X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Groszku,

Ja się za bardzo nie znam na tym, mam nadzieję, że nie będziemy musieli zgłębiać tego tematu, ale znalazłam coś takiego:

"Właściwe przygotowanie do badania nasienia jest bardzo istotne ma bowiem bezpośredni wpływ na otrzymany wynik. Prawidłowe przygotowanie i wykonanie badania jest kluczowe dla prawidłowego odczytu parametrów nasienia, a co za tym idzie - prawidłowej oceny rzeczywistej płodności mężczyzny.

Zaleca się, aby na min. 7-14 dni przed badaniem odstawić (lub przynajmniej ograniczyć) używki oraz postarać się prowadzić w miarę „zdrowy tryb życia”.
    Przed samym badaniem należy zachować 3-5 dni wstrzemięźliwości płciowej (tzn. nie współżyć lub nie pozbywać się nasienia w inny sposób). Badania dowodzą, że poniżej 3 dni jest zbyt mała koncentracja plemników w nasieniu, zaś powyżej 5 dni może wystąpić zwiększony odsetek plemników martwych. Zalecany czas abstynencji ma także związek z rożną intensywnością współżycia poszczególnych mężczyzn."

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:)Misty rodzicom juz powiedzialas?pozdrow Taterki:)

Misty87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, my sie po prostu zbadamy zeby miec pewnosc czy jest ok wszystko. Oboje nie pijemy, nie palimy, nie zazywamy narkogykow. W miare zdrowy tryb zycia prowadzimy...
    Czyli jak maz wczoraj pozbyl sie nasienia i bedziemy sie badac w poniedzialek, to moze byc??

Ja tez bede sie badala:-) monitoringi i takie tam... nie bedziemy czekac roku. Jak cos wyjdzie to juz sie bedziemy leczyc

relge6yd309xm1zq.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinno być okej :)
    A ile się staracie? I kiedy Ty swoje badania zaczynasz?

Hej Maniuś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:29

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misty, Landryneczka, EWIK, Groszek, Maniuś :)

Ja się stęskniłam, ale znów nie mogę sie na zakręcie wyrobić :D
    Za chciało mi się kombinacji to mam :)

Misty smacznego!

Groszek abstynencja 2-5 dni

Z. damy radę! Podspis sobie możesz zabrać :) w kupie siła, a poza tym widze, że masz wsparcie w mężu. To ważne.

Magsas to idź najwyzęj prywatnie, tylko wtedy badania będziesz musiała sama płacić, ale pewnie te podstawowe hormonki byś sobie mogła zrobić.
    I zostaw tę pachę :D zwłaszcza w ciągu dnia!

Landryneczka, to jak pijesz ten ocet? Bo ja łyżkę na 1,5 litra. To za mało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:29

Z., Misty87 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was . ??
    Mnie i mdlosci dopadly :/

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej Misty, Landryneczka, EWIK, Groszek, Maniuś :)

Ja się stęskniłam, ale znów nie mogę sie na zakręcie wyrobić :D
    Za chciało mi się kombinacji to mam :)

Misty smacznego!

Groszek abstynencja 2-5 dni

Z. damy radę! Podspis sobie możesz zabrać :) w kupie siła, a poza tym widze, że masz wsparcie w mężu. To ważne.

Magsas to idź najwyzęj prywatnie, tylko wtedy badania będziesz musiała sama płacić, ale pewnie te podstawowe hormonki byś sobie mogła zrobić.
    I zostaw tę pachę :D zwłaszcza w ciągu dnia!

Landryneczka, to jak pijesz ten ocet? Bo ja łyżkę na 1,5 litra. To za mało?

hehe pachę już zostawiłam zmierzyłam z ciekawości bo tragicznie sie dziś czuje. A jak się idzie na nfz to za hormony się nie płaci?

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero drugi, trzeci cykl.... ale nie ma na co czekac raczej. Pojde za jakis tydzien zobaczyc jak tam owulacja, pewnie badania hormonalne....

Bola mnie jajniki od dluzszego czasu, nie wiem czy nie mam jakiejs infekcji :-/

relge6yd309xm1zq.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Jak tam u was . ??
    oj biedactwo :) słyszałam,że migdały na mdłości pomagają ale nie wiem nie testowałam :)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    oj biedactwo :) słyszałam,że migdały na mdłości pomagają ale nie wiem nie testowałam :)
    Tez slyszalam . Musze wypróbować :)

A co u Cibie kochana ?

• Magdas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Tez slyszalam . Musze wypróbować :)

A co u Cibie kochana ?
    Hehe już pisałam,że temp mi wariuje :D nie czaję wogle tych wykresów :)muszę się dokształcić:)

spróbuj pochrupać sobie a nóż pomogą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. Witaj :* U mnie dobrze chociaż w nocy nie mogłam spać budziłam się ciągle a jak u cb ?
    Groszku , Maniuś Witajcie :)

Witaj Macierzanko :* Kochana ja nie wiem dziś dopiero kupiłam i też pytam ile trzeba właśnie tego dawać ;)
    Hej Ewelinka u mnie tak jak pisałam noc mało przespana , a u cb fasolinka daje o sobie znać :)

Ewelina23, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Dopiero drugi, trzeci cykl.... ale nie ma na co czekac raczej. Pojde za jakis tydzien zobaczyc jak tam owulacja, pewnie badania hormonalne....

Bola mnie jajniki od dluzszego czasu, nie wiem czy nie mam jakiejs infekcji :-/

Ja teraz 3 cs i nie zamierzam na razie robić żadnych badań. Zrobiłam badania w zeszłym roku jak podjęliśmy decyzję o dziecku, wyszły okej, więc na razie wychodzę z założenia, że jest wszystko w porządku. Wolę myśleć, że po prostu nie zaskoczyło i już i że zaskoczy za miesiąc, dwa. Przecież nie każdy musi trafić za pierwszym razem.
    Wydaję mi się, że nie ma sensu robić badań z nastawieniem na szukanie "czy coś jest nie tak", tylko zrobić sobie ewentualnie badania podstawowe, kontrolne takie jak - krew, mocz, tarczyca, usg narządów rodnych. Ja dostałam skierowanie na to wszystko jak powiedziałam, że chcemy się starać o dzidzie, ale chcemy zrobić to odpowiedzialnie i już.
    Myślę, że jak się staracie 3 cykl to nie ma jeszcze sensu stresować Twojego partnera/męża badaniem nasienia :)Życzę Wam szybkiego zafasolkowania i radości ze starań :)

Ewelina23 wrote:
    Jak tam u was . ??

Współczuję. Ale ponoć jak są mdłości i objawy to dobrze bo to znak, że fasolka ma się okej. Gorzej jak nie ma objawów wcale.
    Landryneczka wrote:
    Z. Witaj :* U mnie dobrze chociaż w nocy nie mogłam spać budziłam się ciągle a jak u cb ?
    Groszku , Maniuś Witajcie :)

Witaj Macierzanko :* Kochana ja nie wiem dziś dopiero kupiłam i też pytam ile trzeba właśnie tego dawać ;)
    Hej Ewelinka u mnie tak jak pisałam noc mało przespana , a u cb fasolinka daje o sobie znać :)

Dzięki, u mnie już lepiej po małym dołku. Czas uczy pokory ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:47

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Misty, Manius, Ewik, Landryneczka, Mcierzanka, Magdas, Z., Ewelinka :-) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:51

Magdas, Ewelina23, Z., Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj tak na chwilke dopiero z zakopow wrocilam teraz sprzatanie i prawdopodobnie umyje okna...chetnie bym napisla sie winka mam straszna ochote ale niestety bede robila dzisiaj za biba taxi...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Hehe już pisałam,że temp mi wariuje :D nie czaję wogle tych wykresów :)muszę się dokształcić:)

spróbuj pochrupać sobie a nóż pomogą :)
    Moze spada na owulke . Ale troche pozno jak po tescie ovu+ . No ale cialo lubi nam figle platac dzialaj kochana

Magdas lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie co ma byc, nie bedziemy szukac czy cos jest zle, tylkosie zbadamy po prostu;-) nie bede wchodzic w jakies szczegoliki. No i bedziemy sie starac, zwyczajnie, poprostu...
    Zobaczymy comz tego bedzie

Ja slyszalam ze na mdlosci sa dobre owoce :-)

Z. lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko , Z no dobrze bo nie dawala o sobie znac a w ciąż czekam zeby mi wyznaczyli wizyte w szpitalu ale przyjdzie mi pewnie okolo12 tyg czyli za 2 tyg :)

Czesc Groszku , Kasiu <3

• Z. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że będzie co ma być, a ma być fasolka :)))

Magdas, Ewelina23 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Bedzie co ma byc, nie bedziemy szukac czy cos jest zle, tylkosie zbadamy po prostu;-) nie bede wchodzic w jakies szczegoliki. No i bedziemy sie starac, zwyczajnie, poprostu...
    Zobaczymy comz tego bedzie

Ja slyszalam ze na mdlosci sa dobre owoce :-)
    Siedzialam czulam sie dobrze a tu w chwile i myslalam ze bedzie brudny laptop :) A przed zjadlam banana :)

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ