Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Olo323 wrote:Liyss piękny przyrost 😍
Spokojnej ciąży 🥰
Dziewczyny ja to chyba zwariuję 😅
Dzisiaj tak mnie naparza brzuch, śluz taki, że aż mi na bieliźnie zostaje (a takich objawów nie miałam od nie pamiętam kiedy) ale dziś mam 25 cyklu… to nawet ja na mnie ekstremalnie późno… możliwe żeby owu była tak późno? Sprawdziłam na testach (kupiłam żeby być przygotowana na przyszły miesiąc xd) no ale w sumie nie wiem po co, bo nawet jeśli to pik był kilka dni temu… ehh już nie wiem sama co myśleć 🤡
plodny sluz w drugiej czesci cyklu czasami moze swiadczyc o przewadze estrogenowej.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Milunia wrote:U mnie estradiol tylko 48,20 pg/ml, progesteron 12,10 ng/ ml, homocysteina 12 umol/l, kwas foliowy 14,60 ng/ml i antyTG 267 ❗️- reszta tarczycowych ok
Chyba odpuszczam starania w tym miesiącu….
wedlug mnie te wyniki nie sa tragiczne. progesteron wskazuje na owulacje - co prawda estriadol troche niski, ale nie swiadczy o niczym. W drugiej fazie cyklu jest nizszy niz w pierwszej. Progesteron sam z siebie sie nie wzial, wiec owulacja raczej byla.
Radzilabym ci zrobic estradiol, razem z lh i fsh w 3 dc, a nastepnie powtorzyc lh i estraidol w polowie cyklu ( najlepiej w okolicach spodziewanej owulacji. Wtedy estraidol powinien byc przynajmniej 150-200 i LH podwyzszone . Jak przy okazji uda ci sie zrobic USG i potwierdzic rosniecie pecherzyka a potem jego pekniecie i cialko zolte to rewelacja. Bedziesz wiedziec czy wszystko dziala jak trzeba.
uwierz mi, ze nie trzeba miec ksiazkowych wynikow zeby zajsc w ciaze, a czasami ktos ma idealne wyniki i miesiacami nic nie wychodzi.
Przeciwciala TG byc moze swiadczac o autoimmunologi tarczycy - to tez nie tragedia i nie sa wysokie. Wiele kobiet ma rzedu 1000. Jezeli trzymasz w normie TSH to wcale nie musi utrudniac zajscia w ciaze, czego jestem przykladem a mialam przeciwciala wyzsze od ciebie.
Homocysteina - zbadac B12, witamina D, wprowadzic suplementacje B metylowane i powtorzyc.
i nie zalamywac sie
ja starania zaczynalam od braku owulacji, cykli 24 dniowach, tsh rzedu 10, podwyzonej prolaktynie, duzych niedoborach i wszystko sie udalo naprawic
Olinka1329, Fox, KAaareii, Mamacita lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Bez przesady, kompletnie nie tego dotyczyła rozmowa.AnaHope wrote:Hej dziewczyny. Ja się nie odzywam bo w sumie opieka nad dzieckiem i praca mnie pochłania w całości i nie wiem o czym miałabym pisać póki co. Miałam pisać o moich dzisiejszych objawach- wilczym głodzie i zawrotach głowy przy wysiłku ale widzę, że opowiadanie o objawach w drugiej połowie cyklu nie jest dobrym pomysłem bo zaraz wyjdzie, że sobie wmawiam ciążę- a dobrze wiem, że to co najwyżej objaw podwyższonego progesteronu po owulacji. 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Moja intuicja typowała córkę, nawet gdy pojawiło się pierwsze "chyba" co do płci. Tak samo wszelkie gusła oraz zabobony objawowe, wszystko wskazywało na dziewczynkę. No. To tyle co do intuicji, czekamy na chłopca. 50/50 -zawsze. Tak samo z ciążą - trafimy albo nie trafimy. Osoby niepłodne statystycznie więcej racy doświadczają niepowodzeń mimo "intuicji" (lub ta intuicja zmienia się na "na pewno się nie udało, wiem to"), która się wtedy nie sprawdzi, a osoby z normalną płodnością po prostu szybciej trafią i będą mogły mówić o tym, że "przeczuwały".fantaghiro wrote:z intuicją że jest się w ciąży jest tak że kiedyś będzie się mieć rację i potem można pod to budować całą narrację. To tak jak z przeczuciem co do płci w ciąży - ma się aż 50 % szans że ma się rację, więc można potem łatwo twierdzić "że od początku się wiedziało".
Ja w pierwszym cyklu starań w tym roku miałam wszystkie objawy od 5dpo -mdłości, bóle podbrzusza, nawet od kawy mnie odrzuciło
i co, miesiączka przyszła jak w zegarku 
w 3 dpo to tylko głowa sobie robi objawy, albo wynikają one z czegoś innego - zmęczenia, infekcji itp.
I w sumie to czy ktoś ma przekonanie, że cykl się udał, bo sobie takie ma "wewnętrzne przeczucie", to też inna para kaloszy niż odczuwanie objawów przed implantacją i tłumaczenie ich sobie ciążą. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:59
fantaghiro lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Olo323 wrote:Liyss piękny przyrost 😍
Spokojnej ciąży 🥰
Dziewczyny ja to chyba zwariuję 😅
Dzisiaj tak mnie naparza brzuch, śluz taki, że aż mi na bieliźnie zostaje (a takich objawów nie miałam od nie pamiętam kiedy) ale dziś mam 25 cyklu… to nawet ja na mnie ekstremalnie późno… możliwe żeby owu była tak późno? Sprawdziłam na testach (kupiłam żeby być przygotowana na przyszły miesiąc xd) no ale w sumie nie wiem po co, bo nawet jeśli to pik był kilka dni temu… ehh już nie wiem sama co myśleć 🤡
Wiesz co, wg mnie to chyba może tak być w fazie lutealnej. Ja kojarzę, że często mam takie uczucie mokrości i biegam do toalety sprawdzić, czy to już okres się zaczął.
Co do pracy, to nie pozwalaj sobie na takie traktowanie. Chociaż wiem, że jak już ktoś od dłuższego czasu się tak zachowuje, to ciężko jest nagle postawić granicę. Więc, mówiąc bez ogródek, uważam, że jednynym sposobem na zmianę jest zmiana pracy. Nie liczyłabym na sądy, a juz na pewno nie na PIP
A masz szanse poszukać innej pracy? W pracy spędzamy znaczną część naszej doby, więc dobrze, jak atmosfera jest spokojna i przyjacielska bo to rzutuje na resztę życia.
fantaghiro jeszcze wypowiem się do płci
bo w ostatniej ciąży moje przeczucie było tak duże, że będzie chłopiec, że nawet ośmieliłam się tym podzielić z innymi (chociaż zazwyczaj tego nie robię w obawie, że się mylę i wyjdę na śmieszną). Nie wiem skąd takie przekonanie się wzięło, ale po prostu wiedziałam, że będzie chłopak. Odwrotnie mi się nie zdarzyło (że byłam czegoś pewna, a było inaczej), ale myślę, że próba badana jest zbyt mała, żeby wysnuwać z tego wnioski
Mówię to raczej jako ciekawostkę 
Jeszcze mi się przypomniało, że wtedy chodziłam do psychoterapeuty i nawet jej to mówiłam, że czuję się z tym źle, bo myślę cały czas, że to jest chłopak, a jeżeli moje przeczucia są mylne to wpłynie to na moją relację z tym dzieckiem
Ja teraz szukam labu, który jest otwarty w sobotę
i chcę zbadać proga i estradiol. Coś jeszcze powinnam dorzucić? No i chciałam też zrobić wszystkie badania w 3dc, ale to pewnie będą wypadać swięta, więc nie wiem, czy się uda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:53
💁🏼♀️35 💁🏼35
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻 -
Hej, dzisiaj u mnie 10dpo, chcś testować dopiero za tydzień. Nie zwracam jakoś uwagi na to czy mnie coś zakłuje czy coś, czuję "objawy ciążowe" od 2,5 roku więc no😅 19 grudnia po pracy albo 20 rano jedziemy z mężem i pieskami na urlop do Polski 🥳🥳🥳
Monia• lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Ssilvia wrote:plodny sluz w drugiej czesci cyklu czasami moze swiadczyc o przewadze estrogenowej.
Ssilvia wypowiesz się coś na temat przewagi estrogenowej ? Jakie suple brać, coś wporwadzić do diety, jaka dawkę progesteronu przyjmować? Chodzi mi tu o luteinę dopochwową, bo teraz jestem na duphaston, a chce zamówić sobie receptę na lutke, ale nie wiem jaka dawkę.
Odebrałam wczoraj wyniki i mi wyszła przewaga estrogenowa według czatu gpt.
Progesteron 15.9 ng/ml
Estradiol 212 PG/ml
Dodatkowo biorę euthyrox 37.5 i TSH wyszło 0.284... Zaczęłam go brać bo TSH mi się utrzymywało na poziomie od 2.75 do 3.3 i chyba za duża mam tą dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43
▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Świeżynko bardzo mi przykro
Również jestem za tym, żeby powtórzyć betę miedzy innymi po to żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną. Jestem na tym forum dość długo i widziałam tu przypadek dziewczyny, która miała spadającą betę, a później odbiła i urodziła zdrowe dziecko. Może dlatego lekarka nie kazała jeszcze odstawiać leków. Zdarzały się przypadki, że np. były dwa zarodki i jeden obumarł i dlatego chwilowy spadek bety lub bardzo mały przyrost. Nie chcę nakręcać i robić złudnych nadziei, ale takie rzeczy się zdarzają.
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Olo współczuję sytuacji bo jest na prawdę ciężka. Szczególnie jeżeli jesteś tam tylko dlatego żeby mieć stabilne zatrudnienie do starań. Rozważałaś w ogóle możliwość jej zmiany? Na pewno mobbing nie działa dobrze na Twoja psychikę, myślałaś żeby to z siebie wyrzucić np u psychologa?
Liyss ale przyrost! 🍀 Wiem, że to nie zawsze prawda ale może bliźniaki? 😜Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Kaaamika wrote:Ounai bardzo Ci życzę, żeby to była ciąża
Kibicuję Twoim staraniom
Uważam, że każda z nas ma prawo do własnych odczuć, wyrażania własnych opinii, swojego zdania.
Ale na tym forum nikt nikomu nie broni wyrażać własnych opinii i zdania
Wczorajsza dyskusja była w ogóle o czymś innym - o biologicznych i medycznych faktach a intuicji. Że nie powinno być tak że próbujemy wmówić innym że intuicja jest ważniejsza od biologii.
Tu na forum zagląda wiele nowych staraczek, które mogą się tego naczytać i przezywac bardzo silne zawody, że mdłości w 1 dniu po owulacji nie przyniosły ciąży. Uważam że niektóre rzeczy tutaj też powinnyśmy pisać z myślą o innych osobach. Dlatego ja jak czegoś nie wiem - nie piszę, a po drugie nikomu nic nie wmawiam że coś widzę, że ma szanse.
Jupiter, karczoch321, Monia•, Mamoura, Gnom lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Nutka15 wrote:Ssilvia wypowiesz się coś na temat przewagi estrogenowej ? Jakie suple brać, coś wporwadzić do diety, jaka dawkę progesteronu przyjmować? Chodzi mi tu o luteinę dopochwową, bo teraz jestem na duphaston, a chce zamówić sobie receptę na lutke, ale nie wiem jaka dawkę.
Odebrałam wczoraj wyniki i mi wyszła przewaga estrogenowa według czatu gpt.
Progesteron 15.9 ng/ml
Estadriol 212 PG/ml
Dodatkowo biorę euthyrox 37.5 i TSH wyszło 0.284... Zaczęłam go brać bo TSH mi się utrzymywało na poziomie od 2.75 do 3.3 i chyba za duża mam tą dawkę.
Nie wiem czy masz Instagram ale tam jest sporo ciekawych kont osób, które zajmują się takimi tematami. Ja sobie jakiś czas temu nawet wpisywałam w wyszukiwarkę na Insta - przewaga estrogenowa i dało mi to sporo informacji. .
Może to być związane z jelitami albo niedoborami np. magnezu, Wit z gr B, niedoborem snu, stresem.
Nutka15 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Zgadzam się, że każdy ma prawo do własnych odczuć. Na to, jakie jesteśmy i jak się zachowujemy, wpływa wiele czynników. Każda z nas inaczej radzi sobie w tej stresującej sytuacji, jaką jest staranie się o dziecko. Mamy też różne oczekiwania i przekonania co do przebiegu tego procesu.
Dziewczyny, które dopiero zaczynają starania, z pewnością mają bardziej pozytywny obraz tego czasu. Rozumiem ich entuzjazm, chęć przeżywania tego na maksimum i poszukiwania objawów. W końcu większość kobiet zachodzi w ciążę w ciągu kilku pierwszych cykli i rodzi zdrowe dzieci, a ciąża staje się dla nich magicznym czasem. Dopiero kiedy w ten proces wkrada się element niepowodzenia – jak długi brak ciąży lub poronienie – zaczynamy rozkładać wszystko na czynniki pierwsze i zgłębiać temat.
Z własnego doświadczenia wiem, że na początku towarzyszył mi wielki entuzjazm. Pamiętam pierwsze „przytulanie” w pierwszym cyklu i płacz ze wzruszenia, że dzieje się jakaś magia. Dokładnie obserwowałam zmiany w swoim ciele. Potem przyszedł pierwszy okres, drugi, trzeci... Po trzecim cyklu, z uwagi na moją niecierpliwość, zaczęłam się badać. Po czwartym wysłałam na badania męża i zainteresowałam się zapłodnieniem in vitro. Następnie zaszłam w ciążę, którą niestety zakończyła wada letalna. Teraz jestem „ekspertem” w tej dziedzinie, choć wcześniej nie wiedziałam nawet, że coś takiego jest możliwe.
Obecne starania są już pozbawione magii. Nie zamierzam szukać objawów. Test zrobię zapewne parę dni przed terminem spodziewanej miesiączki. To dla mnie sygnał, że mogę ponownie włączyć do swojego życia czynności, których „na zapas” unikam po owulacji. Szansę na powodzenie w cyklu oceniam na zaledwie 5%, ponieważ wolę być pesymistką.
Ann35, Kaaamika, Monia•, Mamoura, Fox, Mamacita lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹 -
@Nina a czego unikasz po owulacji? Bo w sumie dużo się mówi o samej owulacji a o kolejnej fazie już mniej. Ja czytałam jedynie że trzeba dbać o to żeby nie wyziębiać organizmu, jakiś lekki ruch.👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Jestem na forum od lutego 2025 i to co było w wątkach miesięcznych mylące to sprawdzanie testów ciążowych po wyznaczonym czasie - po godzinie, dwóch, wyjmowanie z kosza na śmieci i bieganie na betę. Nie kojarzę chyba żadnej ciąży z takiego postępowania. Tak samo szukanie cieni na teście 7 dpo. Jest to niepotrzebne nakręcanie się i jestem realistką. Każdy test ciążowy ma instrukcję 😀
Ninia - zgadzam się - pierwsze cykle przy początkach starań bacznie się obserwujemy, wyłapujemy sygnały ciała, a jednak pojawia się okres i kobieta spada z wysokiego konia.
Jaki polecacie NAC do kupienia?
Olinka1329, Mamoura, Fox, Cari09 lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Ninia, czy mąż badał fragmentację DNA?Ninia wrote:Po czwartym wysłałam na badania męża i zainteresowałam się zapłodnieniem in vitro. Następnie zaszłam w ciążę, którą niestety zakończyła wada letalna.Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
⏳kariotypy, posiew nasienia
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Reja13 wrote:Jestem na forum od lutego 2025 i to co było w wątkach miesięcznych mylące to sprawdzanie testów ciążowych po wyznaczonym czasie - po godzinie, dwóch, wyjmowanie z kosza na śmieci i bieganie na betę. Nie kojarzę chyba żadnej ciąży z takiego postępowania. Tak samo szukanie cieni na teście 7 dpo. Jest to niepotrzebne nakręcanie się i jestem realistką. Każdy test ciążowy ma instrukcję 😀
Ninia - zgadzam się - pierwsze cykle przy początkach starań bacznie się obserwujemy, wyłapujemy sygnały ciała, a jednak pojawia się okres i kobieta spada z wysokiego konia.
Jaki polecacie NAC do kupienia?
Ja też jestem realistką jeśli chodzi o testy ciążowe, wszelkie objawy, tak z czasem jest łatwiej gdy kolejny raz się nie udaje. Ale pozwala to też na ukierunkowanie się na różne metody, na badania, na szukanie rozwiązań.
Ja od 2 cykli używam tego w dniach 3-7 cyklu: NOW Foods NAC 600mg 100kap N-Acetylocysteina L-CYSTEINA Selen Antyoksydant
Jak szukałam jakiegoś to wydaje mi się że ktoś tutaj o tym pisał i był polecany.
Reja13 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Mika1992 wrote:@Nina a czego unikasz po owulacji? Bo w sumie dużo się mówi o samej owulacji a o kolejnej fazie już mniej. Ja czytałam jedynie że trzeba dbać o to żeby nie wyziębiać organizmu, jakiś lekki ruch.
w sumie to tak z przezorności bo wiem, że jest zasada, że te 2 tygodnie nie mają wpływu ale nie chcę potem się zadręczać, że mogłam zaszkodzić dziecku. Nie piję alkoholu, tak jak teraz czeka mnie farbowanie włosów na blond to wolę to odłożyć aż zobaczę biel na teście bo te opary od farby zawsze mnie duszą, mam do zrobienia kilka zabiegów kosmetycznych to też już poczekam na wynik testu. Wychodzę z założenia, że kilka dni mnie nie zbawi, a będę miała potem spokój ducha w tym zakresie bo i tak z uwagi na wadę w poprzedniej ciąży będę odchodzić od zmysłów przynajmniej do tego 16 tc.
Ann35, Mika1992, Olinka1329, Fox lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹 -
Nie tylko, zwykłe badanie nasienia CASA. Po wykryciu wady byliśmy pod opieką genetyka z Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie i nie zostały nam zlecone dodatkowe badania, kariotypy zrobiliśmy sami. Wada była losowa i związana ze złym podziałem mojej komórki, na co wskazał wynik amnio. W każdej kolejnej ciąży mamy takie same szanse na zdrowe dziecko jak każda inna para.Jupiter wrote:Ninia, czy mąż badał fragmentację DNA?
Jedyne co odbiegało od normy, że nasza wada jest przyczyną 10 % wszystkich poronień czyli jest powszechna ale z reguły następują one bardzo wcześnie, a mój silny organizm podtrzymał bardzo długo ciąże i dlatego mamy pełną wiedzę co się zadziało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:16
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹