Dla nowych staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenia, wiem co czujesz. Ja tez chciałabym drugie dziecko. Choć my staramy się dopiero pare miesięcy to i tak schizuje i becze po każdym nieudanym cyklu. Nawet nie wyobrażam sobie co będę czuć po kilku latach starań.. podziwiam Cię za siłę. Ale nie możemy tracić nadziei. Zażywasz jakies wspomagacze 😁? Ja próbowałam castagnus i nic. Dziewczyny polecają tez inofem, chyba wypróbuje od następnego cyklu. Dobry znak ze progesteron wychodzi dobrze. Trzymam kciuki żeby był szczęśliwy ten cykl!!❤️
-
bebetka.b wrote:Marzenia, wiem co czujesz. Ja tez chciałabym drugie dziecko. Choć my staramy się dopiero pare miesięcy to i tak schizuje i becze po każdym nieudanym cyklu. Nawet nie wyobrażam sobie co będę czuć po kilku latach starań.. podziwiam Cię za siłę. Ale nie możemy tracić nadziei. Zażywasz jakies wspomagacze 😁? Ja próbowałam castagnus i nic. Dziewczyny polecają tez inofem, chyba wypróbuje od następnego cyklu. Dobry znak ze progesteron wychodzi dobrze. Trzymam kciuki żeby był szczęśliwy ten cykl!!❤️
Tak naprawde starania zaczelismy we wrzesniu,lekarz mówiła że po roku starań co 2 dni❤mozna zaczac sie badac gruntownie.U nas❤niezbyt często,wiec mówila że widocznie nie wstrzelilismy sie,no albo ten progesteron.Od sierpnia biore Castagnus,a od 2 cykli olej z wiesiołka,bo ze śluzem u mnie kiepsko było.Noi wiesiołek działa😊obniża też prolaktyne,ale ja mam w normie.Pytałam czy moge jeszcze cos brac to napisała(mam z nią kontakt mailowy)że narazie nie i zbadac progesteron właśnie 3 razy.Jak bylamna 1 wizycie u niej to powiedziala,ze do konca roku próbujemy,a jesli nie uda sie to w styczniu mam zrobić hsg,ale mąs naczytał sie o tym badaniu,że inwazyjne i mówi,żeby narazie nie robić.
Dzięki za kciuki🙂 -
Marzenia, przepraszam, może już pytałam🙈
Robiłaś już ten progesteron i masz może wyniki? -
Lalia wrote:Marzenia, przepraszam, może już pytałam🙈
Robiłaś już ten progesteron i masz może wyniki? -
Hej dziewczyny,
U mnie dzisiaj temp spadła gwałtownie na 35,89 więc dzisiaj przyjdzie @...
Tylko dla formalności zrobiłam test i potwierdził wszystko, więc proszę mi zaznaczyć 🍷i zapisać na testowanie 30.12...
Zawiodlam się trochę, nie ukrywam... Odbieram dzisiaj wyniki progesteronu i prolaktyny to będę wiedzieć na czym stoję i co dalej... -
Marzenia, chyba tez skuszę się na tego wiesiołka, na pewno nie zaszkodzi. Daj znać jak wynik progesteronu! Oby był wysoki 🤩
Lalia, przykro mi ze ten cykl nie wyszedł. Napisz jak twoje wyniki, 30. 12 to super data na zobaczenie dwóch kresek 😘
Ja zbieram się do pracy, miłego dnia kochane! -
Kobietki, dziękuję za dobre słowa i wsparcie 😘
@ się już zdążyła rozkręcić od rana więc nie mam żadnych wątpliwości 😑
Odebrałam moje wyniki progesteronu i prolaktyny :
PROGESTERON (21dc) 16.44 ng/ml
Faza foli: 0,057-0,893
Faza owu: 0,121-12,0
Faza lut: 1,83-23,9
Więc tutaj chyba nie ma tragedii 😉
PROLAKTYNA (21dc) 91,53 ng/ml
Norma: 4,8-23,3
Więc tutaj masakra 😜 w 9 dc było 33 😜
Próbuję dodzwonić się do gina żeby wepchac się tylko z tymi wynikami, bo chyba im szybciej da mi leki tym lepiej, bo dzisiaj mam 1dc 🤔 -
U mnie też niestety dzisiaj spadek.
30.11 - 36.93
01.12 - 36.80
02.12 - 36.60
Póki co w ogóle nie czuję się na okres. Zawsze rozrywa mi podbrzusze z bólu, a w tym cyklu nic. Nawet ani jeden pryszcz mi nie wyskoczył (co też jest szokiem bo normalnie mam całą brodę wysypaną). Piersi nadal bolą (w dniu, w którym przychodzi okres przestają). Leci ze mnie peeeełnooo białego śluzu (w poprzednich cyklach też miałam biały śluz, ale nie w takiej ilości - z 80% mniej).
Gdyby nie ten spadem temperatury skusiłabym się na test ciążowy, ale chyba szkoda kasy. Wolę poczekać spokojnie na okres.
Następny termin testowania 02/03.01.2020.IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Laila,szkoda😕
No ta prolaktyna to b.wysoka faktycznie🤨A miałaś wczesniej tak wysoką w innych cyklach czy nie badałaś?koniecznie musisz ją obniżyć,trzymam kciuki żeby udało Ci sie wcisnąć na wizyte.Castagnus obniża,ale chyba tylko b.delikatnie.
Kristin,spadek może oznaczać implantację.Dopóki nie ma@to jest nadzieja🙂
Duża ilość śluzu kremowego wygląda obiecująco😉Choć ja miałam tak samo w poprzednim cyklu.Trzymam kciuki tak czy siak🙂A wstaw może swój wykres
A ja dzis znowu dziwne sny i pobudka o 4,poszłam dalej spać i tempke zmierzyłam o 6,wiec zaznaczyłal,żeby program nie brał jej pod uwagę,ale jak tak dalej pójdzie to żadnej nie będzie brał😅Czy tempka mierzona godzine wczesniej niż zawsze jest raczej niższa?bo jeśli tak,to gdyby nie te pobudki to miałabym o 6 wyższą😎
Krew oddałam,wynik prog.wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 11:36
-
Marzenia wrote:Laila,szkoda😕
No ta prolaktyna to b.wysoka faktycznie🤨A miałaś wczesniej tak wysoką w innych cyklach czy nie badałaś?koniecznie musisz ją obniżyć,trzymam kciuki żeby udało Ci sie wcisnąć na wizyte.Castagnus obniża,ale chyba tylko b.delikatnie.
A ja dzis znowu dziwne sny i pobudka o 4,poszłam dalej spać i tempke zmierzyłam o 6,wiec zaznaczyłal,żeby program nie brał jej pod uwagę,ale jak tak dalej pójdzie to żadnej nie będzie brał😅Czy tempka mierzona godzine wczesniej niż zawsze jest raczej niższa?bo jeśli tak,to gdyby nie te pobudki to miałabym o 6 wyższą😎
Krew oddałam,wynik prog.wieczorem
Zbadalam w tym cyklu pierwszy raz bo byłam zła że znowu nie wyszło i stwierdziłam że zacznę stopniowo sprawdzać różne badania. Do gina się będzie trudno dostać ale za tydzień w środę mam wizytę u endo więc ona pewnie coś poradzi -
Marzenia wrote:Laila,szkoda😕
Kristin,spadek może oznaczać implantację.Dopóki nie ma@to jest nadzieja🙂
Duża ilość śluzu kremowego wygląda obiecująco😉Choć ja miałam tak samo w poprzednim cyklu.Trzymam kciuki tak czy siak🙂
Krew oddałam,wynik prog.wieczorem
Chyba troszkę za późno na implantację dziś już 15 dpo (owulacja potwierdzona monitoringiem 17.11.2019). Gdyby nie ten spadek dałabym sobie rękę uciąć, że się udało. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz przechodziłam tak łagodnie II połowę cyklu. A i na piersiach wyszło mi pełno żył, brodawki ściemniały. Cały czas chce mi się spać. Eh...IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
-
Kristin,implantacja jest od 6do12 dnia po zapłodnieniu,nie po owulacji.Czyli w sumie też może być,ciężko tak wszystko wyliczyć,każdy organizm jest inny.Ale skoro czujesz sie inaczej jak zawsze to może coś jest na rzeczy😉Jutro się okaże czy tempka skoczy.Wstaw wykres to spojrzymy😊
Mam już wynik progesteronu 15,70 przy normach 1,83-23,9.Ostatnio 7dpo miałam wiecej bo ponad 18.No ale w sumie jest w normie,wiec nie bede martwic sie na zapas.Zmierze jeszcze 23dc czyli w piątek i z wynikami pójdę do gin. -
Cześć dziewczynki ! Lalia rzeczywiście prolaktyna za wysoka, zmobilizowała mnie żebym ja swoją zbadała. Tez już jestem zła ze nie wychodzi i muszę coś zrobić z tym.
Marzenia super ze próg wyszedł dobrze. Ja bym się nie czepiała 😁
Kristin na spokojnie poczekaj na okres. A moze nie przyjdzie 🙏😝?? -
Czy któraś z Was bada szyjkę?Nie mogę jej obczaić.Generalnie nigdy nie jest chyba zamknieta(tak może byc u kobiet które już rodziły).No to to spoko.Ale po owu zaczyna opadać i troche sie zamykać i twardnieć.A w tym cyklu tak było,wczoraj była nisko i twarda,a dzis wysoko i średnio miękka.A w ogóle jak rano sprawdzam to jest inaczej niż wieczorem.Poza tym macice mam w tyłozgięciu,wiec też niestandardowo.Zgłupiałam już😅Miałam odpuścić sprawdzanie i zostać przy tempce i śluzie,ale jakoś w komplecie to robie😄
-
bebetka.b wrote:Cześć dziewczynki ! Lalia rzeczywiście prolaktyna za wysoka, zmobilizowała mnie żebym ja swoją zbadała. Tez już jestem zła ze nie wychodzi i muszę coś zrobić z tym.
Kristin na spokojnie poczekaj na okres. A moze nie przyjdzie 🙏😝??
Chciałabym, żeby Twoje słowa okazały się prorocze. Póki co cisza. W dodatku czuje się jak po okresie a nie przed
IVF 2021/2022
-
bebetka.b wrote:Cześć dziewczynki ! Lalia rzeczywiście prolaktyna za wysoka, zmobilizowała mnie żebym ja swoją zbadała. Tez już jestem zła ze nie wychodzi i muszę coś zrobić z tym.
Kristin na spokojnie poczekaj na okres. A moze nie przyjdzie 🙏😝??
Kochana, gdyby nie to że na forum cały czas ktoś pisał o prolaktynie to bym jej na pewno nie zbadala, a tu sprawdziłam tak dla siebie i wyszło jak wyszło, przynajmniej mogę zacząć coś z tym robić 😉bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kochana, gdyby nie to że na forum cały czas ktoś pisał o prolaktynie to bym jej na pewno nie zbadala, a tu sprawdziłam tak dla siebie i wyszło jak wyszło, przynajmniej mogę zacząć coś z tym robić 😉
No właśnie,badania ginekolodzy zlecają dopiero po roku bezskutecznych starań,a my musimy same kombinowa,dowiadywać sie od innych co warto zbadac😐Mi poprzednia gin zleciła toxo,przeciwciała na różyczke i to wszystki.I jak poszlam do terazniejszej to chciała komplet badań,a ja nie miałam.Mówiła,że to podstawa.Zleciła TSH,prolaktyne,progesteron,estradiol,glukoze,ibsuline,FSH,LH noi dodatkowo AMH ze względu na wiek(w styczniu pyknie mi 38lat)bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Marzenia dopóki nie minął termin @ i nie potwierdziła tego testem to uważa się ze nie jest się w ciąży 😉 Poczytaj na ten temat u mamaginekolog 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 07:08
bebetka.b lubi tę wiadomość
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Ja w środę ide do rodzinnego po skierowanie na krzywa cukrowa 🙈 troszkę się obawiam ale mam nadzieje ze będzie dobrze. ☺️ W ogóle wykres pokazuje, ze nie było u mnie owu 😳 a wydaje mi się ze była ok 10dc tylko przez ten zły pomiar 11dc wszystko mi zaburzyło. A dziś rano byłam w kościele to tez wcześniej mierzyłem.
MalaMi czy dupek powinien podnieść temp ? Biorę go już 3 dni i temp ta sama. Może ja jakaś dziwna jestem 🙈🙈
lilia Radzi mi przykro ze @ przyszła. 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 07:10
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔