Do końca roku zobaczę II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolka niby widać ale ten dominujacy miał tylko 8 mm w 13 dc. Vayn właśnie jeszcze nie pilam bo chciałam sprawdzić jakie są po duphastonie i nie chcialam żebym miała na usg duże bo chciałam żeby mi clo przepisał[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStosunek LH do FSH powinien wynosić 1
Nie ma pełnej zgodności co do definicji PCOS. Podwyższony stosunek LH/FSH bez innych objawów PCOS nie ma znaczenia klinicznego.
W najczęściej stosowanym kryterium PCOS stwierdza się jeśli występują przynajmniej dwa z podanych niżej trzech objawów:
rzadkie miesiączki lub nieregularne miesiączki lub brak owulacji,
nadmiar androgenów (głównie testosteronu) - tu jest odpowiedź na poprzednie pytanie
charakterystyczny obraz jajników w USG.
Nie martw się na zapas, do lekarza idź z pełnym obrazem cyklu. LH, FSH, Progesteron, Testosteron, Prolaktyna, Pakiet Tarczycowy. Też doszukiwałam się wszędzie nieprawidłowości u siebie i wszelakich chorób, człowiek tylko zdrowie tracił na tym stresie -
Ja właśnie nie mam żadnych objawów, cykle mam regularne choć ostatnio krótsze 26-27dni, owulacje mam, ostatnio po cb miałam jedynie plamienia od 22dc ale to chyba było już samooczyszczenie, mam też torbiel 4cm na jajniku, prl w normie, niedoczynność tarczycy, tak myślę czy robić dalsze hormony. We wtorek mam wizytę u gin zobaczę co powie.
-
nick nieaktualny
-
Mi jeszcze zalecil lekarz pakiet watrobowy i glukoze i morfologie ale to juz nie zwiazane ze staraniami bo rownolegle chodze do dermatologa ktora dala mi skierowanie do gin endo. To wszystkie hormony patrze. A z tymi wszystkimi wynikami pojde do ginki.
-
Tego właśnie nie wiem, nie powiedzial a ja głupia zapomniałam zapytać, byłam bardziej skupiona na torbielce...ehhh...za tydzień mam znowu wizytę wtedy zapytam, tak myślę czy brać coś na wzrost? Teraz powoli wszystko układa mi się w całość i myślę że przyczyną cb mogło być cienkie endo, do tego mam 8dc i plamienia a raczej śluz brązowo-czerwony ale tylko wewnątrz. ..
-
Migdały są dobre na wzrost, magnez, duphaston i parę innych. Wpisz w googlach i wyskoczy ci wszystko. A ja mam 25 dc i zamiast bólu jak na @ to 3 Dzien pobolewa mnie lewy jajnik (ten aktywny), zupełnie jakby dalej pracował co jest dziwne bo nigdy tak nie mialam...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]