Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział mi że blizna ma 16mm a na opisie jest że endometrium ma 16mm . Pomóżcie ,bo ja już nic z tego nie rozumiem 😭

• Esti84 Znajoma

Wysłany: 24 maja 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja blizna ma 7x7 mm i 2,5mm grubości . Wydaje mi się że coś pomyliłaś .

Ona 39l AMH 0,74 ->2022r.

Start 2022 Invimed Wwa
    I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
    II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
    III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
    2023 klinika Eurofertil Czechy
    IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
    V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
    28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany :(
    VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore :( )
    VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
    VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków :(
    Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
    13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany :(
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:
    Moja blizna ma 7x7 mm i 2,5mm grubości . Wydaje mi się że coś pomyliłaś .
    No już nie mam pojęcia o co chodzi ! Powiedziałam wczoraj lejarzwoi, że powodono blizna jest cienka i niech , to zbada. On mi powiedział "blizna ma 16mm" ja mówię że w przychodni mi powiedziano , że niecały milimetr. A on na to "zależy czego " ja mówię że grubości , a on że to nie jest prawdą , że 16. No i na opisie mam że endometrium 16mm i się zastanawiam czy jest jakaś zależność między grubością endometrium a grubością blizny ....

• Liliili Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelka i jak tam sie czujesz? :) u mojego męża wyszło, ze ma zapalenie prostaty wiec czekamy az wyleczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 17:40

• Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie. 5 miesięcy temu miałam cc. Dziś byłam u gina na cytologii i sprawdzić, jak wygląda blizna, bo z zewnątrz wygląda średnio i z prawej strony mnie trochę pobolewa.
    Okazuje się, że cała jest zagojona (nie wiem ile ma mm, lekarz nie mówił..) ale z tej prawej strony, gdzie mnie boli jest ubytek 3mm.
    Lekarz twierdzi, że wszystko jest w porządku, mam się nie martwić, kolejna ciąża spoko, tylko pewnie rozwiązanie przez cc... A ja kiedyś trafiłam na Wasz wątek (zaintrygował mnie tytuł).
    Nie wiem co myśleć i czy coś jednak powinnam zrobić.. Chcemy mieć drugie dziecko i boję się, że będą komplikacje (pomimo zapewnień lekarza, że nie mam się czym martwić..)

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak. 6lat temu mialam CC. OD 3LAT STARAMY SIE O 2 DZIECKO. Blizne ogladali dwaj lekarze i twierdzi ze jest ok. Zglaszalam ze mam plamienia od miesiaczki do owulacji ale lekarze to olewali. Teraz mialam monitoring do IUI u kolejnego lekarza i on na usg mi gada ze w bliźnie po cc mam jakis dołek i w nim płyn( chyba zalegajace pozostałości krwi po @) i to moze utrudniac zagnieżdzenie zarodka. Szczena mi opadła...

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa, serio..? 😲
    O nieee...

* starania od 10.2020

*24.04.2021 II !

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Atopikowa, serio..? 😲
    O nieee...
    No niestety. Podeszlam do IUI. Ale jak sie nie uda to musze zrobic korektę tej blizny

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • Monia S Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja w grudniu miałam korektę i teraz będąc na kontroli po operacji dostaliśmy zielone światło żeby się starać. Blizna w najcieńszym miejscu ma 3mm w najgrubszym 7mm lekarz mega zadowolony z efektu została maleńka dziurka której podobno na gorszym aparacie USG nie byłoby wcale widać. Mam nadzieję że teraz nam się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 08:19

• Carpe Diem Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia S wrote:
    Cześć dziewczyny ja w grudniu miałam korektę i teraz będąc na kontroli po operacji dostaliśmy zielone światło żeby się starać. Blizna w najcieńszym miejscu ma 3mm w najgrubszym 7mm lekarz mega zadowolony z efektu została maleńka dziurka której podobno na gorszym aparacie USG nie byłoby wcale widać. Mam nadzieję że teraz nam się uda.

Trzymam kciuki. Ja mialam korekte pod koniec stycznia i tez juz dostalismy zielone swiatlo zeby sie starac, w 6 cyklu po operacji bo lata juz niestety uciekaja, w tym roku nam stuknelo 39 lat... Niestety pierwszy cykl staran po operacji bez sukcesu. W sumie juz staramy sie o drugie dziecko ponad 6 lat :( I to byla moja druga operacja... Wczesniej na watku opisywalam swoja historie... U mnie niestety na usg znowu widac maly ubytek ale lekarz twierdzi ze grubosc blizny super i ze jest dobrze.... No i poki co plamien miedzy miesiaczkami nie ma, a mialam ok tygodniowe od ok 7 do 14 dnia cyklu... Ale w tym wieki to juz sama nie wiem czy na cos jeszcze mozna liczyc 🙁

• Mała102 Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem nowa czy możecie polecić lekarza Warszawa lub Lublin ??

• Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapytam wprost-jest szansa na zrobienie korekty na NFZ? Dziewczyny po korekcie- robiłyście na NFZ czy prywatnie?
    Jezeli prywatnie, to jaki to koszt?

* starania od 10.2020

*24.04.2021 II !

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • [email protected] Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Dziewczyny, zapytam wprost-jest szansa na zrobienie korekty na NFZ? Dziewczyny po korekcie- robiłyście na NFZ czy prywatnie?

Jestem po operacji na NFZ, trzeba mieć skierowanie od ginekologa na taką operację i czas oczekiwania tez spory, rok napewno. Ja czekałam prawie 2 lata ze względu na pandemię. Pozdrawiam

• Carpe Diem Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:

Ja miałam dwie operacje. Pierwsza na NFZ ponad 6 lat temu czekałam bardzo krótko na termin w jednym z warszawskich szpitali, ok 2-3 miesiące… niestety po operacji znowu mi się rozeszło i teraz miałam w styczniu druga prywatnie we Wrocławiu koszt 12 tys plus 600 zł na żel przeciw zrostom i test na Covid…

Rozpoczęłam na nowo starania po operacji niestety drugi cykl znowu nie udany :( mam już ponad 39 lat słabo to wyglada :(

• [email protected] Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem 4 miesiące po operacji i miałam dziś kontrolę blizny. Pani doktor dała mi zielone światło na starania o ciążę ale mam poczekać na 6msc po operacji. Jestem szczęśliwa że trafiłam w dobre i fachowe ręce. Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z pań ktora czeka na operację bądź jest po 😘

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie mialyscie objawy niszy? Ja mam plamienia od okresu do owulacji taka czarnawą krwią. Na usg widać zalegającą krwe w ubytku po cc. O 2 dziecko staramy sie juz 3,5 roku. Czy ta operacja komus pomoglą zajsc w ciąże?

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • Carpe Diem Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    A jakie mialyscie objawy niszy? Ja mam plamienia od okresu do owulacji taka czarnawą krwią. Na usg widać zalegającą krwe w ubytku po cc. O 2 dziecko staramy sie juz 3,5 roku. Czy ta operacja komus pomoglą zajsc w ciąże?
    Ja miałam takie same objawy. O dziecko staram się od ponad 6 lat. Operacji miałam dwie, pierwsza w 2017 po której mi się znowu rozeszło, mam macice w tylozgieciu a to podobno czynnik ryzyka. Druga w tym roku w styczniu w czasie której miałam skrócone wiązania obłe aby macica się wyprostowała podczas gojenia. Na USG niestety znowu widać mały ubytek ale krwawienia póki co ustały i lekarz zadowolony z wyglądu blizny. Dwa cykle ponownych starań niestety nieudane, ale ja już mam 39 lat… czytałam sobie wczoraj forum dla starających się po 40 i tam dziewczyny pisały ze w tym wieku to jedno na10-12 jajeczek jest jakości nadającej się do zapłodnienia :(
    Chyba powoli zaczynam akceptować ze nie będę juz mieć dzieci …

Atopikowa lubi tę wiadomość

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carpe Diem wrote:
    Ja miałam takie same objawy. O dziecko staram się od ponad 6 lat. Operacji miałam dwie, pierwsza w 2017 po której mi się znowu rozeszło, mam macice w tylozgieciu a to podobno czynnik ryzyka. Druga w tym roku w styczniu w czasie której miałam skrócone wiązania obłe aby macica się wyprostowała podczas gojenia. Na USG niestety znowu widać mały ubytek ale krwawienia póki co ustały i lekarz zadowolony z wyglądu blizny. Dwa cykle ponownych starań niestety nieudane, ale ja już mam 39 lat… czytałam sobie wczoraj forum dla starających się po 40 i tam dziewczyny pisały ze w tym wieku to jedno na10-12 jajeczek jest jakości nadającej się do zapłodnienia :(
    Chyba powoli zaczynam akceptować ze nie będę juz mieć dzieci …
    Ja mam 37lat. Jesli moj gin powie ze laryskopowo zoperuje ten ubytek to chyba sie zdecyduje,przez powłoki brzuszne juz nie. Ty jakie mialas operacje? Ja tez sie juz pomału godze z faktem ze to koniec .

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • Carpe Diem Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    Ja mam 37lat. Jesli moj gin powie ze laryskopowo zoperuje ten ubytek to chyba sie zdecyduje,przez powłoki brzuszne juz nie. Ty jakie mialas operacje? Ja tez sie juz pomału godze z faktem ze to koniec .

Ja miałam obydwie przez powłoki brzuszne. Obydwaj lekarze twierdzili ze wtedy jest większa szansa ze się uda, ja miałam dosyć duży ten ubytek. Za drugim razem tez miałam te więzadła obłe macicy skracane i okazało się ze po pierwszej operacji miałam okropne zrosty jelit ( które niestety dawały mi objawy bólowe i nikt nie wiedział co się dzieje) i wyrostek robaczkowy mi wrósł w bliznę w macicy, wiec masakra…. Nawet jeśli nie uda mi się zajść w ciąże to przynajmniej ta druga operacja pomogła w plamieniach które były dosyć męczące i problemach żołądkowych które zaczęły się po pierwszej operacji…

Atopikowa lubi tę wiadomość

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carpe Diem wrote:
    Ja miałam obydwie przez powłoki brzuszne. Obydwaj lekarze twierdzili ze wtedy jest większa szansa ze się uda, ja miałam dosyć duży ten ubytek. Za drugim razem tez miałam te więzadła obłe macicy skracane i okazało się ze po pierwszej operacji miałam okropne zrosty jelit ( które niestety dawały mi objawy bólowe i nikt nie wiedział co się dzieje) i wyrostek robaczkowy mi wrósł w bliznę w macicy, wiec masakra…. Nawet jeśli nie uda mi się zajść w ciąże to przynajmniej ta druga operacja pomogła w plamieniach które były dosyć męczące i problemach żołądkowych które zaczęły się po pierwszej operacji…
    Rozumiem. Ja mialam juz 3 rozne operacje i boje sie kolejnej gdzie otwierają brzuch 😒😏😬 no męczące są te plamienia ech... ciekawe czy uda Ci sie zajść w ciążę teraz gdy sie ich pozbyłas,trzymam kciuki 🤞 i zycze Ci tego z całego serca 💕 a powiedz mi jak duze napięcie miałaś i w jakim miejscu?

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ