Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia_ wrote:Nie jest. I pisze to miłośniczka czipsów, hamburgerów i dobrych alkoholi.. ale od diagnozy staram się bardzo, bo cel jest tego wart
Nie miałam na myśli zdrowego trybu życia, to nie sprawia mi trudności. Myślałam o walce z endomendą.
Krystyna123, Schmetterling lubią tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
nick nieaktualnyFantasmagoria wrote:Nie miałam na myśli zdrowego trybu życia, to nie sprawia mi trudności. Myślałam o walce z endomendą.
ah...no tak.. Mnie od bólu i wizytach na pogotowiu ratowały tylko tabletki antykoncepcyjne.. a teraz przy staraniach wszystko wróciło. Dopiero po laparoskopii się polepszyło.Fantasmagoria, Krystyna123, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
Frelcia_ wrote:ah...no tak.. Mnie od bólu i wizytach na pogotowiu ratowały tylko tabletki antykoncepcyjne.. a teraz przy staraniach wszystko wróciło. Dopiero po laparoskopii się polepszyło.
Polubiłam na znak solidarności. Przeszłam przez to samo, tyle że jestem 5 lat starsza i dlatego jestem w gorszej sytuacji. No ale nie będziemy się licytować. Piątek jest. Zdrówko!
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
AZ - transfer 02.12. ☹️
hipisiątko wrote:Akurat z tym się nie zgodzę.
Sama mam koleżanki, które z 2 stopniem walczą już kilka lat i nawet ivf nie pomogło. Ale mam też dwie znajome, które pomimo 4 stopnia zaszły bez problemu po kilku mcach starań. Jedna z nich zaszła nawet nie wiedząc że ma endo i to najcięższy stopień a druga w cyklu po laparo zaszła w 1 ciążę a 2 ciąża to całkowity przypadek bez żadnego leczenia.
Endomenda jest nieprzewidywalna.
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo mój ma podobne podejście że jest to choroba ale mam się nie martwić, bo sobie z nią poradzimy. I mam ją tylko w zatoce jakiegoś gościa na R i w jednym jajniku-lewym.
Ej dobra. Jakieś dobre kino na wieczór? Zdechnę na tym L4 z nudów. Polecacie coś fajnego do czytania/oglądania?Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrystyna123 wrote:A podobno przy endometriozie nie zaleca się alkoholu. Niektórzy przy invitro tez unikają, ale co Polak to opinia, także spoko.
Cicho lampkę-pytałam doktora. Zresztą ja to kiedyś obalę! wino nie może być zabronione jest zdecydowanie zdrowe :D:DFantasmagoria, Ewa89_89, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOk nic nie wiem. Może tak być według Ciebie. co do toku rozumowania jem i pije to na co lekarz i dietetyk wyraża zgodę. A grzeszę czasem w kwestiach które wiem ze nikomu nie wyrządza szkody i nie ..w ciąży nie będę pila. Wiem co to jest FAS. Trochę mnie to pytanie w moim kierunku zasmuca.
Schmetterling lubi tę wiadomość
-
A ja się wczoraj narąbalam z koleżankami. Mamy grupę niepłodnych lasek. Było nas trzy, poszły 3 piwka i 5 butelek wina. Jeszcze stojak nie skończony a już takie braki w wyposażeniu!
Frelcia_, Krystyna123, Fantasmagoria, Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOk. Janess. Każdy ma swoje zdanie.
Krystyna na mnie paracetamol też słabo ale z kawą daje radę. A propos migreny są badania (niedawno się na nie natknęłam), że koenzym q10 znacznie zmniejsza epizody migrenowe.Jak je znajdę to podrzucę.Krystyna123, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
Na zdrowie laski! Ale ja ponoć alko nie mogę. Leki które biorę bardzo wyniszczają wątrobę, muszę robić próby wątrobowe co jakiś czas ale wczoraj o tym zapomniałam i dobiłam moja wątrobę jeszcze litrami alkoholu na dzisiaj mam piccolo, a raczej jego podróbkę o nazwie trele morele kupiłam wczoraj w auchan za 2 zł! Patrzta jaka oszczędność będzie wychlem sama cały baniak
Zapomniałam się pochwalić, że piłam z radości bo moje tsh w końcu dało się oznaczyć w labo i jest na poziomie 0,20 mam nadzieje, że mnie mój doktorek pochwali za taki krok w dobra stronęKrystyna123, Janess, Frelcia_, Schmetterling lubią tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
Kupuj! Będziemy razem pić może nie sponiewiera ale bąbelki będą! !
Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
Janess wrote:Ewka gratuluje! Leczenie przynosi efekty. To fantastyczna wiadomosc.
A to cudo za 2zl mowisz? Moze wstapie zobaczyc czy u nas tez jest promocja.
Laski, ten szit wyrządzi więcej złego w Waszym organizmie niż kieliszek dobrego wina raz na jakiś czas! To już lepiej pijcie sok porzeczkowy albo malinowy, albo jaki macie z kielonka
Dzisiaj od rana miałam 5letnią bratanicę męża, niezły żywioł ale dobrze się dogadujemy, więc luz. Teraz wciągnę drożdżowca i lecę jeszcze na podwórku doniczki ogarnąć. Może kwiatki przesadzę?Krystyna123, Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
AZ - transfer 02.12. ☹️
skorpionek82 wrote:Wiem , że są takie przypadki że się udaje w tym samym cyklu co laparoskopia
Jeśli po laparoskopii będziesz miała owulację i będziesz mogła współżyć to matematyczne szanse są. Ale tak jak Kryśka napisała, nie przewidzisz tego, ani tym bardziej my nie przewidzimy. W ogóle mega spięta jesteś, wyluzuj trochę.
Edit: doczytałam - jak po owulacji masz mieć laparo, to jak chcesz zajść w ciążę? Druga owulacja?
Z innej beczki, miałam już wczoraj napisać, ale zapomniałam - wiecie że ja tylko raz w życiu byłam na becie? Testy to wiadomo - biznes pseudofarmaeutyczny na pewno zmniejszył zyski odkąd pewne kwestie dotarły do mojej endometrialnej świadomości, ale beta była raz. Raz w mojej karierze staraczki test mnie oszukał (szmaciarz podły!!!) i poleciałam na betę. I pół dnia szukałam u siebie objawów ciąży i kiedy wreszcie się ich dopatrzyłam to przyszły wyniki i pół roku depresję leczyłam (ta buźka nie oddaje potworności tamtej sytuacji, ale dziś mnie to bawi). Teraz pewnie mnie wyrzucicie z długoterminowych, bo kryteriów nie spełniam buhahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 18:22
Krystyna123, Schmetterling, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualny