X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co i ja się orientuję to obfitość @ nie jest wyznacznikiem owu.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    przepraszam, że pytam, a to czy owu była czy nie zależy obfitość @? moim zdaniem nie, bo ja niby nie mam owu a @ masakryczna!
    wiesz co ja Ci nie powiem dokładnie tak mi na usg powiedział,że prawdopodobnie owu nie było endometrium cienke więc okres pewnie skąpy będzie

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro tak mówił...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z3 szkoly ;) kto testował? Przyznawac sie!!!!

Another lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Pozdrawiam z3 szkoly ;) kto testował? Przyznawac sie!!!!
    Mi niewiele brakło, ale jestem twarda k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,056_Vj_orig.gif

bpz77ab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    skoro tak mówił...
    Kurczę może ja coś źle zrozumiałam wiem,ze mówił o tym endometrium,owulacji a potem o skąpym @ hmm może o czym innym to wywnioskował ja byłam tak zestreswoana już po rewelacjach jakie na początku usłyszałam,że możliwe,że coś pogmatwałam.

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam... Kochane, raz jeszcze najmilszego w tym naszym Dniu Kobiet!

Laura, olka30 lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    skoro tak mówił...
    Melula a Ty coś dostajesz na owu? bo ciekawa jestem czego mogę się spodziewać w takiej sytacji

• Another Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Kurczę może ja coś źle zrozumiałam wiem,ze mówił o tym endometrium,owulacji a potem o skąpym @ hmm może o czym innym to wywnioskował ja byłam tak zestreswoana już po rewelacjach jakie na początku usłyszałam,że możliwe,że coś pogmatwałam.
    Często też mówi się, że właśnie grubość endometrium ma wpływ na obfitość @. Może po tym wywnioskował.

bpz77ab.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę Clostilbegyt na pęcherzyki - potem mam mieć HSG (wiem, że może cholernie boleć) i zobaczymy, jaki będzie kolejny plan...
    w poprzednim cyklu miałam grube endometrium i @ dość skąpą, jak na moje standardy...a jeszcze w poprzednim też endometrium grube a @ trwała 8 h i była jednym obfitym rzutem...
    Nie wiem, czym to jest uwarunkowane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:19

• Another Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas, a to pierwszy cykl bezowulacyjny potwierdzony? Czy któryś z kolei? Jeśli pierwszy, to może nic nie przepisać, bo każda kobieta ma w ciągu roku 2-3 cykle bezowulacyjne. Jeśli który z kolei, to może przepisać leki stymulujące owulację, na przykład Clostillbegyt.

bpz77ab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy potiwerdzony bo wcześniej miałam gin u której wszystko było ok i nie widziała potrzeby robienia badań dopiero ta konkretnie wzieła w obroty żeby zobaczyć czy ja wogle mam owulację. nie dość,że wyszło,że endometrium cieniutkie , brak owu do tego macica jak u nastolatki i jeszcze jajniki niewidoczne więc nie wiem co ona dalej zaproponuje narazie mam powtórzyć usg na jakimś super extra nowoczesnym sprzęcie

• Magdas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja biorę Clostilbegyt na pęcherzyki - potem mam mieć HSG (wiem, że może cholernie boleć) i zobaczymy, jaki będzie kolejny plan...
    w poprzednim cyklu miałam grube endometrium i @ dość skąpą, jak na moje standardy...a jeszcze w poprzednim też endometrium grube a @ trwała 8 h i była jednym obfitym rzutem...
    Nie wiem, czym to jest uwarunkowane...
    no ja miałam cienkie endometrium a @ okropną ;) kurczę można się w tym pogubić

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie u gina. Zalecil. Bromergon na obnizenie prolaktyny. Brala ktoras z Was? Moze ktorejs pomogl przy staraniach? Poza tym monitring, ale dopiero w nastepnym cyklu bo mowi ze teraz juz za pozno. Dominujacy pecherzyk ma 11 mm, powiedzial ze troche maly ale owulacja mogla juz byc wczesniej... mierzenie tempki nie miarodajny bo ta prolaktyna moze na temp wplywac. Sama juz nie wiem :(

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:57

kejti91, Another, olka30, przedszkolanka:), Magdas, Z., Little Frog, Driada0102, Lena87, oczekujaca, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta ja tak z innej beczki ::)

Do tych co były z 2h temu i nie tylko...

Krem z marchwiiii wyszedł pyszny!!
    Gdybym tylko mogła to przesłałabym każdej z Was po miseczce :)

Niebo w gębie !!!

Magdas, Little Frog, Lena87, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i życzę miłego Dnia Bab :) Żeby wasi faceci Was dziś porozpieszczali :)

Magdas, Little Frog, Lena87, potforzasta, Laura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny dzień :))

Mnie dziś przywitały kwiaty i śniadanie do łóżka :)
    A niedługo na spacerek lecimy :)
    A na zakończenie dnia uczelnia :P

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich, spełnienia największego marzenia :) :* <3

Little Frog, XxMoniaXx, Laura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze na zajeciach Intnet w zarządzaniu marką ;) troche fajnych przykładów a poza tym nuda :( od brata mojego dostałam czekoladki teraz siedzi na zajeciach z fotografii bo wygrał konkurs :) a moj tż coz zobaczymy czy cos dostane...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Ja siedze na zajeciach Intnet w zarządzaniu marką ;) troche fajnych przykładów a poza tym nuda :( od brata mojego dostałam czekoladki teraz siedzi na zajeciach z fotografii bo wygrał konkurs :) a moj tż coz zobaczymy czy cos dostane...
    Na bank dostaniesz!! :) Chyba nie ma takiego drugiego egzemplarza jak mój mąż :D Chociaż tak teraz myślę, że jednak mi coś kupi :D
    A to tak ładnie zamiast słuchać wykładów, to siedzieć gdzieś na necie? :P

Lena87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ