Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś badałam progesteron, wynik 19,12ng 7 dpo więc owulacja była taka sobie ale w sumie nie biorę dodatkowo proga w tym miesiącu więc nie ma co oczekiwać wyniku rzędu 30 czy 40ng.
Teraz pozostało uzbroić się w cierpliwość do testowania. Oby ten miesiąc był szczęśliwy. 🤞
Karina123 lubi tę wiadomość
-
AnaHope wrote:Ja dziś badałam progesteron, wynik 19,12ng 7 dpo więc owulacja była taka sobie ale w sumie nie biorę dodatkowo proga w tym miesiącu więc nie ma co oczekiwać wyniku rzędu 30 czy 40ng.
Teraz pozostało uzbroić się w cierpliwość do testowania. Oby ten miesiąc był szczęśliwy. 🤞
Moim zdaniem prog 19 ng/ml to super wynik. Ja zaszłam w ciążę przy progu 17, a miesiąc wcześniej przy 20 nie, więc raczej nie ma co tak na to patrzeć. Powyżej 15 to naprawdę dobra owulacja. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:43
Remedios, Mamoura lubią tę wiadomość
-
Świeżynka mam nadzieję że nie jest to cp 🙏
U nas już część przygotowań do świąt zrealizowana tj. Kupiliśmy choinkę, ale nie ubieramy jej jeszcze, postoi do następnego weekendu na balkonie.
Mam do was bardziej obcykanych w hormonach pytanie- czy też tak macie że największe objawy odczuwacie zaraz po owu i tak ok tydzień po? A potem jest spokojniej i pyk tydzień i miesiączka? Mam strasznie dużo objawów zaraz po owu- ciężkie piersi, wrażliwe, bóle macicy, jajników itp. Po ok tygodniu dolegliwości te zmniejszają się 🤔 To pewnie ten skubaniec progesteron tak mi robi hah👩🏼
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶 -
Luna11 wrote:Moim zdaniem prog 19 ng/ml to super wynik. Ja zaszłam w ciążę przy progu 17, a miesiąc wcześniej przy 20 nie, więc raczej nie ma co tak na to patrzeć. Powyżej 15 to naprawdę dobra owulacja. 😊
My staraczki fiksujemy się że o przy takim wyniku tego i tego hormonu nie ma szans na ciążę, przy takim i siakim niedoborze nie ma szans na ciążę. A tak naprawdę pewnie niejedna ciąża w „ trudniejszych” warunkach powstała, tylko ciężarna o tym nie wiedziała i się nie badała. 🤷♀️
Luna11, ŚWIEŻYNKA97, Reja13, Remedios, Mamoura lubią tę wiadomość
👩🏼
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶 -
Karina123 wrote:My staraczki fiksujemy się że o przy takim wyniku tego i tego hormonu nie ma szans na ciążę, przy takim i siakim niedoborze nie ma szans na ciążę. A tak naprawdę pewnie niejedna ciąża w „ trudniejszych” warunkach powstała, tylko ciężarna o tym nie wiedziała i się nie badała. 🤷♀️
W pełni się z Tobą zgadzam. 🙌🏻 Też tak mialam w tym miesiącu. Uznałam, że skoro spadło z 20 na 17, to na pewno nic z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:55
Mamacita lubi tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Moim zdaniem prog 19 ng/ml to super wynik. Ja zaszłam w ciążę przy progu 17, a miesiąc wcześniej przy 20 nie, więc raczej nie ma co tak na to patrzeć. Powyżej 15 to naprawdę dobra owulacja. 😊
Mam pytanie. Nie mając monitoringu cyklu kiedy zbadać progesteron ? Dzisiaj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i śluz się ciągnie więc owulacja może być jutro/pojutrze. Więc kiedy badać? Chciałabym coś ruszyć z badaniami, coś skontrolować zanim dotre do gina.👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
Insulinka wrote:Mam pytanie. Nie mając monitoringu cyklu kiedy zbadać progesteron ? Dzisiaj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i śluz się ciągnie więc owulacja może być jutro/pojutrze. Więc kiedy badać? Chciałabym coś ruszyć z badaniami, coś skontrolować zanim dotre do gina.
Najlepiej 7-8 dni od owulacji. Więc przy założeniu, że jutro jest owulacja, to tydzień później to kolejna niedziela i zamknięte laboratoria, to moim zdaniem najlepiej w przyszły poniedziałek.
IT_Girl lubi tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Najlepiej 7-8 dni od owulacji. Więc przy założeniu, że jutro jest owulacja, to tydzień później to kolejna niedziela i zamknięte laboratoria, to moim zdaniem najlepiej w przyszły poniedziałek.
Okej, dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię 🤗
A co do świąt to u mnie zadania podzielone. Ja robię ciasta więc dzień przed Wigilią. Mama robi bigos, będzie na tygodniu gotować i zawekuje. Pierogi i uszka już mamy ugotowane i pomrożone, zrobiłam z siostrą. Barszcz czerwony też zrobiony i zawekowany. Także zostanie sama swieżyzna typu śledzie, jarzynowa, krokiety itp. Teściowa robi jakąś kapustę postną ala bigos tylko bez mięsa i rybę po grecku. Kompot mama wstawi w Wigilię. Także u nas wszystko co można zrobić wcześniej jest zrobione. Choinki nie mamy...i jakoś brak weny na ubieranie ale za to mamy lampki na balkonie i to nam nastrój robi i nas cieszy 😁😁😁
No i przytulanki ha ha na szczęście migrena mi minęła więc się udało.👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
AnaHope wrote:Ja dziś badałam progesteron, wynik 19,12ng 7 dpo więc owulacja była taka sobie ale w sumie nie biorę dodatkowo proga w tym miesiącu więc nie ma co oczekiwać wyniku rzędu 30 czy 40ng.
Zazdroszczę tego progesteronu. Ja teraz robiłam i to był 6 lub 7 dpo i wyszło 9
biorę duphaston ogólnie dodatkowo. Chciałabym zobaczyć kiedyś wynik dwucyfrowy ale no lekarz mi tłumaczył że on się jakoś wydziela skokowo i np mogłam o innego godzinie mieć zupełnie inny.
AnaHope lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Ja jak powiedziałam ginekologowi, że w jednym cyklu miałam 10,79 mg/ml w 7-8 dpo to powiedział, że to dobry progesteron...AnaHope wrote:Ja dziś badałam progesteron, wynik 19,12ng 7 dpo więc owulacja była taka sobie ale w sumie nie biorę dodatkowo proga w tym miesiącu więc nie ma co oczekiwać wyniku rzędu 30 czy 40ng.
Teraz pozostało uzbroić się w cierpliwość do testowania. Oby ten miesiąc był szczęśliwy. 🤞 -
Na duphastonue przed poprzednią ciążą też miałam niski progesteron. Za to kilka lat brałam cyclogest, progesteron besins i inne i wyniki proga miałam kiedyś wysokie- ponad 40, czasem nawet wynik ponad 60 🙉 Dlatego teraz te 19 wydaje mi się dosyć mało ale ważne, że owulacja potwierdzona USG i badaniem krwi.Mika1992 wrote:Zazdroszczę tego progesteronu. Ja teraz robiłam i to był 6 lub 7 dpo i wyszło 9
biorę duphaston ogólnie dodatkowo. Chciałabym zobaczyć kiedyś wynik dwucyfrowy ale no lekarz mi tłumaczył że on się jakoś wydziela skokowo i np mogłam o innego godzinie mieć zupełnie inny. -