Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a wy liczycie dpo od piku czy od owulacji? Mi moja apka liczy od piku 🫤 ale ja zaznaczam sobie kiedy czulam owulacje i kiedy byl sluz11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
@ sirengirl92 gratulacje! Piękne krechy! Idziesz jutro na betę? 😁🥰
@Sniezynko - gratuluje, to bardzo ładna beta, liczy się przyrost 😊 jeśli będziesz jutro u lekarza, to tym bardziej nie ma co sobie dokładać i się martwic, trzymamy tu wszystkie mocno kciuki- na pewno będzie dobrze 😊
@Liyss gratuluję, piękna beta! Trzymam kciuki za przyrosty 🥰😍
sirengirl92, Liyss🧚🏻, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
🌿Alysa tak, z DL. Powtórzyłam teraz i rzeczywiście wybarwił się jeszcze mocniej i Premom pokazało 1,05. Sprawdzę jeszcze jutro w południe, pewnie będzie już jaśniejszy.
Eee… co to w ogóle za komentarz. 🫣 jestem zażenowana. 😬 ile jesteś po zastrzyku?
🌿Lyiss no pięknie. 🥰 to był złoty strzał 😄
Liyss🧚🏻, Księgowa lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Olo323 wrote:@ sirengirl92 gratulacje! Piękne krechy! Idziesz jutro na betę? 😁🥰
@Sniezynko - gratuluje, to bardzo ładna beta, liczy się przyrost 😊 jeśli będziesz jutro u lekarza, to tym bardziej nie ma co sobie dokładać i się martwic, trzymamy tu wszystkie mocno kciuki- na pewno będzie dobrze 😊
@Liyss gratuluję, piękna beta! Trzymam kciuki za przyrosty 🥰😍
Zastanawiam się, czy pójść jutro (28dc) czy może w środę (29dc) a jutro sprawdzić, czy test wybarwi się mocniej...
Cały czas mam wrażenie, że to tylko jakiś psikus i zaraz przyjdzie okres...
Przy becie powinnam zbadać także progesteron?👩💼 33 👨💼 39
AMH: 5,3
niedoczynność tarczycy
starania od X.2025, obecnie trzeci cykl
miesiączka na dniach tj. 9-11.12 🙏 -
Liyss, będę teraz sobie afirmować, że z drugim dzieckiem jest łatwiej zajść, już tylko to mi pozostało 🤣 Jeszcze raz gratuluję!
Cerva, mi się kiedyś DL wybarwił na ratio 2,18 🙈Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Cerva jestem 5 dni po zastrzyku, 4 po IUI a 3 po owu xDStarania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
sirengirl92 wrote:Zastanawiam się, czy pójść jutro (28dc) czy może w środę (29dc) a jutro sprawdzić, czy test wybarwi się mocniej...
Przy becie powinnam zbadać także progesteron?
A co Cie bardziej uspokoi? Jeśli pójście na betę to idź. Lepiej sprawdzić poziom proga żeby w razie czego się wspomóc 🙏🏻
sirengirl92 lubi tę wiadomość
-

Chyba jednak wieczorem mam pik równocześnie z bólem owulacyjnym. W zeszłym miesiącu było tak samo - najmocniejszy test w momencie bólu. Doktor chat gpt i Gemini mówią, że tak może być 🤷♀️. Tak czy inaczej dziś liczę dzień owulacji i w środę w takim razie wprowadzam duphaston. Oby to był ten brakujący element układanki...
ŚWIEŻYNKA97, Liyss🧚🏻, Mamoura lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:Liyss, będę teraz sobie afirmować, że z drugim dzieckiem jest łatwiej zajść, już tylko to mi pozostało 🤣 Jeszcze raz gratuluję!
Cerva, mi się kiedyś DL wybarwił na ratio 2,18 🙈
Ale dla mnie to jest taki szok, że ja dalej nie wierzę 🙊
Dziękuję i trzymam kciuki za Was 🥹 -
Dziewczyny!
Po 3 latach starań końcem listopada zobaczyłam upragnione dwie kreski, a dzis pierwszy raz maleństwo na badaniu USG.
To taki nasz świąteczny cud. Choć martwie się bo mam niski progesteron i uzupełniam lekami to wierzę, że będzie dobrze.
Termin na 31.07.
Trzymam kciuki za każdą z Was żeby się udało!
Cerva, Cari09, Ounai, sirengirl92, Liyss🧚🏻, Olo323, NatiHope, Reja13, KAaareii, Takatam, Monia•, Kaaamika, Luna11 lubią tę wiadomość
-
Też mam taki pulsacyjny, tępy ból. Z 4 godziny trwałCerva wrote:🌿Aszin o pani, rozbiłaś bank. 🤣
🌿Alysa postaram się zapamiętać. 😅
🌿Palinnka mnie właśnie też teraz kluje mocno ten lewy jajnik. Tak pulsacyjnie -
Marta93 wrote:Dziewczyny a wy liczycie dpo od piku czy od owulacji? Mi moja apka liczy od piku 🫤 ale ja zaznaczam sobie kiedy czulam owulacje i kiedy byl sluz
Prawidłowo apka powinna liczyc owu od dnia naszego po PIK.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
palinnka wrote:

Chyba jednak wieczorem mam pik równocześnie z bólem owulacyjnym. W zeszłym miesiącu było tak samo - najmocniejszy test w momencie bólu. Doktor chat gpt i Gemini mówią, że tak może być 🤷♀️. Tak czy inaczej dziś liczę dzień owulacji i w środę w takim razie wprowadzam duphaston. Oby to był ten brakujący element układanki...
Jesli ten ostatni test to PIK, to owu przewidywałabym najwcześniej za 12h.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Generalnie tak ale ból owulacyjny był wieczorem razem z tym testem na samym dole. Rano też cyfrowy pink pokazał pik, więc w sumie to nie wiem który test wyłapał lepiej ale owu już czułamKsięgowa wrote:Jesli ten ostatni test to PIK, to owu przewidywałabym najwcześniej za 12h.
-
sirengirl92 wrote:Zastanawiam się, czy pójść jutro (28dc) czy może w środę (29dc) a jutro sprawdzić, czy test wybarwi się mocniej...
Tak, zbadaj. Lepiej wiedzieć czy jest wysoki, czy niski. Będziesz spokojniejsza. Ja w ogóle uważam, że najlepiej zawsze zadać sobie pytanie: co sprawi że będę spokojna, co sprawi że nie będę się stresować? I to robić. Powodzenia na becie!
sirengirl92 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Wiecie, ze ja nie mam ani jednego testu w domu? Szok! Ale objawy mam
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ja od czasu ciąży czyli drugi cykl mam identycznie, że mam kilkugodzinny kłujący ból po stronie owulującego jajnika i wtedy najwyższe stężenie LH, przestało boleć i LH spada. Dzisiaj pędziłam z pracy na przytulanki w szczycie największego kłucia jajnika bo jutro przytulanki będą możliwe dopiero po 22 bo rano lubego nie zmuszę 😒 Wcześniej miałam po 2-3 dni bardzo wysokiego LH i zero bólu. Po poronieniu też mam o wiele mniej wybarwione paski a używam DL, nawet jeszcze z tej samej paczki co wykryły ciążową owulację.palinnka wrote:

Oczywiście mój crazy mozg sobie wmawia, że po stracie mam mniej wartościowe owulacje 🙈🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 23:37
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹 -
BuBu90 wrote:Boże byle nie duphaston 🙈 progesteron besins, utrogestan, cyclogest - naturalne progesterony nie syntetyczne. Ale zgadzam się z tym, że trzeba tu szybciutko zadziałać 🥰 choć z drugiej strony jak nie ma plamień i nic złego nie się dzieje to teoretycznie wystarcza tego proga a być może trafiła na dołek w wytwarzaniu. Dużo kobiet nie bada proga i nie wie na jakim poziomie ma w ciąże donoszą 😅 no ale my staraczki wiadomo, że badamy w większości przypadków 😉 Ale ja jak to ja wzięłabym dodatkowo proga 🥰
No, to tylko świadczy o tym jak bardzo wypadłam z obiegu. Większość nazw nawet nie kojarzę.🩷2015
🩷2018
🩵2023
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Ja osobiście poszłabym na betę i pewnie siknąć bym też siknęła 😅 zresztą masz ładne kreski, więc myślę że nie ma czego się bać 😊 proga warto zbadać, bo w przypadku niskiego zawsze można sobie trochę pomóc, wesprzeć się lekiem i też głowa spokojniejsza 😊
Ja będąc w ciąży, bardzo długo czułam się jakbym zaraz miała dostać okres, więc nie można panikować, spokój potrzebny 😊 trzymam kciuki ✊🥰
ŚWIEŻYNKA97, sirengirl92 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️