Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne dziewczyny pomóżcie
Odpowiedz

dziewczyny pomóżcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie wytrzymałam- zrobiłam test, wyszłam bardzo bardzo słaba druga kreska, jestem juz po 1 poronieniu wtedy tez były takie słabe kreski:( boje sie.. myslicie ze jakakolwiek druga kreska oznacza ciąże? tym bardziej ze mam kłócie jak na okres i na papierze znalazłam małą plamkę:(

Ania_84 lubi tę wiadomość

lala86
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zrobiłas go z rana ?? bo jak nie to powtórz jutro z rana :)
    A jesli cos cie niepokoi a wyjdzie jutro II to lec do lekarza moze cos da na ewentualne podtrzymanie lutke lub dupka :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laka86 wrote:
    Kochane nie wytrzymałam- zrobiłam test, wyszłam bardzo bardzo słaba druga kreska, jestem juz po 1 poronieniu wtedy tez były takie słabe kreski:( boje sie.. myslicie ze jakakolwiek druga kreska oznacza ciąże? tym bardziej ze mam kłócie jak na okres i na papierze znalazłam małą plamkę:(
    spokojnie, bo nerwy w niczym nie pomoga. Nie możesz zadzwonić do gienka ?albo jutro i powiedzieć o co chodzi, na pewno coś Ci da na podtrzymanie jeżeli będzie taka potrzeba :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 18:16

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam go pzed chwilą, oczywiscie jutro rano powtórze. Mam nadzieje ze to nie pomyłka

Ania_84 lubi tę wiadomość

lala86
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laka86 wrote:
    zrobiłam go pzed chwilą, oczywiscie jutro rano powtórze. Mam nadzieje ze to nie pomyłka
    bedzie dobrze :) trzeba troche optymizmu :) jutro bedzie piekna druga krecha :) i bedzie git ;)

Eweloka84, laka86 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze, trzymam kciuki aby było wszystko w porządku

laka86, Saramago lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laka86 wrote:
    Bezie dobrze trzymamy kciuki za piekne dwie kreseczki :)
    I jutro biegusie do Gina zeby doradzil Ci co i jak mniej stresu odpoczywaj itp.
    Bedzie dobrze :)

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laka86 wrote:

noc będzie niespokojna :)
    zrób teścik rano i jak się okaże to samo, to jedź na betę :)

kciuuukam :)

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro powtórz test i idź do ginekologa da ci coś na podtrzymanie

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiscie noc była niespokojna. Rano zrobiłam test. Druga kreseczka tez mało wyraźna, ale jest. Ok 9 dzwonie do ginekologa. Przyjmuje dopiero w środy no ale moze uda sie jeszcze dziś. Po 15 jade na bete:) Dzieki kochane!

Eweloka84, FeliceGatto, SylwiaBJ lubią tę wiadomość

lala86
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laka86 wrote:
    rzeczywiscie noc była niespokojna. Rano zrobiłam test. Druga kreseczka tez mało wyraźna, ale jest. Ok 9 dzwonie do ginekologa. Przyjmuje dopiero w środy no ale moze uda sie jeszcze dziś. Po 15 jade na bete:) Dzieki kochane!
    Daj znać jak tam u Ciebie, i pamietaj trzymamy kciuki!!

laka86 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie :) cień cienia najczęściej oznacza fasolę :P

laka86 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • SylwiaBJ Nowa

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dręczy mnie pewna sprawa.. Wyczytałam jakiś czas temu, że 2-3 dni po owulacji są jeszcze dni płodne. My kochaliśmy się 2...
    7 dni po rzekomym zapłodnieniu (którego tak naprawdę jeszcze nie jestem pewna :D ) zrobiłam test, nie mogłam wytrzymać. Wyszła jedna kreska :( ale...
    Piersi bolą mnie już dłuższy czas, a zawsze bolały 2-3 dni przy owu, co jakiś czas mam kłucie w podbrzuszu ( jak na okres), ale zawsze to było kłucie tylko i wyłącznie w przeddzień miesiączki, dlatego zawsze wiedziałam kiedy będzie :) Dziś jest 27 dzień cylku, jeśli nic by nie było :( jutro dostałabym okresu, brzuch, podbrzusze pobolewa, ale od kilku dni już... Nie wiem co myśleć :( Bardzo bym chciała, żeby tego okresu jutro nie było ;(

Staramy się :)
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaBJ wrote:
    Dręczy mnie pewna sprawa.. Wyczytałam jakiś czas temu, że 2-3 dni po owulacji są jeszcze dni płodne. My kochaliśmy się 2...
    7 dni po rzekomym zapłodnieniu (którego tak naprawdę jeszcze nie jestem pewna :D ) zrobiłam test, nie mogłam wytrzymać. Wyszła jedna kreska :( ale...
    Piersi bolą mnie już dłuższy czas, a zawsze bolały 2-3 dni przy owu, co jakiś czas mam kłucie w podbrzuszu ( jak na okres), ale zawsze to było kłucie tylko i wyłącznie w przeddzień miesiączki, dlatego zawsze wiedziałam kiedy będzie :) Dziś jest 27 dzień cylku, jeśli nic by nie było :( jutro dostałabym okresu, brzuch, podbrzusze pobolewa, ale od kilku dni już... Nie wiem co myśleć :( Bardzo bym chciała, żeby tego okresu jutro nie było ;(

No to dowiesz się w najbliższych dniach. Z własnego doświadczenia wiem że lepiej się nie nakręcać, ale rozumiem to nie takie proste... widzę że ty już się nakręciłaś... powodzenia

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • SylwiaBJ Nowa

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję :)

Staramy się :)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laka86 i jak wynik bety?

laka86 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie wyszedl cien cienia ale raczej ciazy nie ma bo tempki na to wskazuja

• laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Milcia wrote:
    Laka86 i jak wynik bety?

Kochane pisze dopiero teraz bo był to troche "zalatany" okres. Do ginekologa dostałam sie dopiero o 23.15. Beta w środe wyszła 19,9 ( nie za mała?) na usg jescze nic nie było widac, gin powiedział ze dlatego gdyż owulacja nastąpiła 17 dnia wiec jest jeszcze za wczesnie. Endometrium 12 mm, a wygląd macicy nie zapowiada przyjscia @ na bank wiec jestem dobrej mysli. Czuje kłócie w podbrzuszu lekkie. Dziś jadę powtórzyc bete. Co myslicie kochane? Wiem ze nerwy są złym doradcą ale skłamałabym mówiąc ze sie nie denerwuje.
    ps. W dzień w który moje maleństwo przyszłoby na świat ( poroniłam we Wielkanoc) zobaczyłam 2 kreseczki

lala86
  • Izaczek Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laka Trzymam mocmno kciuki !!!!!!! :)

Izaczek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    I mnie wyszedl cien cienia ale raczej ciazy nie ma bo tempki na to wskazuja

Kochana, a pooglądaj wykresy w galerii. Nie wszystkie zakończone zielona kropką maja podwyższona temperaturę :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ