Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Blue Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy według wyliczeń miałam zacząć robić od jutra. Do 19 jestem w pracy więc nie mam jak teraz, ale myślałam o nich, leżą w domu i czekają :)

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho
    h4zpskjoz8adeo9y.png
  • Blue Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, oczywiście, ze tak. Teraz tylko mężów musimy uświadomić. Domyslam się, zę płakać z tego powodu nie będą ;)

Nona lubi tę wiadomość

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho
    h4zpskjoz8adeo9y.png
  • la Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny jest tak, że pierwsza faza cyklu zawsze jest tylko pozornie bezpłodna. Niekiedy plemniki nawet do tygodnia potrafią wytrzymać (były tu na forum takie dziewczyny, które zachodziły w cyklu tylko z jednym zbliżeniem na około tydzień przed owulką).
    Blue wg mnie nie było u ciebie owulacji jeszcze, wszystko zależy od jutrzejszej temperatury, a śluz płodny może występować przez parę dni, ten najbardziej płodny jest rozciągliwy na około 1cm i bezbarwny.
    Magic 10mm i 12 mm to pęcherzyki jeszcze niedojrzałe. Pękają zazwyczaj przy minimum 20mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 16:56

Blue, Nona lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wiem :) że nie dojrzałe, ale owulke miałam koło 15-17 lipca, a drugą jakoś 20 lipca, czułam taki specyficzny ból. A <3 co drugi dzień to najlepsze rozwiązanie, bo tak czy inaczej jak się nie trafi w samą owulke to albo dzień przed albo dzień po :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Ogólnie dziewczyny jest tak, że pierwsza faza cyklu zawsze jest tylko pozornie bezpłodna. Niekiedy plemniki nawet do tygodnia potrafią wytrzymać (były tu na forum takie dziewczyny, które zachodziły w cyklu tylko z jednym zbliżeniem na około tydzień przed owulką).
    Blue wg mnie nie było u ciebie owulacji jeszcze, wszystko zależy od jutrzejszej temperatury, a śluz płodny może występować przez parę dni, ten najbardziej płodny jest rozciągliwy na około 1cm i bezbarwny.
    Magic 10mm i 12 mm to pęcherzyki jeszcze niedojrzałe. Pękają zazwyczaj przy minimum 20mm.
    własnie o to chodzi...ze co jednej pasuje to u innej sie nie sprawdza...

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny więc wychodzi na to, ze serduszkujemy co drugi dzień nieważne co :-)
    A ja w to nie wierzę. Coraz częściej czytam o tym, że owszem kiedyś się tak uważało ale teraz lekarze mówią żeby kochać się codziennie w okresie owulacyjnym. A tak naprawdę to podobno też zależy od tego jak często się kochamy ogólnie bo plemniki nadążają za naszym trybem życia i jeśli normalnie do zbliżeń dochodzi często to żadne tam trzymanie w jajkach nie ma sensu :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie u endo.Mam małą dawke euthyroxu n25.Ale jestem podłamana bo mam wysoki kortzyol i musze znów zrobić badanie drugi raz powiedziała,że jak będzie znów wysoki to mnie skieruje do szpitala bo jest taka choroba ehh :(nie wiem co robic.

• Magic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie :) nie będzie wysoki. A jakie masz TSH?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Evell, euthyrox spok-też biorę, ładnie Ci ustabilizuje TSH. To bardzo ważne.
    A kortyzol po co się bada?

bada się w celu dzialania kory nadnerczy i mi wychodzi prawdopodbnie nadczynnosc nawet niechce o tym myslec :( to jest choroba Cushinga.http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/hormony/chorobal-cushinga-przyczyny-objawy-leczenie_38321.html mam trochę objawów . Boje sie robic badanie drugi raz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Evell, spokojnie. Może da się to rozpędzić lekami. Szybsza diagnoza=> szybsze wyleczenie.

P.S. tak z głupa Ci kazała zbadać kortyzol czy miałaś jakieś objawy?
    bo ja nigdy nie badałam
    Sama od siebie kazała bo mierzyla mi cisnienie i miałam podwyzszone może też to ja sklonilo do tego nie wiem a kortyzol się bada rano i wieczorem,żeby spradzic jakie jest stężenie rano powinno byc wysokie a popoludniu niskie,ja zaś miałam popludniu wysokie i kazałą mi je powtórzyc możliwe,że to znerwów mi pokskoczylo bo jak robiłąm popoludniu to bad robiła mi nie miła babka krzyczałą na mnie i mnie to zdenerwowało więc mozliwe ze z nerwów oby mi wyszło teraz w normie bo nie wiem jak to przezyje niechce mieć tej choroby;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie u endo.Mam małą dawke euthyroxu n25.Ale jestem podłamana bo mam wysoki kortzyol i musze znów zrobić badanie drugi raz powiedziała,że jak będzie znów wysoki to mnie skieruje do szpitala bo jest taka choroba ehh :(nie wiem co robic.

Doskonale Cię rozumiem. W sobote wróciłam zszokowana z wizyty u endo, bo wykrył mi guza 18x12 mm:-( kazała na razie si enie przejmować. Punkcję mam 30 sierpnia. ale jak sie usłyszy slowo "guz" to od razu ajczarniejsze mysli po głowie krązą. U mnie tsh 3,3.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy jestecie nie zastąpione<3 mam nadzieje ,że będzie wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Doskonale Cię rozumiem. W sobote wróciłam zszokowana z wizyty u endo, bo wykrył mi guza 18x12 mm:-( kazała na razie si enie przejmować. Punkcję mam 30 sierpnia. ale jak sie usłyszy slowo "guz" to od razu ajczarniejsze mysli po głowie krązą. U mnie tsh 3,3.

Kochana guzem się nie przejmuj bo ci go wytną a potem będziesz miałą leczenie jodem i hormonami będzie dobrze moja siostra miała guza i jest ok.

• Magic Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze :* ewwiel spokojnie :) ustabilizuje się i dojdzie do punkcji :)

evell ja przyjmuję euthyrox ale 75!!!! Bo miałam TSH 4,29 jak zaszłam w ciążę :) a teraz mam 1,5 :) ten lek to nic strasznego ja np zaczęłam się lepiej czuc po nim :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magic Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie :) aby tylko go przyjmować :) reszta już sama się zrobi :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ