Duzo pecherzykow w jednym jajniku .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny .
Dzis bylam u gina . I mi powiedzial ze mam w lewym jajniku kolo 16 pecherzykow a najwiekszy ma 7mm a jestem w 12 dniu cyklu . A cykle mam 36 dniowe niby do owulki jeszcze 10 dni ale gin pow ze niewie czy urosnie . Moze ktoras z was tak miala ? A gin nie dal mi zadnych tabletek. co o tym myslec ? Jestem po tabletkach na wywolanie malpy byla skapa . Torbiel znikl a polip nie pow ze nic z nim nie zrobi bo nie przeszkadza w zajsciu w ciaze ale za to pow ze duza ilosc pecherzykow przeszkadza co o tym myslec ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 15:29
ADA 28, AlicjaJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziwne, że nic na to nie zapodał. Dużo, małych pęcherzyków(brak dominującego) to mało estrogenów, a to powoduje, że nie ma owulki, lub jest słaba=brak lub słaba miesiączka i koło się zamyka.
Nie możesz iść do innego gina na konsultację?MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
ja tak mam, i za tydzien powtarzam USG
-
nick nieaktualnyza tydzien ide na wizyte znow ale juz do innego gina bo jak dzis dzwonilam do tego co mam isc za tydz pow ze on jeszcze moze urosnac ale tu stoi znak (?)czy urosnie . sprawdze to na usg za tydz niby dzis jest 12 dc a ja mam 36dniowe cykle i owulka powinna byc okolo 22 dnia cyklu wiec ma jeszcze czas ale w tamtym cyklu widzial na prawym jajniku kolo 12 pecherzykow i tez mi nic nie powiedzial chyba mu tylko na kasie zalezy wiec lece do innego
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
ewelina daj znać co i jak później :*
Ewelina23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiem, ze to może głupie pytanie, ale wciąż się nad tym zastanawiam: czy jeśli lekarz mi powiedział (w 17 dc), ze w jednym jajniku nie mam wogóle pęcherzyków a w drugim mam ich za dużo, bez określenia wielkości, to jest szansa że jakiś tam jednak się przebije przez tez tłum i urośnie???Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
nick nieaktualnyMajka86 wrote:wiem, ze to może głupie pytanie, ale wciąż się nad tym zastanawiam: czy jeśli lekarz mi powiedział (w 17 dc), ze w jednym jajniku nie mam wogóle pęcherzyków a w drugim mam ich za dużo, bez określenia wielkości, to jest szansa że jakiś tam jednak się przebije przez tez tłum i urośnie???
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
bo tej mój gin zapisał mi tylko duphaston, a o tych pęcherzykach nic nie powiedział... myślę żeby w przyszłym tygodniu isć do innego lekarza na konsultację.
Kiedy dokładnie masz następną wizytę?Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
nick nieaktualnyMajka86 wrote:bo tej mój gin zapisał mi tylko duphaston, a o tych pęcherzykach nic nie powiedział... myślę żeby w przyszłym tygodniu isć do innego lekarza na konsultację.
Kiedy dokładnie masz następną wizytę?ADA 28 lubi tę wiadomość
-
kada24 wrote:ewelina ja w srode mialam 9 pecherzykow z tym ze jeden dominujacy 18mm i dzis pekl wiec dzios owulka..
miejmy nadzieję że owulka skończy się zielono -
nick nieaktualnyja tak mam od 8 lat...z tymże ja na lewym mam jakieś 30 pare pęcherzyków a na prawym prawie 50 i mam PCOS (zespół policystycznych jajników) - nie wiem dlaczego Twój lekarz na to nie zareagował, bo powinien. Nie mówię oczywiście, że masz PCOS, ale objawy podobne.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga_Andzia wrote:ja tak mam od 8 lat...z tymże ja na lewym mam jakieś 30 pare pęcherzyków a na prawym prawie 50 i mam PCOS (zespół policystycznych jajników) - nie wiem dlaczego Twój lekarz na to nie zareagował, bo powinien. Nie mówię oczywiście, że masz PCOS, ale objawy podobne.
No wlasnie jutro jade na wizyte . To przy takiej ilosci tez moze byc PCOS ???ADA 28 lubi tę wiadomość
-
hej, ja dzis jadę na wizytę, wieczorem się odezwę co powiedzial, Ewelina czekam na wieści od Ciebie :*
-
nick nieaktualny