Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry,
38 dc i nic. Nie mam pojęcia co się dzieje, ale zapewne nic dobrego...
U nas dziś słoneczko z rana, może jakiś spacer? Może od jutra bieganko?
Miłej niedzieli!!!Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Znowu.ta.kryska wrote:Czemu od jutra? Jak ladna pogoda, pobiegaj juz dzis.
Nie biegałam miesiąc, więc nie zacznę od biegania, bo się jutro nie ruszęZnowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualnyWitajcie...
Ja wczoraj pol dnia w poszukiwaniu prezentow...i nic...nie mam pomyslu co kupic wlasnemu dziecku i mężowi...on tak samo hehe.
U mnie sniegu nie ma sle zimnoo.
Wczoraj stracilismy lusterko w aucie a ja zbilam najlepszy pokal - 14lat nieszczęść? Hahaa -
Hej, dobrze, że już wieczór, bo nie lubię niedziel
Udało się uskutecznić spacer, więc mam nadzieję, że wrócę do aktywnego trybu życia.
Ona, Karolina, AngelaBe, Anetolek jesteście tutaj?Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualnyFantasmagoria wrote:Dzień dobry,
38 dc i nic. Nie mam pojęcia co się dzieje, ale zapewne nic dobrego...
U nas dziś słoneczko z rana, może jakiś spacer? Może od jutra bieganko?
Miłej niedzieli!!!
Ja po laparoskopii miałam 2 tygodnie poślizgu.Fantasmagoria lubi tę wiadomość
-
Schmetterling wrote:Ja po laparoskopii miałam 2 tygodnie poślizgu.
Polubiłam, bo dałaś mi nadzieję, że może i u mnie to tylko poślizg, nic poważnego.Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
Witam
Ja już z kawką w pracy
I znów śnieg pada, młoda zadowolona bo jest śnieg i i mikołaj będzie miał jak do niej dojechaćMoa, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie. U mnie wczoraj wieczorem ciut sypnęło.
Rano krew na prl i prog też zrobiłam...jak cykl bezowulacyjny mam (tak mi sie wydaje)to bedzie za niski?
Jutro wizyta u gin...jakos sie boję tej wizyty.
Noi dotarła do mnie rano smutna wiadomość, mój dziadek jest w ciężkim stanie...
Miłego dnia kochane -
Jak nie było owulki to będzie ponizej 10. Tak slyszałam
Zalamana trzymam && za dziadka coby lepiej z nim było
A ja sie pochwale że chyba udalo mi sie starego namowic na badanie nasienia
Postawiłam sprawe jasne że jak faktycznie mam torbiel i bede ja musiała usunąc to jak nie zrobi badania to niech sie w gumiaki zaopatrzy bo niestety tak to nic nie zdziałamy a mnie tylko psychika siądzie.
I oto wczoraj mój szanowny małż zaczoł sie wypytywać jak to sie robi, gdzie, ile kosztuje
Natchniona jego zainteresowaniem powiedziałam że poczekamy z badaniem do czasu az sie u mnie wyjaśni i jak co to po nowym roku wybierzemy sie do kliniki na badaniaFantasmagoria, Janess, MisiaABC, Schmetterling, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Janess wrote:Też potwierdzam, że tak słyszałam. Ale ponoć mam teraz cykl bezowulacyjny a progesteron w 7dpo (czyli 7 dniu po pozytywnym teście owulacyjnym) miałam 20.
Do tego ostatnio dokopałam się do ciekawych informacji odnośnie PCOS. Ciekawych dla mnie bo zawsze wydawało mi się, że przy PCOS pęcherzyki wcale nie rosną.
A może być przypadkiem tak, że pęcherzyk rośnie i pojawia się płyn w zatoce. Tylko że pęcherzyk nie pęka albo jak pęknie to komórka jest bardzo złej jakości.
Ale przecież, gdyby pęcherzyk nie pękał za każdym razem to nagle zrobiłoby się pełno cyst. Czyli jak one się nie robią to pęcherzyk musi się sam wchłaniać. A żeby się sam wchłonął to musi być wysoki progesteron.
Czyli wg mojej teorii, można mieć cykl bezowulacyjny i wysoki progesteron i płyn w zatoce.
Czyli idąc dalej tym tokiem myślenia, to może ja mam ukryte PCOS i dopiero teraz coś się pojawiło co by na to wskazywało.
Pogadam dzisiaj z lekarzemJaness, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Milcze bo w sumie zagladam poczytac Was i jak tylko zlapie chwile to siadam i pisze - wiec pisze
U mnie trochę sie pozmienialo - dostalam sie do nowej pracy , z firmy " odchodze " nie czuję sie spełniona warunki pracy tez nie naleza do latwych no i pracuje z mezem - a jak wiadomo nie od dzis tak pracowac ze swoimi chlopami ciezka sprawa ...., za duzo zgrzytow między nami przez ta firme obydwoje kierowniczymy lecz nie zawsze mamy podobne zdania
Dalej zaczynamy rowniez odkladac testosteron o ktorym wcześniej wspomniałam i odblokowujemy przysadke aby byc gotowym za jakies 3 miesiace , oczywiscie po tym czasie powtorne badania nasienia
Autko sprawuje sie super , zaniedlugo ruszam rbic badania na zdolnosc itp
Nova u nas problemow z robieniem badania nie ma zadnych za to problemem jest gdzie je robic , mieszkamy na malym osiedlu wiec u nas takich badan nie robia - miasto obok , owszem ale Tylko w szpitalu i akurat w laboratorium pracuje znajoma meza , ostatnim razem to ona wlasnie odbierala jego probke nasienia - zle sie z tym czul widziałam zalowal myslal o tym co będzie gdy wyjdzie zero itp mowil tylko ze nastepnym razem bedsiemy szukać gdzie indziej
A co do Waszych badań ja bym nie czekala czesto jest tak ze ( odpukac) faceta leczy soe dluzej i z wolniejszymi skutkami
Pomyśl czekasz na to co sie staniez torbielem moze sie wchlonie moze będzie usuwany , zrobisz wszystko zbadacie meza okaze sie ze np suple nie do uniknięcia koljne 3 miesiace ...i tak czas zleci
Kryska nie zazdroszcze boli mimo ze moje @ sa bolesne bez tabletek sie nie obejdzie to tylko razw zyciu mialam tak bolesna a przy tym skapa @ ze myslalam ze zejde ...moge sobie jedynie wyobrazic ...
Misia a Ty badalas ten marker ?
Jannes jak próg?
Karola i juz wiadomo co bedzie w tym miesiacy ?
Zalamana
Widze ostro działasz
Ccierpliwa jestes tu ? Zdaje sie ze Ty juz jestes po transferze i oczekujesz dwoch kresek czego Ci zycze z całego
MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Janess wrote:No kurcze jest problem. A nawet dwa.
Po pierwsze to zakładając że owu była wtedy co pozytywny test (a nie była bo po kilku dniach na USG był pęcherzyk) to dzisiaj jest dopiero 10 dzień po teście, czyli za wcześnie na sikańca.
Po drugie, jak się w nocy sika po kilka razy to rano już nie ma sensu sikać na patyk bo nic nie wyjdzie. A w nocy wstaję od zawsze bo ciągle mi się chce siusiu i nie, to nie jest choroba ani ciąża. Po prostu od zawsze dużo piję
W twoim przypadku sikałabym w nocy po dłuższym śnieZnowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
Janess wrote:Albo po pracy. Jak w czasie pracy nie pójdę do WC to stężenie będzie wyższe jak rano
Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Sie ma
Wstałam, zjadłam, coś wypiję, coś posprzątam, coś ugotuję, coś poczytam...
39 dc, brak słów.
Ona , super, że zmieniłaś pracę, zawsze to jakaś odmiana
Janes , niezłe jest to, że my musimy same kombinować, doszukiwać się, a powinni lekarze, którym za to właśnie płacimy...
Misia przeżyłaś?MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...