Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duzo pecherzykow w jednym jajniku .
Odpowiedz

Duzo pecherzykow w jednym jajniku .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Ewelinko trzymam kciuki!!!Już bym chciał byś napisała o tam...

Ewelina23 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zadowolona z wizyty siedzialam godzine . zrobil mi badanie chlamudia , rzezaczke , LH, FSH,E,PRL,TST,SHBG,TSH,FT4,GLUKOZA i cos tam jeszcze czyli badanie hormonalne mam zrobione juz . jest pecherzyk 9mm albo sie cykl wyduzy i bedzie owulka albo jej nie bedzie przez te leki co bralam w tamtym cyklu .
    to sa pecherzyki torbielowe . nie pco :) ale mam sie nie martwic pytal mnie czy w wczesniejszych cyklach byla owulacja pow mu ze tak normalnie to mam sie nie martwic na zapas bo w nastempnym tyg ide znow w sobote sprawdzic ten pecherzyk i odrazu da mi tabletki na nastempny cykl na wywolanie owulki . Ale pow ze w tym tyg owulki napewno nie bedzie i mamy serduszkowac jak nam sie bedzie chcialo a od poniedzialku ogen :) ten gin jest zajebisty !!! :D polipa nie ma torbiela tez to ja niewiem gdzie tamten gin widzial polip
    moglam cos zle napisac jakie badanie bo mam na kartce zapisane a pisze jak kura pazuraz

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super Ewelina że w końcu trafiłaś na spoko lekarza.
    A u mnie pęcherzyk urósł do 12mm, więc wciąż mały, ovu się pomyliło bo owulacji nie było. Za tydzien znów idę na usg i aż się boję co mi powie co wyjdzie z tego ;( ryczec mi się chce ;(

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    no to super Ewelina że w końcu trafiłaś na spoko lekarza.
    A u mnie pęcherzyk urósł do 12mm, więc wciąż mały, ovu się pomyliło bo owulacji nie było. Za tydzien znów idę na usg i aż się boję co mi powie co wyjdzie z tego ;( ryczec mi się chce ;(
    kochana dzis u mnie 19 dc i pecherzyk jest 9mm wiec on jest maly albo cylk sie wydluzy i bedzie owulka albo jej nie bedzie :/ wiec nie zalamuj sie bo u zdrowej kobiety moze nie byc owulki do 2 razy w roku

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby wiem to kochana ale to tak jakoś dołujące :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem cos o tym bo tydzien temu bylam u tamtego to wsacalam i wylam bo tak naprawde mnie tylko nastraszyl . Bd dobrze kochana musi byc dobrze :-)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie rosly pecherzyki ale po kilku suplementach i izoflawonach sojowych ( bardzo male dawki) w koncu owulka jest, a mialam cykle nawet 150dniowe, zero miesiaczki bez luteiny. Masz juz wyniki badan?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kochana dopiero pobieral ja cykle mam regularnd 36 dniowe tylko od 3 cykli mialam skapa malpe i w drugim cyklu plamienia . Wyniki beda za tydz w sobote mi pow jak bede na kolejnej wizycie i tez da mi odrazu tabletki na owulke jesli w tym cyklu nie bd . Czekam tez na testy owu bo zamowilam ale pow ze jesłi dojdzie do owulki to bd ona w nastempnym tyg kolo srody czwartku

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSorki ale pisze z tel

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Mi tez nie rosly pecherzyki ale po kilku suplementach i izoflawonach sojowych ( bardzo male dawki) w koncu owulka jest, a mialam cykle nawet 150dniowe, zero miesiaczki bez luteiny. Masz juz wyniki badan?

ja nie mialam ąz tak dlugich cykli, najdłuższy to 46 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    ja nie mialam ąz tak dlugich cykli, najdłuższy to 46 dni
    ja przy tabletkach na wywolanie @ mialam taki cykl 49 dni ale to normalne przy tabletkach a tak to mam normalnie cykle 36 dni

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie właśnie jest różnie :/

• Majka86 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam ponownie u gin (u innego) i na prawym jajniku znowu mam dużo (nie wiem ile) małych pęcherzyków przez co nie dochodzi do owulacji. Czyli potwierdziło się to co mówił tamten. Tamten kazał mi brać castangus i od 19 dc luteinę dopochwowo 2x2 tabletki. Zastanawiam się czy to ma pomóc na te pęcherzyki czy na coś innego? On mi dokładnie nie wyjaśnił, a ja oczywiście w gabinecie nie potrafię sensownego pytania tak na szybko wymyślić...

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86, a lekarz Ci nic nie wspomniał na temat PCO? bo przy tym schorzeniu wystepuje duza ilosc pecherzykow, mysle ze gin powinien pomyslec o stymulacji owulacji(CLO) , aby pecherzyki rosły, wtedy dochodzilo by do owulacji, moja szwagierka miała tak samo jak ty i podczas stymulacji w 4 cyklu zaszła

• Majka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby wspominał (zresztą dwóch lekarzy tak samo powiedziało), ale badania hormonów wyszły ok i uznał, że to nie to. Dał mi tylko te dwa leki i nic więcej - powiedział, ze jak w ciągu trzech cykli się nie uda to pomyślimy.

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak dla mnie to strata twojego czasu tylko kochana

• Majka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama mam takie przeczucie... :/

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzę Aniu, że Ty drugi cykl z CLO - trzymam kciuki :-) jak się po tych lekach czujesz? ja luty sobie odpuszczam, ale jak pójdę w marcu do gin to zapytam o to CLO.

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ