Endometrium 17mm!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dokładnie nie dogadzaj sobie bo naturalnie może masz super endo a tym acardem (nie wiem czy ma wpływ wiem że dobre jest ukrwienie endo ale czy zwiększa) i tym winem sobie zwiększyłaś niepotrzebnie te sposoby są dobre ale właśnie na małe stwierdzone endo
myślę że tak jak piszesz.. jeżeli odstawisz to w przyszłym cyklu będzie wszystko normalnie i idealnie -
Oby @ nie była bolesna albo wcale nie przychodziła, dobrze by było żeby gorszek w takiej się dobrze zagnieździł miałby miękko
ja ciążowe mialam 19mm jakieś 20dpo.. ale nie wiem jakie było przed..
ważne że już wiesz i coś się bd działo w tym kierunku
ale co za dużo to nie zdrowo -
Wznawiam wątek, pomóżcie !! Dzisiaj byłam u gina, bo na początku cyklu pękła mi mała torbiel..dostałam normalny okres, nic mi nie dolegało. Gin dzisiaj na usg zobaczył że moje endometrium ma 17,5 mm. ! A do tego płyn w zatoce douglasa. Podejrzewa ze to moze byc ciąza pozamaciczna (skoro wystapił u mnie okres to ciaze zwykłą wyklucza) zrobiłam przed chwila test, negatywny, jutro rano mam powtórzyć. Jest to mój 21 dzien cyklu. Miała któraś tak szybko powiekszone endometrium w bardzo wczesnej ciąży?? Bardzo bym chciała zeby sie okazało, ze to normalna ciąża.. Jak się okaże ze to ciąża pozamaciczna to sie załamie...Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
Ale wszystko było u Ciebie w porządku ? No mój ginekolog aż zaniemówił, jak przeanalizował moje cykle, bo mówi że to niemożliwe żebym w ciąże zaszła w tym cyklu i tak szybko endometrium by sie powiększyło (no i duża ilosc płynu w zatoce) Dlatego wypisał mi w razie co skierowanie do szpitala i kazał zrobić testy dzis i jutro. Jeśli wyjdą pozytywne - szpital. Bo tylko ta pozamaciczna mu podpada. Jestem załamanaAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
No mój stwierdził, że albo bardzo wczesna ciąża, albo przed owulacją. Jednak po chwili spojrzał na termin mojej ostatniej miesiaczki ( 12.10 ) i dodał ze raczej przed owulacja jestem. Dzisiaj o tym cały czas myślałam bo człowiek się łudzi ze może ciąża faktycznie tymbardziej ze mnie tak boli podbrzusze i krzyz juz tydzien i mam wyższa temperature.
Ja natomiast nie miałam żadnego płynu w zatoce...
Nie stresuj się ... może nie masz pozamacicznej -
nick nieaktualny
-
Hm.... teraz robiłam 2 dzisiaj test LH ... rano kreska kontrolna mocniejsza od kontrolnej .. teraz już zanika... czyli w nocy był szczyt ... hmm mam nadzieje ze coś podziałaliśmy hehe tylko ciekawe co z tym endometrium...
-
No właśnie dlatego Gin zaczął łapać się za głowę skoro ten płyn i to endo takie duże..Zaczęłam dzis brac duphaston i jutro rano jeszcze jeden test a nastepny za 5 dni powtórzyc. Baardzo się boję..jak jutro bedzie pozytyw to od razu szpital wita.. No mi gin powiedział ze jak na 6 dzien po prawdopodobnym zaplodnieniu to za szybko na taki przyrost endo. Inaa oby się udało ! Bo ja dzisiaj wspaniale sie poczulam jak powiedzial ze wyglada to na wczesna ciaze..czulam ze unosze sie ze szczescia no ale..szybko spadłam na ziemieAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyEndometrium powinno byc do 16 mm, powyzej moze oznaczac jakies problemy ale nie musi np ciaza pozamaciczna itd moze trzeba odpowiednie procedury podjac. Owszem endometrium powieksza sie po zaplodnieniu ale to proces okolo nawet i 14 dni, a nie 6 dni po przewidywanym np mozliwosci zaplodnienia. Dlatego trzeba dokladnie to sprawdzic na usg, zbadac pacjentke i zrobic testy.
-
Mialam robione usg, bo tylko usg moglo to wykryc. Lekarz podejrzewał ze ten płyn w zatoce tez moze byc po peknieciu torbielki. Ale głównie zaniepokoiło go powiekszone endometrium..Zrobiłam te dwa testy negatywne..troche mi ulżyło, no ale to jeszcze nie daje zadnej pewnosci, za 5 dni kolejny teścik.Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Potrzebuje waszej pomocy
Dnia 9.08 miałam zabieg łyżeczkowania
Po trzech tygodniach pojechałam na kontrole do gin i mówi ze wszystko się cudownie oczyściło dla zielone światło po pierwszej miesiączce o starania
Był tez pęcherzyk 12 mm
Teraz mija 6 tyg WcZorja byłam u innego ginekologa na kontroli endomatrium 17 mm misiaczki jeszcze nie dostałam co myślicie czy przy takim endometrium zbliża się @? -
Moja grubość endometrium w 28 dniu cyklu wynosiła 16 mm Pani Doktor uznała że to jest już przerośnięte endometrium ale dziś mam 34 dzień a @ nadal brak . Czytając inne wypowiedzi widzę że to endo jednak na zagnieżdżonie zarodka było jak najbardziej wpozadku więc tu powstaje pytanie czy jednak mogę być w ciąży? Bardzo byśmy chcieli mieć nasze małe szczecie ale nie chcę się za szybko cieszyć . Zrobiłam test moje oczy widzą ta wszystko jest bladzioch ale taki bardzo bardzo słabiutki .
-
Mimi99 wrote:Moja grubość endometrium w 28 dniu cyklu wynosiła 16 mm Pani Doktor uznała że to jest już przerośnięte endometrium ale dziś mam 34 dzień a @ nadal brak . Czytając inne wypowiedzi widzę że to endo jednak na zagnieżdżonie zarodka było jak najbardziej wpozadku więc tu powstaje pytanie czy jednak mogę być w ciąży? Bardzo byśmy chcieli mieć nasze małe szczecie ale nie chcę się za szybko cieszyć . Zrobiłam test moje oczy widzą ta wszystko jest bladzioch ale taki bardzo bardzo słabiutki .
16 mm to chyba wcale nie takie przerośnięte.... 🧐2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️