Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    A ja chce czipsa!!! Wytrzymalam 2 tygodnie bez i juz mam głód nałogowy :(
    Kupilam kalarepę. Moze na dzisiaj wystarczy. Jutro znowu bedzie problem.
    Ratujcie...

    chipsy z jarmuzu?

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wyniki bez zmian :/

    TSH <0,05 [0,5-4]
    FT3 16 [4-8,3]
    FT4 41,7 [10,6-19,4]
    AntyTPO 64,1 [<8]

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Niestety wyniki bez zmian :/

    TSH <0,05 [0,5-4]
    FT3 16 [4-8,3]
    FT4 41,7 [10,6-19,4]
    AntyTPO 64,1 [<8]

    Kurcze ale jak mozna w ciagu kilku miesiecy bez brania zadnych lekow wpasc w taka nadczynnosc? Szybko zapisz sie do endokrynologa najlepiej takiego, ktory od razu zrobi USG tarczycy. Podwyzszone przeciwciala moga swiadczyc o Basedovie. A nie ma kompletnie zadnych objawow tarczycowych? jakies leki, apatia, chroniczne zmeczenie?

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 25 lipca 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago nie nam żadnych objawów. Sama nie wiem jak to się stało. Nie wierze. W środę lekarz

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Eska1234 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 25 lipca 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Właśnie mi mija 11 nieudany cykl tak wiec chciałabym podjąć jakieś konkretne działania w celu dowiedzenia się w czym jest problem. Miałam dwa monitoringi cyklów i obydwa były z owulacja, jak badałam tarczyce ponad rok temu to wyniki tez były ok, mam regularne miesiączki co do dnia. Co powinnam jescze przebadać ? :(

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

    Eska
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 25 lipca 2018, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Niestety tu sie musze zgodzic. Nawet ja zywieniowy freek tego akurat przelknac nie jestem w stanie...
    a z cieciorki?

    Krystyna123, Janess, Chrumka lubią tę wiadomość

  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 26 lipca 2018, 00:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    What, was, co, что, quelle, mahda, che, que?! :-O


    no cieciorka k....nie wiesz co to? ciecierzyca? to z czego robi sie hummus :P Wez bo Rumun ostatnio wychwala sie gdzie to on nie byl i jakiego zakatka swiata nie widzial, a na przerwie pyta sie co to jest kuskus :D :D :D

    Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 26 lipca 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak mi wyjdzie ta chora tarczycą i będę musiała jeść takie paskudztwa to chyba się załamię... :/

    <3 ONLY LAY'S <3

    Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 26 lipca 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że lay'sy :) :) może jeszcze pringelsy ulubione!


    czuję się ogólnie lepiej niż wczoraj, choć panicznie chciałabym żeby jeszcze dzisiaj zobaczył mnie jakiś endo, a nawet do ogólnego się nie dostałam. Endo w moim mieście albo na urlopie, albo nie odbierają tel :/ chyba pozostanie cierpliwie czekać do środy. Co ma być to będzie no nie?
    Dobrze, że nie przyżuliłam i zrobiłam te badania, dzięki temu wiem co jest nie tak. Może jak naprawie siebie i zostanie tylko mężuś to w końcu wszystko się jakoś wyprostuje.
    W ostatnim czasie zbyt dużo się nawarstwiło... to nieszczęsne HSG, zapalenia, nerki, guzy, brak owulacji, tarczyca, mąż ze złymi wynikami nasienia, te wszystkie nieudane wizyty u lekarzy i żeby było trudniej rzuciłam palenie.

    Przynajmniej cześć z tego wszystkiego to musi być ściema, np. brak owulacji, progesteron miałam koło 17 w 21 dc więc raczej owulka była :) teraz też wątpię w te guzy, wierze to to jednak był pęcherzyk. Na nerki piję jakieś ohydztwo wyglądem przypominające zmieloną trawę, Fitolizyna, liczę, że usg za 2 tygodnie wykaże, że już się sama podleczyłam i jest ok :)

    A jak Wasze samopoczucie kobitki??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 10:32

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 26 lipca 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy nie ma. Pisz z łózka :) To mnie może i zabijają chipsiki bo wsuwam nałogowo w dużych ilościach. Ostatnio próbowałam się pilnować i max na weekend tylko paczka i co? I co? No ja nie mogę nic robić zdrowego bo źle na tym wychodzę :/

    Krystyna123, Janess lubią tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 26 lipca 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie szalejesz? Daj poczytać :)

    hipisiątko, Krystyna123 lubią tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 26 lipca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra... znalazłam... nie sądziłam, że tu są takie tematy...

    Krystyna123 lubi tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 26 lipca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Po co kawa, sa inne, wesole watki na ovu. Ta adrenalina, jak twoj post zostanie odebrany, co ci odpisza, ile razy zglosza i co zrobi moderator... I'm lovin' it <3
    gdzie teraz burdel robisz :) muahahah

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:08

    hipisiątko, Krystyna123, Janess lubią tę wiadomość

  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 26 lipca 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofta z jagnieciny, fioletowe ziemniaki po grecku (wlasnej uprawy) i tzatziki :D

    Krystyna123, Janess lubią tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 26 lipca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u chińczyka :-) tez światowo :-)

    Krystyna123, Janess, hipisiątko lubią tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Lago Autorytet
    Postów: 2684 2028

    Wysłany: 26 lipca 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Nazarly sie i nie ma z kim gadac. Zas nocne eskapady po ciemnych zaulkach internetu musze robic, zeby odreagowac upal ;-)
    bylam w robocie a pozniej kota nakarmic. Bidulek chyba samotnosc mu nie sluzy :( ale to fakt, nazarlam sie jak byk. Na moj apetyt jakos upaly nie dzialaja....wrecz przeciwnie :D

    KA-RO-LI-NA!!!!!! gdzie sie zawieruszylas????? :D

    Krystyna123, hipisiątko lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

    Nie pisałam bo w sobotę zmarła moja ukochana babcia a w środę był jej pogrzeb. Przeżyłam to bardzo bo byłam zżyta z babcią i był to pierwszy w moim życiu pogrzeb tak bliskiej mi osoby. Staram się pozbierać...

    Otóż mam pewien problem bo moi ''szefowie'' nie chcąc mnie urazić ze względu właśnie pogrzebu powiedzieli mi dopiero wczoraj że zapraszają nas na ślub (kościelny) wcześniej mieli cywilaka. I teraz mam do Was pytanie. Jak mam się ubrać na ślub zachowując również szacunek do żałoby po babci? Na czarno nie wypada ale i w kolorze więc nie wiem. Chce iść z tego względu że oni bardzo dużo mi pomogli gdy babcia jeszcze była leżąca i wgl pomagają mi i wspierają dlatego chciałabym jednak być u nich na ślubie, tym bardziej że to będzie mała ceremonia tylko dla najbliższych, bez żadnych tańców itp.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Janess :*

    Właśnie tak myślałam o bordowej sukience, rajstop wgl nie założę tak czy siak bo chyba bym się ugotowała. Co do dodatków masz rację mały złoty czy srebrny element i już będzie inaczej. Dzięki

    Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6152 5380

    Wysłany: 27 lipca 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczere kondolencje. Też mam babcię z którą jestem zżyta, nie wiem co zrobię jak odejdzie :(

    Na moim weselu było kilka panienek na czarno, nikt chyba nie zwraca na to uwagi już teraz, no bo kto by się obrażał za takie pierdoły??

    Granat lub bordo to dobra opcja, ale jeszcze lepsza na takie upały to broszka/ przypinka w kształcie czarnej wstążki. Ksiądz mi tak kiedyś podpowiedział, że nie trzeba się afiszować z żałobą, a taka wstążka-broszka to pamięć o zmarłym i szacunek ale w dobrym guście. Ja kupiłam taką w sklepie z garniturami.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 10:02

    Janess, Krystyna123, Karolina2787 lubią tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny <3

    Ten ślub będzie tylko na kilka osób ale we wrześniu mamy też zaproszenie na ślub kuzynki mojego. Na tą okazję kupiłam już wcześniej czerwoną sukienkę, jednak bd musiała zmienić plany. Wybiorę bordo bądź granatowy no i raczej tańczyć nie bd tym bardziej że my z moim to na parkiecie szalejemy jak dzikusy, same szybkie nuty a tym razem nie wypada.

    Ewa dzięki za podpowiedź dobra myśl z tą broszką

    Ewa89_89 lubi tę wiadomość

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ