Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jojo, damy kiedyś radę i my
Trzeba powalczyć jeszcze, a jaka pozniej bedzie radość nieziemska
Ja teraz jestem w wielkiej niewiadomiej... Nie wiem co z moja tarczycą a usg ginekologicznego nie miałam od lipca, wiec chyba tez sie przejde na nie zeby zobaczyc czy choć na dole u mnie czysto, bo niepokoją mnie ostatnie bolesne i obfite @.
Mnie wczoraj koleżanka pocieszyła, opowiadając mi swoją historie: 2 lata usilnie sie z mężem starali o maleństwo, rózni lekarze po drodze byli wraz z klinika we Wrocławiu. Po 2 lata była tak wykończona psychiczne, ze powiedziała dość. nastepny rok żyła w przekonaniu, ze nie będą mieli dzieci, jednak po roku ochłonęła i stwierdzili z mężem, że dają sobie ostatnią szansę i udali się do Łodzi. Po 3 miesiacach była już w ciązy, a krótko pózniej okazało się, ze spodziewa się bliżniąt. Teraz ma 1,5 roczną Hanię i Oskarka:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:10
magdalenka_ka, gosia86, Maandragora lubią tę wiadomość
-
Ewwiel jasne że damy radę
to czekanie jest tylko bardzo stresujące albo ja po prostu nie umiem nabrać dystansu i chciałabym mieć wszystko już i teraz. Tarczycę ja mam niby w normie bo 2.35 uIU/ml (z normą 0,270-4,200) ale wczoraj mi powiedziała gin, że najlepiej jakby było poniżej 1.8. Obawiam się też tego przerośniętego endometrium bo też czytałam, że norma jest do 16-17mm a ja mam aż 25mm! Może za dużo czerwonego wina piłam ostatnio i aż takie sobie wyhodowałam
no ale w końcu byłam we Francji więc jak tam nie pić wina
Idź koniecznie Ewwiel na usg, ja byłam ostatnio w czerwcu i wtedy wszystko było niby ok więc jak widać szybko potrafi się coś tam na dole wytworzyćagatka196, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to idę dziś do kina bo nie byłam z pół roku a jutro się po prostu spiję i już
a później biorę się za siebie, zacznę znowu ćwiczyć bo nie ruszam się od półtora miesiąca. Zaczynam 10 cykl starań a 22 stycznia mam wizytę u nowego gina
bo ta wczorajsza niby spoko ale przyjmuje tylko raz w tyg i nie pracuje w żadnym szpitalu
agatka196, magdalenka_ka, Maandragora lubią tę wiadomość
-
JoJo86 wrote:A tak w ogóle to idę dziś do kina bo nie byłam z pół roku a jutro się po prostu spiję i już
a później biorę się za siebie, zacznę znowu ćwiczyć bo nie ruszam się od półtora miesiąca. Zaczynam 10 cykl starań a 22 stycznia mam wizytę u nowego gina
bo ta wczorajsza niby spoko ale przyjmuje tylko raz w tyg i nie pracuje w żadnym szpitalu
Szkoda, ze ja nie moge się spić... Zakaz mam przez tego guza. U nas to już 21 miesiac starań teraz (ale była przerwa 3miesieczna). -
JoJo86 wrote:A tak w ogóle to idę dziś do kina bo nie byłam z pół roku a jutro się po prostu spiję i już
JoJo zawsze jest przykro, ale najważniejsze jest to, aby po 'upadku' umieć się podnieść.Jeżeli masz taką potrzebę to płacz, krzycz - ale tylko przez godzinęa potem rób się na bóstwo i zmykaj do kina
JoJo86 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyHej kochanie!! Miłego dnia, ja dziś chyba już nie zajrzę to proszę trzymajcie kciuki za to moje nieszczesne tsh oby chodź trochę spadło!!
Jojo tule kochana, ale jeszcze trochę i my będziemy mamusiami poprostu swoje musimy odstac w kolejce!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:59
agatka196, szpilka lubią tę wiadomość
-
Kochane tule was z całego serca. nie ma co się załamywać choć wiem że to są już długie miesiące walki ale tak jak Ania1986 napisała swoje musicie odstać w kolejce. Wierzę że wkrótce wszystkie będziemy tulić Nasze maleństwa.
A ja już mam stresa przed jutrzejszą wizytą u Gina. Choć w głębi serca wierzę że wszystko będzie dobrze. Dziś by dużo nie myśleć jade z R na zakupy. Czas się trochę odstresować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:39
-
Dziewczynki jeszcze odebrałam wynik anty-TPO-6,68 NORMY:0,00-34,00
Nie wiem go to oznacza ale ważne że jest w normie ale dla kobiet w ciaży? I jak często się takie badanie robi?
Sory za głupie pytania ale zielona jestem w tym wszystkim i wszystkiego się jeszcze uczę od Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:38
-
Dziękuję Wam Dziewczyny wasze wsparcie jest nieocenione
Agatka196 nie pomogę Ci niestety bo kompletnie się na tym nie znam, ale skoro jutro masz wizytę to Ci wszystko lekarz wyjaśni, więc nie googluj nie zamartwiaj się, relax dla Dzieciątka najważniejszyTrzymam kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:49
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Dziewczynki jeszcze odebrałam wynik anty-TPO-6,68 NORMY:0,00-34,00
Nie wiem go to oznacza ale ważne że jest w normie ale dla kobiet w ciaży? I jak często się takie badanie robi?
Sory za głupie pytania ale zielona jestem w tym wszystkim i wszystkiego się jeszcze uczę od Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:38
-
nick nieaktualnyagatka196 podobno bada się tylko raz, skoro jest w normie to dobrze, nie masz hashimoto
JoJo86 strasznie mi przykro <tulę> ale przynajmniej masz pretekst żeby się odchamić na ten weekend
ewwiel śliczna ta Twoja Lolagdybym nie mieszkała na 4 piętrze w kamienicy już dawno miałbym psa ;)a tak to zbieram kase na kota
Ja właśnie czekam na wyniki ,zrobiłam sobie dodatkowo estriadol progesteron i prolaktyne mam nadzieję ,że wyjdą dobrze..i w ogole tak mnie ciągnie w brzuchu jak na okres a do terminu @ jeszcze 12dni....kuźwa chyba torbiele mi się robią..;/ w pn gin więc zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:39
JoJo86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Hej kochanie!! Miłego dnia, ja dziś chyba już nie zajrzę to proszę trzymajcie kciuki za to moje nieszczesne tsh oby chodź trochę spadło!!
Jojo tule kochana, ale jeszcze trochę i my będziemy mamusiami poprostu swoje musimy odstac w kolejce!jak tsh?
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:No ja miałam w tym badaniu 9,96 a więc też w normie, podobno kochana robi się je raz w życiu ale jaka jest prawda? A i je się robi w razie Hashimoto przy tym cholerstwie te badanie prawie zawsze wychodzi ponad normę i to sporo.
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny