zaczyna przytłaczać 🙈

eM 🌺 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc ogólnie dobra choć też coraz bardziej odczuwam że mi robi się gorąco. Mój walnięty na łeb kot próbuje mnie zawsze wyprowadzić z równowagi nad ranem ale całe szczęście po opanowaniu fali kocich 🤮 poszłam dalej spać 😀

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Noc ogólnie dobra choć też coraz bardziej odczuwam że mi robi się gorąco. Mój walnięty na łeb kot próbuje mnie zawsze wyprowadzić z równowagi nad ranem ale całe szczęście po opanowaniu fali kocich 🤮 poszłam dalej spać 😀
    Uuu, ja też z rana sprzątałam kocie rzygi, łączę się w bólu 😂😂

Karina lubi tę wiadomość

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie nocka zaskakująco dobra w porównaniu z kilkoma ostatnimi ale z kolei od rana boli mnie dziś głowa 😵‍💫

Saya mnie też co chwile w nocy cisnelo na pęcherz i chodzę jak farelka, gorąco, gorąco i gorąco. Non stop bym się wietrzyła 😣

Saya lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Uuu, ja też z rana sprzątałam kocie rzygi, łączę się w bólu 😂😂
    😂 co za łapczywe kociska

Dzisiaj już naprawdę miałam dość i zamówiłam miskę spowalniającą do jedzenia. 😀

Saya lubi tę wiadomość

22.06.23 ⏸

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dobrą nockę, wstałam tylko raz do toalety :) Zadanie na wczoraj zrealizowane, zamontowaliśmy bazę w aucie i założyłam otulacz na fotelik, posegregowałam wyniki badań/dokumenty do porodu, więc teraz tylko zostało oczekiwanie, a ostatnio się dłuży :D

Skatusia, jak Twoje samopoczucie? Jesteś już w domu, czy zostajesz w szpitalu do planowanego terminu? :)

Ladyo, jak się czujesz? Jesteś dalej na obserwacji, czy ciśnienie już wróciło do normy? :)

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 u mnie nocka w miarę okej, ale dalej to biodro boli, jak śpię na lewej stronie 😬 dobrze że chociaż w ciągu dnia nie boli, bo bym zwariowała...

Skatusia, Ladyo dziewczyny jak sytuacja u Was?

Nasze świeżo upieczone mamusie Kwiatek i eRKow jak tam u Was i waszych pociech? 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 11:47

preg.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję że pytacie, dziś wypuścili mnie do domu. Mam odpoczywać, nie denerwować się. I czekać na poród :) wszędzie dobrze ale w domu jednak najlepiej! Mąż poradził sobie z naszą 2,5 latka na medal :) eM bardzo mądre i dojrzałe podejście! Bije od Ciebie prawdziwy spokój, a to bardzo dużo dla maluszka ❤️

Kika95, Delfi, Wioleta91, eM 🌺 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję że pytacie dziewczynki co u mnie ♥️ a więc tak, cały czas jestem w szpitalu, miałam nadzieję że mnie dzisiaj wypuszczą, ale niestety mój lekarz stwierdził że lepiej będzie jak zostanę, bo cały czas są jakieś postępy przy rozwarciu, a pozatym czop mi już odpada 😊 Z tego co mówił, to w środę będzie chciał próbować już indukcji, bo szyjka ładnie jest już przygotowana, ale jednak jeszcze jest za wcześnie żeby samo się ruszyło 😊 Także mam nadzieję, że w tym tygodniu się już wszystko dobrze rozwiąże i Marcelek będzie już z nami 🥰 Ale jestem mega zadowolona ze szpitala, wszystkie położne przekochane, przemiłe, bardzo pomocne, także mam nadzieję że przy porodzie też będę miała od nich takie wsparcie i pomoc 🤗

Kika95, Delfi, Kropkaxyz, Polaya, Wioleta91, MonikaMonia, xMartaa, Marysiaa, kwiatek100 lubią tę wiadomość

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia🥰 wrote:
    Dziękuję że pytacie dziewczynki co u mnie ♥️ a więc tak, cały czas jestem w szpitalu, miałam nadzieję że mnie dzisiaj wypuszczą, ale niestety mój lekarz stwierdził że lepiej będzie jak zostanę, bo cały czas są jakieś postępy przy rozwarciu, a pozatym czop mi już odpada 😊 Z tego co mówił, to w środę będzie chciał próbować już indukcji, bo szyjka ładnie jest już przygotowana, ale jednak jeszcze jest za wcześnie żeby samo się ruszyło 😊 Także mam nadzieję, że w tym tygodniu się już wszystko dobrze rozwiąże i Marcelek będzie już z nami 🥰 Ale jestem mega zadowolona ze szpitala, wszystkie położne przekochane, przemiłe, bardzo pomocne, także mam nadzieję że przy porodzie też będę miała od nich takie wsparcie i pomoc 🤗

Zauważyłam że teraz prawie wszędzie położne to wspaniałe kobiety co mnie bardzo cieszy. Za to częściej się słyszy że opieka poporodowa daje ciała. Mam nadzieję, że żadna z nas na takich ludzi nie trafi 😊

Skatusia to czekamy aż pojawi się na tym świecie kolejna słodycz ❤️

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

22.06.23 ⏸

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo super, cieszę się że sytuacja się ustabilizowała 😊 odpoczywaj w domu z rodzinką 🥰

Skatusia, czyli powoli się rozkręca, dobrze że masz wspaniałą opiekę , czekamy na Marcelka 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 12:45

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w nowym tygodniu, ciekawe kogo w tym tygodniu przywitamy obok Marlecka :)

Polaya, działa sprzątanie na wywoływanie? Odczuwasz jakieś zmiany w ciele? :)

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się dzisiaj z ciążą donoszona🙂 wszystko mnie już boli, jak nie biodra to brzuch🤡 Brzuch mam olbrzymi i świecący. Dzisiaj mam też wizytę u lekarza, tydzień temu nic nie działo. Wydaje mi się że brzuch mam nizej. Wszystko pozamykane😉 zostało mi 10 dni do CC....

Polaya, Delfi, Wioleta91, Kika95, xMartaa lubią tę wiadomość

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Witam się z Wami w nowym tygodniu, ciekawe kogo w tym tygodniu przywitamy obok Marlecka :)

Polaya, działa sprzątanie na wywoływanie? Odczuwasz jakieś zmiany w ciele? :)
    Nic a nic, zero zmiany takiej w odczuciach fizycznych :(
    Za to zastanawiam się skąd we mnie taki przypływ sił i chęci do porodu SN nawet większego dziecka, macie jakieś pomysły? Może to jakiś objaw uwalniającej się oksytocyny?

• Saya Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Noc całkiem spoko przespana... Właśnie dziś umawiałam przyjęcie do szpitala. 15.02 jadę do przyjęcia i na cc, jeśli nic wcześniej się nie zadzieje 🙈 powoli zaczyna mnie ogarniać stres.

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Dzień dobry,

Noc całkiem spoko przespana... Właśnie dziś umawiałam przyjęcie do szpitala. 15.02 jadę do przyjęcia i na cc, jeśli nic wcześniej się nie zadzieje 🙈 powoli zaczyna mnie ogarniać stres.

Czyli 15.02. zapowiada się intensywnie i ciekawie, jak nie pomyliłam, to 3 maluchów będziemy mogli się spodziewać tego dnia :)

Mnie też już ogarnia stres, niewiedza też jest kiepska. Już mnie łapią skurcze przepowiadające, niektóre dość intensywne i idąc spać zastanawiam się, czy ta noc, jest „tą” nocą. A w nocy mało spałam właśnie przez skurcze. Jak pomyślę, że niektórzy tak kilka tygodni mają i ja tak jeszcze mogę mieć 2 tygodnie, to dobija mnie to :)

age.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam planowana cesarke 16.02 :) miało być 14.02 ale nie chciałam w walentynki... ale tak jak jeszcze kilka dni temu myślałam że na luzie do tej pory nic się nie zadzieje tak zaczynam powątpiewać... w końcu to już będzie dosyć późno bo 39+3.
    Noc kiepska, ja też się średnio czuje, pogoda też nie sprzyja :/ widzę i czuje ze brzuch coraz niżej. Dzisiaj jakoś wyjątkowo ciężko prowadziło mi się samochód. Teraz to już nie zdziwi mnie nic🙈
    Dzisiaj dopakowalam jeszcze walizkę ale i tak jestem strasznie nieogarnięta. Noo kiepski dzień.

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, damy radę. Juz jesteśmy na finiszu. Jeszcze trochę i będziemy tulić maleństwa.

W teorii 15.02 położą mnie na oddział, więc cc pewnie będzie następnego dnia albo i później, jeśli np będą inne pilniejsze cesarki. Będę się kładła w 38+5, więc mogą mnie przetrzymać, kto wie. W końcu wielki wojewódzki szpital i bardzo możliwe, że będą pilniejsze zabiegi 🙈

Ja dziś za to w dokumentach siedziałam i raz jeszcze sprawdzałam co i jak potrzeba do przyjęcia i się trochę zaczęłam stresować bo teraz w 3 trymestrze prowadzący mi tylko hbs, hiv, gbs i toxo zlecił z tych wirusowek więc one są aktualne, ale na stronie szpitala są jeszcze hcv i wr wymagane, które mam z I czy II trymestru, więc niezbyt aktualne jeśli patrzeć na datę... Eee tam, w razie co zrobią mi w szpitalu, po co płacimy te podatki, co nie?? 🙈 Już przed ciążą I w trakcie sporo się nakręcać potrafię, ale teraz przed samym porodem mam jakieś apogeum.

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie mam się zgłosić do szpitala 15.02 i w ten sam dzień mam mieć CC. Mój lekarz jest wtedy na dyżurze. Będę wtedy 38+3.

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dokladnie tak jak Saya napisała, to już naprawdę coraz bliżej. Tak naprawdę jesteśmy w takim momencie, że nie znamy dnia i godziny kiedy wszystko może się zacząć 🙂 to już naprawdę ostatnie chwile.
    Ja dzisiaj też w końcu zamknęłam temat walizki. Tzn. zostało mi dopakować laktator. Cały dzień dzisiaj męczyły mnie skurcze, wczoraj też często. Więc stwierdziłam, że muszę w końcu się spakować na tip top.
    Dziś zaliczyłam też fryzjera, a w czwartek mam kosmetyczkę - paznokcie do zdjęcia i brwi do zrobienia. Także no, będę już gotowa 🙈

ERkow, Kwiatek, jak już emocje opadną, znajdziecie chwilę, to dajcie znać, co u was 🙂

Ladyo, fajnie, że już w domu i że wszystko jest dobrze ✊

Skatusia, a jak sytuacja u ciebie?

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ