Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Groszku,
Ja się za bardzo nie znam na tym, mam nadzieję, że nie będziemy musieli zgłębiać tego tematu, ale znalazłam coś takiego:
"Właściwe przygotowanie do badania nasienia jest bardzo istotne ma bowiem bezpośredni wpływ na otrzymany wynik. Prawidłowe przygotowanie i wykonanie badania jest kluczowe dla prawidłowego odczytu parametrów nasienia, a co za tym idzie - prawidłowej oceny rzeczywistej płodności mężczyzny.
Zaleca się, aby na min. 7-14 dni przed badaniem odstawić (lub przynajmniej ograniczyć) używki oraz postarać się prowadzić w miarę „zdrowy tryb życia”.
Przed samym badaniem należy zachować 3-5 dni wstrzemięźliwości płciowej (tzn. nie współżyć lub nie pozbywać się nasienia w inny sposób). Badania dowodzą, że poniżej 3 dni jest zbyt mała koncentracja plemników w nasieniu, zaś powyżej 5 dni może wystąpić zwiększony odsetek plemników martwych. Zalecany czas abstynencji ma także związek z rożną intensywnością współżycia poszczególnych mężczyzn."
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Dzieki, my sie po prostu zbadamy zeby miec pewnosc czy jest ok wszystko. Oboje nie pijemy, nie palimy, nie zazywamy narkogykow. W miare zdrowy tryb zycia prowadzimy...
Czyli jak maz wczoraj pozbyl sie nasienia i bedziemy sie badac w poniedzialek, to moze byc??
Ja tez bede sie badala:-) monitoringi i takie tam... nie bedziemy czekac roku. Jak cos wyjdzie to juz sie bedziemy leczyc -
Hej Misty, Landryneczka, EWIK, Groszek, Maniuś
Ja się stęskniłam, ale znów nie mogę sie na zakręcie wyrobić
Za chciało mi się kombinacji to mam
Misty smacznego!
Groszek abstynencja 2-5 dni
Z. damy radę! Podspis sobie możesz zabrać w kupie siła, a poza tym widze, że masz wsparcie w mężu. To ważne.
Magsas to idź najwyzęj prywatnie, tylko wtedy badania będziesz musiała sama płacić, ale pewnie te podstawowe hormonki byś sobie mogła zrobić.
I zostaw tę pachę zwłaszcza w ciągu dnia!
Landryneczka, to jak pijesz ten ocet? Bo ja łyżkę na 1,5 litra. To za mało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:29
Z., Misty87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Macierzanka:) wrote:Hej Misty, Landryneczka, EWIK, Groszek, Maniuś
Ja się stęskniłam, ale znów nie mogę sie na zakręcie wyrobić
Za chciało mi się kombinacji to mam
Misty smacznego!
Groszek abstynencja 2-5 dni
Z. damy radę! Podspis sobie możesz zabrać w kupie siła, a poza tym widze, że masz wsparcie w mężu. To ważne.
Magsas to idź najwyzęj prywatnie, tylko wtedy badania będziesz musiała sama płacić, ale pewnie te podstawowe hormonki byś sobie mogła zrobić.
I zostaw tę pachę zwłaszcza w ciągu dnia!
Landryneczka, to jak pijesz ten ocet? Bo ja łyżkę na 1,5 litra. To za mało?
hehe pachę już zostawiłam zmierzyłam z ciekawości bo tragicznie sie dziś czuje. A jak się idzie na nfz to za hormony się nie płaci?W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
nick nieaktualny
-
Ewelina23 wrote:Tez slyszalam . Musze wypróbować
A co u Cibie kochana ?
spróbuj pochrupać sobie a nóż pomogąWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:39
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
nick nieaktualnyZ. Witaj :* U mnie dobrze chociaż w nocy nie mogłam spać budziłam się ciągle a jak u cb ?
Groszku , Maniuś Witajcie
Witaj Macierzanko :* Kochana ja nie wiem dziś dopiero kupiłam i też pytam ile trzeba właśnie tego dawać
Hej Ewelinka u mnie tak jak pisałam noc mało przespana , a u cb fasolinka daje o sobie znać
Ewelina23, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Groszek wrote:Dopiero drugi, trzeci cykl.... ale nie ma na co czekac raczej. Pojde za jakis tydzien zobaczyc jak tam owulacja, pewnie badania hormonalne....
Bola mnie jajniki od dluzszego czasu, nie wiem czy nie mam jakiejs infekcji
Ja teraz 3 cs i nie zamierzam na razie robić żadnych badań. Zrobiłam badania w zeszłym roku jak podjęliśmy decyzję o dziecku, wyszły okej, więc na razie wychodzę z założenia, że jest wszystko w porządku. Wolę myśleć, że po prostu nie zaskoczyło i już i że zaskoczy za miesiąc, dwa. Przecież nie każdy musi trafić za pierwszym razem.
Wydaję mi się, że nie ma sensu robić badań z nastawieniem na szukanie "czy coś jest nie tak", tylko zrobić sobie ewentualnie badania podstawowe, kontrolne takie jak - krew, mocz, tarczyca, usg narządów rodnych. Ja dostałam skierowanie na to wszystko jak powiedziałam, że chcemy się starać o dzidzie, ale chcemy zrobić to odpowiedzialnie i już.
Myślę, że jak się staracie 3 cykl to nie ma jeszcze sensu stresować Twojego partnera/męża badaniem nasienia Życzę Wam szybkiego zafasolkowania i radości ze starań
Ewelina23 wrote:Jak tam u was . ??
Mnie i mdlosci dopadly
Współczuję. Ale ponoć jak są mdłości i objawy to dobrze bo to znak, że fasolka ma się okej. Gorzej jak nie ma objawów wcale.
Landryneczka wrote:Z. Witaj :* U mnie dobrze chociaż w nocy nie mogłam spać budziłam się ciągle a jak u cb ?
Groszku , Maniuś Witajcie
Witaj Macierzanko :* Kochana ja nie wiem dziś dopiero kupiłam i też pytam ile trzeba właśnie tego dawać
Hej Ewelinka u mnie tak jak pisałam noc mało przespana , a u cb fasolinka daje o sobie znać
Dzięki, u mnie już lepiej po małym dołku. Czas uczy pokoryWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:47
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej dziewczyny ja dzisiaj tak na chwilke dopiero z zakopow wrocilam teraz sprzatanie i prawdopodobnie umyje okna...chetnie bym napisla sie winka mam straszna ochote ale niestety bede robila dzisiaj za biba taxi...
Fidelissa lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyMagdas wrote:Hehe już pisałam,że temp mi wariuje nie czaję wogle tych wykresów :)muszę się dokształcić
spróbuj pochrupać sobie a nóż pomogąMagdas lubi tę wiadomość
-
Bedzie co ma byc, nie bedziemy szukac czy cos jest zle, tylkosie zbadamy po prostu;-) nie bede wchodzic w jakies szczegoliki. No i bedziemy sie starac, zwyczajnie, poprostu...
Zobaczymy comz tego bedzie
Ja slyszalam ze na mdlosci sa dobre owoceZ. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:Bedzie co ma byc, nie bedziemy szukac czy cos jest zle, tylkosie zbadamy po prostu;-) nie bede wchodzic w jakies szczegoliki. No i bedziemy sie starac, zwyczajnie, poprostu...
Zobaczymy comz tego bedzie
Ja slyszalam ze na mdlosci sa dobre owoce