Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNora wrote:Mi gin powiedział że po roku albo nawet po 2 mam się zgłosić jeżeli nie wyjdzie. Evell a może 13 będzie szczęśliwy Mnie też zawsze piersi bolą przed miesiączką tak ja wiem z 5 dni. A teraz dziwne rzeczy się ze mną dzieją, bo po owulacji już po 2 dniach zaczęły mnie boleć sutki przy nacisku i piersi po 4 dniach.
Ja już trace nadzieję i już nawet nie płącze jak @ przychodzi bo to nic nie pomoże wecz przeciwnie. -
Dziewczyny, czy to możliwe żeby owulka była już w 9dc? Ja dopiero zaczynam. Temperaturę mierzę dopiero 3 dzień, a i z tego 2 pierwsze pomiary są do d. więc tylko posiłkuje się śluzem- wczoraj wodnisty, a dziś rozciągliwy. Biorę wiesiołka i teraz nie wiem. Chyba powinnam go odstawić? Cykle mam 28, 27 dni i to chyba trochę za wcześnie na owulkę? Jestem kompletnie zdezorientowana i trochę przerażona tym, że tak słabo siebie znam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Ja zbadałam na własną rękę bo mam plamienia 7-8 dni przed @.
Jak dla mnie to taka podstawa przy staraniach-hormony kobiece sprawdzić.
Ja miałam badania robione takie podtsawowe ogólnie krew mocz,hormony tsh ft4 Fsh lh estradiol prl to już miałam tylko progesteronu mi nikt nie kazał robić a swojego czasu też miałam plamienia w środku cyklu itp czasami mi się zdazaja ale już zadko więc zastanwiam się czy zrobić ten progesteron bo to ważne a powiedz mi kochana w którym dc go trzeba zrobić ? dzięki za info -
Dziewczyny a ja czytałam, że podczas starań o poczęcie powinno się odstawić olej z wiesiołka na rzecz omega 3 lub 6 (generalnie olej pochodzenia rybiego). Ponieważ wiesiołek m.in. wysusza, dlatego jest zalecany dla przetłuszczającej się cery, włosów. A przecież nam zależy na jak najlepszym nawilżeniu.
Czy być może posiadam jakieś stare info.?
Ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:57
Nikoś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Evell super, że porobiłaś krew mocz,hormony tsh ft4 Fsh lh estradiol prl.
ja jeszcze nie zaczęłam starań (za miesiac po ślubei zaczynam) a juz hormonki porobiłam.Zrób progesteron 7dni po owulacji. U mnie około 20-22dc.
Za niski progesteron= może Ci się ciąża nie utrzymać. -
Blue wrote:Dziewczyny, czy to możliwe żeby owulka była już w 9dc? Ja dopiero zaczynam. Temperaturę mierzę dopiero 3 dzień, a i z tego 2 pierwsze pomiary są do d. więc tylko posiłkuje się śluzem- wczoraj wodnisty, a dziś rozciągliwy. Biorę wiesiołka i teraz nie wiem. Chyba powinnam go odstawić? Cykle mam 28, 27 dni i to chyba trochę za wcześnie na owulkę? Jestem kompletnie zdezorientowana i trochę przerażona tym, że tak słabo siebie znam.
Kochana jest możliwa ja w 7dc miałam już dwa dominujące pęcherzyki wielkości 12 i 10 mm czyli owulka przesunęła się oo około tydzień moja znajoma zaszła 3 dni po okresie czyli 8-10 dcBlue, Nona lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:ooo 3 dni po okresie
chyba najlepiej zacząć działać tuż po okresie zeby nei przegapic kurcze, co drugi dzień po okresie...
czyli tak 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 dc pryz cyklach 27-28dniowych
chyba trzeba tak zrobić
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny