Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie dziewczyny jest tak, że pierwsza faza cyklu zawsze jest tylko pozornie bezpłodna. Niekiedy plemniki nawet do tygodnia potrafią wytrzymać (były tu na forum takie dziewczyny, które zachodziły w cyklu tylko z jednym zbliżeniem na około tydzień przed owulką).
Blue wg mnie nie było u ciebie owulacji jeszcze, wszystko zależy od jutrzejszej temperatury, a śluz płodny może występować przez parę dni, ten najbardziej płodny jest rozciągliwy na około 1cm i bezbarwny.
Magic 10mm i 12 mm to pęcherzyki jeszcze niedojrzałe. Pękają zazwyczaj przy minimum 20mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 16:56
Blue, Nona lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
la wiem że nie dojrzałe, ale owulke miałam koło 15-17 lipca, a drugą jakoś 20 lipca, czułam taki specyficzny ból. A co drugi dzień to najlepsze rozwiązanie, bo tak czy inaczej jak się nie trafi w samą owulke to albo dzień przed albo dzień poLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyla wrote:Ogólnie dziewczyny jest tak, że pierwsza faza cyklu zawsze jest tylko pozornie bezpłodna. Niekiedy plemniki nawet do tygodnia potrafią wytrzymać (były tu na forum takie dziewczyny, które zachodziły w cyklu tylko z jednym zbliżeniem na około tydzień przed owulką).
Blue wg mnie nie było u ciebie owulacji jeszcze, wszystko zależy od jutrzejszej temperatury, a śluz płodny może występować przez parę dni, ten najbardziej płodny jest rozciągliwy na około 1cm i bezbarwny.
Magic 10mm i 12 mm to pęcherzyki jeszcze niedojrzałe. Pękają zazwyczaj przy minimum 20mm. -
Nona wrote:Dziewczyny więc wychodzi na to, ze serduszkujemy co drugi dzień nieważne co
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny jestem po wizycie u endo.Mam małą dawke euthyroxu n25.Ale jestem podłamana bo mam wysoki kortzyol i musze znów zrobić badanie drugi raz powiedziała,że jak będzie znów wysoki to mnie skieruje do szpitala bo jest taka choroba ehh :(nie wiem co robic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Evell, euthyrox spok-też biorę, ładnie Ci ustabilizuje TSH. To bardzo ważne.
A kortyzol po co się bada?
bada się w celu dzialania kory nadnerczy i mi wychodzi prawdopodbnie nadczynnosc nawet niechce o tym myslec to jest choroba Cushinga.http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/hormony/chorobal-cushinga-przyczyny-objawy-leczenie_38321.html mam trochę objawów . Boje sie robic badanie drugi raz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Evell, spokojnie. Może da się to rozpędzić lekami. Szybsza diagnoza=> szybsze wyleczenie.
P.S. tak z głupa Ci kazała zbadać kortyzol czy miałaś jakieś objawy?
bo ja nigdy nie badałam -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Hej dziewczyny jestem po wizycie u endo.Mam małą dawke euthyroxu n25.Ale jestem podłamana bo mam wysoki kortzyol i musze znów zrobić badanie drugi raz powiedziała,że jak będzie znów wysoki to mnie skieruje do szpitala bo jest taka choroba ehh :(nie wiem co robic.
Doskonale Cię rozumiem. W sobote wróciłam zszokowana z wizyty u endo, bo wykrył mi guza 18x12 mm:-( kazała na razie si enie przejmować. Punkcję mam 30 sierpnia. ale jak sie usłyszy slowo "guz" to od razu ajczarniejsze mysli po głowie krązą. U mnie tsh 3,3. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewwiel wrote:Doskonale Cię rozumiem. W sobote wróciłam zszokowana z wizyty u endo, bo wykrył mi guza 18x12 mm:-( kazała na razie si enie przejmować. Punkcję mam 30 sierpnia. ale jak sie usłyszy slowo "guz" to od razu ajczarniejsze mysli po głowie krązą. U mnie tsh 3,3.
Kochana guzem się nie przejmuj bo ci go wytną a potem będziesz miałą leczenie jodem i hormonami będzie dobrze moja siostra miała guza i jest ok. -
Dziewczyny będzie dobrze :* ewwiel spokojnie ustabilizuje się i dojdzie do punkcji
evell ja przyjmuję euthyrox ale 75!!!! Bo miałam TSH 4,29 jak zaszłam w ciążę a teraz mam 1,5 ten lek to nic strasznego ja np zaczęłam się lepiej czuc po nimLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny