Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli sie martwisz czy to nie bliżnięta to raczej nie, bo wtedy są przyrosty po 400% i więcej więc spokojnieMart0511 wrote:No właśnie przyrost jest ok, ale bardziej kwestia, że w widełkach to już 6 tydz. A u mnie ,5+2. Ale chyba nie ma co panikować tylko poczekać na środę na lekarza
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Jasne 😁 ja biorę wiesiołka, zioła Ojca Grzegorza Sroki i Fertistim dla kobiet do owu, przez cały cykl witaminy prenatalne i DHA oraz magnez. Wzięłam jeszcze kilka razy witaminę C.KAaareii wrote:Ciekawa jestem suplementacji, podzielisz się co bierzecie?
Ja w tym cyklu zmniejszyłam ilość supli. Chat mi zakaz resweratrolu, mocnego kompleksu witam b, witaminy e +c itd. Odstawiłam, bo faktycznie już jakis czas brałam z 3-4 miesiące pod rząd. Wiec stwierdziłam ze zaryzykuję i posłucham, a moze to cos zdziała.
Tak trzymanie choc czesci kontroli mi tez daję ulgę.
Teraz chcę uzupełniać kwasy omega jeszcze bardziej, ale to już bardziej w diecie i pójść w probiotyki Sanprobi. No i dieta oraz aktywność. Zobaczymy jakie to da efekty, daję sobie trochę czasu 🫠
KAaareii lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Nie wiem tak do końca czy przyczyna jest we mnie, bo na ostatniej wizycie był widoczny pęcherzyk, skok temperatury w czasie przewidzianej owulacji przez ginekolog. Faza lutealna minimum 12 dni, brak plamień, temperatura trzyma się ładnie.
Mąż był u androloga pod koniec września, półtora miesiąca bierze witaminy, więc do pełnego działania jeszcze koło miesiąca. Wyniki w normie, ale obydwoje mamy trochę do zrzucenia, więc na zdrowie wyjdzie nam skupienie się na tym.
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Mama3dziewczynek wrote:Dziewczyny właśnie odebrałam moje wyniki badań. AMH mam 4, 5 na początku się ucieszyłam a potem zaczęłam czytać że za wysokie też jest niedobre nie mam żadnych objawów pcos
Ja też mam wysokie, bez objawów PCOS. Dotychczas słyszałam, że jeśli na 100% nie ma policystycznych jajników to nie ma się czym przejmować i tego się trzymam.
Mama3dziewczynek lubi tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
A mnie dzisiaj chyba wzięła zimowo-PMSowa depresja. Trzymałam się dobrze cały cykl, ale dzisiaj i energii mało, i jakieś smutki mi się włączają. Powstał sierpniowy wątek na fioletowej… niby nie powinno mnie dziwić, że mnie tam nie będzie ale zawsze coś ciągnie żeby podczytywać i się wyobrażać tam 🫠🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
To akurat nie do końca prawda, bo w ciąży bliźniaczej można mieć standardowe przyrosty, tak samo w pojedynczej grubo ponad normę 😇Ounai wrote:Jeśli sie martwisz czy to nie bliżnięta to raczej nie, bo wtedy są przyrosty po 400% i więcej więc spokojnie

Ounai, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Remedios wrote:A mnie dzisiaj chyba wzięła zimowo-PMSowa depresja. Trzymałam się dobrze cały cykl, ale dzisiaj i energii mało, i jakieś smutki mi się włączają. Powstał sierpniowy wątek na fioletowej… niby nie powinno mnie dziwić, że mnie tam nie będzie ale zawsze coś ciągnie żeby podczytywać i się wyobrażać tam 🫠
Remedios - mam dziś to samo, totalna niemoc i zniechęcenie do tematu starań, też sobie czasem czytałam fioletową stronę, ale stwierdziłam, że dla swojego zdrowia psychicznego, jednak podczas starań nie mogę tam wchodzić, na wątek marcowy z wiadomych przyczyn nawet nie chcę patrzeć 😔👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Nie jest to mega wysoki przyrost, tylko w normie. Minęło w końcu ponad 10 dni ☺️ Nic tylko się cieszyć, że ładnie się to rozwija 😁Mart0511 wrote:Dziś zrobiłam progesteron i betę.
Ostatnia była 25.11 -238
A dziś -14998
Ciekawe czy błąd laboratorium, czy tak do góry poszła i coś nie tak jest. Bo przyrost mega wysoki
Mart0511, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Oj Pocieszyłaś mnie trochę. Odbierając wyniki najpierw ucieszyłam się bo pomyślałam że płodność jako królika a potem człowiek zaczyna czytać w internecie i wariuje😅😅Mamoura wrote:Ja też mam wysokie, bez objawów PCOS. Dotychczas słyszałam, że jeśli na 100% nie ma policystycznych jajników to nie ma się czym przejmować i tego się trzymam.
REMEDIOS Doskonale Ciebie rozumiem. Też zawsze patrzę zazdrością na te wątki ciążowe. A do tego ta Jesienna pogoda nie sprzyja dobremu nastrojowi -
To tym bardziej nie ma co się martwić, bo w takim razie przyrost świadczy jedynie o tym ze zarodek się rozwijaaszin wrote:To akurat nie do końca prawda, bo w ciąży bliźniaczej można mieć standardowe przyrosty, tak samo w pojedynczej grubo ponad normę 😇
aszin, Mart0511, siesiepy, KAaareii lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ja nigdy nie wchodziłam na fioletową stronę, to mogłoby na mnie źle wpłynąć. Wystarczy że wszystkie moje bliskie koleżanki już mają dzieci, lub są aktualnie w ciąży np. Z 1 cs. Nie będę się bardziej dobijać 🤣
👩🏼 29
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻 29
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
Starania z przerwami od 2021r. -
Seabird wrote:Chyba ściągnęłaś mnie tu dziś telepatycznie, bo właśnie zajrzałam po paru dniach przerwy ❤
U mnie było źle, ale teraz będzie lepiej. Musiałam przetrwać bardzo stresujące wydarzenie, wiedziałam że nadchodzi od paru tygodni i napięcie rosło, ale już po 🙂 Nie wiem czy uda nam się starać w tym cyklu, bo hormony trochę mi oszalały z tego stresu i lęku - od 6 do 12 dnia cyklu miałam ciągle plamienie, co nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło. Jestem już umówiona na wymazy ginekologiczne, ale po minięciu tej sytuacji, której się tak bałam, plamienie minęło z dnia na dzień 🤯 wraz z innymi bólami, które odczuwałam. Także jestem prawie pewna że to stres wpłynął na hormony i nie wiem czy owulka będzie.
Oprócz tego trochę dopadł mnie kryzys staraczkowy i ciężko mi było patrzeć na dwie kreski innych dziewczyn po jednym czy dwóch cyklach (co było nie fair wobec tych dziewczyn) także postanowiłam się usunąć wraz z moją negatywną energią 😁
Widzę że Ty idziesz jak burza z diagnostyką, tak jak i Twój partner 💪 wyczuwam, że sukces w Waszych staraniach jest już bardzo blisko 🍀 moocno trzymam kciuki za grudzień!
Ooo, jak miło! 😊
Współczuję Ci trudnego czasu. Jakie to musi być silne przeżycie dla organizmu, że wywołuje takie objawy. Kiedyś jak miałam bardzo stresujący czas, to przez 3 miesiące miałam cykle po 23 dni, później wróciło do normy. Mam nadzieję, że u Ciebie też już będzie spokojnie i wszystko się ureguluje. ❤️
Kryzys chyba prędzej czy później dopada każdą staraczkę. Dobrze, że zadbałaś o siebie i wycofałaś, gdy forum Ci nie służyło. Wierzę, że w końcu nadejdzie ten wyjątkowy cykl. 🤞🏻Ściskam Cię mocno. 🫂
🥺 Wzruszyło mnie to, co napisałaś. Napłynęły mi łzy do oczu. Dziękuję Ci bardzo. W ostatnich dniach płaczę na przemian ze złości albo ze wzruszenia. 🫠 Ale to co mogę polecić na wyciszenie, uspokojenie i taki 'powrót do siebie' to yin joga i oddychanie przeponą. Często to robię w tym cyklu i widzę różnicę.
Seabird lubi tę wiadomość
👧 27 (endometrioza powierzchniowa)
💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E
🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️
🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷 -
Mama3dziewczynek wrote:Oj Pocieszyłaś mnie trochę. Odbierając wyniki najpierw ucieszyłam się bo pomyślałam że płodność jako królika a potem człowiek zaczyna czytać w internecie i wariuje😅😅
REMEDIOS Doskonale Ciebie rozumiem. Też zawsze patrzę zazdrością na te wątki ciążowe. A do tego ta Jesienna pogoda nie sprzyja dobremu nastrojowi
Sprawdź sobie jeszcze przedziały dla wieku
Ja mam 33 i chyba mam 4.90, coś takiego, odpowiednie w tym przedziale. Każdy ginekolog u którego byłam sprawdzał i nie mam pcos. Mam zdrowe jajniki i macicę.
Także nie martw się.
Mama3dziewczynek lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Na USG widać kilka rzeczy, które dotyczą owulacji:Mika1992 wrote:Orientujecie się może kiedy widać owulację na USG? Czy jeśli wczoraj był pik na teście to dziś coś będzie widać czy np dopiero w poniedziałek?
-wzgórek jajonośny na pęcherzyku - oznacza to miejsce, w którym pęcherzyk za chwilę pęknie (w ciągu prawdopodobnie 24h), nie zawsze jest do zaobserwowania
-w miejscu wzgórka pojawia się tzw. stigma (nie znalazłam informacji, aby to było to samo co wzgórek jajonośny, a wygląda inaczej na USG), czyli mocne wybrzuszenie przez które potem zaczyna wyciekać płyn pęcherzykowy, aby następnie pęcherzyk tam pęknął
-przez kilkanaście do kilkudziesięciu maksymalnie minut widać jak pęcherzyk na USG się opróżnia, a potem... potem nie ma nic
limbo
-do ok 32h po owulacji wytwarza się ciałko żółte
Czyli reasumując, jeśli nie trafisz idealnie w moment owulacji, możesz nie zobaczyć na USG już nic, dlatego bezpieczniej jest umówić się ok 2 dni lub później po spodziewanym pęknięciu pęcherzyka, aby uwidocznić ciałko żółte.

Fotka pochodzi z: "Obrazowanie ultrasonograficzne w niepłodności" Roger A. Pierson
Dodatkowo dorzucam: https://parens.pl/artykuly/cykl-owulacyjny-przez-pryzmat-usg/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 22:06
Karina123, palinnka, Alysa, Mika1992, Olinka1329, Carrie12, Hari lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
siesiepy wrote:Na USG widać kilka rzeczy, które dotyczą owulacji:
-wzgórek jajonośny na pęcherzyku - oznacza to miejsce, w którym pęcherzyk za chwilę pęknie (w ciągu prawdopodobnie 24h), nie zawsze jest do zaobserwowania
-w miejscu wzgórka pojawia się tzw. stigma (nie znalazłam informacji, aby to było to samo co wzgórek jajonośny, a wygląda inaczej na USG), czyli mocne wybrzuszenie przez które potem zaczyna wyciekać płyn pęcherzykowy, aby następnie pęcherzyk tam pęknął
-przez kilkanaście do kilkudziesięciu maksymalnie minut widać jak pęcherzyk na USG się opróżnia, a potem... potem nie ma nic
limbo
-do ok 32h po owulacji wytwarza się ciałko żółte
Czyli reasumując, jeśli nie trafisz idealnie w moment owulacji, możesz nie zobaczyć na USG już nic, dlatego bezpieczniej jest umówić się ok 2 dni lub później po spodziewanym pęknięciu pęcherzyka, aby uwidocznić ciałko żółte.
I właśnie przez to limbo trafiają się cykle „bezowulacyjne” 😁
siesiepy, Alysa, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Zmora dzisiejszych USG, a potem "cudowne" ciąże 😅aszin wrote:I właśnie przez to limbo trafiają się cykle „bezowulacyjne” 😁walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Mart0511 wrote:Dziś zrobiłam progesteron i betę.
Ostatnia była 25.11 -238
A dziś -14998
Ciekawe czy błąd laboratorium, czy tak do góry poszła i coś nie tak jest. Bo przyrost mega wysoki
Kochana nie szukaj sobie na siłę problemów. Taki wysoki przyrost świadczy o pieknie i zdrowo rozwijającej się ciąży. Ja miałam po 450%. ☺️✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟