Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka15 wrote:Ja też mam taką krótką fazę lutealna, ale mi akurat dupek pomaga. Na luteinie podjęzykowej tak jak ty 10dpo albo 11 dpo dostawałam okres bez odstawienia. Ja mam ostatnie opakowanie dupka, a potem idę w luteinę dopochwową. Ostatni cykl odpuściłam dupka by sprawdzić czy coś wydłużył przez 3 miesiące zażywania, ale nie, 10 dpo przyszedl okres... Ja sobie zamawiam receptę sama internetowo, bo u mnie lekarz w krótkiej fazie lutealnej problemu dużego nie widział.
Dobry pomysł z tą luteina dopochowowa bo jednak ona jest naturalna - organizm ją dostrzega i wychodzi w badaniach. Mi luteina dopochwowa po 3 miesiącach wydłużyła fazę lutelna z 9 na 11 dni. Potem jak ją odstawiłam to już nigdy nie miałam 9. Duphaston jest syntetyczny i niektórzy lekarze nie polecają go do regulacji cykli.
Nutka15 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Bella_33 wrote:Melduje biel wizira
Trzymam kciuki za resztę ekipy
Przykro mi ☹️ Tule 🫂 ale wiesz jeszcze nie wszystko stracone ✊
Dziewczyny, które dziś testują- trzymam mocno kciuki!👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Bella_33 wrote:Melduje biel wizira
Trzymam kciuki za resztę ekipy
Przykro mi! Ściskam mocno za biel!
Resztę dziewczyn też za niegatywne test i okresy
Czytałam teraz trochę Waszych historii i wypowiedzi i tak się smutno zrobiło... To, że to forum nie wymiera a wręcz się rozrasta mówi samo za siebie jak wielki jest problem z płodnością
Jak bardzo też wchodzimy w schematy, wyszukujemy objawów, mocno wierzymy, a później spadamy głęboko w rozpacz, bo znów się nie udało... Mnie starania o 1 dziecko zaprowadziły na skraj rozwodu. Mieliśmy poważny kryzys, bo faceci przeżywają to zupełnie inaczej i często nie chcą mówić o swoich obawach.
Więc, tym bardziej życzę Wam krótkich starań! Najlepiej zakończonych już w tym miesiącu
A jeżeli chodzi o moją sytuację, to przedwczoraj na owulaku druga kreska ledwo widoczna a wczoraj już całkiem całkiem (premom wyliczyło mi wartość 0,56, z tego, co rozumiem, powinno być powyżej 1??) Tak, czy inaczej przewiduję, że owulacja będzie w weekend
Już wstępnie nastawiam męża
💁🏼♀️35 💁🏼35
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻 -
A u mnie cos widać dziewczyny 🥹
Tak bardzo się stresowałam zatestować, zastanawiam się tylko czemu w dzień spodziewanej miesiączki krecha taka jasna 🥲
Proszę o ostrożne ⏸️, poniedziałkowa beta zdecyduje 🫣✊️🥰
url=https://ibb.co/dw87TLTY]
[/url]
Reja13, Remedios, Smeegi, Katarena, Ninia, Mika1992, Lady A., KAaareii, Cerva, Claire 👩👦, Anka96, Bella_33, Mamoura, Luna11, kindzaaaa, Atomówka , palinnka, MalaEw, Karina123, Monia•, Kaaamika, Mamacita, MimiM29, Olinka1329, Fox, Ounai, Liyss🧚🏻, Irynka, Olo323, Vainchild, Nutka15, Ananabanana, .aś., NatiHope, Takatam, ferrytynka25, AnaHope, sirengirl92 lubią tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
05.12 ⏸️ 🥺
08.12 beta prog
10.12 beta prog -
ŚWIEŻYNKA97 wpisuję ❄️i trzymam kciuki za betę! Piękny widok 😍
Tulę za ⚪️ i 🐒
Czekamy na wieści od Mama3dziewczynek i Anulinka123 ✊✊
My mieliśmy się dziś przeprowadzać do nowego domu, ale wg przesądów piątek to najgorszy dzień (pech + problemy finansowe) i odłożyliśmy to na jutro 😂 wierzycie w takie przesądy?
ŚWIEŻYNKA97, Anulinka123 lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Reja13 wrote:ŚWIEŻYNKA97 wpisuję ❄️i trzymam kciuki za betę! Piękny widok 😍
Tulę za ⚪️ i 🐒
My mieliśmy się dziś przeprowadzać do nowego domu, ale wg przesądów piątek to najgorszy dzień (pech + problemy finansowe) i odłożyliśmy to na jutro 😂 wierzycie w takie przesądy?
Nie wiedziałam, że taki przesąd istnieje ale moja mama wprowadzała się 13. w piątek i w sumie się to sprawdza ..
Mu również w piątek 13. i też pecha jest dużo więc może coś w tym jest 🙈
Chociaż ..albo człowiek jest wierzący albo przesadny więc teoretycznie nie powinno się na te przesady patrzeć 🙈👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
Insulinka wrote:Nie wiedziałam, że taki przesąd istnieje ale moja mama wprowadzała się 13. w piątek i w sumie się to sprawdza ..
Mu również w piątek 13. i też pecha jest dużo więc może coś w tym jest 🙈
Chociaż ..albo człowiek jest wierzący albo przesadny więc teoretycznie nie powinno się na te przesady patrzeć 🙈
U mnie akurat 13 przynosi szczęście, ale dla spokojnego ducha możemy pierwszą noc mieć tam jutro 😃 tak, dla wierzących niedziela to też nie jest dobry dzień, bo powinna być spędzona na odpoczynku.35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Reja13 wrote:ŚWIEŻYNKA97 wpisuję ❄️i trzymam kciuki za betę! Piękny widok 😍
Tulę za ⚪️ i 🐒
Dziękuję ☺️
Ja znam, by wprowadzać sie wlasnie w sobote albo w srode 😀 I pamiętaj rozsypać grosze po kątach!
Reja13 lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
05.12 ⏸️ 🥺
08.12 beta prog
10.12 beta prog -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:A u mnie cos widać dziewczyny 🥹
Tak bardzo się stresowałam zatestować, zastanawiam się tylko czemu w dzień spodziewanej miesiączki krecha taka jasna 🥲
[/url]
Piękny widok!
Trzymam kciuki za piękna bete w poniedziałek!
Ja chce testować w niedzielę a w poniedziałek iść na betę ale mam juz stres a co dalej
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Świeżynko, piekna kreseczka 🤞Lady A., Claire, Bella przykro mi 😥 u mnie odpalał się Brajan bo temperatura poszła w górę ale szybko został spacyfikowany - pojawiło się plamienie. 12 dpo dzisiaj, idę na jarmark świąteczny wieczorem i napiję się grzanego wina bez wyrzutów 😃 miłego dnia dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 08:08
Lady A., Bella_33, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Trzymam kciuki😘 nie jest za jasna, testy różnie się wybarwiają, jak ja prawie 2 lata temu miałam pozytywny 1 po spodziewane miesiaczce to też była jasna kreska i to jest normalneŚWIEŻYNKA97 wrote:A u mnie cos widać dziewczyny 🥹
[/url]
Remedios, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
🌿Palinnka ro troszkę za nisko. Ale to dość nietypowy wynik, że TSH jest w normie a FT4 za nisko. Może to błąd laboratoryjny. Na pewno bym dopytała o to na wizycie, bo jeśli wyniki z programu moje zdrowie to będziesz mieć konsultacje z lekarzem. 🙂
Tule za biele i @ Dziewczyny. 😢
🌿Swieżynka97 to wcale nie jest blada kreska! 😄 trzymam kciuki za betę ☺️
palinnka, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:A u mnie cos widać dziewczyny 🥹
[/url]
Świeżynka, gratuluję 🥰
Przytulas dla @ i bieli 🫂
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Gratulacje! ♥️ Cieszę się, że komuś z naszej ekipy się udało!ŚWIEŻYNKA97 wrote:A u mnie cos widać dziewczyny 🥹
[/url]
U mnie paradoksalnie dzień przed bielą był gorszy niż sama biel, dzisiaj mam motywację do zmian i zastanawiam się nad odpuszczeniem 2-3 miesięcy żeby zrzucić trochę kilogramów i jeszcze poprawić wyniki.
ŚWIEŻYNKA97, KAaareii lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀