Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam w pierwszych dniach okresu, ale zdarzało się, że mocne skurcze towarzyszyły do połowy cyklu. Często na 2-3 dni brałam urlop, bo pbólowe pozwalały mi wstać z łóżka, ale nie normalne funkcjonować. Poza tym miałam rozwolnienie, wymiotowałam, i podwyższoną do 38 st temp.
Misia, a Twoja torbiel wcześniej była widoczna na usg?Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
nick nieaktualnyTo ja takich objawów nawet przy tej torbieli nie miałam.Ja od zawsze mam tak,że po 12 godzinach od początku @ przez mniej więcej 6 godzin boli mnie brzuch,tak ciągnie w dół,a ma to miejsce jak leżę,w nocy.Jeżeli te 6 godzin przypada na dzień,to nie boli,no może troszeczkę.Ale zwykle przypada na noc.
Moja torbiel była ogromna 8cm,i jak najbardziej była widoczna na usg,nawet na takim zwykłym brzusznym ,a nie ginekologicznym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 21:27
-
nick nieaktualnyWitajcie
Fantas jeśli mogę tak pisać- miło znów Cię widzieć
Jannes u mnie podobnie co prawda na monitoringu nie byłam bo mijam się z ginem i teraz kupe załatwiania mam ale dziś 13dc tempka nisko już owu powinna być najpóźniej dziś a nic na to nie zapowiada ...
Misia ja też słyszałam że do endomendy można oznaczyć marker CA125
Wczoraj wyruszyłam w dziewicza podróż ciężko było wysiadac zdjęcie mam zrobione w nocy ale pochwalę się a co
A oto i moja perełka;-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff0e719ef960.jpg
Dziś już ruszamy przerejestrowanie skarbowka i PZUpotforzasta, Fantasmagoria, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOna29 wrote:
Misia ja też słyszałam że do endomendy można oznaczyć marker CA125
Ja to wiem, tylko że u mnie nawet przy torbieli było ok. Fakt, że po jej usunięciu się obniżyło. I tyle. Potem już nie badałam.
Po laparoskopii usłyszałam, że w ogóle nie mam tej choroby. No ale nie ma co wypierać faktów, ileś lat wcześniej torbiel jednak była. A ja uważam, że jak była, to gdzieś tam czai się ta choroba.
Rozmawiałam kiedyś z jedną dziewczyną z forum, jej też po laparo wmawiali, że nie ma, ale inny lekarz twierdził, że ma i ona tak właśnie tak sobie wypierała z głowy, że nie ma. Otóż, ja nie lekarz, ale myślę, że ona też ma. Tak, tak, jak się czegoś boimy, to udajemy ,że tego nie ma i czepiamy się wszystkiego, co utwierdzi nas w tym przekonaniu. A rzeczywistość jest brutalna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:58
-
Witam się
Ona ale ta twoja furka ma oczyyyska
fajna fajna
Widzę że nie tylko je mam jakis dziwny cykl ;/
Moja dzisiejsza temp 36,16 normalnie szok. Nigdy takich niskich nie miałam 36.4 to minimum Jutro mam gin i usg więc może coś mnie oświeci.... Ale powiem Wam że w tym cyklu jakoś zobojętniałam co do starań. Nie chce mi sie brac tabletek, mierzyć tempki a o testach owu nie wspomne ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:53
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOna, mi też się podoba Twój samochód, ładny przód i kolorek też.
Nova, ja już dawno nie mierzę temperatury. Ale w tym cyklu też mam niechęć do wszystkiego, nawet do serduszkowania, choć z tym to może chęci jeszcze nabiorę, bo dni płodne dopiero się zaczną. Ale ja ten miesiąc biorę na przeczekanie. Zajmę się kupowaniem prezentów. Jeden już mam - najważniejszy - dla teściowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:19
Nova87, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczęta
Ona, piękne autko. I czerwone, a czerwone wiadomo najszybsze
Misia, faktycznie CA może coś pokazywać, ale nie musi. Ale skoro nie masz jakiś konkretnych objawów, które przeszkadzałyby Tobie na co dzień i na usg też nic nie widać, to może niepotrzebnie się zadręczasz. Kiedyś pisałaś o IUI, przedtem pewnie będziesz musiała drożność sprawdzić, a na razie nie ma co panikować. Nie masz wpływu na chorobę (albo masz niewielki, ale zamęczaniem siebie nic nie zdziałasz), a kroić się co chwilę też nie ma sensu, bo więcej szkody to przyniesie niż pożytku.
Janess, od czasu do czasu może się trafić bezowulacyjny. Wykres na ovu to tylko matematyka, więc nie musi być miarodajny. Może prog rozwieje wątpliwości. A dlaczego nie mogłaś wziąć zastrzyku na pęknięcie?MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
AZ - transfer 02.12. ☹️
Janess wrote:Dziewczyny, poradźcie mi. Mamy iść na imprezę do znajomych, na której będzie jeszcze kilka osób. Ci znajomi mają 2 córeczki, 3 i 0,5roku. Wiem że inni zaproszeni planują najmłodszej kupić jakąś wyprawkę. A od nas już wyprawkę dostała. I teraz, jeśli nie dokładamy się do większego prezentu, bo nie widzę takiej potrzeby jeśli mała od nas już sporo dostała, to czy nie pasowałoby kupić czegokolwiek dla dziewczynek? Trochę tak głupio by było przychodzić z pustymi rękami jak reszta naniesie prezentów. A tym bardziej że to okres mikołajowy.
Ze starszą nie ma problemu bo dostanie np kindersa i będzie w 7 niebie. Problem z młodszą. Co ewentualnie kupić?
Pomijam flaszkę dla rodziców
Ja dla obydwu kupiłabym jakieś drobiazgi.Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualnyMoże jakieś zabawki. Np. dla trzylatki maskotkę, a dla młodszej coś niepluszowego.Ja kiedyś kupiłam córce koleżanki ślicznego białego puchatego kota, dzieciak przez parę lat nigdzie się bez niego nie ruszał.
Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Ona29, auto autem, ale powiem Ci że zaj***y jest ten płot po prawej. Sama chcę taki zrobić jak już się wybudujemy. Tylko aż boję się pomyśleć ile kosztuje i ile trzeba go czyścić z mchów.
A jak to elewacja a nie płot to jest tak samo zaj***a
Powiem Ci szczerze że nawet nie wiem co to jest , ile kosztuje
Ogólnie byłam w odwiedzinach u koleżanki ( mega kasiastej ) więc mnie tam u niej nic nie zdziwi
Samo wejście do jej domu przysparza mnie o zawrót głowy tak pięknie ma
Ogólnie dzięki Wam dziewczyny za ocenę, wychodzi na to że jeszcze mam gust
Siknelam na test owu dziś pozytyw jak byk , więc muszę chłopa do wyra ściągnąć
Jannes może dopiero owu będzie?
Gdzieś mi się o uszy obilo że zmieniający kształt pęcherza ( a dokładnie jego zapadanie się) świadczy o wchłanianiu
Misia to jeden prezent masz już z głowy:-P
Nova Misia Ja Jannes a może te dziwne cykle to jakaś oznaką?
Karola Ty też się do nich zaliczasz boooo Tez miałaś inny cykl niż zwykle
Ja już po pracy , zaraz wstawię obiad
Dziś klopsy z pieczarkami i sosem
Maz ma swoją kaszę ja ryz
I jakieś tam warzywa do tego
MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczny,
a wiec wyniki hormonalne wszystkie w porzadku, nie ma zadnach zastrzezen,
co do mojego wykresu, to lekarz pobral mi krew I do jutra musze czekac na wyniki beta. Nie wiem czemu, ale boje sie ze bedzie negatywnieFantasmagoria lubi tę wiadomość
-
Janess, ja zawsze staram się indywidualnie podchodzić do kwestii prezentów dla dzieci, bo teraz dzieci mają wszystko. U moich znajomych i rodziny zawsze uniwersalne są książeczki, dla półrocznego malca takie, kt można do wanny zabrać, wciąż kupujemy nowe i nigdy ich dość. Dla maluszka to może coś właśnie do kąpieli jakąś kaczuszkę czy coś. Może 3latka ma jakąś ulubioną bajkę, to wtedy kolorowankę z tej bajki? Ja też czasami kupuję starszym dzieciom (myślę, że 3latka już może być "starsza") owoce, np. ananas albo jakiś inny "rzadki" owoc. Kwestia tego czym interesują się dzieci (półroczne chyba wszystkim) i jakie jest podejście rodziców.
MisiaABC, Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
AZ - transfer 02.12. ☹️
agnieszka011988 wrote:Hejka dziewczny,
a wiec wyniki hormonalne wszystkie w porzadku, nie ma zadnach zastrzezen,
co do mojego wykresu, to lekarz pobral mi krew I do jutra musze czekac na wyniki beta. Nie wiem czemu, ale boje sie ze bedzie negatywnie
Wszystkie się tego boimy Ale będą emocje do jutra, tzn ja się będę emocjonować, bo Ty już swoje zrobiłaś, teraz się czymś zajmij, bo tylko będziesz się stresić. Będzie co ma być!!!Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
AZ - transfer 02.12. ☹️
Nic mi się dzisiaj nie chce... Siedzę od rana i nic jeszcze nie zrobiłam. Ale trzeba się zabrać coś sprzątnąć. Ale leniuch brzydki ze mnie!!!Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...