Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Heheh ja testuje od jutra 🤣 staraczkowy brain się włączył u poszłam do rossmana 🤣 jutro 9dpo.
Mam niezłe kombo bo jeszcze tydzień temu byłam zła na świat i nie chciałam już mieć ciąż i dzieci… kryzys był.
W tym tygodniu znowu chce 🥳🤯
Kaaamika lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Ja jestem 10 dpo i zamiast ciążowych robiłam owulacyjne 😅 nie wiem czy się nie złamię i jutro nie zrobię pierwszego 😅MimiM29 wrote:Heheh ja testuje od jutra 🤣 staraczkowy brain się włączył u poszłam do rossmana 🤣 jutro 9dpo.
Mam niezłe kombo bo jeszcze tydzień temu byłam zła na świat i nie chciałam już mieć ciąż i dzieci… kryzys był.
W tym tygodniu znowu chce 🥳🤯
MimiM29 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 18:03
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Owulacyjnych nie mam to może też bym robiła 🤭Lady A. wrote:Ja jestem 10 dpo i zamiast ciążowych robiłam owulacyjne 😅 nie wiem czy się nie złamię i jutro nie zrobię pierwszego 😅Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Czy jest coś w diecie/stylu życia co polecacie na obniżenie tsh?
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️31
starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈⬛🐈
♀️
Cytologa ✔️
USG piersi, trans ✔️
▫️tsh: 2,31
▫️ferrytyna: 48,8
▫️B12: 425
▫️kwas foliowy: 40
▫️D3: 38,9
▫️Prolaktyna 40,1 (prawdopodobnie od przyjmowanego Seronilu) -
Sliva wrote:Czy jest coś w diecie/stylu życia co polecacie na obniżenie tsh?
Trzeba pamiętać że on też tak skokowo wychodzi. Mi w jeden dzień po nieprzespanej nocy ponad 3. Za tydzień poszłam wyspana - 1.5.
Jak czytałam o tym jak je obniżyć to pamiętam: dieta przeciwzapalna, suplementacja i ogólnie z jedzenia żeby były te elementy: jod, selen, cynk, witamina D, omega 3, ale też picie codziennie oleju z czarnuszki
Sliva, Olo323, Kaaamika lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Coś mi się kojarzy, że inozytol też wspiera tarczycę.
Sliva lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
U mnie dziś pik na owulaku, czyli w sumie ginekolog dobrze przewidział w poniedziałek że będzie za 3 dni. Teraz chce iść w piątek jeszcze na wizytę i sprawdzić czy pękło.
jak nie to już sama nie wiem..
Sliva, ŚWIEŻYNKA97, Kaaamika lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
A ja dziś pogmerałam tam i śluz podbarwiony na jasny brąz, dziś 10 dpo więc nastawiam się na okres 🫣
Chociaż myślicie że biorąc 3x1 duphaston nie powinnam mieć plamien? Przy podcieraniu nie ma nic, tylko w środku👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
kindzaaaa wrote:A ja dziś pogmerałam tam i śluz podbarwiony na jasny brąz, dziś 10 dpo więc nastawiam się na okres 🫣
Chociaż myślicie że biorąc 3x1 duphaston nie powinnam mieć plamien? Przy podcieraniu nie ma nic, tylko w środku
Ja nie biorę duphaston ale kiedyś czytałam jakiś wątek o nim tutaj i chyba często się zdarzały dziewczynom plamienia. Wiem że u części osób lepiej działa ten naturalny progesteron niż dupek który jest syntetyczny. Możesz podrzucić temat lekarzowi?
aszin lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Plamienie to jeden ze skutków ubocznych duphastonu 🙂kindzaaaa wrote:A ja dziś pogmerałam tam i śluz podbarwiony na jasny brąz, dziś 10 dpo więc nastawiam się na okres 🫣
Chociaż myślicie że biorąc 3x1 duphaston nie powinnam mieć plamien? Przy podcieraniu nie ma nic, tylko w środkuStarania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Ja się złamałam i pojechałam do rossmana 🙈 dzisiaj 30 dc, ale niby po owulacja 9 albo 10 dzień ( jakoś późno w tym miesiącu uwu). Niby biel, ale jak pod dobrym kątem ustawiłam test i pod światło to wzrok płatal figle. Po czasie to było oczywiście już. Powtórzyłam i na drugim niby widziałam niby nie. Bardziej na 1. To facelle to nie wiem w sumie czy one mają jakąś taka linie która się odbarwia delikatnie. Raczej to mózg juz wymyśla sobie chyba 😒
-
Ja z kolei teraz mam nie tyle wątpliwości co jakiś taki stres, że mogłoby się udać 🫠MimiM29 wrote:Heheh ja testuje od jutra 🤣 staraczkowy brain się włączył u poszłam do rossmana 🤣 jutro 9dpo.
W tym tygodniu znowu chce 🥳🤯🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Claire 👩👦 wrote:Ja się złamałam i pojechałam do rossmana 🙈 dzisiaj 30 dc, ale niby po owulacja 9 albo 10 dzień ( jakoś późno w tym miesiącu uwu). Niby biel, ale jak pod dobrym kątem ustawiłam test i pod światło to wzrok płatal figle. Po czasie to było oczywiście już. Powtórzyłam i na drugim niby widziałam niby nie. Bardziej na 1. To facelle to nie wiem w sumie czy one mają jakąś taka linie która się odbarwia delikatnie. Raczej to mózg juz wymyśla sobie chyba 😒
Powtórz jutro rano! Trzymam kciuki
Claire 👩👦, Olo323, Kaaamika lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Jeśli to facelle w plastiku to on lubi przekłamywać. Jeśli zwykły pasek to spróbowałabym powtórzyć, bo może się beta dopiero rozkręca. Trzymam kciukiClaire 👩👦 wrote:Ja się złamałam i pojechałam do rossmana 🙈 dzisiaj 30 dc, ale niby po owulacja 9 albo 10 dzień ( jakoś późno w tym miesiącu uwu). Niby biel, ale jak pod dobrym kątem ustawiłam test i pod światło to wzrok płatal figle. Po czasie to było oczywiście już. Powtórzyłam i na drugim niby widziałam niby nie. Bardziej na 1. To facelle to nie wiem w sumie czy one mają jakąś taka linie która się odbarwia delikatnie. Raczej to mózg juz wymyśla sobie chyba 😒
)
Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Tego etapu jeszcze nie miałam 🫠Lady A. wrote:Ja z kolei teraz mam nie tyle wątpliwości co jakiś taki stres, że mogłoby się udać 🫠Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Dziewczyny dzisiaj mam 40 DC, zwykle są 33. Złamałam się i zrobiłam pinka, ale biały... Czy komuś zdarzyła się sytuacja, że pinki się nie wybarwialy? Myślę, że jutro pojadę na betę, bo już mam dość tej niepewności. Objawów nie mam żadnych. Teoretycznie byłam u gina w połowie cyklu, mówił że owulacja byla, więc to raczej nie wina bezowulacyjnego cyklu... Chyba że ja te choroby tak zareagowałam. Mam wszystkiego dość, od czasu gdy wrócił mi okres po pierwszej ciąży- a więc dwóch lat- zawsze okres był równo 32-33 dni, raz jedyny tydzień wcześniej.Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz.