X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo tule z całego serca :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo, damy kiedyś radę i my :-) Trzeba powalczyć jeszcze, a jaka pozniej bedzie radość nieziemska :-) Ja teraz jestem w wielkiej niewiadomiej... Nie wiem co z moja tarczycą a usg ginekologicznego nie miałam od lipca, wiec chyba tez sie przejde na nie zeby zobaczyc czy choć na dole u mnie czysto, bo niepokoją mnie ostatnie bolesne i obfite @.

Mnie wczoraj koleżanka pocieszyła, opowiadając mi swoją historie: 2 lata usilnie sie z mężem starali o maleństwo, rózni lekarze po drodze byli wraz z klinika we Wrocławiu. Po 2 lata była tak wykończona psychiczne, ze powiedziała dość. nastepny rok żyła w przekonaniu, ze nie będą mieli dzieci, jednak po roku ochłonęła i stwierdzili z mężem, że dają sobie ostatnią szansę i udali się do Łodzi. Po 3 miesiacach była już w ciązy, a krótko pózniej okazało się, ze spodziewa się bliżniąt. Teraz ma 1,5 roczną Hanię i Oskarka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:10

magdalenka_ka, gosia86, Maandragora lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jasne że damy radę ;) to czekanie jest tylko bardzo stresujące albo ja po prostu nie umiem nabrać dystansu i chciałabym mieć wszystko już i teraz. Tarczycę ja mam niby w normie bo 2.35 uIU/ml (z normą 0,270-4,200) ale wczoraj mi powiedziała gin, że najlepiej jakby było poniżej 1.8. Obawiam się też tego przerośniętego endometrium bo też czytałam, że norma jest do 16-17mm a ja mam aż 25mm! Może za dużo czerwonego wina piłam ostatnio i aż takie sobie wyhodowałam :P no ale w końcu byłam we Francji więc jak tam nie pić wina :)
    Idź koniecznie Ewwiel na usg, ja byłam ostatnio w czerwcu i wtedy wszystko było niby ok więc jak widać szybko potrafi się coś tam na dole wytworzyć :(

agatka196, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to idę dziś do kina bo nie byłam z pół roku a jutro się po prostu spiję i już :) a później biorę się za siebie, zacznę znowu ćwiczyć bo nie ruszam się od półtora miesiąca. Zaczynam 10 cykl starań a 22 stycznia mam wizytę u nowego gina :) bo ta wczorajsza niby spoko ale przyjmuje tylko raz w tyg i nie pracuje w żadnym szpitalu

agatka196, magdalenka_ka, Maandragora lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    A tak w ogóle to idę dziś do kina bo nie byłam z pół roku a jutro się po prostu spiję i już :) a później biorę się za siebie, zacznę znowu ćwiczyć bo nie ruszam się od półtora miesiąca. Zaczynam 10 cykl starań a 22 stycznia mam wizytę u nowego gina :) bo ta wczorajsza niby spoko ale przyjmuje tylko raz w tyg i nie pracuje w żadnym szpitalu

Szkoda, ze ja nie moge się spić... Zakaz mam przez tego guza. U nas to już 21 miesiac starań teraz (ale była przerwa 3miesieczna).

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:

JoJo zawsze jest przykro, ale najważniejsze jest to, aby po 'upadku' umieć się podnieść.Jeżeli masz taką potrzebę to płacz, krzycz - ale tylko przez godzinę ;) a potem rób się na bóstwo i zmykaj do kina :)

JoJo86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel a co lekarz na Wasze starania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochanie!! Miłego dnia, ja dziś chyba już nie zajrzę to proszę trzymajcie kciuki za to moje nieszczesne tsh oby chodź trochę spadło!!
    Jojo tule kochana, ale jeszcze trochę i my będziemy mamusiami poprostu swoje musimy odstac w kolejce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:59

agatka196, szpilka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tule was z całego serca. nie ma co się załamywać choć wiem że to są już długie miesiące walki ale tak jak Ania1986 napisała swoje musicie odstać w kolejce. Wierzę że wkrótce wszystkie będziemy tulić Nasze maleństwa.

A ja już mam stresa przed jutrzejszą wizytą u Gina. Choć w głębi serca wierzę że wszystko będzie dobrze. Dziś by dużo nie myśleć jade z R na zakupy. Czas się trochę odstresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:39

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo86 tulę :* musi przyjść ta odpowiednia chwila :)

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeszcze odebrałam wynik anty-TPO-6,68 NORMY:0,00-34,00

Nie wiem go to oznacza ale ważne że jest w normie ale dla kobiet w ciaży? I jak często się takie badanie robi?

Sory za głupie pytania ale zielona jestem w tym wszystkim i wszystkiego się jeszcze uczę od Was. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:38

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny wasze wsparcie jest nieocenione :)

Agatka196 nie pomogę Ci niestety bo kompletnie się na tym nie znam, ale skoro jutro masz wizytę to Ci wszystko lekarz wyjaśni, więc nie googluj nie zamartwiaj się, relax dla Dzieciątka najważniejszy :) Trzymam kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:49

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo nie gogluje :-) nie raz juz sie przekonałam jak wójek gogle jest wstanie namieszać. :-) Ja to w goracej wodzie jestem kapana. :-)

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze :) to powodzenia jutro i wypytaj lekarza o wszystko co budzi Twoje wątpliwości ;) Mam nadzieję, że po wizycie będziesz troszkę spokojniejsza

agatka196 lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczynki jeszcze odebrałam wynik anty-TPO-6,68 NORMY:0,00-34,00

Nie wiem go to oznacza ale ważne że jest w normie ale dla kobiet w ciaży? I jak często się takie badanie robi?

Sory za głupie pytania ale zielona jestem w tym wszystkim i wszystkiego się jeszcze uczę od Was. :-)
    No ja miałam w tym badaniu 9,96 a więc też w normie, podobno kochana robi się je raz w życiu ale jaka jest prawda? A i je się robi w razie Hashimoto przy tym cholerstwie te badanie prawie zawsze wychodzi ponad normę i to sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 podobno bada się tylko raz, skoro jest w normie to dobrze, nie masz hashimoto :)

JoJo86 strasznie mi przykro <tulę> ale przynajmniej masz pretekst żeby się odchamić na ten weekend :)

ewwiel śliczna ta Twoja Lola <3 gdybym nie mieszkała na 4 piętrze w kamienicy już dawno miałbym psa ;)a tak to zbieram kase na kota :P

Ja właśnie czekam na wyniki ,zrobiłam sobie dodatkowo estriadol progesteron i prolaktyne mam nadzieję ,że wyjdą dobrze..i w ogole tak mnie ciągnie w brzuchu jak na okres a do terminu @ jeszcze 12dni....kuźwa chyba torbiele mi się robią..;/ w pn gin więc zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:39

JoJo86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochanie!! Miłego dnia, ja dziś chyba już nie zajrzę to proszę trzymajcie kciuki za to moje nieszczesne tsh oby chodź trochę spadło!!
    Jojo tule kochana, ale jeszcze trochę i my będziemy mamusiami poprostu swoje musimy odstac w kolejce!
    jednak zajrzałaś :D jak tsh? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No ja miałam w tym badaniu 9,96 a więc też w normie, podobno kochana robi się je raz w życiu ale jaka jest prawda? A i je się robi w razie Hashimoto przy tym cholerstwie te badanie prawie zawsze wychodzi ponad normę i to sporo.
    dokładnie ja mam antyTPO powyżej 1000 :P

Ania1986 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie 'Położne' i zdecydowanie nie będę chciała rodzić w domu! Ani w wodzie (widziałyście siatki do łapania...kup?!) O masakro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Oglądam właśnie 'Położne' i zdecydowanie nie będę chciała rodzić w domu! Ani w wodzie (widziałyście siatki do łapania...kup?!) O masakro...
    haha zawsze możesz sobie zrobić domową lewatywę ;)

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ