X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaskoczyła rano@ bo ten cykl 28dniowy..zawsze minimum 30 ostatnio..no ale moze to dobrze..bez objawów ciazowych sie odbylo bez spiny hehehh.
    Wczoraj zaczelam brać dostinex...
    Dzis nudna niedziela..zimno...
    Prezenty zakupione, dla mojego tylko nic nie mam, ale to juz z gorki..
    Po pogrzebie nadal mam podly chumor..no ale to normalne..
    Za to moj M mnie zaskoczył i po 9 latach malzenstwa doczekalam sie pierscionka hehh.
    Miłego dnia wszystkim.
    Milo zaczynac z Wami cykl

Karolina2787, hipisiątko, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja temp spadla dzisiaj drastycznie takze przywitam @ chyba wczesniej ;)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    I to nam coś mówi.
    Nie widzę Twojego wykresu, więc ciężko mi się do niego odnieść. Jak wyznaczyłaś owulację? Monitoringiem, wykresem, innymi objawami?

Jeśli nie pomyliłaś się co do terminu owulacji to mamy kilka pytań:
    1. Czy plamienia masz zawsze przez kilka dni i prawdziwa @ przychodzi po 14dpo?
    2. Czy plamienie jest krótkie (jeden dzień/pół dnia) i od razu przychodzi @?
    3. Czy kiedyś badałaś progesteron w 7dpo?
    4. Jaką masz prolaktynę?

Sorry, że teraz odpisuję, ale byłam mocno zajęta ostatnie 2 dni.
    Udostępniam wykres pod spodem.
    08b7e89573a7cd2448aaa28651284dbd.png

1. Jednak tym razem nie miałam plamienia, to był początek @, zaczął się w piątek. Ale bywało wcześniej, że miałam przez kilka dni przed okresem. Ale zwykle @ przychodzi 14dpo.
    2. Plamienia są krótkie, ale miewałam też np. 4-dniowe.
    3. Badałam 2 razy progesteron 7dpo (raz wyszło mi 3,5, czyli możliwe, że była ovu, ale niekoniecznie, a raz mi wyszło 14, czyli chyba raczej była). Brałam kiedyś luteinę, przez 3 cykle, ale dopóki brałam @ nie przychodził, dopiero 2 dni po odstawieniu się zaczynało...
    4. Badałam też raz prolaktynę i wyszła mi w porządku, tak mi gin powiedziała, i jak dobrze pamiętam było to ok 21)....

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomimo tego, że dziś niestety 3dc i ze starego nic znowu nie wyszło, to jakoś mniej smutno zniosłam to.
    Pomogła mi w tym ilość obowiązków z przygotowaniem dwóch imprez urodzinowych wczoraj, dla rodziny i przyjaciół, no i potem sam przebieg imprezy. Było bardzo przyjemnie...

No i na imprezie dla znajomych, która odbywała się w wynajętej kawiarni mąż zrobił mi niespodziankę, bo zaprosił moją znajomą, która z zespołem przyjechała i zagrali specjalnie dla nas... I były też specjalne kawałki dla mnie, a nawet śpiewałam z nią na scenie, bo mnie zaprosiła. Ściągnęli też ukradkiem moje ukulele i gitarę mojego brata i razem jeszcze graliśmy kilka kawałków. Niezłe zakoczenie dla mnie to było i nie wyszło tak traagicznie jak się obawiałam :). Jestem pełna rozmów z moimi kochanymi znajomymi, dobrych życzeń, wzruszeń i jestem przekonana, że trójka na liczniku to może być naprawdę fajny okres w moim życiu i na pewno szczęśliwy z takimi życzeniami i dobrymi ludźmi wokół :)

Karolina2787, hipisiątko lubią tę wiadomość

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki..
    Podczas okresu mozna stosowac nadal tabletki dowcipne na infekcje czy lepiej zrobic przerwę dzien lub dwa...choc ja to mam skape okresy wiec tak szybko sie nie wyplucze z leku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie okresu odstawiałam takie tabletki.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana lepiej odstawić i brać po @ tak mi ostatnio gin powiedział bo też brałam niedawno. Też mam skąpe @ ale czekam aż całkiem sobie pójdzie i wtedy kontynuuje leczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Witam się ze wszystkimi :)
    U mnie 10dc a coś mnie brzuch pobolewa. Na ten cykl nie liczę wgl bo bez stymulacji więc owulacji nie będzie, do gina też nie idę. Czekam na info nadal z nadzieją że hsg odbędzie się w styczniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Poki co moj okres przypomina plodny sluz...

Wcinam słodkie na potęgę...jak tu przestać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Dzieki dziewczyny.
    Poki co moj okres przypomina plodny sluz...

Wcinam słodkie na potęgę...jak tu przestać...

Ja na @ też wpierdzielam słodkie ale jak się skończy to już nic mi się nie chce ruszyć ze słodyczy :)

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze przed@ a w trakcie juz nie az tak...
    A bralyscie po infekcji jakieś specyfiki na poprawe flory w pochwie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Ja zawsze przed@ a w trakcie juz nie az tak...
    A bralyscie po infekcji jakieś specyfiki na poprawe flory w pochwie?

Ja używam tylko żelu do higieny intymnej ale to praktycznie codziennie i brałam żurawinę w tabletkach ale odkąd mi się skończyła łykam wit. C

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie grzybica prxyplątała i zamiast odstawić cukier to wpierdzielam wiecej niż zwykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuj chociaż rano pić wodę z cytryną bo przy infekcji właśnie nie jest dobrze zajadać się slodkim. Bierz witaminę C a zamiast słodyczy może owoce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę flory dopochwowo Lactovaginal,doustnie Lacibiosfemina.
    Na czas @ mam zalecenie odstawić Acard,a brać go ponownie zaczynam 20 dnia cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądałam,ale zamierzam.

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

• agnieszka011988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co najlepiej brac na przyspiesyenie @ ... ja dalej czekam i nic... jajniki mnie pobolewaja i do tego piersi bardzo wrazliwe... testy negatywne

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Janess , hehe moj chlop tez ostatnio byl chory i 1,5 tyg na chorobowym, a mial zwykle przeziebienie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do filmów to nie przepadam za polskimi więc nie oglądałam.

A co do przyspieszenia @ to mi zawsze seks pomaga :D serio. Agnieszka a może warto na betę pójść

Mój siedzi na zwolnieniu do 21.12 bo skręcił nogę w kostce a i tak wiem że do pracy wróci dopiero po sylwestrze. Na razie jest znośny i obiadki robi ;)

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karolina2787 jak robi obiadki, to nie jest zle :) Tylko,ze na seks nie mam ochoty bo mnie w podbrzuszu boli :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ