Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maandragora wrote:haha zawsze możesz sobie zrobić domową lewatywę
To ja poproszę jednak siatkęw uk w ogóle nie robią już lewatyw przed porodem. Ale wiecie co, miałam okazję uczestniczyć w porodzie i miałam pełne obawy co do mojej obecności tam, ale dzięki temu nie bałabym siě już rodzic
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnymagdalenka_ka wrote:To ja poproszę jednak siatkę
w uk w ogóle nie robią już lewatyw przed porodem. Ale wiecie co, miałam okazję uczestniczyć w porodzie i miałam pełne obawy co do mojej obecności tam, ale dzięki temu nie bałabym siě już rodzic
w uk opieka nad kobietami w ciąży jak dla mnie to żart..zwłaszcza jak masz problemy..natomiast sam poród to bajka, traktują Cie z szacunkiem jak CZŁOWIEKA i znieczulenie dostajesz na żądanie
Byłaś przy porodzie? i jak wrażenia z 'drugiej strony'?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 16:55
-
Maandragora skąd jestem napiszę na priv
też mieszkasz w UK? czasem boję się, że ktoś mnie tu rozpozna
też tak macie??? Poród opiszę wieczorkiem jak będę na kompie, bo dużo pisania
Maandragora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaandragora wrote:jednak zajrzałaś
jak tsh?
a miałam nie zagladac bo w planie byly zakupy, ale meza wygoniłam na nie(spozywka) bo za mały budżet mamy dzis przez moje badania a mnie to wkurza ze nie mogę sobie pakować czego chce:PWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:29
Maandragora lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki,
ja dziś 27 dc, od wczoraj bolą mnie jajniki- zwłaszcza jeden. Wieczorem ciągnęło mnie w pachwinach i już sobie nawkręcałam że to dobry znakdziś już bardziej jak na @ się czuję. Czekam do niedzieli.
Jeśli się nie udało do idę do lekarza i biorę skierowania na wszystkie możliwe badaniabo wstyd się przyznać ale takie szczegółowe badania o których pisałyście miałam z 8 lat temu.. w ciąży wydaje mi się że miałam tylko robioną ogólną morfologie i te wszystkie wirusowe. W razie czego będę Was więc musiała poprosić o pomoc przy tworzeniu listy co warto zrobić
29+1, 44 cm, 1430 g -
magdalenka_ka wrote:Ewwiel a co lekarz na Wasze starania?
Który lekarz? Endo? W Gliwicach o tym nie rozmawiałam jeszcze, ale czytałam, ze nawet można w ciązy z tym rakiem co ja miałam chodzić, jeśli się nie powieksza, tylko trzeba po ciazy usunąć i pozniej leczenie tym promieniotwórczym jodem.
Tyle czasu sie nie zabiezpieczamy, leczymy i nic, wiec skoro teraz się nie lecze ginekologicznie, to stwierdziłam, ze przeciwdziałac zajsciu w ciażę specjalnie nie będę.
Skoro leczenie jodem mozna przesunąć w czasie (czytałam wypowiedz jednej babki ze ona miała 1,5 roku po operacji dopiero), moja tarczyca i wezły chłonne są ok, to daję wolną rękę Bogu. Przytulamy się z mężem kiedy mamy ochote. A jak nic z tego nie wyjdzie, to rozpocznę leczenie pod kierunkiem ciąży, ale dopiero jak będe miała załatwioną całkowicie tarczycę.
Dziewczyny, chyba różnie to bywa też z tymi porodami w UK. Moja przyjaciółka, która mieszka w UK, rodziała 1,5 roku temu i strasznie narzekała zarówno na opiekę w ciaży jak i na poród. Trwał masakrycznie długo, był zle przeprowadzony a pół roku pozniej okazało się, ze w macicy miała jeszcze jakieś pozostałości po porodzie (zaniepokoiły ją straszliwie bolesne miesiaćzki i dlatego zaczeła sie badać). Wiec po porodzie jeszcze 2 razy lezała w szpitalu z komlikacjami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lenka@ wrote:Wchodzę, żeby powiedzieć, że właśnie zaczęłam plamić.
Potrzebuję pobyć trochę sama...
Lenka, pamietasz co mi powiedzialas rowno tydzien temu, jak siedzialam i ryczalam? Ze mam w sobie ogromna sile. Ty tez ja masz. I moje wsparcie tez!Maandragora, Lenka@ lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
nick nieaktualnymagdalenka_ka aż tylu polaków już mieszka w tamtych rejonach? ja ze świeczką musiałam szukać
ale to było jakieś 6 lat temu
Sis trzymam mocno kciukija pewnie już dawno bym zatestowałam, jestem w gorącej wodzie kąpana
w zasadzie zastanawiam się czy nie siknąć w niedziele hehe
ewwiel ja wiem o opiece okołoporodowej ,że jest koszmarna do 10 czy 11 tyg nie uznają ciąży. Moja koleżanka krwawiła jakoś w 10tyg wezwała karetkę nawet jej nie zbadali tylko dali paracetamol i się zmyli..dziecko niestety straciła...;/
Lenka@ bardzo mi przykro <tule>
Anula1986 witamy
madlenka herbata z malinami, miód z mlekiem i czosnkiem a po spożyciu pod kołdrępogoda paskudna...;/
Lenka@ lubi tę wiadomość
-
Lenka jesteś silna, a my tu jesteśmy,żeby Cię wspierać! Jak nabierzesz siły to wracaj do nas, nadal będziemy walczyć :*
Ewwiel, tak chodziło mi lekarza od guza tarczycy. Dobrze, że to nic nie przeszkadza w staraniach
Maandragora u mnie w mieście (140,000 mieszkanców) jest 9,000 Polaków! Wiem, że internet nie jest już anonimowy i sama tutaj rozpoznałam jedną osobęna innym wątku. W rozpoznaniu pomogły między innymi zdjęcia.
Lenka@ lubi tę wiadomość
-
Anula1986 witaj
Lenka@ kochana tule
Madlenka kuruj się i życzę Ci oby ten skok temperatury nie był od przeziębienia.
A ja dziś poszalałam w sklepach. Kupiłam kurtke i 2 czapki z kominami oczywiście wszystko z przeceny. Zadowolona i chwilowo z relaksowana wróciłam
Po za tym u nas tak pizga że prawie głowe mi urwało do tego na przemian deszcz z śniegiem. Nie lubie takiej pogody.
Ania1986 tak to forum to jest uzależnienie. Mój R zawsze mówi, że jak tu wejde to zapominam o bożym świecie. Nawet nie słucham co do mnie mówi- a najgorsze jest to że chyba ma racje hihiLenka@, Maandragora lubią tę wiadomość