Duzo pecherzykow w jednym jajniku .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjestem zadowolona z wizyty siedzialam godzine . zrobil mi badanie chlamudia , rzezaczke , LH, FSH,E,PRL,TST,SHBG,TSH,FT4,GLUKOZA i cos tam jeszcze czyli badanie hormonalne mam zrobione juz . jest pecherzyk 9mm albo sie cykl wyduzy i bedzie owulka albo jej nie bedzie przez te leki co bralam w tamtym cyklu .
to sa pecherzyki torbielowe . nie pco ale mam sie nie martwic pytal mnie czy w wczesniejszych cyklach byla owulacja pow mu ze tak normalnie to mam sie nie martwic na zapas bo w nastempnym tyg ide znow w sobote sprawdzic ten pecherzyk i odrazu da mi tabletki na nastempny cykl na wywolanie owulki . Ale pow ze w tym tyg owulki napewno nie bedzie i mamy serduszkowac jak nam sie bedzie chcialo a od poniedzialku ogen ten gin jest zajebisty !!! polipa nie ma torbiela tez to ja niewiem gdzie tamten gin widzial polip
moglam cos zle napisac jakie badanie bo mam na kartce zapisane a pisze jak kura pazuraz -
no to super Ewelina że w końcu trafiłaś na spoko lekarza.
A u mnie pęcherzyk urósł do 12mm, więc wciąż mały, ovu się pomyliło bo owulacji nie było. Za tydzien znów idę na usg i aż się boję co mi powie co wyjdzie z tego ;( ryczec mi się chce ;( -
nick nieaktualnyMartuśka wrote:no to super Ewelina że w końcu trafiłaś na spoko lekarza.
A u mnie pęcherzyk urósł do 12mm, więc wciąż mały, ovu się pomyliło bo owulacji nie było. Za tydzien znów idę na usg i aż się boję co mi powie co wyjdzie z tego ;( ryczec mi się chce ;( -
niby wiem to kochana ale to tak jakoś dołujące :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzis kochana dopiero pobieral ja cykle mam regularnd 36 dniowe tylko od 3 cykli mialam skapa malpe i w drugim cyklu plamienia . Wyniki beda za tydz w sobote mi pow jak bede na kolejnej wizycie i tez da mi odrazu tabletki na owulke jesli w tym cyklu nie bd . Czekam tez na testy owu bo zamowilam ale pow ze jesłi dojdzie do owulki to bd ona w nastempnym tyg kolo srody czwartku
-
nick nieaktualny
-
weronika86 wrote:Mi tez nie rosly pecherzyki ale po kilku suplementach i izoflawonach sojowych ( bardzo male dawki) w koncu owulka jest, a mialam cykle nawet 150dniowe, zero miesiaczki bez luteiny. Masz juz wyniki badan?
ja nie mialam ąz tak dlugich cykli, najdłuższy to 46 dni -
nick nieaktualny
-
a u mnie właśnie jest różnie
-
Dziewczyny byłam ponownie u gin (u innego) i na prawym jajniku znowu mam dużo (nie wiem ile) małych pęcherzyków przez co nie dochodzi do owulacji. Czyli potwierdziło się to co mówił tamten. Tamten kazał mi brać castangus i od 19 dc luteinę dopochwowo 2x2 tabletki. Zastanawiam się czy to ma pomóc na te pęcherzyki czy na coś innego? On mi dokładnie nie wyjaśnił, a ja oczywiście w gabinecie nie potrafię sensownego pytania tak na szybko wymyślić...Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
nick nieaktualnyMajka86, a lekarz Ci nic nie wspomniał na temat PCO? bo przy tym schorzeniu wystepuje duza ilosc pecherzykow, mysle ze gin powinien pomyslec o stymulacji owulacji(CLO) , aby pecherzyki rosły, wtedy dochodzilo by do owulacji, moja szwagierka miała tak samo jak ty i podczas stymulacji w 4 cyklu zaszła
-
no niby wspominał (zresztą dwóch lekarzy tak samo powiedziało), ale badania hormonów wyszły ok i uznał, że to nie to. Dał mi tylko te dwa leki i nic więcej - powiedział, ze jak w ciągu trzech cykli się nie uda to pomyślimy.Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
nick nieaktualny
-