Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Załamana85 wrote:Nie...jakos ostatnio mnie odrzuca od miecha...
Ja jestem slodyczowa...
Tak jak myslalam...skończyło sie w kiblu...masakra ledwo dobiegłam hahaha
Słodkie, to na dziewuche!!!Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie juz z domku. Na obiad dzisiaj hamburgery
śluzu brak a 3 dzień z rzędu test owu na +
W zwiazku z czym wypilam juz pól butelki winkaZnowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nova87 wrote:"Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata."
Porada dnia.....
Coś się nie mogę załapac do tych 85%
Mi to tylko żal tego hajsu co na antykoncepcję wydałam. A można było na in vitro odkładać...Karolina2787, Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Załamana85 wrote:Mam juz moje wyniki z rana.
Tsh mi spadlo do 1.2
Ft 4 mam 14 (12-22)
No i morfologia jak zwykle za mało białych krwinek..ale tragedii nie ma.
Myślicie ze jest sens jeszcze robić te wszystkie ft3 i antycośtam???
heeeeejoooooooo
Zalamana tak na przyszlosc zawsze rob sobie cala trojke, bo samo tsh i ft4 nic nie mowia. Jesli chodzi o tarczyce to nawazniejsza jest konwersja t4 do t3 wiec trzeba je badac razem z jednej probki krwi. Na te chwile mozna powiedziec, ze t4 masz bardzo nisko, tylko 20%, ale ide o zaklad ze endo powie Ci ze jest wszystko ok, bo miesci sie w granicach.....warto te zebys zrobila sobie Tpo i Tg zeby wykluczyc hashimoto -
nick nieaktualnyLago wrote:heeeeejoooooooo
Zalamana tak na przyszlosc zawsze rob sobie cala trojke, bo samo tsh i ft4 nic nie mowia. Jesli chodzi o tarczyce to nawazniejsza jest konwersja t4 do t3 wiec trzeba je badac razem z jednej probki krwi. Na te chwile mozna powiedziec, ze t4 masz bardzo nisko, tylko 20%, ale ide o zaklad ze endo powie Ci ze jest wszystko ok, bo miesci sie w granicach.....warto te zebys zrobila sobie Tpo i Tg zeby wykluczyc hashimoto
Hejooo☺
Tylko takie wysępiłam od internisty...szkoda mi już kasy na prywatne badania...ale zrobie za jskis czas..
Teraz w pon ide na prl prywatnie by miec wyniki do gina na 5.12 choc cyce juz mniej bolą, albo sie przyzwyczaiłam.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Załamana85 wrote:A jak te ft4 za nisko to o czymś świadczy??
Przy staraniach o ciaze wolne hormony powinny byc na poziomie 50% wiec moze ale nie musi to przeszkadzac w zajsciu. Poza tym wszystko zalezy jak sie czujesz. Generalnie to na podstawie wywiadu o samopoczuciu lekarz decyduje czy przepisywac hormony, Tsh masz niskie wiec raczej niedoczynnosci nie masz, ale to chyba trzeba by skonsultowac z dobrym endo.....Ja przy tsh 2,3 i t4 na poziomie 17% dostalam juz leki, ale tez mialam bardzo slaba konwersje t3 no i na usg wyszlo mi hashi. Niech Ci nie bedzie szkoda kasy, bo to nie widzi mi sie tylko zdrowie, a jak tarczyca zacznie szwankowac to trudno sie z tego wygrzebac.... -
nick nieaktualny