X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba lekarz sobie zrobił wolne dzisiaj bo nie odbiera na szczęście to plamienie nie jest tragiczne więc czekam cierpliwie.

Uff wszystko wiem zwiekszona dawka dupka 3x1 i letrox 75 1x1 i bete mam zrobic w poniedziałek i środe w podanym lab.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:59

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    Ewik dużo odpoczywaj i staraj się nie przemęczać, najlepiej w miarę mozliwości wszystkie obowiązki domowe niech na razie przejmie mąż, ale że plamienia się zdarzają i często nic złego nie znaczą to sie niczym nie martw, dobrze, że udało Ci się do lekarza dodzwonić

Aniu i Gosiu ja do wro mam jakieś 130 km i może kiedyś uda nam sie jakos spotkać, ale póki co to nawet na wyjazd po ciuchy ciążowe nie mogę się zebrać przez te upały a jednak 2,5 h w busie z mdłosciami w upał to nie za fajnie, ale mam nadzieję, że się uda

gosia86, Ania1986 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik kochana trzymaj się i nie stresuj :)

Moja teściowa do 4 miesiąca miała normalny okres i nawet nie wiedziała, że jest w ciąży ;)

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik,dobrze że się dodzwoniłaś i dostalas jakieś wskazówki
    będzie wszystko ok:*

Szpilka fajnie by było się spotkać:)
    a konkretnie skąd jesteś?
    kupujesz juz ciuchy ciążowe?
    bylas już na tym usg prenatalnym? Bo nie wiem czy nie pisałaś czy po,prostu mi umknęło

Ania1986 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się działo ;)
    Nadrobiłam to mogę się wypowiedzieć ;) co do spotkania jestem za ale chyba dopiero po 17 sierpnia bo teraz ten tydzień raczej nie skupię się na niczym innym niż myślenie czy jest ok a później mężuś ma urlop ;)

Ewik mam nadzieję, że to nic złego i zwiększona dawka wystarczy. Ja póki co tylko raz delikatne plamienie miałam tydzień temu i odpukać jest dobrze chociaż męczą mnie te bólo-skurcze w podbrzuszu :/
    A co do tych plamień jeszcze to moja koleżanka też do 4 miesiąca miała okres i jeszcze normalnie pracowała i dźwigała :/

Szpilka oby Ci mdłości przeszły i może się spotkamy we 4 :)

szpilka, Ania1986 lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ewik,dobrze że się dodzwoniłaś i dostalas jakieś wskazówki
    będzie wszystko ok:*

Szpilka fajnie by było się spotkać:)
    a konkretnie skąd jesteś?
    kupujesz juz ciuchy ciążowe?
    bylas już na tym usg prenatalnym? Bo nie wiem czy nie pisałaś czy po,prostu mi umknęło
    Okolice jeleniej góry

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuchy ciazowe poki co jedynie z biedry i na razie to w sumie tylko legginsy sa akurat, bo z braku mozliwości mierzenia a patrzac na tabele rozmiarow to i m i l ktore kupilam sa za duze a niektore wymiary byly ok a s mialo takie miale wymiary w tej tabeli, ze przy moich 60 kg myslalam ze za nic si enie wbije a po przymierzeniu w dou tych m i l ysle ze chyba weszlabym spokojnie
    pierwsze legginsy kupilam l i one jedne sa calkiem ok a dresiki mam m i moga byc, ale s bylyby chyba lepsze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do genetycznych bylam ale w planach opisanie maialam jak dostane wyniki potescie pappa, ktory dopiero od wtorku w wersji papierowej bedzie do odebrania dzis tylko dostalam smsa od tego lekarza co wykonuwal kiedy wyniki sa do odbioru i ze usg + krew w normie
    a co do samego badania to sprzet super lekarz tez bardzo dokładny wszystko wyszło ok poza ta cholerna przziernościa karkowa bo az 2,7 mm i na pewno sie nie pomylil bo sprzet mial takiej jakości, że sama widziałam co mierzył, a ta paskudna przeziernośc moze wskazywac na choroby genetyczyne, ktorych prawdopodobienstwo jest w normie na szczescie, ale równiez na choroby serca i ukladu krazenia, wiec tak naprawde czy cos sie nic nie dzieje dowiemy sie dopiero na polowkowych, oczywiscie moze na nic nie wskazywac bo tak bardzo czesto sie zdarza i tego sie trzymam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Ale tu się działo ;)
    Nadrobiłam to mogę się wypowiedzieć ;) co do spotkania jestem za ale chyba dopiero po 17 sierpnia bo teraz ten tydzień raczej nie skupię się na niczym innym niż myślenie czy jest ok a później mężuś ma urlop ;)

Ewik mam nadzieję, że to nic złego i zwiększona dawka wystarczy. Ja póki co tylko raz delikatne plamienie miałam tydzień temu i odpukać jest dobrze chociaż męczą mnie te bólo-skurcze w podbrzuszu :/
    A co do tych plamień jeszcze to moja koleżanka też do 4 miesiąca miała okres i jeszcze normalnie pracowała i dźwigała :/

Szpilka oby Ci mdłości przeszły i może się spotkamy we 4 :)
    co do bólu brzucha to miałam tak ze 2 tyg po tescie w sumie codziennie ale nie caly czas i czulam, ze ewidentnie macica, ale nie bolało bardzo
    co do spotkania to zobaczymy co wyjdzie bo mi jest teraz mega ciezko cokolwiek planowac, ale jestem jak najbardziej za

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:14

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    co do bólu brzucha to miałam tak ze 2 tyg po tescie w sumie codziennie ale nie caly czas i czulam, ze ewidentnie macica, ale nie bolało bardzo
    co do spotkania to zobaczymy co wyjdzie bo mi jest teraz mega ciezko cokolwiek planowac, ale jestem jak najbardziej za

Jestem spokojna bo już kilka osób pisało, że to normalne a przynajmniej nic złego z resztą może to tylko moja psychika ale jak położę dłoń to przestaje ;) Mój mężuś się śmieje, że małe pieszczochy rosną ;) I mówi o nich kijanki. Cały czas wierzymy, że jest mnogo ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiu tylko nie masuj brzucha, mnie tez pobolewało to pozwolili przykładać rękę ale za żadne skarby nie masować bo to powoduje skurcze macicy

Szpilka kawałek masz
    w biedrze ciuchy można oddać lub wymienić na podstawie paragonu

a mój mąż już dla mnie upatrzył dresy jeszcze w poprzedniej ciąży i twierdzi że musi mi kupić:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ksiu tylko nie masuj brzucha, mnie tez pobolewało to pozwolili przykładać rękę ale za żadne skarby nie masować bo to powoduje skurcze macicy

Szpilka kawałek masz
    w biedrze ciuchy można oddać lub wymienić na podstawie paragonu

a mój mąż już dla mnie upatrzył dresy jeszcze w poprzedniej ciąży i twierdzi że musi mi kupić:)
    niedługo do nich dotyję dlatego sobie zostawiam, zreszta kupowałam juz te promocyjne po przecenie ostatnie sztuki, więc z wy iany jakiejkolwiek nici
    najwieksza wydaje sie sukienka M, ale ma taki krój, że jak dla mnieidealna na golf a do zimnej pory roku bedzie mnie więcej na bank a koszulki też będa akurat jak całkiem wyrosnę ze swoich

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Jestem spokojna bo już kilka osób pisało, że to normalne a przynajmniej nic złego z resztą może to tylko moja psychika ale jak położę dłoń to przestaje ;) Mój mężuś się śmieje, że małe pieszczochy rosną ;) I mówi o nich kijanki. Cały czas wierzymy, że jest mnogo ;)
    Kasia jesli Cie te bole mecza to wez nospe i przejdzie :)

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj 4 dzień @ i brzuch mnie boli strasznie, krwawienia praktycznie nie ma już. Podejrzewam, że to wina wiesiołka. Chyba po prostu zamiast dwóch tabletek będę brała jedną, bo nie wytrzymam z takim bólem do owu.

ja się zaszyłam u rodziców, relaksuje się w ogrodzie, małż na szkoleniu, więc nie chciało mi się samej siedzieć u nas w Krakowie. Wczoraj mamie pierwszy raz powiedziałam, że staramy się o dzidzię :) raczej nie była zaskoczona.

W poniedziałek odwiedzę mojego ginekologa, wyżalę mu się trochę, może coś doradzi :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki!:) co do spotkania do mi obojętnie :) w weekend cale dnie jestem wolna a w tygodniu po 16 :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewuszki :)

Wróciłam z izby przyjęć bo zaczęłam plamić na różowo i dla uspokojenia poszłam. Niby nic tam się nie dzieje bo jak to pani co mnie przyjmowała powiedziała,że takie brudzenie się zdarza i nie ma innej metody jak duphaston w zaleconej dawce. Pęcherzyk jest zarodka jeszcze nie widać endometrium grube. No ale w rozpoznaniu końcowym mi napisała: poronienie zagrażające 020.0.

można dostać fioła jak by się coś działo to mam się stawić na oddział a tak to za tydzien kontrola u lekarza prowadzacego. Mam nadzieje tylko ze przetrwam i nic nie bedzie sie dzialo

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik kochana odpoczywaj dużo wiem jak jest Ci trudno
    tulę Cię mocno :* i trzymam kciuki żeby plamienue się skończyło

Szpilka na pewno wszystko będzie z dzieckiem ok nie martw się na zapas :*
    leginsy na ciążę są najwygodniejsze :) i koszulka lub tunina i się śmiga:)

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja pracuje na zmiany od 6)14 i od 14-22 ale jak mam na rano to nie ma problemu
    weekendy zazwyczaj mam wolne, ale soboty to sprzątanie a niedzielę z mężem
    ale jakas sobotę da się zorganizować:)
    możemy poczekać na Kasię lub spotkać się wcześniej we dwie
    Np. W poniedzialek idę do Gina na Podwale na 17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a L4 dostałaś na wszelki wypadek? bo może jeśli nie a nie chcesz się w pracy przyzanwać idz w pn do rodzinnego powiedz jaka sytuacja i niech Ci da nie ciążowe

Ewik, ewwiel lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ewik kochana odpoczywaj dużo wiem jak jest Ci trudno
    tulę Cię mocno :* i trzymam kciuki żeby plamienue się skończyło

Szpilka na pewno wszystko będzie z dzieckiem ok nie martw się na zapas :*
    leginsy na ciążę są najwygodniejsze :) i koszulka lub tunina i się śmiga:)
    no ja własnie z tych nie leginsowych i po domu to ok a tak wyjśc to mi ciezko sie przestawic a co do zmartwien to caly czas sobie powtarzam po przeczytaniu wielu mądrych rozpraw naukowych na anglojęzycznych stronach, że wciąż mamy 93 % na urodzenie całkowicie zdrowego dziecka i az do tygodnia przed kolejnym usg bede dobrej mysli

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ