Czy mówicie gin o ovu friend?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mowie okolo marca jak powiedzialam gin ze staramy sie ponad rok i nic, to zapytalam sie go jakie ziolka poleca, aby poprawic plodnosc to mi powiedzial ze jak dla niego to te ziolka i reszta naparow w niczym nie pomoze to tylko wiara kobiet i czysty fart. I dlatedo ptzrpisal mi clo i monitoring.czy ma racje nie mnie sie wypowiadac bo nie mialam nikogo w zrajomych kto w taki sposob sie staral. Ja pije siemie i mam zamiar kupic sobie witamine B. Ale mu o tym powiedzialam zeby wiedzial wrazie co. Odp mi ze ok i tylehTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Ja mojej gin ostatnio pokazałam wydrukowane wykresy (ale wyciełam wszystkie objawy) to najpierw lekko sceptycznie podeszła że prowadze tak żmudne wykresy ale jak zobaczyła to chyba zdziwła sie bo przyglądała sie z zaciekawieniem. Ale nie widać było, ze to nasza różowa stronka.
A o ziółkach pewnie bym jej powiedziała jeśli bym piła ale sama narazie jakoś nie moge sie do nich przekonaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:12
-
przeciez to jest jak NPR... więc co oni się fukają do tempki, dzięki niej mozna ustalić nawet jaki hormon jest nieodpowiedni i zapisywać wszystko plamienia itp.. Mój akurat jest za tym i jak mu wszystko wymieniam to jest w stanie ocenic co tam się mniej wiecej dzieje/działo
vanessa lubi tę wiadomość
-
A moj gin sam chcial mi zaproponowac mierzenie temperatury i jak wyjelam wykresy (wowczas tylko dwa) to byl zdziwiony ale bardzo pochwalil. Pytalam o ziolka (mam cienkie endometrium) ale powiedzial, ze to fikcja i zapisal hormony.
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwestia lekarza, ja mojemu nie mówię bo nie mam takiej potrzeby, jestem na tej stronce dla siebie
A mierzyłam temp. tylko jeden cykl i sama zrezygnowałam z mierzenia, choć wcześniej na początku mierzenia wspomniałam ginekologowi o tym, że zaczęłam, ale mówił, że on nie jest za tym bo to kobietę niepotrzebnie obciąża i stresuje, a to nie służy zajściu w ciąże. -
Miałam styczność z 3 ginami w trakcie moich starań i wszyscy zgodnie bardzo chwalili prowadzenie wykresów i na każdej wizycie prosili o pokazanie jak przebiegł cykl.
Bo i w sumie jak inaczej dokładnie wyjasnic lekarzowi co i kiedy mi się działo.
A co do ziółek / witamin, wszyscy zgodnie twierdzą, że to bujdy. Żadne tam zioła ojca sroki, niepokalanki, wiesiołki i tym podobne. Tylko leki z prawdziwego zdarzenia, typu Bromergon, Clo , luta / duphaston, estrofem itd.
-
Ja swojemu ginowi też nic nie powiedziałam o ovu bo jak poszłam do niego pierwszy raz z wynikami hormonów to mi powiedział, że badania hormonów są drogie i bez sensu że sama podjęłam taką decyzję badaniach, jak by była konieczność to sam by mnie skierował. Powiedział też że nie warto samemu się w lekarza bawić a przez internet nie da się medycyny nauczyć. Więc już o ovu się nie odzywałam...
-
nick nieaktualny
-
ja też co idę na wizytę to pokazuje wykres w telefonie bo to była moja pierwsza aplikacja( mam ja od pierwszego cyklu starania a temp mierze już 4cykl) żeby miał porównanie co się tam u mnie dzieje i właśnie dzięki mierzeniu codzienne temp mój gin podejrzewa że ovu mam co drugi cykl a widział tylko 3 cykle.to już jak kto uważa ja wole poświęcić kilka min i mieć porównanie cykli
Nona lubi tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
nick nieaktualny
-
ja mam aplikację w telefonie OvuView i bardzo mi się podoba:) dużo funkcji i bardzo przejrzysty:) jest jeszcze Fertility Care ale to mniej polecam oraz z fajniejszych to Mój Kalendarz:)
pozdrawiamNona, zonaboba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moja aplikacja to Mój Kalendarzyk taka różowa książka z kwiatkiem tak wygląda ikonka:) bardzo fajna aplikacja dużo funkcji jak pobierałam to robiłam selekcje i ta wydawała mi się najlepsza. w razie ciąży można wybrać tryb ciąża i odlicza czas do porodu fajna sprawa, jest też funkcja wagi i temp. w postaci wykresu, i dużo objawów i jest też dziennik.To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.