X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    "Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata."

Porada dnia.....
    Coś się nie mogę załapac do tych 85% :D

Mnie te informacje bardziej dołują niż pocieszają, skoro staramy się ponad rok tzn że jesteśmy w znacznej mniejszości z tymi, którzy tak lekko nie mają :(

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi no dokladnie...a w biedzie to zalezy od sklepu- nsjlepsze sa na wsiach..
    U mnie biedronka jedna kolo drugiej i wszedzie przyjma do pracy z pocalowaniem w dupe...i biora kazdego jak leci...a potem sa cyrki...
    Wszędzie kombinuja jak tylko moga...a prawda taka ze w handlu wszędzie sie zarabia podobnie...
    Mydlą oczy i nic więcej..

hipisiątko lubi tę wiadomość

• Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dziewczęta, dziś 36 dc i nadal nic. Za wczorajszą poradą koleżanki z forum (skądinąd autorytetu) postanowiłam odkopać stary, lekko przyrdzewiały test i go obsikać. No i wiecie co??? Chyba będę miała jedno dziecko, bo wyszła jedna kreska!!!!! Tak się cieszę! Chociaż liczyłam na więcej, ale co tam dobre i jedno! Dobrze, że wczoraj zrobiłam przepyszne śledzie, bo wraz z jedną kreską na teście pojawiły się zachcianki i dzisiaj skusiłam się na śledziorrra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:34

Schmetterling, Nova87, Angela Be, Roza86, potforzasta, Moa, Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Powiem szczerze, ze chcialabym to zobaczyc na swoim koncie...bo te smieszne premie nie sa dla każdego i robia tak by nikt nie dostal...wiec zostaje ledwo ponad najnizsza krajowa...no ale pisać i mówić to wszystko pięknie...

Niestety takie realia, ale pociesz się , że np pracownicy innych dyskontów mają jeszcze gorzej, wiem z autopsji. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:37

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstalam o 5.30 i mam jakiegos dziwnego powera (szok bo jestem jeszcze chora)
    Z krwi pojechalam na szybkie zakupy i same owoce i warzywa. Na sniadanko byl soczek z grejp.i pomaranczy a teraz pomidorki z rzodkiewka i cebulka.
    Gotuje " bigos" ze swiezej kapuchy taki bez tluszczu i zupe z pieczonej papryki..tyljo kto to wszystko zje hahaha. Zastanawiam sie czy przezyje do konca dnia na warzywach..taki experyment poki jeszcze siedze w domu.
    Pewnie skonczy sie chipsami i slodyczami na kolacje hahaha

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Niestety takie realia, ale pociesz się , że np pracownicy innych dyskontów mają jeszcze gorzej, wiem z autopsji. :)
    Tez juz w paru miejscach bylam...wszystko zalezy od atmosfery...u mnie jest tragiczna..
    Wszedzie dobrze, gdzie Nas nie ma hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantasmagoria wrote:
    Dzień dobry,

Dziewczęta, dziś 36 dc i nadal nic. Za wczorajszą poradą koleżanki z forum (skądinąd autorytetu) postanowiłam odkopać stary, lekko przyrdzewiały test i go obsikać. No i wiecie co??? Chyba będę miała jedno dziecko, bo wyszła jedna kreska!!!!! Tak się cieszę! Chociaż liczyłam na więcej, ale co tam dobre i jedno! Dobrze, że wczoraj zrobiłam przepyszne śledzie, bo wraz z jedną kreską na teście pojawiły się zachcianki i dzisiaj skusiłam się na śledziorrra :D

Oooo☺❤ cudownie hahaha w koncu jakieś wieści.
    To nic ze jedno...za miesiąc zrob to wyjda Ci blizniaki..ja Ci to mowie☺

Fantasmagoria, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantasmagoria wrote:
    Dzień dobry,

Jak pieknie można opisać biel wizira :)
    Lubie za styl :)

A mnie jajnik boli..... I teraz tak myslę że kiedys pisalam o tym jajniku jak mnie tak naparzał i teraz dobrze nie pamietam kto ale wykrakał mi endomende :D

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    A mnie jajnik boli..... I teraz tak myslę że kiedys pisalam o tym jajniku jak mnie tak naparzał i teraz dobrze nie pamietam kto ale wykrakał mi endomende :D

Na razie sama sobie krakasz :) Jedyne wiarygodne świadectwo endomendy to laparo, więc sobie nie wmawiaj. Ja jako weteranka endomendy nie przypominam sobie, żeby objawem tej choroby był ból jajnika (ale oczywiście lekarzem ani nawet znachorem nie jestem), poczytaj na starając się z pomocą medyczną watek Laparoskopia, jak już musisz wiedzieć. Na razie masz urojoną endomendę. Już kiedyś dyskutowałyśmy z dziewczynami, że każdy objaw da się podciągnąć pod endomednę i brak objawów też może być objawem endomendy. Także dopóki nie ma wyroku to czekaj na sprawiedliwy proces :) A może to dziadostwo jeszcze się wchłonie?

AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    AZ - transfer 02.12. ☹️

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, tu masz tak pobieżnie o endomendzie

https://miracolo.clinic/endometrioza/objawy-endometriozy.html?gclid=EAIaIQobChMIppH-n87o1wIVcyjTCh1mFgCFEAAYASAAEgJIePD_BwE

Ale na razie daj na luz.

Nova87 lubi tę wiadomość

AZ - transfer 02.12. ☹️

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Cześć dziewczyny! Chyba za chwilę sama sobie poleję pigwóweczki spod biurka :D

Ponoć mam cykl bezowulacyjny
    Ponoć pęcherzyk nie pękł - i do tego ciągle go czuję
    W przeciągu 7 dni nie urósł ani nie zmalał. Kolejny monitoring w poniedziałek.
    No to dlaczego dzisiaj, 7 dzień po pozytywnym teście owulacyjnym, mój progesteron to 20??
    To w końcu miałam ta owulację czy nie?

A co na to wróżbita Maciej?

Janess, hipisiątko, Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

AZ - transfer 02.12. ☹️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polej Janes polej...też miałam bezowulacyjny chyba..

U mnie dzis moja dzisiejsza dieta cud skonczy sie na kibelku czuje... Wpitoliłam już miseczke zupy...zagryzłam "bigosem"..a teraz wpierdzieliłam kiszoną kapuche i zapiłam sokiem z niej...

Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Koleżanka widzę już ma zachcianki :D

Taaa w cyklu bezowulacyjnym hihi
    A co tam...jak sie bawic to sie bawić.

Sprzatnelam piwnice..masakra...chyba z 10rundek do śmietnika...ale poki stary nie widzi to wywalam jakies graty..bo jemu to sie wszystko przyda..
    Straciłam już swoją dzisiejszą moc..na warzywkach daleko nie zajade...cały czas jestem glodna

Fantasmagoria, Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• klaudia1991 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane, walczymy o dzidziusia od ponad pół roku, raz testy wychodziły pozytywny, lecz niestety zarodek sie nie zagnieździł ;( miesiaczkę miałam 23-25.09, 19-21.10, 18-21.11, tak jak widać moj cykl nie do końca jest dokładny co do dnia, staramy sie o dzidziusia, lecz mamy z partnerem taki tryb pracy, ze czasami nie mozemy sie kochać nawet 3 dni, ostatnie stosunki były 25,26,28.11, czy według Was jest szansa na ciąże? wedlug kalkulatorów ciazy owulacja była wczoraj lub jest dzisiaj.

Z góry bardzo dziekuje za informacje

Klaudia

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Taaa w cyklu bezowulacyjnym hihi
    A co tam...jak sie bawic to sie bawić.

Sprzatnelam piwnice..masakra...chyba z 10rundek do śmietnika...ale poki stary nie widzi to wywalam jakies graty..bo jemu to sie wszystko przyda..
    Straciłam już swoją dzisiejszą moc..na warzywkach daleko nie zajade...cały czas jestem glodna

Brałaś coś? Czy te warzywka tak Cb napędzają?

AZ - transfer 02.12. ☹️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia...
    Szansa jest zawsze bo już różne historie słyszałam.
    Plemniki zyja pare dni jak jest dobry śluz płodny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantasmagoria wrote:
    Brałaś coś? Czy te warzywka tak Cb napędzają?

Taka jakaś dzisiaj wstalam nakrecona..i pomysł na diete warzywna wpadł mi gdy jechałam autem do domu z przychodni...

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1991 wrote:
    Witam Kochane, walczymy o dzidziusia od ponad pół roku, raz testy wychodziły pozytywny, lecz niestety zarodek sie nie zagnieździł ;( miesiaczkę miałam 23-25.09, 19-21.10, 18-21.11, tak jak widać moj cykl nie do końca jest dokładny co do dnia, staramy sie o dzidziusia, lecz mamy z partnerem taki tryb pracy, ze czasami nie mozemy sie kochać nawet 3 dni, ostatnie stosunki były 25,26,28.11, czy według Was jest szansa na ciąże? wedlug kalkulatorów ciazy owulacja była wczoraj lub jest dzisiaj.

Z góry bardzo dziekuje za informacje

Niestety nie wywróżysz sobie ciąży, ani jej nie wyliczysz. Musisz czekać do terminu @. Jak nie wiesz kiedy masz owulację, to musisz zrobić monitoring, tylko on pokaże Tobie kiedy masz owulację. Możesz też obserwować śluz, temperaturę, szyjkę, ale żeby nauczyć się interpretować objawy trzeba czasu. A póki co zalecam spokój, tylko spokój może nas uratować ;) Powodzenia!!!

Angela Be, Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

AZ - transfer 02.12. ☹️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglaszam ze wytrzymalam do 15.15.....chocbym zjadla caly gar zupy czy kapuchy na cieplo...nie najem sie...rzucilam sie doslownie na ciacha i kawe...jutro zaczne znow hihi

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Oglaszam ze wytrzymalam do 15.15.....chocbym zjadla caly gar zupy czy kapuchy na cieplo...nie najem sie...rzucilam sie doslownie na ciacha i kawe...jutro zaczne znow hihi

Ja myślałam, że na mięcho :D I tak jesteśmy z Ciebie dumne!!!

AZ - transfer 02.12. ☹️
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ