Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kaaarolynaaa wrote:Zapraszam na moją stronę
https://www.facebook.com/Kuchennewzloty/
oooO ktoś tu gotuje chętnie zajrzę
oczywiście ja również zapraszam na swojego bloga, ale tam to nie ma takich pysznościCynamonowaaa, MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Ej Schmetterling no co Ty nie zostawiaj nas dlatego że dużo się dzieje na wątku ale to chyba dobrze że jest ruch a jeśli nie nadążasz to przecież nie musisz wszystkiego nadrabiać jeśli nie chcesz i każdej z nas odpisywać tylko bądź i pisz kiedy Tobie pasuje. Pisz co u Ciebie, jak dziś spędzasz dzień itp. zobaczysz że się wkręcisz ja nawet jak czytam wcześniejsze wpisy dziewczyn bo mnie akurat nie było to i tak później zapominam kto co pisał ale tak to już jest jak jest nas tu sporo i doskonale Cię rozumiem ale żeby od razu opuszczać wątek przykro. Zastanów się jeszcze
Nova87 o której wyniki?
No dobra, przekonałaś mnie Akurat mam chwilową przerwę w pracy.
Dziś pierwszy dzień po zwolnieniu po laparoskopii..Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnowu.ta.kryska wrote:Witam sie w porze drzemki mojej bestii. Jak SPI jest slodki i kochany. A ja nie wiem, w co rece wlozyc. Czy w robote domowa, obiad czy w jego siuski, bo leje czesciej niz ja, a to ja mam czestomocz. I @ do kompletu. Jest przesmiesznie. A co to bedzie, jak sie urlop skonczy i trzeba bedzie isc do pracy!? Bestia mi chalupe rozniesie, zaleje, a sasiedzi do mopsu zglosza, ze halasuje
Ja zostawiłam dziś mojego Batona pierwszy raz na tak długo (do tej pory max 4h.)Już chcę w pracy jajko znieść, co się tam wyrabia w domu..
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnowu.ta.kryska wrote:Ile ma tygodni? Ile bylas z nim w domu? No i w ogole jak go uczylas zostawania? Bo Bestia skowyczy nawet jak do wc wychodze! Boze Boze juz wiem, co czuje matka zostawiajac dziecko w przedszkolu!
Ma niecałe 4 miesiące. Od pierwszego dnia uczyliśmy go, że np. sam zostaje na korytarzu, a my siedzimy w pokoju i głośno rozmawiamy. Rzucał się trochę po drzwiach, serce ściskało, ale u naszego Batona wystarczyło, że raz powiedzialiśmy "Baton, nie wolno". Tak samo było w nocy. On śpi na korytarzu, a my za zamkniętymi drzwiami. Świetnie się do tego przyzwyczaił, już się nawet nie pcha. Chodziło nam o to właśnie, żeby on nie kojarzył siedzenia samemu z pustym domem. Byłam z nim 2 tyg. i zostawiałam go na 4-5h samego.A jaką masz rasę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 13:59
-
Znowu.ta.kryska wrote:Ile ma tygodni? Ile bylas z nim w domu? No i w ogole jak go uczylas zostawania? Bo Bestia skowyczy nawet jak do wc wychodze! Boze Boze juz wiem, co czuje matka zostawiajac dziecko w przedszkolu!
-
nick nieaktualnyZnowu.ta.kryska wrote:Kurcze, moj jest duzo mlodszy i mam duzo mniej czasu. Za tydzien do pracy, a on ma dopiero 9 tygodni. Do tej pory spal z nami. Mowisz, zeby na noc zostawic za drzwiami? W ciagu dnia probuje po trochu, zaczyna troszke lapac, ze samotnosc nie jest straszna.
Wiesz, tak nam poleciła właścicielka, która hoduje już trochę te psy.
My do łóżka nie wpuszczamy go, bo to jest briard i po prostu byśmy się nie zmieścili potem. Nie wiem jak to teraz będzie, jak go do tej pory wpuszczaliście . Może się oduczy,ale może Wy chcecie, żeby z Wami spał. Na początku bym radziła zostawiać go chociaż w innym pokoju, ale gadać też przy tym.
Ja się tak mądraluje, a sama się boję, co w domu zastanę..Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKryska znam się trochę na bechawioralnych sprawach z psami
Polecam zabawkę kongo fakt koszt duży ale to Wam ułatwi zadanie.
Miałam pitbulla i powiem szczerze od małego go wszystkiego uczyłam do takiego stopnia że jak mu powiedziałam stoj to nie ważne w jakiej pozycji był to w takiej zostawal często się zdarzało że z lapa w górze;-)
Musiałam się trochę wtajemniczyc w zachowania psa bo mój przyjechał do nas z tzw zespołem kennelowym
Jeśli chodzi o naukę to na początek zostawienie na chwilę wychodzisz 10 minut wracasz witasz psa , każdego dnia coraz dłużej, przed pracą już naucz go do konga napchaj pasztetu czy innych smakolykow to w 70% załatwi sprawę
Pamiętaj też o tym zostawianiu najlepiej zacznij już od dziś
Będzie piskal itd nie przejmuj się nic mu nie będzie rób to w dzień żeby Cię sąsiedzi nie wykurzyli
M.
Baton zajefanie nazwałas swojego pupilaZnowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPs moim zdaniem niedopuszczanie psa do Waszej sypialni nie ma żadnego celu:-P
Musi się nauczyć że poprostu nie wolno mu wchodzić, jeśli ma miejsce gdzie indziej wystarczy odsylac go do skutku - według mnie lepiej byłoby mu bliżej Was , cieplej
Mój pies miał posłanie z nami i na początku owszem próbował wchodzić do łóżka szczególnie jak światło gaslo już słychać było łapki jeszcze tak perfidnie ciamajda po odkurzaczu chciała wchodzić hałasu przy tym hahaah i parę razy odeslanie go skutkowało