X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie. Nie ma żadnych objawów ciazowych w tak wczesnym stadium, a na pewno nie mdłości ciążowe. Wszystko dzieje się przez to, że się denerwujemy i sobie wiele rzeczy wkręcamy. Tu mdłości kilka dni po owu, tam jajnik boli, potem cycek :P
    To nasza wyobraźnia i stres tak działają. Zanim dowiemy się o ciąży, mamy z reguły takie same objawy jak na @ a typowe mdłości ciążowe zaczynają się trochę później... Nie dajmy się zwariować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 14:25

Landryneczka lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    La, kiedy będziesz robić kolejne podejście do inseminacji? My z mężem postanowiliśmy, że jak do końca roku się nie uda, to wybieramy się na IUI. Nigdy nie chciałam w taki sposób zajść w ciążę, ale jak trzeba to trzeba :(

Stwierdziłam, że odpowiem ci w tym temacie, będzie przynajmniej bardziej widoczne :) Nasturcja, ja jestem już po drugiej próbie. Mojego wykresu nie idzie udostępnić, nie wiem, coś się stało, ale mam pozaznaczane tam. W poniedziałek robiłam zastrzyk na wywołanie owulki, a w środę był zabieg, już na pękniętym jajeczku. To nasze drugie podejście, ale ja mam kompletnie inne odczucia. Nie nakręcam się, nawet ostatnio zapomniałam, że cokolwiek było.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Evell spokojnie. Nie ma żadnych objawów ciazowych w tak wczesnym stadium, a na pewno nie mdłości ciążowe. Wszystko dzieje się przez to, że się denerwujemy i sobie wiele rzeczy wkręcamy. Tu mdłości kilka dni po owu, tam jajnik boli, potem cycek :P
    To nasza wyobraźnia i stres tak działają. Zanim dowiemy się o ciąży, mamy z reguły takie same objawy jak na @ a typowe mdłości ciążowe zaczynają się trochę później... Nie dajmy się zwariować ;)

Dokłądnie ja już tyle razy to czułąm jakbym była w ciąży a tu lipa potem wredota przychodziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny ja mam lekkie mdłosci od wczoraj praktycznie cały dzień do @ jeszcze ponad tydzien został pewnie sobie wkręcam jak zawsze zresztą @ i tak pewnie przyjdzie do tego znów jajniki kłuja jak zwykle .

Evell poczekaj do @ bez nakręcania się :) wiem że każdy objaw się odczuwa ale lepiej się nie nastawiać bo potem gorsze rozczarowanie :) Ja już nie zwracam tak uwagi na objawy . Od kilku dni źle się czuje ale to raczej od pogody .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    I ja się dołączam, wierzę że do końca 2014 musi się udać! ;). Chociaż jestem właśnie w trakcie zmiany lekarza i boję się ile mu zajmie uregulowanie moich cykli :).
    Miłego dnia, uciekam do pracy!
    Witaj :) jesteś rocznik 95 czy to tylko taka cyferka ? :)
    Nasturja dokładnie masz rację ;)
    Ia a ja chyba widziałam twój wykres zaraz sprawdzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i Miu rozbiłaś 10 stronę :)
    i zaczęłaś 30 na liście :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja :)

baby-graphics-anna-geddes-570667.gif Lista staraczek 2014 roku :

1 - Landyneczka
    2 - kajulka
    3 - amazonka
    4 - Natka098
    5 - martusia1986
    6 - Muńka
    7 - Ofelaine
    8 - aszka
    9 - JusWik
    10- potforzasta
    11- Kaśka
    12- madzianka
    13- Maniuś
    14- Marteczka91
    15- gosiunia
    16- Papaja
    17- shimmer_lip
    18- Angelabd
    19- XxMoniaXx
    20- la
    21- lenka123321
    22- Nasturcja
    23- gigsa
    24- Evell
    25- Ania1986
    26- Nona
    27- Magda_lena88
    28- Giussta
    29- rah
    30- Miu95

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu poprawiam się zobaczyłam pamiętnik i już wiem który rocznik :)

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu, a lekarz nie myślał nad wywoływaniem @, a potem stymulacja do owulacji?
    Ja aż takich problemów z cyklem nie miałam, ale odkąd biorę lutkę w 2 części cyklu dzień po odstawieniu zaczyna się piękna @.

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Evell poczekaj do @ bez nakręcania się :) wiem że każdy objaw się odczuwa ale lepiej się nie nastawiać bo potem gorsze rozczarowanie :) Ja już nie zwracam tak uwagi na objawy . Od kilku dni źle się czuje ale to raczej od pogody .

Wiem coś o tym .dlatego już się nie nakręcam,ale zauważyłąm już poprawe bo mnie ogólnie nigdy jajniki nie bolały a raczej tak mi sie zdawało a odkąd biore leki to czuje je cały czas ,Więc może i owu powróci oby!! ale cycki mnie nie bolą a tu zawsze bolały dosłownie dwa tyg przed okresem hhm dziwne chociaż co miesiąc jest inaczej. Każdy organizm działa inaczej .

• Papaja Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    ja też ci mogę słońce oddać :P ładne zdj :)

a dziękuję, to ja 2 lata wstecz w Wadowicach :)

..antyfeministka..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Stwierdziłam, że odpowiem ci w tym temacie, będzie przynajmniej bardziej widoczne :) Nasturcja, ja jestem już po drugiej próbie. Mojego wykresu nie idzie udostępnić, nie wiem, coś się stało, ale mam pozaznaczane tam. W poniedziałek robiłam zastrzyk na wywołanie owulki, a w środę był zabieg, już na pękniętym jajeczku. To nasze drugie podejście, ale ja mam kompletnie inne odczucia. Nie nakręcam się, nawet ostatnio zapomniałam, że cokolwiek było.
    A czy taka inseminacja boli? Chodzi mi o wkładanie tej rurki aż do macicy...

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie czujesz, najmniej przyjemne jest wkładanie wziernika, ale samego gmerania dalej nic nie czujesz. Potem chwilę leżysz na fotelu z założonymi nogami i tyle. Ubierasz się i wychodzisz. Ja mam po 4 dniach od zabiegu lutkę na 10 dni i test.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell trzeba olać to i na luzie wszystko :D totalna olewka ja tak próbuje i jak na razie jest ok :P
    Papaja a jakaś ty opalona hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Nic nie czujesz, najmniej przyjemne jest wkładanie wziernika, ale samego gmerania dalej nic nie czujesz. Potem chwilę leżysz na fotelu z założonymi nogami i tyle. Ubierasz się i wychodzisz. Ja mam po 4 dniach od zabiegu lutkę na 10 dni i test.
    Oby wam się teraz udało <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Brrr nie cierpię wziernika. Kiedyś o mały włos nie kopnęłam gina w twarz, bo mi wsadził ten wziernik i w dodatku nie był delikatny.
    A powiedz mi kochana, czy kazali ci zrobić badanie drożności jajowodów przed inseminacją? Bo tego badania właśnie się boję najbardziej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty nasturcja będziesz też podchodziła do inseminacji ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaja wrote:
    a dziękuję, to ja 2 lata wstecz w Wadowicach :)

Mieszkasz w Wadowicach? jak tak to mam żut beretem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Evell trzeba olać to i na luzie wszystko :D totalna olewka ja tak próbuje i jak na razie jest ok :P
    Papaja a jakaś ty opalona hehe :)

Sandra a ty chorujesz na coś czy poprostu nie możesz zajsć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała podejść jeśli do listopada nam się nie uda. Bo w listopadzie nam minie rok od starań (jedynie w kwietniu tego roku się nie staraliśmy, bo mąż wyjechał). Także powoli szykuję się, ale fajnie by było jakby nas zaskoczyło i okazało się, że jestem w ciąży ;)
    Muszę iść do gina i się dowiedzieć o moje fazy lutealne, bo trwają nawet 19 dni a potem @ i tak przychodzi. I kurde nie wiem czemu mam tak długie fazy przy cyklu 28 dniowym.

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ