czy branie oleju z wiesiolka pomoze w zajsciu w ciaze
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna39 wrote:Moja ginka mówi,że mam go brać cały czas i jeśli zajde w ciąże to mi odstawi i ze mam nie czytać wszystkiego tak dokładnie co na forach piszą,tak więc biore już pół cyklui nie odstawiłam.Fakt monitoring miałam i jajeczko było w lewym jajniku więc ciązy nie bedzie ale i tak kazała mi brać cały czas.
No wlaśnie Anna39, tez zamierzam zaczac brac wiesiołka na poprawienie sluzu. Czy w dalszym ciagu przez cały cykl zazywasz olej z wiesiołka.? Przewaznie wyczytac mozna, ze go zazywac tylko do owulacji, a potem juz nie. A jak ty zrobiłas i jakie są postepy?
A tak apropo, czy komus polecił ginekolog olej z wiesiołka, czy bardziej wyczytałyście taka informację na internecie? Ze jest to dobry preparat. Lepiej go zazywac w kapsułkach , czy płynny, bo taki równiez widziałam w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Przewaznie zazywac trzeba od 3 do 5 kapsułek dziennie, a jaki ma sie przelicznik wtedy na łyzeczki? Ktos cos wie w tym temacie? -
Myszka-Minnie wrote:No wlaśnie Anna39, tez zamierzam zaczac brac wiesiołka na poprawienie sluzu. Czy w dalszym ciagu przez cały cykl zazywasz olej z wiesiołka.? Przewaznie wyczytac mozna, ze go zazywac tylko do owulacji, a potem juz nie. A jak ty zrobiłas i jakie są postepy?
A tak apropo, czy komus polecił ginekolog olej z wiesiołka, czy bardziej wyczytałyście taka informację na internecie? Ze jest to dobry preparat. Lepiej go zazywac w kapsułkach , czy płynny, bo taki równiez widziałam w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Przewaznie zazywac trzeba od 3 do 5 kapsułek dziennie, a jaki ma sie przelicznik wtedy na łyzeczki? Ktos cos wie w tym temacie?lonk -
Ja stosuje juz 3 miesiące i faktycznie śluz piękny i znacznie więcej. Ale w ciążę jeszcze nie udało sie zajść. A informacje na jego temat oczywiście z internetu. Łykam 5 kapsułek. Poza tym ze poprawia jakość śluzu to również wydłuża fazę lutealna. I reguluje gospodarkę hormonalna. Ale podejrzewam ze pomaga dziewczynom zdrowym. Bez większych zaburzeń.
-
OvuFriend
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
postanowiłam napisać na temat oleju z wiesiołka (oeparol), bo może komuś przyda się ta informacja. Otóż postanowiłam 3 miesiące temu zacząć brać właśnie olej z wiesiołka żeby poprawić jakość śluzu. Nie był on wcześniej jakiś tragiczny, ale pomyślałam, że mogłoby być lepiej. Podczas brania tego preparatu do połowy każdego cyklu nie miałam praktycznie w ogóle śluzu płodnego przez całe 2 cykle... Postanowiłam w tym miesiącu odstawić te tabletki i śluz płodny powrócił w dodatku ten rozciągliwy. Tak więc w moim przypadku nie poskutkował, wręcz przeciwnie.