Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChodzę do gin ale sama wiesz jak trudno znaleźć dobrego . Mam wysoki poziom tarczycy 3,400 teraz 17 sierpnia będę dzwoniła umówić się do endo . Zrobię sb tsh t3, t4 i anty-tpo i z wynikami pójdę żeby nie tracić kasy na wizytę żeby mi kazała zrobić badania . A jak się nie uda do końca roku to chyba też będziemy chcieli podejść do inseminacji ale boję się trochę . Mój ma czas na zrobienie badań do końca wakacji , niby były w normie jak ostatnio robił ale zobaczymy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Chodzę do gin ale sama wiesz jak trudno znaleźć dobrego . Mam wysoki poziom tarczycy 3,400 teraz 17 sierpnia będę dzwoniła umówić się do endo . Zrobię sb tsh t3, t4 i anty-tpo i z wynikami pójdę żeby nie tracić kasy na wizytę żeby mi kazała zrobić badania . A jak się nie uda do końca roku to chyba też będziemy chcieli podejść do inseminacji ale boję się trochę . Mój ma czas na zrobienie badań do końca wakacji , niby były w normie jak ostatnio robił ale zobaczymy
Ja teraz mam tsh 0,924 więc za niski z kolei w grudniu miałam 3,050 i wydaje mi się,że nie mogłam tez przez ten wysoki poziom zajsc ale jakim cudem mi tak spadł ładnie skoro do endo zaczełąm niedawno chodzic? a zwynikami mam isc we srode nawet tabletek od niej nie mam może inofolic zadziałał jak tak to super bo podobno reguluje poziom tarczycy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvell wrote:Ja teraz mam tsh 0,924 więc za niski z kolei w grudniu miałam 3,050 i wydaje mi się,że nie mogłam tez przez ten wysoki poziom zajsc ale jakim cudem mi tak spadł ładnie skoro do endo zaczełąm niedawno chodzic? a zwynikami mam isc we srode nawet tabletek od niej nie mam może inofolic zadziałał jak tak to super bo podobno reguluje poziom tarczycy
możliwe że przez infolic . A jak za niska to chyba też nie dobrze . Ciekawa jestem co mi przepisze . Jeju jak im sie nie powie to nic z siebie sami nie pomyślą grr
Papaja super karnacja ja się muszę opalać żeby taką mieć w zimę kremy utrwalające ;P
no zrób sobie badania warto bo wiesz na czym stoisz -
Nasturcja, drożności nie miałam robionej, ale lekarz powiedział, że pierwsze trzy razy będą bez tego badania, jeżeli nie wyjdzie robimy je. Hormony mam w normie, minimalnie podwyższona prolaktyna, ale powiedział, że takie coś to nic chyba o 0,01 podwyższona. Tarczyca 1,75 chyba, więc ok. Drożności boję się jak cholera, ale jak by się udało to ze znieczuleniem robiłabym.
Nasturcja lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja robię prywatnie, więc nic nie czekaliśmy, nie wiem jak to jest publicznie. Ogółem przychodzi się do kliniki około 30min do godziny przed zabiegiem, twój facet oddaje nasienie, oni je przygotowują, odwirowują martwe plemniki i tym podobne. Po tym jak już wszystko gotowe, kładziesz się na fotelu, u mnie robi najpierw USG żeby zobaczyć, czy pęcherzyk już pękł, potem wkłada wziernik, za pomocą jakby długiego, cienkiego cewnika, który wkłada ci do macicy wstrzykuje ci nasienie. Po wszystkim wyjmuje wziernik i u mnie leży się jakieś 10 minut na fotelu z nogą na nodze.
U mnie przed wszystkim od 3 do 7 dnia brałam po jednej tabletce Clo, 15 dc miałam monitoring i tego samego wieczora zrobiłam zastrzyk z Ovitrelle który zawiera hormon HCG i wywołuje pęknięcie pęcherzyka po około 24-36 godzinach. Od 4 dnia po zastrzyku biorę jedną tabletkę lutki dopochwowo wieczorem, przez 10 dni, potem test jak negatyw to odstawienie luteiny i czekanie na @, jak pozytyw to dalej lutka.
Papaja to jest inseminacja domaciczna (IUI) płacimy za nią 1200zł z lekami i monitoringiem, in vitro prywatnie u mojego lekarza od 6000 w górę+leki, teraz refundowane, więc nie wiem ile dokładnie. jeszcze się tym dokładnie nie interesowaliśmy, bo mamy nadzieję, że inseminacja się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 17:10
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyEvell wrote:Ja teraz mam tsh 0,924 więc za niski z kolei w grudniu miałam 3,050 i wydaje mi się,że nie mogłam tez przez ten wysoki poziom zajsc ale jakim cudem mi tak spadł ładnie skoro do endo zaczełąm niedawno chodzic? a zwynikami mam isc we srode nawet tabletek od niej nie mam może inofolic zadziałał jak tak to super bo podobno reguluje poziom tarczycy
-
Ja chodzę do mojego prywatnie, przyjmuje też w publicznej przychodni, ale kolejka do niego to minimum 3 miesiące, a tutaj przyjmują w każdy dzień tygodnia, w święta, więc w razie czego, gdyby dany dzień cyklu wypadał w weekend lub święto nie ma problemu + mają własne laboratorium, też czynne cały tydzień.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań.