Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    haha zawsze możesz sobie zrobić domową lewatywę ;)

To ja poproszę jednak siatkę ;) w uk w ogóle nie robią już lewatyw przed porodem. Ale wiecie co, miałam okazję uczestniczyć w porodzie i miałam pełne obawy co do mojej obecności tam, ale dzięki temu nie bałabym siě już rodzic :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    To ja poproszę jednak siatkę ;) w uk w ogóle nie robią już lewatyw przed porodem. Ale wiecie co, miałam okazję uczestniczyć w porodzie i miałam pełne obawy co do mojej obecności tam, ale dzięki temu nie bałabym siě już rodzic :)
    a gdzie mieszkasz w uk? ja kiedys mieszkałam w northwich :) w uk opieka nad kobietami w ciąży jak dla mnie to żart..zwłaszcza jak masz problemy..natomiast sam poród to bajka, traktują Cie z szacunkiem jak CZŁOWIEKA i znieczulenie dostajesz na żądanie :P
    Byłaś przy porodzie? i jak wrażenia z 'drugiej strony'? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 16:55

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora skąd jestem napiszę na priv ;) też mieszkasz w UK? czasem boję się, że ktoś mnie tu rozpozna ;) też tak macie??? Poród opiszę wieczorkiem jak będę na kompie, bo dużo pisania :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok przeczytałam bez zrozumienia! Już nie mieszkasz w UK, a już chciałam na kawę zapraszać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    jednak zajrzałaś :D jak tsh? :)
    te uzaleznienie o ovu jest silniejsze ode mnie:P nie jutro z rana pędzę do labu to pewnie po 12 bede miec wynik!;)

a miałam nie zagladac bo w planie byly zakupy, ale meza wygoniłam na nie(spozywka) bo za mały budżet mamy dzis przez moje badania a mnie to wkurza ze nie mogę sobie pakować czego chce:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:29

• Sis Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    ja dziś 27 dc, od wczoraj bolą mnie jajniki- zwłaszcza jeden. Wieczorem ciągnęło mnie w pachwinach i już sobie nawkręcałam że to dobry znak :) dziś już bardziej jak na @ się czuję. Czekam do niedzieli.
    Jeśli się nie udało do idę do lekarza i biorę skierowania na wszystkie możliwe badania :P bo wstyd się przyznać ale takie szczegółowe badania o których pisałyście miałam z 8 lat temu.. w ciąży wydaje mi się że miałam tylko robioną ogólną morfologie i te wszystkie wirusowe. W razie czego będę Was więc musiała poprosić o pomoc przy tworzeniu listy co warto zrobić :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Ewwiel a co lekarz na Wasze starania?

Który lekarz? Endo? W Gliwicach o tym nie rozmawiałam jeszcze, ale czytałam, ze nawet można w ciązy z tym rakiem co ja miałam chodzić, jeśli się nie powieksza, tylko trzeba po ciazy usunąć i pozniej leczenie tym promieniotwórczym jodem.
    Tyle czasu sie nie zabiezpieczamy, leczymy i nic, wiec skoro teraz się nie lecze ginekologicznie, to stwierdziłam, ze przeciwdziałac zajsciu w ciażę specjalnie nie będę.
    Skoro leczenie jodem mozna przesunąć w czasie (czytałam wypowiedz jednej babki ze ona miała 1,5 roku po operacji dopiero), moja tarczyca i wezły chłonne są ok, to daję wolną rękę Bogu. Przytulamy się z mężem kiedy mamy ochote. A jak nic z tego nie wyjdzie, to rozpocznę leczenie pod kierunkiem ciąży, ale dopiero jak będe miała załatwioną całkowicie tarczycę.

Dziewczyny, chyba różnie to bywa też z tymi porodami w UK. Moja przyjaciółka, która mieszka w UK, rodziała 1,5 roku temu i strasznie narzekała zarówno na opiekę w ciaży jak i na poród. Trwał masakrycznie długo, był zle przeprowadzony a pół roku pozniej okazało się, ze w macicy miała jeszcze jakieś pozostałości po porodzie (zaniepokoiły ją straszliwie bolesne miesiaćzki i dlatego zaczeła sie badać). Wiec po porodzie jeszcze 2 razy lezała w szpitalu z komlikacjami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:09

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wchodzę, żeby powiedzieć, że właśnie zaczęłam plamić.
    Potrzebuję pobyć trochę sama...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pięknie kobitki :) Rocznik 86 się kłania :)

ewwiel, nick nieaktualny, gosia86, magdalenka_ka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ przykro mi :-(

Lenka@ lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Witamy serdecznie :-) Rozgość się u nas :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    <tule> <3

Lenka@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    hej ,opowiedz cos o sobie ;)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka i Jojo przykro mi.

Anula witaj.

Dziewczyny ja dziś czuję się okropnie :( Chyba będę chora.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:

Lenka, pamietasz co mi powiedzialas rowno tydzien temu, jak siedzialam i ryczalam? Ze mam w sobie ogromna sile. Ty tez ja masz. I moje wsparcie tez!

nick nieaktualny, Lenka@ lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka aż tylu polaków już mieszka w tamtych rejonach? ja ze świeczką musiałam szukać :P ale to było jakieś 6 lat temu ;)

Sis trzymam mocno kciuki :) ja pewnie już dawno bym zatestowałam, jestem w gorącej wodzie kąpana :P w zasadzie zastanawiam się czy nie siknąć w niedziele hehe ;)

ewwiel ja wiem o opiece okołoporodowej ,że jest koszmarna do 10 czy 11 tyg nie uznają ciąży. Moja koleżanka krwawiła jakoś w 10tyg wezwała karetkę nawet jej nie zbadali tylko dali paracetamol i się zmyli..dziecko niestety straciła...;/

Lenka@ bardzo mi przykro <tule>

Anula1986 witamy :)

madlenka herbata z malinami, miód z mlekiem i czosnkiem a po spożyciu pod kołdrę :) pogoda paskudna...;/

Lenka@ lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypiłam herbatkę z miodem i cytrynką i jestem już w łóżku. Teraz się zastanawiam, czy ten skok temperatury nie oznacza jakiegoś przeziębienia.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak się czujesz?

qdkk2n0ao2txirxa.png

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jesteś silna, a my tu jesteśmy,żeby Cię wspierać! Jak nabierzesz siły to wracaj do nas, nadal będziemy walczyć :*

Ewwiel, tak chodziło mi lekarza od guza tarczycy. Dobrze, że to nic nie przeszkadza w staraniach :)

Maandragora u mnie w mieście (140,000 mieszkanców) jest 9,000 Polaków! Wiem, że internet nie jest już anonimowy i sama tutaj rozpoznałam jedną osobę ;) na innym wątku. W rozpoznaniu pomogły między innymi zdjęcia.

Lenka@ lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 witaj :-)

Lenka@ kochana tule <3

Madlenka kuruj się i życzę Ci oby ten skok temperatury nie był od przeziębienia.

A ja dziś poszalałam w sklepach. Kupiłam kurtke i 2 czapki z kominami oczywiście wszystko z przeceny. Zadowolona i chwilowo z relaksowana wróciłam :-)
    Po za tym u nas tak pizga że prawie głowe mi urwało do tego na przemian deszcz z śniegiem. Nie lubie takiej pogody.

Ania1986 tak to forum to jest uzależnienie. Mój R zawsze mówi, że jak tu wejde to zapominam o bożym świecie. Nawet nie słucham co do mnie mówi- a najgorsze jest to że chyba ma racje hihi :-)

Lenka@, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ