X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet
    Postów: 10510 7856

    Wysłany: 24 lipca 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja przykry przypadek Janess :( ale nie które dziewczyny są uparte i nie da się im nic powiedzieć wiedza lepiej.

    Hahah ale się uśmiałam jak czytałam teraz Was :) kawusie tez pijemy i szykujemy się z moim do wyjscia. Dziś wolne to idziemy na plazing :)

    Janess, hipisiątko lubią tę wiadomość

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet
    Postów: 10510 7856

    Wysłany: 24 lipca 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też chcę takie cappuccino ostatnio pije nawet je hehe z belgijska czekoladą :)

    hipisiątko lubi tę wiadomość

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 22356 11297

    Wysłany: 24 lipca 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess mmmmmmm pyszotka! Chyba z tego wszystiego zaraz sobie strzele kawke

    hipisiątko lubi tę wiadomość

    Vf81p2.pngvqiep2.png


    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 22356 11297

    Wysłany: 24 lipca 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu karmelowe machiatto?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a8cb1f2713d.jpg

    hipisiątko, Janess, Ewa89_89, werni lubią tę wiadomość

    Vf81p2.pngvqiep2.png


    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 22356 11297

    Wysłany: 24 lipca 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi my juz z 2-3 lata mamy dzbanek ;) ale glownie zeby filtrowac wode do gotowania bo w innym wypadku wszystko bylo zakamienione

    hipisiątko lubi tę wiadomość

    Vf81p2.pngvqiep2.png


    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 24 lipca 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze najlepiej jest pic wode strukturyzowana? i z dodatkiem soli klodawskiej lub himalajskiej

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 7061 6308

    Wysłany: 24 lipca 2018, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy laboratorium robi mnie w chu*a za przeproszeniem czy coś odwaliło mojej tarczycy? Wyrocznio przemów bo zaraz zwariuję :/

    Moje wyniki TSH 2018: (zaznaczam, że nigdy nie brałam żadnych leków na tarczycę)

    Styczeń:
    TSH 2,9

    Luty:
    TSH 1,72 (norma 0,27-4,2);
    ft3 6,39 [norma 3,10 -6,8]
    ft4 1,46 (norma 0,93-1,7)

    Marzec:
    TSH 2,36
    ft3 5,97
    ft4 1,32

    Lipiec:
    TSH <0,05 [norma 0,5-4,0]
    FT3 15,6 [norma 4,0-8,3]
    FT4 38,9 [norma 10,6-19,4]
    antyTPO 70 [norma poniżej 8]

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 20:28

    01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2❄️❄️8a, ❄️3bb, ❄️4ab, ❄️4ba

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), niewydolność szyjki, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba G-Basedowa/Hashi, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy, endometrioza II st. (2019), cukrzyca ciążowa.

    Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

    Starania od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 7061 6308

    Wysłany: 24 lipca 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo brałam grudzień i styczeń dlatego to raczej nie to. Pózniej w maju hsg, w czerwcu rzuciłam palenie. Oprócz tego nic się nie zmieniło.

    01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2❄️❄️8a, ❄️3bb, ❄️4ab, ❄️4ba

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), niewydolność szyjki, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba G-Basedowa/Hashi, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy, endometrioza II st. (2019), cukrzyca ciążowa.

    Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

    Starania od 2016
  • werni Autorytet
    Postów: 10510 7856

    Wysłany: 24 lipca 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez musze tsh powtórzyć bo mi wzrosło. A teraz będę zaraz szła w kime. Przez te leżakowanie śpiąca się robie.

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet
    Postów: 10510 7856

    Wysłany: 24 lipca 2018, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś 2 h temu chciało mi się spać a teraz ni w ząb nie mogę. Mój juz w najlepszenicy śpi. Musze usnac bo mamy na rano. Właśnie patrzyłam pogodę i jutro pojutrze ma padać. A w poniedziałek pokazuje mi 34 stopnie wtedy mam nocke to może pójdzie się znów na plażę :)

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 01:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Co to jest woda strukturyzowana?

    woda najlepiej przefiltrowana, przegotowana, zamrozona i odmrozona

    Janess lubi tę wiadomość

  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 01:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Alpejska nie moze byc?
    a co to za ustrojstwo?

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 01:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Czy laboratorium robi mnie w chu*a za przeproszeniem czy coś odwaliło mojej tarczycy? Wyrocznio przemów bo zaraz zwariuję :/

    Moje wyniki TSH 2018: (zaznaczam, że nigdy nie brałam żadnych leków na tarczycę)

    Styczeń:
    TSH 2,9

    Luty:
    TSH 1,72 (norma 0,27-4,2);
    ft3 6,39 [norma 3,10 -6,8]
    ft4 1,46 (norma 0,93-1,7)

    Marzec:
    TSH 2,36
    ft3 5,97
    ft4 1,32

    Lipiec:
    TSH <0,05 [norma 0,5-4,0]
    FT3 15,6 [norma 4,0-8,3]
    FT4 38,9 [norma 10,6-19,4]
    antyTPO 70 [norma poniżej 8]
    W lutym wyniki mialas idealne a w lipcu wyglada to na nadczynnosc, no chyba ze w labo sie walneli, ale masz zupelnie inne normy wiec chyba robilas badanie w innym labie czy sie myle?
    samego tsh nie ma sensu badac bo nic nam nie powie a w marcu nie podalas norm :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 01:31

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 7061 6308

    Wysłany: 25 lipca 2018, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W marcu te same normy co w lutym bo to samo labo, teraz zrobiłam w innym i takie kwiatki mi wyszły :/
    Jutro popołudniu przyjmuje mój ogólny, pokaże mu to bo ostatnio na wizycie nie chciał mi dać skierowania do endo i na świeże badania (nie widział potrzeby), zrobiłam prywatnie i bum :) to się zdziwi chłop tak jak i ja....

    01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2❄️❄️8a, ❄️3bb, ❄️4ab, ❄️4ba

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), niewydolność szyjki, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba G-Basedowa/Hashi, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy, endometrioza II st. (2019), cukrzyca ciążowa.

    Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

    Starania od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 7061 6308

    Wysłany: 25 lipca 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do labo. Panie po podaniu mojego peselu od razu wiedziały o co chodzi. powiedziały, że jak pracują 30 lat to tak złych wyników w tą stronę na nadczynność nigdy nie widziały... zaczęły pytać o leki na tarczycę itd... mówię, że jestem zdrowa jak koń, w marcu wyniki super itd. Kazały przyjechać na powtórkę badań, byłam, krew upuścili, czekam do 18 na wynik. Na miejscu powiedziały mi, że takie wyniki świadczą o nowotworze i jeśli dzisiejsze będą podobne to mam uprzeć się na szpital u lekarza. Czekamy....

    Janess lubi tę wiadomość

    01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2❄️❄️8a, ❄️3bb, ❄️4ab, ❄️4ba

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), niewydolność szyjki, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba G-Basedowa/Hashi, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy, endometrioza II st. (2019), cukrzyca ciążowa.

    Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

    Starania od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 7061 6308

    Wysłany: 25 lipca 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Ewka, żaden nowotwór. Może im się odczynniki popsuły albo praktykanta wpuścili. Będzie dobrze. Trzymam kciuki. Daj znać jak będą wyniki ;)

    Tego się trzymam. Staram si być wkurwiona a nie załamana, chociaż co 10 min mój organizm zmienia zdanie jak się dzisiaj czuje...

    Krystyna123, Janess lubią tę wiadomość

    01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2❄️❄️8a, ❄️3bb, ❄️4ab, ❄️4ba

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), niewydolność szyjki, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba G-Basedowa/Hashi, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy, endometrioza II st. (2019), cukrzyca ciążowa.

    Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

    Starania od 2016
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Ło Matko Bosko! Toż to jakieś zabobony! :D

    Dla wielu ludzi wiara w niekonwencjonalne sposoby zycia to zabobony :D

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Dzwoniłam do labo. Panie po podaniu mojego peselu od razu wiedziały o co chodzi. powiedziały, że jak pracują 30 lat to tak złych wyników w tą stronę na nadczynność nigdy nie widziały... zaczęły pytać o leki na tarczycę itd... mówię, że jestem zdrowa jak koń, w marcu wyniki super itd. Kazały przyjechać na powtórkę badań, byłam, krew upuścili, czekam do 18 na wynik. Na miejscu powiedziały mi, że takie wyniki świadczą o nowotworze i jeśli dzisiejsze będą podobne to mam uprzeć się na szpital u lekarza. Czekamy....



    eeeeee tam ide o zaklad ze sie rabneli w labo

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 7061 6308

    Wysłany: 25 lipca 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuje zakład :-) za pół godz sprawdzam!

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

    01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2❄️❄️8a, ❄️3bb, ❄️4ab, ❄️4ba

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), niewydolność szyjki, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba G-Basedowa/Hashi, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy, endometrioza II st. (2019), cukrzyca ciążowa.

    Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

    Starania od 2016
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Dzwoni do mnie praca i sie pyta, na ktora dzis mialam byc. Mowie zaspana, ze na 11. Na co praca, ze goraco i ze nie musze dzis pracowac. No i fajnie. :-)
    Bo ja na urlopie tak w ogole jestem... :-P
    Nie ma ludzi niezastapionych, ale jest Krystyna :-D

    o matulu jak mi jest potrzebny jeszcze jeden dzien wolny.....nie dosc ze w chacie armagedon to jeszcze kumpela wczoraj mnie spila.....a mial byc tylko spacer i kieliszek wina

    Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ