Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo,ja tylko na chwilke :D dzis w pracy mega mi sie nudzilo i natknelam sie na taki artykul....moze komus sie przyda :D

    http://nieplodnirazem.pl/powiedzialam-jesli-dieta-dabrowskiej-nie-pomoze-zdecyduje-sie-na-in-vitro-pomogla/

    Znowu.ta.kryska, Schmetterling, Karolina2787, Angela Be lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    W sensie ze? Ze psa smieciem nakarmilam? Czy jak? ;-)
    Tym co Ty wszamałaś..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hejo,ja tylko na chwilke :D dzis w pracy mega mi sie nudzilo i natknelam sie na taki artykul....moze komus sie przyda :D

    http://nieplodnirazem.pl/powiedzialam-jesli-dieta-dabrowskiej-nie-pomoze-zdecyduje-sie-na-in-vitro-pomogla/

    Wszystko pieknie ładnie. .ja musze prxytyc...i nie mam dostępu do warzyw od rolnika nie mowiac o eko..które często gęsto zalegaja i sa splesniale..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,

    Anet wróciła z pracy, zjadła kanapkę i zajrzała na forum, na kt zalogowana była już od dłuższego czasu. Pomyślała o tym co nieuchronne, o demonach, kt prześladowały ją od dawna... laparoskopia, pobyt w szpitalu, dalsze leczenie. Włączyła telewizor, żeby zagłuszyć ciężkie, kłębiące się w jej głowie myśli. Ukryta prawda. Tak. Już wiedziała co zrobi. Zrobi staremu kaszankę na kolacje.

    Ona, ja z 11 czerwca a Ty?

    Znowu.ta.kryska, MisiaABC lubią tę wiadomość

  • Angela Be Koleżanka
    Postów: 41 82

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, Też to czytałam i ten artykuł był jednym z bodźców żeby zmienić żywienie. Też ważę za mało, ale potraktowałam to jako oczyszczenie z toksyn.
    Zapomniałam się zameldowac 29 52 (po poście,normalnie 56) 172

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja 32 52 168 i bym sie bala ze schudne jeszcze...
    Ile wytrzymalas?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też moja trzecia laparo i też mnie dołuje najbardziej sam pobyt w szpitalu. Ale liczę, że 3 dni i do domu. Najbardziej boję się tego co usłyszę po wszystkim...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I weź tu człowieku zasnij na chwile:-P

    To pokolei ;
    Anet ja 6 :-P , 6.06 :-P
    To już nie długo ta Twoja laparo w sumie nie pierwsza to nawet nie wiem jak Cię pocieszyć:-P

    Kryska
    Ja tam lubię jak opowiadasz o swoim pupilu bo to forum o wszystkim;-)
    Jedynie mam wyrzuty sumienia jak piszesz o treningu i jedzeniu:-/
    Tak jak bym siebie słyszała prawie rok temu , tak fajnie mi szło aż do lipca teraz siedzę objadam się dupa rośnie cellulit brzuch porażka a wemnie nadal brak motywacji ....

    Hipsiatko kurde jeśli chodzi o wypłaty z PZU nie mieliśmy z tym żadnego problemu , nawet ostatnio lekko przerysowalam zderzakiem facetowi auto , szkoda żadna ale " dzwonić!!" Obywatele polscy poprostu
    . Gość dostał pewnie kasę ja zniżek i tak nie straciłam bo mam ochronę
    Mieszkanie też mamy ubezpieczone ( tez raz wyplata byla )no kurde nie dam sobie nic powiedzieć na pzu możliwe że i do czasu.
    Za to w axie mieliśmy bijemwiu i były same problemy

    A u mnie remont nadal trwa mąż z bratem siedzą w tej kuchni olejna w ruch poszła umrę tu

    Siedząc w temacie warzyw i owoców od 10 lat , jak nie dostaniesz potwierdzenia z sanepidu że warzywo jest bio , czy jakiekolwiek zaświadczenie o uprawie ekologicznej ( choćby do wglądu które i tak gwarancji nie daje bo 5 marchewek jest bio a 20 jest " wyhpdowanych " ) to sobie możesz myśleć że jesz zdrowo a sprzedawca się cieszy bo ma na Tobie zysk niejednokrotnie przekraczający 500% ;-)

    Znowu.ta.kryska, MisiaABC lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 8 listopada 2017, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hm patrząc na daty , to co mu tu nie gra ...
    Zdjęcie zrobione 4.11 ? To może już powtórzyłas nowy test?
    Kreska jest, widoczna.

    Dodałam to bo na teście z innej firmy jak powturzyłam też taki cień tylko i jakoś nie mogłam uchwycić na zdjęciu go. Jutro powturze test rano i zobaczę. Puki co zero oznak ciaży i zero okresu. Temp niżej niż w czasie okresu w innych miesiącach nadal jestem przeziębiona.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Angela Be Koleżanka
    Postów: 41 82

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można powiedzieć że wytrzymałam 12 dni, a 13 wkurzylam się i najadlam ciastek i chipsów, mimo tego incydentu wychodzę pomału z diety i napewno zmienię nawyki żywieniowe. Najbardziej dziwi mnie ze póki co w ogóle nie tęsknię za mięsem gdzie jeszcze 3 tyg temu nie wyobrażałam sobie dnia bez niego.
    Wiem, robię się monotematyczna, ale zafascynowal mnie ten post :p

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoczko skoro tak to już do Was nie piszę.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się o 2 dziecko. O moją 2.5letnią córeczkę staraliśmy 3 lata nikt nie dawał nam szans każdy odsyłał na invitro. Aż wkońcu trafiła ma super endkrynologa-ginekoloha i powiedział że apsolutnie jakie iv rozpoczął leczenie tzn wywoływanie owulacji bo stwierdzono u mnie PCO zażywałam metformax, pabidexamthason, inofolic i clostilbegyth 6 mieś i bez efeltu nawet noe drgnęło miałam się już umawiać na zabieg nakłówania pęcherzyków ale kazał na ostatni cykl spróbować podwoich dawkę clostilbegytu. Pech chciał że moja gin na miekscu byla na urlopie więc bez monitoringu i tak okazało się że jestem w ciąży moja gin była tak szczęśliwa i niedowieżała bo ona spisała mnie już na straty że aż powiedziała że na maszę da jak córka się urodzi. Ciąza z licznymi konsultacjami o wizytami u specjalistlw ale wczesniak cały i zdrowy w skali 10/10pinktow. Teraz gdy uregulowałam swoja syt zawodowa i skonczylam studia chciala bym miec drugie dziecko i corka tez sie upomina o rodzenstwo. Wiec w sierpniu postanowilismy ze sprobujemy.na razie z calym pakietem lekow ale 1 tab clostylbegytu. W przyszly piatek mam wizytę u tego specjality wiec pewnie zmieno nam leczenie. Choc mialam nadzieje ze cykl.zakomczy sie 2 listop i zdazę zrobić kurację z 2tab clostylbegytu i zobaczy czy pęcherzyki rosną czy nie. Ale pech chciał że podczas okresu w którym miała być owulacja zachorowałam i brałam amtybiotyk po którym dostałam grzybicy intymnej i musiałam wziąść leki a przeziębienie ciągnoe się do tej pory. To cała moja historia.

    Znowu.ta.kryska, MisiaABC lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przez to całe zamieszanie moje hormony powariowały i okres spoźnia mi się już tydzień. Temp mam bardzo niskom nigdy tak nie miałam brak oznak zblizającego się okresu i ciąży również.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Be wrote:
    Lago, Też to czytałam i ten artykuł był jednym z bodźców żeby zmienić żywienie. Też ważę za mało, ale potraktowałam to jako oczyszczenie z toksyn.
    Zapomniałam się zameldowac 29 52 (po poście,normalnie 56) 172

    Łono matko, toż to spora niedowaga!

    Ja padam, wylatałam się z psem jak głupia. Potem zjadłam żelków i mi niedobrze..

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Teraz gdy uregulowałam swoja syt zawodowa i skonczylam studia chciala bym miec drugie dziecko i corka tez sie upomina o rodzenstwo. Wiec w sierpniu postanowilismy ze sprobujemy.na razie z calym pakietem lekow ale 1 tab clostylbegytu. W przyszly piatek mam wizytę u tego specjality wiec pewnie zmieno nam leczenie. Choc mialam nadzieje ze cykl.zakomczy sie 2 listop i zdazę zrobić kurację z 2tab clostylbegytu i zobaczy czy pęcherzyki rosną czy nie. Ale pech chciał że podczas okresu w którym miała być owulacja zachorowałam i brałam amtybiotyk po którym dostałam grzybicy intymnej i musiałam wziąść leki a przeziębienie ciągnoe się do tej pory. To cała moja historia.

    Mogę zapytać jakie studia skończyłaś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 23:46

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 9 listopada 2017, 05:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarządzanie i inżynieria produkcji. Specjalizacja procesy chemiczne.

    Schmetterling lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 9 listopada 2017, 05:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powtórzyłam test i dziś już bialutki. Pozostaje mi czekać na @. Miłego dnia wszystkim życzę zmykam do pracy.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 05:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chce dziś zrobić proga według ovu miałam owulacje 13 dc , 14 dc według mnie czułam ból owulacyjny
    Dziś mam 7dpo, według programu
    Nie wiem teraz czy dziś mi pokaże czy owu była coś mi tempka nie chce odbić, chce to sprawdzić

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 05:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów te maniery - dzień dobry wszystkim:-) !!

    MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Kochane chce dziś zrobić proga według ovu miałam owulacje 13 dc , 14 dc według mnie czułam ból owulacyjny
    Dziś mam 7dpo, według programu
    Nie wiem teraz czy dziś mi pokaże czy owu była coś mi tempka nie chce odbić, chce to sprawdzić
    Myślę że jak zrobisz dzień wcześniej to będziesz miała większgo proga.


    Dzieńdoberek

    MisiaABC lubi tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego