Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvell spokojnie. Nie ma żadnych objawów ciazowych w tak wczesnym stadium, a na pewno nie mdłości ciążowe. Wszystko dzieje się przez to, że się denerwujemy i sobie wiele rzeczy wkręcamy. Tu mdłości kilka dni po owu, tam jajnik boli, potem cycek
To nasza wyobraźnia i stres tak działają. Zanim dowiemy się o ciąży, mamy z reguły takie same objawy jak na @ a typowe mdłości ciążowe zaczynają się trochę później... Nie dajmy się zwariowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 14:25
Landryneczka lubi tę wiadomość
-
Nasturcja wrote:La, kiedy będziesz robić kolejne podejście do inseminacji? My z mężem postanowiliśmy, że jak do końca roku się nie uda, to wybieramy się na IUI. Nigdy nie chciałam w taki sposób zajść w ciążę, ale jak trzeba to trzeba
Stwierdziłam, że odpowiem ci w tym temacie, będzie przynajmniej bardziej widoczne Nasturcja, ja jestem już po drugiej próbie. Mojego wykresu nie idzie udostępnić, nie wiem, coś się stało, ale mam pozaznaczane tam. W poniedziałek robiłam zastrzyk na wywołanie owulki, a w środę był zabieg, już na pękniętym jajeczku. To nasze drugie podejście, ale ja mam kompletnie inne odczucia. Nie nakręcam się, nawet ostatnio zapomniałam, że cokolwiek było.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyNasturcja wrote:Evell spokojnie. Nie ma żadnych objawów ciazowych w tak wczesnym stadium, a na pewno nie mdłości ciążowe. Wszystko dzieje się przez to, że się denerwujemy i sobie wiele rzeczy wkręcamy. Tu mdłości kilka dni po owu, tam jajnik boli, potem cycek
To nasza wyobraźnia i stres tak działają. Zanim dowiemy się o ciąży, mamy z reguły takie same objawy jak na @ a typowe mdłości ciążowe zaczynają się trochę później... Nie dajmy się zwariować
Dokłądnie ja już tyle razy to czułąm jakbym była w ciąży a tu lipa potem wredota przychodziła. -
nick nieaktualnyEvell wrote:Dziewczyny ja mam lekkie mdłosci od wczoraj praktycznie cały dzień do @ jeszcze ponad tydzien został pewnie sobie wkręcam jak zawsze zresztą @ i tak pewnie przyjdzie do tego znów jajniki kłuja jak zwykle .
Evell poczekaj do @ bez nakręcania się wiem że każdy objaw się odczuwa ale lepiej się nie nastawiać bo potem gorsze rozczarowanie Ja już nie zwracam tak uwagi na objawy . Od kilku dni źle się czuje ale to raczej od pogody . -
nick nieaktualnyMiu95 wrote:I ja się dołączam, wierzę że do końca 2014 musi się udać! . Chociaż jestem właśnie w trakcie zmiany lekarza i boję się ile mu zajmie uregulowanie moich cykli .
Miłego dnia, uciekam do pracy!
Nasturja dokładnie masz rację
Ia a ja chyba widziałam twój wykres zaraz sprawdzę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAktualizacja
Lista staraczek 2014 roku :
1 - Landyneczka
2 - kajulka
3 - amazonka
4 - Natka098
5 - martusia1986
6 - Muńka
7 - Ofelaine
8 - aszka
9 - JusWik
10- potforzasta
11- Kaśka
12- madzianka
13- Maniuś
14- Marteczka91
15- gosiunia
16- Papaja
17- shimmer_lip
18- Angelabd
19- XxMoniaXx
20- la
21- lenka123321
22- Nasturcja
23- gigsa
24- Evell
25- Ania1986
26- Nona
27- Magda_lena88
28- Giussta
29- rah
30- Miu95 -
nick nieaktualny
-
Miu, a lekarz nie myślał nad wywoływaniem @, a potem stymulacja do owulacji?
Ja aż takich problemów z cyklem nie miałam, ale odkąd biorę lutkę w 2 części cyklu dzień po odstawieniu zaczyna się piękna @.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Evell poczekaj do @ bez nakręcania się wiem że każdy objaw się odczuwa ale lepiej się nie nastawiać bo potem gorsze rozczarowanie Ja już nie zwracam tak uwagi na objawy . Od kilku dni źle się czuje ale to raczej od pogody .
Wiem coś o tym .dlatego już się nie nakręcam,ale zauważyłąm już poprawe bo mnie ogólnie nigdy jajniki nie bolały a raczej tak mi sie zdawało a odkąd biore leki to czuje je cały czas ,Więc może i owu powróci oby!! ale cycki mnie nie bolą a tu zawsze bolały dosłownie dwa tyg przed okresem hhm dziwne chociaż co miesiąc jest inaczej. Każdy organizm działa inaczej . -
nick nieaktualnyla wrote:Stwierdziłam, że odpowiem ci w tym temacie, będzie przynajmniej bardziej widoczne Nasturcja, ja jestem już po drugiej próbie. Mojego wykresu nie idzie udostępnić, nie wiem, coś się stało, ale mam pozaznaczane tam. W poniedziałek robiłam zastrzyk na wywołanie owulki, a w środę był zabieg, już na pękniętym jajeczku. To nasze drugie podejście, ale ja mam kompletnie inne odczucia. Nie nakręcam się, nawet ostatnio zapomniałam, że cokolwiek było.
-
Nic nie czujesz, najmniej przyjemne jest wkładanie wziernika, ale samego gmerania dalej nic nie czujesz. Potem chwilę leżysz na fotelu z założonymi nogami i tyle. Ubierasz się i wychodzisz. Ja mam po 4 dniach od zabiegu lutkę na 10 dni i test.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyla wrote:Nic nie czujesz, najmniej przyjemne jest wkładanie wziernika, ale samego gmerania dalej nic nie czujesz. Potem chwilę leżysz na fotelu z założonymi nogami i tyle. Ubierasz się i wychodzisz. Ja mam po 4 dniach od zabiegu lutkę na 10 dni i test.
-
nick nieaktualnyla wrote:Nic nie czujesz, najmniej przyjemne jest wkładanie wziernika, ale samego gmerania dalej nic nie czujesz. Potem chwilę leżysz na fotelu z założonymi nogami i tyle. Ubierasz się i wychodzisz. Ja mam po 4 dniach od zabiegu lutkę na 10 dni i test.
A powiedz mi kochana, czy kazali ci zrobić badanie drożności jajowodów przed inseminacją? Bo tego badania właśnie się boję najbardziej... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa bym chciała podejść jeśli do listopada nam się nie uda. Bo w listopadzie nam minie rok od starań (jedynie w kwietniu tego roku się nie staraliśmy, bo mąż wyjechał). Także powoli szykuję się, ale fajnie by było jakby nas zaskoczyło i okazało się, że jestem w ciąży
Muszę iść do gina i się dowiedzieć o moje fazy lutealne, bo trwają nawet 19 dni a potem @ i tak przychodzi. I kurde nie wiem czemu mam tak długie fazy przy cyklu 28 dniowym.