Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba lekarz sobie zrobił wolne dzisiaj bo nie odbiera na szczęście to plamienie nie jest tragiczne więc czekam cierpliwie.
Uff wszystko wiem zwiekszona dawka dupka 3x1 i letrox 75 1x1 i bete mam zrobic w poniedziałek i środe w podanym lab.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:59
-
Witajcie Kochane
Ewik dużo odpoczywaj i staraj się nie przemęczać, najlepiej w miarę mozliwości wszystkie obowiązki domowe niech na razie przejmie mąż, ale że plamienia się zdarzają i często nic złego nie znaczą to sie niczym nie martw, dobrze, że udało Ci się do lekarza dodzwonić
Aniu i Gosiu ja do wro mam jakieś 130 km i może kiedyś uda nam sie jakos spotkać, ale póki co to nawet na wyjazd po ciuchy ciążowe nie mogę się zebrać przez te upały a jednak 2,5 h w busie z mdłosciami w upał to nie za fajnie, ale mam nadzieję, że się udagosia86, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
Ewik,dobrze że się dodzwoniłaś i dostalas jakieś wskazówki
będzie wszystko ok:*
Szpilka fajnie by było się spotkać
a konkretnie skąd jesteś?
kupujesz juz ciuchy ciążowe?
bylas już na tym usg prenatalnym? Bo nie wiem czy nie pisałaś czy po,prostu mi umknęłoAnia1986 lubi tę wiadomość
-
Ale tu się działo
Nadrobiłam to mogę się wypowiedzieć co do spotkania jestem za ale chyba dopiero po 17 sierpnia bo teraz ten tydzień raczej nie skupię się na niczym innym niż myślenie czy jest ok a później mężuś ma urlop
Ewik mam nadzieję, że to nic złego i zwiększona dawka wystarczy. Ja póki co tylko raz delikatne plamienie miałam tydzień temu i odpukać jest dobrze chociaż męczą mnie te bólo-skurcze w podbrzuszu
A co do tych plamień jeszcze to moja koleżanka też do 4 miesiąca miała okres i jeszcze normalnie pracowała i dźwigała
Szpilka oby Ci mdłości przeszły i może się spotkamy we 4szpilka, Ania1986 lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
gosia86 wrote:Ewik,dobrze że się dodzwoniłaś i dostalas jakieś wskazówki
będzie wszystko ok:*
Szpilka fajnie by było się spotkać
a konkretnie skąd jesteś?
kupujesz juz ciuchy ciążowe?
bylas już na tym usg prenatalnym? Bo nie wiem czy nie pisałaś czy po,prostu mi umknęło -
ciuchy ciazowe poki co jedynie z biedry i na razie to w sumie tylko legginsy sa akurat, bo z braku mozliwości mierzenia a patrzac na tabele rozmiarow to i m i l ktore kupilam sa za duze a niektore wymiary byly ok a s mialo takie miale wymiary w tej tabeli, ze przy moich 60 kg myslalam ze za nic si enie wbije a po przymierzeniu w dou tych m i l ysle ze chyba weszlabym spokojnie
pierwsze legginsy kupilam l i one jedne sa calkiem ok a dresiki mam m i moga byc, ale s bylyby chyba lepsze -
co do genetycznych bylam ale w planach opisanie maialam jak dostane wyniki potescie pappa, ktory dopiero od wtorku w wersji papierowej bedzie do odebrania dzis tylko dostalam smsa od tego lekarza co wykonuwal kiedy wyniki sa do odbioru i ze usg + krew w normie
a co do samego badania to sprzet super lekarz tez bardzo dokładny wszystko wyszło ok poza ta cholerna przziernościa karkowa bo az 2,7 mm i na pewno sie nie pomylil bo sprzet mial takiej jakości, że sama widziałam co mierzył, a ta paskudna przeziernośc moze wskazywac na choroby genetyczyne, ktorych prawdopodobienstwo jest w normie na szczescie, ale równiez na choroby serca i ukladu krazenia, wiec tak naprawde czy cos sie nic nie dzieje dowiemy sie dopiero na polowkowych, oczywiscie moze na nic nie wskazywac bo tak bardzo czesto sie zdarza i tego sie trzymam -
Kati86 wrote:Ale tu się działo
Nadrobiłam to mogę się wypowiedzieć co do spotkania jestem za ale chyba dopiero po 17 sierpnia bo teraz ten tydzień raczej nie skupię się na niczym innym niż myślenie czy jest ok a później mężuś ma urlop
Ewik mam nadzieję, że to nic złego i zwiększona dawka wystarczy. Ja póki co tylko raz delikatne plamienie miałam tydzień temu i odpukać jest dobrze chociaż męczą mnie te bólo-skurcze w podbrzuszu
A co do tych plamień jeszcze to moja koleżanka też do 4 miesiąca miała okres i jeszcze normalnie pracowała i dźwigała
Szpilka oby Ci mdłości przeszły i może się spotkamy we 4
co do spotkania to zobaczymy co wyjdzie bo mi jest teraz mega ciezko cokolwiek planowac, ale jestem jak najbardziej zaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:14
-
szpilka wrote:co do bólu brzucha to miałam tak ze 2 tyg po tescie w sumie codziennie ale nie caly czas i czulam, ze ewidentnie macica, ale nie bolało bardzo
co do spotkania to zobaczymy co wyjdzie bo mi jest teraz mega ciezko cokolwiek planowac, ale jestem jak najbardziej za
Jestem spokojna bo już kilka osób pisało, że to normalne a przynajmniej nic złego z resztą może to tylko moja psychika ale jak położę dłoń to przestaje Mój mężuś się śmieje, że małe pieszczochy rosną I mówi o nich kijanki. Cały czas wierzymy, że jest mnogoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ksiu tylko nie masuj brzucha, mnie tez pobolewało to pozwolili przykładać rękę ale za żadne skarby nie masować bo to powoduje skurcze macicy
Szpilka kawałek masz
w biedrze ciuchy można oddać lub wymienić na podstawie paragonu
a mój mąż już dla mnie upatrzył dresy jeszcze w poprzedniej ciąży i twierdzi że musi mi kupić -
gosia86 wrote:Ksiu tylko nie masuj brzucha, mnie tez pobolewało to pozwolili przykładać rękę ale za żadne skarby nie masować bo to powoduje skurcze macicy
Szpilka kawałek masz
w biedrze ciuchy można oddać lub wymienić na podstawie paragonu
a mój mąż już dla mnie upatrzył dresy jeszcze w poprzedniej ciąży i twierdzi że musi mi kupić
najwieksza wydaje sie sukienka M, ale ma taki krój, że jak dla mnieidealna na golf a do zimnej pory roku bedzie mnie więcej na bank a koszulki też będa akurat jak całkiem wyrosnę ze swoichgosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKati86 wrote:Jestem spokojna bo już kilka osób pisało, że to normalne a przynajmniej nic złego z resztą może to tylko moja psychika ale jak położę dłoń to przestaje Mój mężuś się śmieje, że małe pieszczochy rosną I mówi o nich kijanki. Cały czas wierzymy, że jest mnogo
-
Ja mam dzisiaj 4 dzień @ i brzuch mnie boli strasznie, krwawienia praktycznie nie ma już. Podejrzewam, że to wina wiesiołka. Chyba po prostu zamiast dwóch tabletek będę brała jedną, bo nie wytrzymam z takim bólem do owu.
ja się zaszyłam u rodziców, relaksuje się w ogrodzie, małż na szkoleniu, więc nie chciało mi się samej siedzieć u nas w Krakowie. Wczoraj mamie pierwszy raz powiedziałam, że staramy się o dzidzię raczej nie była zaskoczona.
W poniedziałek odwiedzę mojego ginekologa, wyżalę mu się trochę, może coś doradzimatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje dziewuszki
Wróciłam z izby przyjęć bo zaczęłam plamić na różowo i dla uspokojenia poszłam. Niby nic tam się nie dzieje bo jak to pani co mnie przyjmowała powiedziała,że takie brudzenie się zdarza i nie ma innej metody jak duphaston w zaleconej dawce. Pęcherzyk jest zarodka jeszcze nie widać endometrium grube. No ale w rozpoznaniu końcowym mi napisała: poronienie zagrażające 020.0.
można dostać fioła jak by się coś działo to mam się stawić na oddział a tak to za tydzien kontrola u lekarza prowadzacego. Mam nadzieje tylko ze przetrwam i nic nie bedzie sie dzialo -
Ewik kochana odpoczywaj dużo wiem jak jest Ci trudno
tulę Cię mocno :* i trzymam kciuki żeby plamienue się skończyło
Szpilka na pewno wszystko będzie z dzieckiem ok nie martw się na zapas :*
leginsy na ciążę są najwygodniejsze i koszulka lub tunina i się śmiga:)Ewik lubi tę wiadomość
-
Aniu ja pracuje na zmiany od 6)14 i od 14-22 ale jak mam na rano to nie ma problemu
weekendy zazwyczaj mam wolne, ale soboty to sprzątanie a niedzielę z mężem
ale jakas sobotę da się zorganizować
możemy poczekać na Kasię lub spotkać się wcześniej we dwie
Np. W poniedzialek idę do Gina na Podwale na 17 -
gosia86 wrote:Ewik kochana odpoczywaj dużo wiem jak jest Ci trudno
tulę Cię mocno :* i trzymam kciuki żeby plamienue się skończyło
Szpilka na pewno wszystko będzie z dzieckiem ok nie martw się na zapas :*
leginsy na ciążę są najwygodniejsze i koszulka lub tunina i się śmiga:)