Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia🥰 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za kciuki ♥️ Udało się 😍 Marcelek od 9 jest już na świecie 😍 Mamy 3.880 g i 56 cm wzrostu, także kawał chłopaka 😍 Było ciężko, straciłam dużo krwi i musieli mnie nacinać, ale myślę że powoli dojdę do siebie, bo jest dla kogo 🥰♥️ Teraz odpoczywamy sobie, bo ja w nocy spałam tylko 1h 🥰
    Teraz trzymamy kciuki za pozostałe dziewczyny...dacie radę, jest ciężko ale warto dla tej kruszynki 😍
    Gratuluję, odpoczywajcie teraz 😍🥰

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

• Saya Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Saya, pewnie gdybyśmy mieli taką możliwość to ogarnęlibysny jakieś lokum na miejscu. Ale nie bardzo to w chodzi w grę, bo mamy już starszego synka i nie mielibyśmy go nawet z kim zostawić na ten czas, bo nasi rodzice pracują. Ale sprawa wygląda tak, że mam się zgłosić do szpitala w skończonym 39 tc. Więc chwilę przed planowanym terminem. Wierzę, że dotrwam do tego czasu 🙂 zwłaszcza, że dziś lekarz mnie badał i nic tam nie wskazuje na szybsze rozwiązanie. A i pierwszy poród był tydzień po terminie i to w dodatku indukowany, więc to też wskazywałoby na to, że nie grozi mi szybsza akcja porodowa 🙂
    Rozumiem. I podziwiam! Ja do najbliższego szpitala III ref mam 3km, a do tego, w którym chce rodzic, również III ref jakieś 6km, ale to uroki mieszkania w dużym mieście. Gdybym miała jechać taki kawał, to bym się mega stresowała i planowała coś przed ale to głównie dlatego, że my z mężem nie posiadamy samochodu i byłoby to dla nas trudne logistycznie.
    Będzie dobrze, trzymam kciuki by wszystko zaczęło się w terminie stawienia do szpitala ❤️

Monika, super wieści!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 14:48

MonikaMonia, eM 🌺 lubią tę wiadomość

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia!!! Gratulacje! Pięknego czasu z Marcelkiem!

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • xMartaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia gratulacje! 🥰 Wszystkiego dobrego dla Was ❤️

👩🧔‍♂️ 26l
    👦2016r 💙

🏥2022 operacja guzków endometriozy w bliźnie po cc
    👶05.2023- początek starań o drugie dziecko
    02.07‐ dwie kreski na teście ⏸️
    01.08- jest ❤️

6925
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia brawo Wy 💪❤️

Witamy nowego człowieczka na wątku 😍

Pozdrowionka dla wszystkich 😘

Skatusia🥰, Wioleta91 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    jak tam się trzymacie dziewczyny? jak samopoczucie? może coś jeszcze macie do przygotowania?

u mnie nocka taka pół na pół, kręcę się i wiercę już jak nie wiem co, nie zmienia się to praktycznie i czuję, że do porodu już nie zmieni.
    Swędzenie dalej jest ale mniejsze jeśli przed prysznicem wyszczotkuje się na sucho a podczas prysznica użyję olejku ze słodkich migdalow, także polecam jeśli któraś ma ten problem ♥️

My powoli dopinamy wszystko na ostatni guzik, dojeżdżają do nas ostatnie gadżety dla Emila, złożyliśmy ostatnio chicco baby hug, dzis czekamy na bujaczek - to prezent i tak nie do końca jestem przekonana o jego użyciu ze względu na ulozenie w nim dzidziusia. Jakie macie zdanie o bujaczkach?

Z ważniejszych spraw zostało nam zamontowanie bazy w samochodzie (tak, jeszcze tego nie zrobiliśmy🤣) ale nie mam z tym jakiegoś szczególnego problemu - chyba wychodzę z założenia że nawet jeśli nie zrobimy tego z wyprzedzeniem to w czasie mojego pobytu z synkiem w szpitalu po porodzie na spokojnie można to ogarnąć.

jak nasze świeżo upieczone mamusie? tak Wam zazdroszczę dziewczyny, że Wasze skarby są już z Wami i możecie się tulić 🥹 pewnie jak każda z nas tutaj

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊

U mnie nocka nawet nawet 😎 aczkolwiek swoje wycieczki do toalety standardowo miałam 😅

Po ostatniej wizycie u ginekologa i jej słowach że to może się zacząć w każdej chwili bo maluch gotowy, z mężem ogarnęliśmy już wszystko 😆 torby spakowane, sprzęty złożone, i z mężem śmiejemy się że jak jedzie do pracy to uruchamia w telefonie specjalną linię dla mnie jakbym dzwoniła że to już 🤣

MonikaMonia lubi tę wiadomość

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj było „pisanie scenariuszy” jak to będzie, gdy się zacznie 🤣 co powiem, co zrobię, czy będziemy wtedy razem w domu itp. 🙈

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej nocy miałam super nockę, ani razu się nie obudziłam (noc wcześniej trzy razy od skurczy), co nie do końca mnie cieszy, bo jednak z tyłu głowy liczyłam na rozwój akcji tej nocy 😅

Już zjadłam pączka, specjalnie pojechałam do mojej ulubionej cukierni 25 min autem, ale mocno się rozczarowałam… nastawiona byłam na multum smaków,,cukiernia standardowo otwarta od 8:00, dzisiaj wyjątkowo wcześniej i o 8:10 było wszystko wykupione. Wydawali tylko pączki na zamówienie, około 10:00 mieli mieć pączki dla zwykłego Kowalskiego. Tak więc kupiłam w innej cukierni 🥲

W tym tygodniu czuję czyhający się za rogiem poród, ale totalnie nie wiem, czy na dniach, czy tak może mnie męczyć jeszcze 1,5 tygodnia… ale wczoraj cały dzień miałam skurcze (lekkie), do toalety chodziłam non stop, mdliło mnie, no ale noc przespana…dzisiaj od rana podbrzusze mnie boli jak na okres, oby to zwiastowało, że coś ruszy. Codziennie mężowi mówię, np wczoraj wieczorem „no 8.02. też ładna data na urodziny dziecka”. A mały jednak chyba sam chce sobie wybrać datę :D na początku tygodnia przeczucie mi mówiło, że w tym tygodniu urodzę, teraz już nie jestem taka pewna, czekamy dalej :)

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Sen całkiem ok, tylko raz wstawałam do toalety. Koty nie przyblokowaly mnie w drodze powrotnej do łóżka, więc w miarę szybko ponownie zasnęłam 😅

Wszystko raczej gotowe, smoczki i butelki które mam na wszelki wypadek raczej będę wyparzac jak będzie potrzeba, a Wy już to zrobiłyście, by mieć w razie co gotowe?

Co do bujaczka to nie będę się wypowiadać, bo jakoś nie chodził mi po głowie w ogóle jego zakup.

Monia, a te swędzenie to napewno nie cholestaza? Z krwii badania robiłaś, nic nie wyszło?

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, mój mąż mówi bym po 10 lutym rodziła, bo będzie wtedy córka wg kalendarza Chińskiego smokiem a nie królikiem 😂

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Delfi, mój mąż mówi bym po 10 lutym rodziła, bo będzie wtedy córka wg kalendarza Chińskiego smokiem a nie królikiem 😂

To u mnie „tylko nie 11.02”, bo ma egzaminy 😂

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny. I mnie nic słaba co godzinę wstawałam do toalety. Córka przyszła do mnie do łóżka o 5 to już w ogóle połamaną się obudziłam. Pół nocy bóle okresowe i napinania brzucha. Ucisk czuję na spojenie łonowe. Byle dotrwać ten tydzień. Za tydzień szpital. Strasznie to realne się robi.🙆🙂

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ja rano odwiozłam córkę do przedszkola I wykupiłam połowę paczkow w piekarni🙈 wczoraj już tylko myślałam o tym żeby dziś się nie zaczęło albo w nocy bo te paczki to już chodzą za mną od 2tyg🤭😅 nie jestem jakaś wielka miłośniczka paczkow ale noo dzisiaj no muszę!😄 aż się boję wyników badań krwi na które jutro z rana muszę iść🙈

U mnie jeszcze wszystko na luzie. Bazę do samochodu mąż zamontuje jak już będę w szpitalu póki co kompletnie nie mamy potrzeby żeby to robić.
    Wczoraj przygotowałam komplety ubrań córce żeby jakby co chodziła ubrana jak człowiek 😄 bo tak to by pewnie ubierali co tata znajdzie 🤦‍♀️😁
    Jeszcze dzisiaj przyjedzie Pan wyprac narożnik. Wczoraj wysłaliśmy dywany do prania. Wszystko na ostatni moment... bo przecież wiecznie było tyle czasu jeszcze🙈😄

A u mnie noce ostatnio średnio. Już marzę żeby spać na brzuchu bo teraz biodra i ramiona już bolą... A gdzie tam jeszcze do tego. Po pierwszym porodzie pamiętam że bardzo ciężko było mi się położyć na brzuchu przez dłuższy czas...

Wgl to niby jestem po jednej cesarce ale z racji tego że to była nagła i jeszcze w pandemii że byłam sama to czuje się jakby teraz miała być pierwsza... I tak nic nie wiem. I jeszcze w innym szpitalu, a wiadomo wszędzie jest inaczej, inne zasady kiedy pionizacja, kiedy się myć, kiedy jeść... nie lubię takiego braku wiedzy co i jak😕

No nic zjem jeszcze jednego paczka i biorę się za jakąś robotę bo teraz to już jednak praktycznie czasu brak 😅

Miłego dnia:))

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Monia, a te swędzenie to napewno nie cholestaza? Z krwii badania robiłaś, nic nie wyszło?

właśnie nie, wyniki z krwi wzorowe 🤷🏼‍♀️ Emil mnie „naciąga”

Dziewczyny właśnie spojrzałam na suwaczek!😍 Boże jakie to się wszystko robi realne faktycznie.

Ja nie wyparzyłam narazie butelki ani smoczków, zrobie to jak będą potrzebne, na świeżo

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkxyz ja mam podobne odczucia z cesarką. Niby będzie już druga, ale pierwsze była nagła i też byłam sama. Więc czuję jakby to była pierwsza...

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczka, to też dostaliśmy w prezencie. Używałam jak chciałam się ukompać, to był patent ever. Ale to też jak już dziecko miało z 4 miesiące chyba. Używałam w awaryjnych sytuacjach na chwilkę, bo nie jestem przekonana do tego wynalazku. Ale czasami ratowało ręce jak trzeba było coś zrobić, ale jak mówię bardzo z umiarem.😉

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczkow- ja uważam że wszystko jest dla ludzi ale z głową. Można zakładać że dziecko nie będzie oglądać tv, że nie będzie bujaczkow, że zabawki bez baterii a potem życie weryfikuje... pamiętajcie że szczęśliwa i spokojna mama to szczęśliwe dziecko! Jak coś ma Wam pomoc choćby na chwilę odbić się od dna żeby za chwilę znowu być na powierzchni to wg mnie warto...
    Moja córka miała tak że tylko bujanie w bujaczku ja usypialo przez pewien czas więc to robiłam :) inaczej bym oszalala🙈 wszystko z głową:) bujaczki sprawdzają się też jak np. Jesteście same w domu a trzeba wziąć szybki prysznic. Wtedy można wziąć ze sobą dziecko patrzy wy je widzicie i nikomu nic złego się nie dzieje bo i głową spokojna:)

agentka93 lubi tę wiadomość

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja 🙋‍♀️

To jak tam, ile juz pączków na pokładzie? Ja na razie jeden do kawki, mąż kupił. Jakoś ostatnio słodkie mi nie wchodzi, nie mam ochoty, ale ten paczek był pyszny 😍

Co do nocki, no ja to już przywykłam do tego, że budzę się co godzinę, półtorej, z zegarkiem w ręku. Strasznie ciężko jakoś od kilku dni mi się śpi 🤷 no ale, takie już uroki końcówki ciąży.

Jeśli chodzi o Bujaczek - przy pierwszym synku używaliśmy Babybjorn. I teraz też bedziemy. Co prawda nie od urodzenia, ale jak młody skończył jakoś 3/4 tygodnie. Nieraz ratowal kryzysowe sytuacje. Kiedy byłam sama z synkiem i chciałam choćby iść do toalety. A naprawdę nie zawsze się dało położyć go w łóżeczku, żeby sobie smacznie spał, czy leżal i patrzył w sufit 🙂 Uważam, tak samo jak Kropka, ze naprawdę wszystko jest dla ludzi - tylko z głową 🙂 czasami można się zatracić w tym idealnym świecie i mieć tylko wyrzuty sumienia. I tak jak Kropka napisała, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. 🙂

Kropkaxyz lubi tę wiadomość

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przygotowania, to odebraliśmy fotelik z pralni. Całe 30 zł za czyszczenie, a wygląda jak nowy. 😍 Baza na luzie, mąż zamontuje nawet jak już będę po porodzie. Dzisiaj ogarniam laktator, butelkę, smoczek. Wrzucam do torby i chyba będziemy już spakowani na tip top.
    Muszę jeszcze rozważyć kwestię, czy nie wziąć sobie jakichś normalnych piżam, żeby nie używać od razu koszul, które mam przygotowane na czas po porodzie. Bo też nie wiem co ze mną zrobią, jak stawię się ten tydzień przed planowanym terminem porodu. Czy od razu będą indukować, czy będę tam leżeć i czekać.

MonikaMonia lubi tę wiadomość

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ