Dzieci urodzone w pierwszej połowie kwietnia w mieście do 100tyś mieszkańców, o grupie krwi BRh-, których matki skończyły kierunki humanistyczne - szanse i zagrożenia - zapraszam do dyskusji
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę, tak mi jeszcze przeszło przez myśl, że pierwsza połowa kwietnia może jednak nie być najlepszym terminem na urodzenie się. Pomyślcie, gdyby dziecko urodziło się 1. kwietnia, to ilekroć przychodziłoby do szkoły z cukierkami, wszyscy myśleliby, że to prima aprilis i w ogóle nie ma żadnych urodzin, a w dodatku robiliby mu wredne żarty. Trauma na całe życie! Czasem jeszcze wypada w ten czas wielkanoc. Oblanie wiadrem zimnej wody na lany poniedziałek w urodziny musiałoby być bardzo przykre.
A taka rzadka grupa krwi jednak też może nieść za sobą ryzyko - dziecko będzie wtedy odmieńcem. Już słyszę wyzwiska przez całą podstawówkę: "Ej, ty! Ty się w ogóle nie odzywaj, BRh- jesteś, cwelu!", albo "Be-er-ha-minus, nie wie co to sinus!"przyszła mama:), kapturnica, Izoleccc, mana, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW ogóle po co rodzić dzieci. Z byle powodu skazane są na cierpienie.
Np. ja mam nieutulony żal do swej Matki, że nie zacisnęła nóg i nie postarała się urodzić mnie troszkę później. Data 1 czerwca zawsze już będzie dla mnie traumatyczna. W dniu moich urodzin, na moich przyjęciach urodzinowych wszystkie dzieci dostawały prezenty i wszystkie po kolei zdmuchiwały świeczki z MOJEGO torta.
nie wspomnę o tym co będzie za parę lat gdy moje własne dzieci nie będą celebrować moich urodzin a same będą wymagały prezentów i niespodzianek na Dzień Dziecka.
Moje życie jest marne, a co mówiąc kogoś kto urodził się 1 kwietnia lub nie daj Boże w grudniu...przyszła mama:), Maczek, Malenq, kapturnica, mana, Blondik lubią tę wiadomość
-
Feśka, rozumiem co czujesz. Urodziłam się 2 czerwca i miałam podobnie.
Feśka lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
nick nieaktualny
-
zwei_kresken wrote:Planuje magisterke z socjologii oraz przetoczenie krwi, wiec juz za 5 lat bede mogla pisac w tym watku! Chyba ze jakies podyplomowe?
Ale to pisać tu mogą tylko osoby scharakteryzowane w tytule wątku, czy może każdy, ale na przykład mający takie dziecko? Bo W temacie jest: "dzieci"
A może wątek służy wymianie doświadczenia własnego z bycia takim dzieckiem, ale jednocześnie także i z posiadania takiego dziecka, ewentualnie z bycia "z" takim dzieckiem, albo obcowania z takim dzieckiem, które niekoniecznie jest jeszcze dzieckiem (np. brat, ciotka, lub teściowa).
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma80 wrote:Ale to pisać tu mogą tylko osoby scharakteryzowane w tytule wątku, czy może każdy, ale na przykład mający takie dziecko? Bo W temacie jest: "dzieci"
A może wątek służy wymianie doświadczenia własnego z bycia takim dzieckiem, ale jednocześnie także i z posiadania takiego dziecka, ewentualnie z bycia "z" takim dzieckiem, albo obcowania z takim dzieckiem, które niekoniecznie jest jeszcze dzieckiem (np. brat, ciotka, lub teściowa).
Nie wiem jakie masz wyksztalcenie, ale po tym tekscie widze, ze jestes urodzona humanistka!
-
zwei_kresken wrote:Nie wiem jakie masz wyksztalcenie, ale po tym tekscie widze, ze jestes urodzona humanistka!
Ja to jestem taka trochę pomieszana, ale jakieś tam ciągoty humanistyczne mam. Zawsze ubolewałam, że w niczym nie jestem "wybitna", tylko w każdym taki przeciętniak.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To pilnujcie żeby mi wątek do wieczora z czołówki pierwszej strony nie wypadł, bo teraz to nawet nie mam kiedy przeczytać co piszecie
Lecę do ginosława sprawdzić czy mam jeszcze szansę na grudniowe dziecięMona_M lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualny
-
O qrwa aż się popłakałam a moja córka urodzona w drugiej połowie maja w mieście powyżej 100 tysięcy mieszkańców pośmiała się razem ze mną, grupa krwi nieznana z racji młodego wieku, matka fizjoterapeuta nie pracujący w zawodzie, szkoda że się nie kwalifikuję i wypowiedzieć na temat powyższy nie mogę :'(
-
WSZYSTKO ŹLE
"Dzieci urodzone w pierwszej połowie kwietnia w mieście do 100tyś mieszkańców, o grupie krwi BRh-, których matki skończyły kierunki humanistyczne - szanse i zagrożenia - zapraszam do dyskusji "
Muszę założyć
"Ryby z pierwszej połowy marca, urodzone w mieście pow. 100tyś mieszkańców o grupie ARhD+, których matki skończyły kierunki ścisłe bla bla"
Chciałabym się wypowiedzieć i dołączyć do tej dyskusji, ale jak widać - nie mogęBlondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Grudniowe? A fee
Dla tych co nie wiedzą albo nie pamiętają małe wprowadzenie . Wątek został zainspirowany innym, poświęconym dzieciom urodzonym w grudniu, Autorka (nie będąca w ciąży jeśli dobrze pamiętam) martwiła się, że takie dziecię będzie miało gorszy start w życiu, a temat temat tak się rozwinął, że admin połowę postów pousuwał, bo bluzgi latały na prawo i lewo.
So... aby dołączyć do wątku nie trzeba być dzieckiem, ani urodzonym w kwietniu, ani w mieście... wystarczy mieć do powiedzenia cokolwiek na temat dzieci albo kwietnia, albo grupy krwi itd . Tak że Katarzyna nie bój żaby
Sama jestem Panną o grupie ARh+, a umysł mam skrajnie ścisły, więc też się nie łapię ;P
Katarzyna87, mana, Mona_M lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...