X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dlaczego nie mozemy zajsc w ciaze?
Odpowiedz

Dlaczego nie mozemy zajsc w ciaze?

Oceń ten wątek:
  • Danala Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawowe pytanie: Czy Ty i Twój partner badaliście się? Czy dbacie o swoją dietę i zdrowy tryb życia? Czy bierzecie suplementy itp?
    Jeśli wcale się nie badaliście to duży błąd i niestety możecie nawet nie wiedzieć o jakichś nieprawidłowościach. Niestety ale prawda jest taka, że do ginekologa trzeba chodzić regularnie tak naprawdę od młodych lat, żeby monitorować na bieżąco co i jak, bo jak ktoś zacznie się starać i nie będzie wychodzić to dopiero może wyjść, że coś jest nie tak.
    Nie zakładam z góry, że jest coś z wami nie tak, ale jeśli ktoś nie dba o siebie, a potem dopiero otwiera oczy to niestety musi szykować się, że wszystko może się o kilka/kilkanaście lat wydłużyć.

• ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetpis wrote:
    Staram się z mężem o dzidziusia w sumie dopiero zaczęliśmy od miesiąca.
    Mam jakieś odczucie że nigdy nam się nie uda 🥺. Przez moje kobiece sprawy raz są regularne kilka miesięcy, potem pół roku nie mam miesiączki, a potem znowu regularny. Robiłam testy owulacyjne każdy pokazywał negatywny. Według aplikacji kalendarzyka miałam owulację 6 sierpnia 3 i 5 dnia przed owulacją kochaliśmy się ale test wyszedł negatywny ( może za wcześnie) . Jestem umówiona do ginekologa na badania , ale siedzi mi to w głowie i nie chce wyjść .🥺🥺

Jeśli to dopiero Wasz pierwszy cykl starań, to nie nastawiaj się z góry negatywnie. Niestety cierpliwość to podstawa, u mnie właśnie rozpoczyna się 14 cykl starań i momentami jest ciężko, ale nie tracę nadziei. Przede wszystkim zacznijcie już teraz działać z diagnostyką - na wątku miesięcznym masz rozpisane zalecane badania oraz suplementację, nie mniej jednak przy nieregularnych cyklach opieka dobrego specjalisty to podstawa. Ponadto nie ma co sugerować się aplikacjami, jeśli chcesz śledzić dokładnie swój cykl, to umów się w kolejnym cyklu na monitoring. Powodzenia!

👩 28 👨 30 🐶8
    14CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    • ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
    • NAC i Ubiquinol 🛡️
    • Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
    •Omega 3+ DHA🛡️
    •Actifolin+ Metylo B12🛡️

Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
    – Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%
    2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
    2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪

💊Ten FertilON
    Ubiquinol, NAC
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Uważam jedynie, że to dobrze, że nie możemy aż tak ingerować w naturę.

Mówisz tak, bo starasz się 5 cykli. Gdybyś się starała kilka lat, mówiłabys co innego, bo tak jak zdrowy chorego nie zrozumie, tak płodny niepłodnego nie zrozumie. Psychika po kilku latach starań o dziecku jest w opłakanym stanie. Gdyby tylko głową decydowała o płodności to jakim cudem pary po wielu próbach in vitro zachodzą w ciążę? Głowa nie odpuszcza wtedy, to jest oczywiste.

U nas była zdiagnozowana niepłodność idiopatyczna. Ja regularne owulacje, mąż dobre nasienie. Badań w ciągu 4 lat było mnóstwo. Niestety, ginekolodzy nie patrzą na pacjentkę holistycznie. Ja mam od dziecka malformacje żylna (naczyniaka uda i sromu). Po epizodzie zakrzepicy żył głębokich tym spowodowanym, dostałam mocne leki rozrzedzające krew i właśnie jestem w drugiej, nieplanowanej ciąży, w która zaszłam po 3 mcach brania leków. Przyczyna leżała w ukrwieniu macicy. Pierwsza córka przyszła na świat po licznych stymulacjach, inseminacjach i dwóch transferach on vitro. A wystarczyło spojrzeć na mnie holistycznie, o moich malformacjsch żylnych każdy ginekolog wiedział, bo to widać przy każdym badaniu i każdy to olał...

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ