Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI jestem i ja ! Moje plany na dziś sprzątać a tak mi się nie chce:-/
Przyszłam z pracy wstawiłam zupę pomylam już kafelki
Czekam bo popołudniu jeszcze mi mają paski doklejac i jeszcze trzeba wrócić z gratami do kuchni
Z efektu jestem zadowolona
Załamana chyba zależy od tego jakie auto
Ja mam swoje grata 1.4 benzyna i płace prawie 1200 zł, a teraz te co bd miała benzyna w gazie 1.2 silnik i niecałe 400 zł
Mówię o samym Oc roznica w silnikach praktycznie żadna rocznikowo grat ma 22 lat , a to ma 2 lata pewnie o to tu chodzi
Jannes mów co chcesz ale Twój próg mi się nie podoba te spadki są za drastyczne ciąża się nie utrzyma nawet jakby miała być, do @ jeszcze parę dni według mnie ten próg za szybko spada i nie ważne czy się udało czy nie - takie mam zdanie:-P
M nowy pojazd ?
Karola puk puk!
Misia ABC jeśli by pocieszyć moja siostra ma 38 lat , w kwietniu przy 39 będzie rodzić więc głowa do góry nie poddawać się
No laski za dwa dni będę zasypywac Was zdjęciami zwidow hahah już nie mogę się doczekać, sposób na przetrwanie
Krysiu co tam u Ciebie?
Jak ma się psiak?
Zadomowil się już na stałe?
Ogarnęłas już go ?
Anet to i ja bliźniak i też AnetaNova87, Schmetterling, Anet_86, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
To ja za swoją popierdówke , rocznik 2008 2.0 benzyna gaz oc i ac płaciłam w tym roku 1,5 tysiaka
Ja proga robie w piątek i tak sobie właśnie uświadomiłam że piatek mam wolny a i tak musze wstac rano wcześnie... ;/
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Ale mi tu coś nie pasuje. Mój grat, pełnoletni, 1,5 benzyna dostał ofertę na 900zł. Samo OC. Poszłam do punktu z ubezpieczeniami i kazałam sobie znaleźć inną ofertę. I zapłaciłam 400zł. Ledwo 20zł więcej jak rok temu.
Innych ubezpieczeni nie szukałam, directy jakby mnie nie interesują mam PZU ...
Nie mam pojęcia skąd taka różnica przy znizkach 60% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Janess wrote:Pytanie czy rozróżniacie czym jest OC, AC i NNW może z tej niewiedzy tyle przepłacacie.
Zresztą póki mnie jeszcze stać to wykupuje AC bo już nie raz z niego korzystaliśmy.
Samo oc wyliczyli nam 1,2 tysiaka więc nie było co się zastanawiac. -
Janess wrote:Ale wiesz, że jak korzystasz z AC to automatycznie składki rosną?
Miałam kiedyś AC ale tylko pod kątem kradzieży. Strasznie boję się że ktoś mi ukradnie auto a wiadomo że to jak bez ręki. I wtedy dostałabym za nie wartość rynkową. To już cokolwiek na nowy samochód.
Teraz nie płacę AC bo mój staruszek nie wiem czy jest warty 3tys -
nick nieaktualnyNova87 wrote:W przyszłym roku juz będzie bez AC bo z tego co kojarze auta od 10 lat w zwyz nie chca dawac AC. ALe mogę się mylic
Moje auto ma 11lat i dają normalnie AC.
Za OC wyszło 783zł, za OC+ AC 1401 w Krakowie.
Różnica też jest, gdzie jest zarejestrowane auto..Nova87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Ona, załóżmy że mamy kolizję (tfu tfu tfu). Ty masz PZU ja dla przykładu pseudo ubezpieczeni od chińczyka (chyba nie ma takiego na rynku, to nie robi antyreklamy). Ja uderzam w Ciebie czyli jest moja wina. Tobie należy się odszkodowanie od mojego ubezpieczyciela. Ja Ci daję wszystkie papiery, policyjne zapiski itd itp. Teraz Ty musisz uzyskać odszkodowanie ale od mojego chińczyka. Twoje PZU nie pomoże bo kolizja nie była z Twojej winy. I kto przepłaca
Oczywiście odszkodowanie do chińczyka tak samo dojdzie, ale może trwać dłużej albo będą chcieli więcej papierologii czy opinii rzeczoznawców.
Teraz o ile się nie mylę w PZU jest tak że rzeczoznawca wycenia szkodę ubezpieczyciel wypłaca, i PZU to sobie ściąga
Pozatym mam tu dwa auta kiedyś parę razy mieliśmy problemy z axa z Liberty a przy PZU nie ma żadnych problemów oprócz tego że zdrowe
Ale tak jak mówię, byłam podawałam dane auta wyliczono mi gole oc 398 zł czy jakoś tak nie całe 400 zł -
Cześć Dziewczyny
U mnie była taka syt., że w zeszłym roku młoda kobitka z 20 letnia wjechała nam w tyłek. Mieliśmy nowy samochód miesiąc. Myślałam, że na zawał zejdę jak to zobaczyłam. Dzwoniliśmy na policje, ale oni pow. co mamy zrobić, bo bez sensu żeby oni przyjeżdżali. Tak też zrobiliśmy. I oczywiście wszystko poszło z jej składek itp. Z tym, że nasz ubezpieczyciel odezwał się, że ta młódka się do niczego nie przyznaje... Mój mąż się wkurzył i napisał im e-maila na 4 strony chyba, że jeśli oni się tym nie zajmą to sprawę wnosimy do sądu, bo my dostarczyliśmy wszystkie niezbędne dokumenty. Drugiego dnia odpisali, że wszystko załatwione. Morał z tej bajki jest taki, że:
a) zawsze trzeba dzwonić po policję, nawet jak oni tego nie chcą robić. To jest ich praca.
b) nie dać się nastraszyć ubezpieczalni, bo im tylko o to chodzi żeby jak najmniej oddać pieniążków.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Ona29 wrote:Teraz o ile się nie mylę w PZU jest tak że rzeczoznawca wycenia szkodę ubezpieczyciel wypłaca, i PZU to sobie ściąga
Pozatym mam tu dwa auta kiedyś parę razy mieliśmy problemy z axa z Liberty a przy PZU nie ma żadnych problemów oprócz tego że zdrowe
Ale tak jak mówię, byłam podawałam dane auta wyliczono mi gole oc 398 zł czy jakoś tak nie całe 400 zł
Co do PZU zgadzam się. Koleżanka właśnie czeka na rzeczoznawcę.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnowu.ta.kryska wrote:W temacie dnia, czyli o ubezpieczeniach, nie mam nic do powiedzenia. Juz wole o dietach. Ze np. zjadlam dzis: kanapke z piersia z indyka i papryka, winogrona, czerwone smoothie z buraka, suszone owoce typu papaja itp., wstretny jogurt sklepowy (zgrzeszylam, zaluje ja i moje kubki smakowe. Psu za to smakowalo, ale stolec mu sie rozluznil) oraz udko z kurczaka ze wszystkimi warzywami, jakie znalazlam w domu. Wymieszalam z jogurtem ( tym razem czystym naturalnym jak pan Bucek przykazal) i bedzie do wrapa na kolacje po treningu.
Musisz mnie w poczucie winy wpędzać?Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnowu.ta.kryska wrote:A zeby nie bylo to jeszcze maly marud staraniowy. Plamienie juz mi sie zaczelo. Jutro @ sie rozkreci. Cosik krotki ten cykl byl, dzis ledwie 24dc. Tym sposobem "przespali" my owulacje. Jakos specjalnie mnie to wszystko jednak nie martwi
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie mam prawa jazdy, nie jeżdżę samochodem, mąż mnie wozi jak coś
Ale znam trochę znaków drogowych i zasad jazdy.
Może więc zrobię prawko
Kryska, rano to ponoć bardzo dobrze, moja mama nam to doradzała , ale nam to nigdy za bardzo nie wychodziło
A moja mama po dwóch czy trzech miesiącach starań zaszła w ciążę.Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZalamka...moj syn mial napisac jaka jest jego ulubiona ksiazka...
" Nie mam ulubionej ksiazki,uwazam ze czytanie jest nudne i wole grać na tablecie". A jeszcze nie dawno sporo czytał i NAGLE zmiana o 180 stopni...Schmetterling, Lago, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny