Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady A. wrote:Raz byłam na kontroli u ginekologa i akurat 3 dni przed owulacją, wszystko mi się sprawdziło, skok temperatury był w terminie przewidzianym przez ginekolog, w zeszłym cyklu i skok i test, a w tym na luzie, bez sprawdzania 😉
Czyli rozumiem, że tak naprawdę monitoringu nie miałaś tylko był pęcherzyk?🩷93 💙97 -
Tak, na typowym monitoringu nigdy nie byłam, to jest nasz piąty cykl, więc jeszcze takich rozwiązań nie szukałam. Mieszkam w absolutnej dziurze, więc monitoringu muszę szukać daleko, tym bardziej, że na razie nic nie wskazuje żeby z owulacją był jakiś problem 😉Aniluap_b wrote:Czyli rozumiem, że tak naprawdę monitoringu nie miałaś tylko był pęcherzyk?🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Tak, na typowym monitoringu nigdy nie byłam, to jest nasz piąty cykl, więc jeszcze takich rozwiązań nie szukałam. Mieszkam w absolutnej dziurze, więc monitoringu muszę szukać daleko, tym bardziej, że na razie nic nie wskazuje żeby z owulacją był jakiś problem 😉
Rozumiem w takim razie że nie masz potwierdzonej. I rozumiem, że masz parametry wskazujące na owulacje, a nie że się odbyła lub odbędzie.
A co to za żel i w jakim celu sie go stosuje bo ja nie jestem w temacie?🩷93 💙97 -
Mam regularne cykle i chociaż miałam podejrzenie PCOS to USG tego nie potwierdziło, więc na razie nie zakładam problemów, tym bardziej, że nie mam żadnych plamień a okres trwa zawsze tyle samo 🙂mąż trochę pracuje nad zdrowiem, bo u niego gorzej, więc na razie skupiamy się na maksymalnym prostowaniu zdrowia, a jak się uda w międzyczasie to super 🙂Aniluap_b wrote:Rozumiem w takim razie że nie masz potwierdzonej. I rozumiem, że masz parametry wskazujące na owulacje, a nie że się odbyła lub odbędzie.
A co to za żel i w jakim celu sie go stosuje bo ja nie jestem w temacie?
Ritex to żel wspomagający poczęcie 😉🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
sirengirl92 I Basia bardzo mi przykro… ☹️
To bardzo niesprawiedliwe, że Was to spotkało, mocno tulę 🫂
Paulina trzymam kciuki za jutrzejsza betę 🍀
Ja ciągle czekam za @ 🙄
Pogrywa ze mną ten cykl, jak już kiedyś Wam pisałam nie lubię czekania po owu a co dopiero czekanie za spóźniającą się małpą 😵💫
Na dodatek wszystkiego, nie wiem skąd, ale synek jeszcze bardziej mi się pochorował.. zachrypnięty jest, że ledwo mówi i jeszcze gorączkuje ☹️
Basiax, palinnka, sirengirl92 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60
31.12- beta: 841 -
Dzisiaj jak synek miał drzemkę, przejrzałam sobie zdjęcia z całego roku i wybrałam po jednym wspomnieniu z każdego miesiąca 😊
Mega mi to zrobiło dzień i dało dużo świeżości z myślą no nowy rok i kolejny cykl 😊
Ogólnie muszę o siebie trochę zadbać, bo zaniedbałam się w tym roku.. mocno myślę nad zwolnieniem żeby trochę odetchnąć.. ah nie wiem sama.. trochę wylewnie wyszło 😅
Dziewczyny podziwiam Wasza twórczość 🤩
Będzie trudny wybór 🙈👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60
31.12- beta: 841 -
Seabird, jak się masz? 🫂
Basiax, Sirengirl92, bardzo Wam współczuję i ściskam mocno. ☹️
Basiax, sirengirl92 lubią tę wiadomość
-
Lady A. wrote:Mam regularne cykle i chociaż miałam podejrzenie PCOS to USG tego nie potwierdziło, więc na razie nie zakładam problemów, tym bardziej, że nie mam żadnych plamień a okres trwa zawsze tyle samo 🙂mąż trochę pracuje nad zdrowiem, bo u niego gorzej, więc na razie skupiamy się na maksymalnym prostowaniu zdrowia, a jak się uda w międzyczasie to super 🙂
Ritex to żel wspomagający poczęcie 😉
Ja też mam regularne cykle. Też wychodziły mi testy owulacyjne. Też obserwowałam ilość śluzu. Miałam nawet bóle jajników więc myślałam, ze to owulacja. Nie wiem jak Wasze życie seksualne, ale biorąc pod uwagę Twoje pilne obserwacje podejrzewam, że bardzo skupiacie się na nich (oczywiście mogę się mylić, ale sama kiedyś też tak miałam), a skoro nie masz na 100% potwierdzonych przebiegów cykli radzę rozważyć skupienie się na całym cyklu. I oczywiście oby to był szczęśliwy cykl 🩷🩷93 💙97 -
Basiax wrote:Czy po cb, po skończeniu krwawienia trzeba pójść na usg?
Basiu, przede wszystkim bardzo mi przykro, ze tak to sie skończyło:(
Ja w obu przypadkach nie byłam. U mnie beta maksymalna była w okolicach 50. I jeszcze nie wiem na ile to bedzie pocieszające, ale u mnie po dwóch biochemach od razu zaszlam w prawidłowa ciążę. Trzymam za Ciebie kciuki i mocno przytulam
Basiax, sirengirl92 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️36 💁🏼36
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻 -
Lady A. wrote:Mam regularne cykle i chociaż miałam podejrzenie PCOS to USG tego nie potwierdziło, więc na razie nie zakładam problemów, tym bardziej, że nie mam żadnych plamień a okres trwa zawsze tyle samo 🙂mąż trochę pracuje nad zdrowiem, bo u niego gorzej, więc na razie skupiamy się na maksymalnym prostowaniu zdrowia, a jak się uda w międzyczasie to super 🙂
Ritex to żel wspomagający poczęcie 😉
A Wy robiliście już jakieś badania pod kątem stricte płodność czy narazie nie macie takiej potrzeby? Bo problemy męża ze zdrowiem nie wiem co masz na myśli. Nie dużo masz informacji w stopce. Zresztą jak i ja 😅🩷93 💙97 -
Aniluap_b wrote:Ja też mam regularne cykle. Też wychodziły mi testy owulacyjne. Też obserwowałam ilość śluzu. Miałam nawet bóle jajników więc myślałam, ze to owulacja. Nie wiem jak Wasze życie seksualne, ale biorąc pod uwagę Twoje pilne obserwacje podejrzewam, że bardzo skupiacie się na nich (oczywiście mogę się mylić, ale sama kiedyś też tak miałam), a skoro nie masz na 100% potwierdzonych przebiegów cykli radzę rozważyć skupienie się na całym cyklu. I oczywiście oby to był szczęśliwy cykl 🩷
Nie robiliśmy, androlog na razie zlecił witaminy. Tak samo jak u mnie - za krótki okres starań, na razie bez spinania, przyjdźcie po roku nieudanych starań
ja nie chcę aż tyle czekać dlatego bardziej się monitoruję chociaż ginekolog odradza, bo to dodatkowy stres.
Mąż zespół metaboliczny, przede wszystkim cukrzyca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2025, 21:24
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Pewnie zaczniemy się za czymś rozglądać, ale dajemy sobie na spokojnie jeszcze 2-3 cykle, chudniemy, mąż świetnie ogarnia cukry i dajemy sobie szansę na poprawę wyników metabolicznych. Oczywiście jak to nie pomoże to zaczniemy szukać dalszych problemów. Na razie zrobił hormony i chociaż mieszczą się w normach to lekarz zalecił zmiany. Więc na razie trzymamy się tego 😉Aniluap_b wrote:No jasne trzymaj się go skoro Ci pasuje i czujesz że doprowadzi Was do celu. Na tym to polega ☺️ Nikt za Was decyzji nie podejmuje tylko Wy sami 🫣😅🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Ja w tym cyklu odpuszczam, robię testy ale wszystkie są negatywne a dzisiaj 17dc. Mąż w dodatku powiedział mi teraz że nie chce teraz drugiego dziecka i się mnie pyta za każdym razem czy mam dni płodne… więc nic z tego nie będzie. Córeczka też nie chce chodzić spać ostatnio i bardzo ciężko ją uśpić a jak usypia to ja ze zmęczenia razem z nią więc nawet nie ma jak się starać 😩 jestem wkurzona na wszystko. Jeszcze się rozchorowałam, mam okropny katar. Jak udało mi się zajść w poprzednia ciążę co poroniłam też miałam straszny katar, który nie przechodził przez 2 miesiące i byłam bardzo chora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2025, 21:51
👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹Wznowienie starań od 20.12.2025

-
Dziękuję kochanaOlinka1329 wrote:Basiu, przede wszystkim bardzo mi przykro, ze tak to sie skończyło:(
Ja w obu przypadkach nie byłam. U mnie beta maksymalna była w okolicach 50. I jeszcze nie wiem na ile to bedzie pocieszające, ale u mnie po dwóch biochemach od razu zaszlam w prawidłowa ciążę. Trzymam za Ciebie kciuki i mocno przytulam
.a miałaś 2 biochemy pod rząd?
Ja miałam betę 20 więc pewnie też nie pójdę. Ostatnio beta była w okolicy 100 więc poszłam bo też bardzo bolał mnie jajnik. Nie wiem kiedy spodziewać się krwawienia, dziś pierwszy dzień bez Duphastonu. Ja Cb miałam w kwietniu w 2cs, no i teraz.
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 10:39
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (6cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Luna11 wrote:Seabird, jak się masz? 🫂
Basiax, Sirengirl92, bardzo Wam współczuję i ściskam mocno. ☹️
Niestety dzisiaj w terminie @ zaczęło się krwawienie. Jutro sprawdzę czy beta dobrze spada i widzę się z ginem rano. Najbardziej się boję tego jak wytrzymam ten czas w domu teściów, nie chcę im mówić co się dzieje 🙁
Basiax i Sirengirl92 - przykro mi, że też to przeżywacie, jesteśmy w tym razem 🫂
Fox - trzymam kciuki za Twoją betę i przyrosty 🍀
Fox lubi tę wiadomość
32👩🏼& 36👨
11cs ⏳
12.2025 CB 💔
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach + OmegaMe
💊 Aliness magnez potas B6 -
Jeju dziewczyny 🥺 przykro mi że tak się stało Basiax, Sirengirl92, Seabird🫂🫂🫂 uda się następnym razem👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️