Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubu próbowaliśmy tabletek ale niestety u nas to nie działa poza tym perspektywa łażenia kleszcza po psie który potem leży ze mną na kanapie do mnie nie przemawia.
Od 15 lat na różnych psach sprawdzało nam się Foresto nigdy żadnego kleszcza nawet w domu…
Ważne ze u was działa )
SzuumFal ja przerzuciłam się na Flo ale nie wykupuje premium tam możesz wszystkie obserwacje i objawy wpisać dla mnie jest bardziej czytelna
-
Paprota, niezapominajka zapraszamy, im więcej tym weselej 😁 maj będzie Nasz - zobaczycie ❤️
Aveline może aktywność fizyczna? Żeby rozładować napięcie?
Paprota próbowaliście jakos się dogadać?Niemampomyslunanick, Paprota9418, Niezapominajka95, ELka lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Avelinee wrote:Białek, wszystkiego pięknego! Spełnienia marzeń, dużo zdrówka i uśmiechu ❤
Powiedzcie mi kochane, jak sobie radzicie ze stresem w pracy? Od jakiegoś czasu mam tam taka atmosferę, że aż brzuch boli ze stresu, już nie wiem jak sobie z tym poradzić. Owszem myślałam o zmianie pracy, ale nie chciałabym robić problemu innemu pracodawcy gdybym zaszła w ciążę, o czym cały czas marzę, ale chyba muszę się faktycznie nad tym poważnie zastanowić, a póki co jakoś próbować sobie poradzić ze stresem..
Ja Ci powiem z własnego doświadczenia... W poprzedniej pracy miałam taki stres, że płakałam po powrocie z pracy i nie spałam po nocach, robotę brałam do domu, bo co powie dyrektor jak coś nie będzie skończone, a pracy miałam za 3osoby, bo jak ktoś się z czymś nie wyrabiał albo czegoś nie wiedział to robiłam to ja. W pewnym momencie już byłam tak padnięta, że zadzwoniłam do niego i powiedziałam, że będę składać wypowiedzenie. Nie zapytał się nawet dlaczego i nie zaproponował nic żebym została, zamiast tego pojechał wieczorem do biura i z mojego służbowego komputera pousuwał wszystkie ważne firmowe pliki, bo przecież na pewno jak będę przychodzić na wypowiedzeniu do pracy to wyniosę wszystkie ważne informacje 😅.
Nową pracę znalazłam dosyć szybko i w sumie przeszłam do niej od razu z poprzedniej i nie żałuję.
Dlatego jak dla mnie nie ma co siedzieć i się męczyć, bo tak naprawdę nie wiesz kiedy uda Ci się zajść w ciążę, czy to będzie za miesiąc czy za rok... Tego nie przewidzisz. A pomyśl czy chciałabyś męczyć się kolejny rok w bieżącej pracy. Taki permanentny stres i zła atmosfera w pracy wpływa też na Twoje życie prywatne.RinTinTin, Amunicja, Mainlylife lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Avelinee wrote:Białek, wszystkiego pięknego! Spełnienia marzeń, dużo zdrówka i uśmiechu ❤
Powiedzcie mi kochane, jak sobie radzicie ze stresem w pracy? Od jakiegoś czasu mam tam taka atmosferę, że aż brzuch boli ze stresu, już nie wiem jak sobie z tym poradzić. Owszem myślałam o zmianie pracy, ale nie chciałabym robić problemu innemu pracodawcy gdybym zaszła w ciążę, o czym cały czas marzę, ale chyba muszę się faktycznie nad tym poważnie zastanowić, a póki co jakoś próbować sobie poradzić ze stresem..
Ja tkwię w pracy, której nie lubię dwa ponad 3 lat. 2 lata temu zaczęliśmy się starać o drugie dziecko i właśnie miałam takie, podejście, że nie odejdę bo i tak zaraz znajdę w ciążę... Minęło dwa lata i dalej jestem w tej pracy a ciąży brak...
Mam dzisiaj straszny kryzys. Mieszkam w małej wsi i co chwilę wieści o nowych ciążach koleżanek, które wcale nie planowały, mnie dobijają. -
Dziewczyny, bo ja kurde oszaleję 🥴.
Górny test to dzisiejszy sprzed chwili, dolny to ten niby PIK wyznaczony przez premom 😂. Śluz już taki sobie, kremowy wymieszany z rozciągliwym, ale jajnik cały czas nawala Starego profilaktycznie dorwę wieczorem po pracy, ale i tak wiem, że nic nie wiem 🥲.
EDIT: oczywiście testy owu przez dwa dni między tymi dwoma testami białe 😅.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 11:59
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
-
Lipcowa narazie chyba emocje musza opaść.
Obydwoje jesteśmy z tych typów którzy rozmawiają i traktują rozmowę jako podstawę w związku nie potrafimy sie tez długo na siebie gniewać. Oczywiście kłótnia o pierdole zrobiła sie awantura jak nigdy padło pare przykrych słów. Ale kto da radę jak nie my.
Ja już nawet nie jestem na niego zła.. po prostu tak bardzo nie lubię się kłócić -
Niemampomyslunanick wrote:Dziewczyny, bo ja kurde oszaleję 🥴.
Górny test to dzisiejszy sprzed chwili, dolny to ten niby PIK wyznaczony przez premom 😂. Śluz już taki sobie, kremowy wymieszany z rozciągliwym, ale jajnik cały czas nawala Starego profilaktycznie dorwę wieczorem po pracy, ale i tak wiem, że nic nie wiem 🥲.
EDIT: oczywiście testy owu przez dwa dni między tymi dwoma testami białe 😅.
Wyglądają jakby pik miał dopiero nadejść 🤔 a mierzysz temperaturę?
Profilaktyki nigdy za wiele 🤪26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
RinTinTin wrote:Wyglądają jakby pik miał dopiero nadejść 🤔 a mierzysz temperaturę?
Profilaktyki nigdy za wiele 🤪
Miałam mierzyć, ale jest mi zbyt ciężko budzić się na mierzenie rano 😂. I teraz pluję sobie w brodę, bo przynajmniej wiedziałabym na czym stoję 🫣.
Też mi się wydaje, że wygląda jakby PIK dopiero miałby być, ale u mnie ogólnie cykl 28dni, a już mam 15dc. Chyba, że przez poronienie mi się wszystko rozjeżdża, bo w sumie poprzedni cykl miał 25dni 😑.
Trudno, będę musiała sikać dalej na te testy i dorwać Starego w najbliższych dniach 🥲, w sumie kupiliśmy przedwczoraj nowy materac na łóżko, więc trzeba go porządnie testować 🤔😂.Beezi lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
EDIT: oczywiście testy owu przez dwa dni między tymi dwoma testami białe 😅.
Ja powiem tak - miałam piczory na teście tydzień przed owu potwierdzoną na USG, także ja do testów owu podchodzę z ostrożnością.15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Lipcowa, przytulam za biel 🫂
Pluto 🤞za przyrost ❤️
Jeśli chodzi o psiaki ( mam 4 sztuki na stanie), również polecam tabletki. Natomiast co do Foresto nie mam już dobrego zdania. Dawniej było super i wystarczało na cały sezon ciepły dla psa. Obecnie jak działa chociaż 1 miesiąc jest dobrze, dlatego mnie się to nie opłaca.
Avelinee, współczuję Ci bardzo takiej pracy. Radziłabym Ci szukać nowej i nastawiać się na zmianę. Patrz na siebie kochana, na własne potrzeby, bo stres może nas co najmniej do grobu wpędzić, a już na pewno nie w ciążę. Sama dojrzewam do szukania pracy, bo po ostatniej , którą skończyłam z końcem lipca dopiero od nowego roku doszłam do siebie. Było wszystko super, byłam mega zadowolona z własnych wyników, ale nie z płacy. Jak doszło do przedłużania umowy na stałe to dowiedziałam się, że klienci sami do mnie dzwonią, a ja nic nie robię, dlatego nie należy mi się podwyżka, a obowiązków mi dołożą. Tak więc, w odpowiedzi na docenienie mojego poświecenia się po godzinach dla wyników, sama zrezygnowałam z dalszej współpracy.
Dziś znów plamienia (malutko, kawa z mlekiem), dziwnie się czuję. Bolą mnie plecy w krzyżu i chyba miednica🤔, ale brzuch kompletnie nie.
Na szczęście jest dziś przepiękna pogoda, więc z miłością będę robiła pralkę za pralką i wieszała ciuchy na dworze, wystawiając twarz ku 🌞
Dobrego dnia Dziewczyny 🍀pluto_nova, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Lilka1298 wrote:Ja powiem tak - miałam piczory na teście tydzień przed owu potwierdzoną na USG, także ja do testów owu podchodzę z ostrożnością.
A u mnie właśnie brak piczora, a śluz, ból jajników i wszystko inne wskazywało na owulację 😂.
Jak się czujesz ❤️?👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
EDIT: oczywiście testy owu przez dwa dni między tymi dwoma testami białe 😅.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziewczyny, te które biorą Ovitrelle po stymulacjach, czy w opakowaniu jest wszystko, co niezbędne, żeby zrobić zastrzyk? Chodzi mi głównie o igłę do wstrzykiwania. Kiedyś się przejechałam na jakimś zastrzyku, że w środku była tylko fiolka z płynem bez strzykawki 😂 więc wolę się upewnić zawczasu. Żebym nie złapała zonka, jak otworzę wieczorem 😆 a babeczka w aptece sama nie była pewna 🤦♀️
Miczka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
przeczytałam wszystko na temat obserwacji śluzu co jest w bazie wiedzy ale nadal mam niedosyt informacji. Czy jeśli obserwuję u siebie śluz wodnisty ale nie widzę rozciągliwego to już należy powiedzieć że jest problem ze śluzem płodnym czy nie? I drugie pytanie: widzę u siebie zależność odwrotna do tej opisanej w bazie wiedzy. Śluzu płodnego wodnistego mam relatywnie mało a po owulacji zazwyczaj zalewa mnie śluzem kremowym. A z literatury wynika że to tego płodnego jest zazwyczaj więcej niż niepłodnego. Czy mam wysnuć z tego jakieś wnioski czy olać sprawę. Jak myślicie? -
Powtórka testu z dzisiaj ciemnieje i w tej chwili najważniejsze przejmować się będziemy jak pojawi się problem (oby nie).
A jeśli chodzi o pracę, ja też jestem tam gdzie dawno nie powinno mnie być, ale ze względu na ewentualną ciażę nadal w tym tkwię. Moja szefowa na sms ze moja ciąża sie nie rozwija..napisała ze jej przykro, ale czy przyjdę do pracy normalnie .... to był cios w twarz. Nie warto sie tak stresować.Niemampomyslunanick, malutka203, Cukruś, WonderWoman, BiałaSasanka, ChocoMonster, Czarna_porzeczka, pluto_nova, Emka06, Nataliii, Miczka, Lilka1298, Paucia, Angi90 , Milcia2397, Lipcowa, gattina, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Kochana jestem w takiej samej sytuacji, od ponad roku pojawiły się u mnie problemy z żołądkiem i zaparcia gdzie nigdy nie miałam problemu, teraz byłam na zwolnieniu dwa tygodnie i wszystko wróciło do normy po tygodniu, ledwo wróciłam jeden dzień do pracy i problem się pojawił znowu w ciągu jednego dnia.
Wytrzymałam tak 3 lata w takim stresie i szukam czegoś teraz i uciekam. Niestety to wpływa tez na zajście ciążę.
Byłam u różnych specow od żołądka i mam to na tle emocjonalnym. Pracodawca jest strasznie stresujący, dzwoni do mnie tez po pracy, albo na urlopie.
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
MałaStokrotka wrote:Malutka dziękuję ❤️ z jednej strony trochę jakby po omacku, z drugiej od zawsze mam suchą skórę, wypadające mniej lub bardziej włosy, paznokcie są bardziej łamliwe niż kiedyś.. może coś się jednak w tej tarczycy kryje, czego nie widać po samym TSH.bo to, od kiedy biorę jod w suplach, jest bardzo ładne.
Staramy hm. Najpierw zaczęliśmy od tego, że przedtakisny się nie starać było to w czerwcu 2019. 2 lata na luzie, bo a to jakieś choroby, a to np. nie chciałam mieć brzucha w lato albo rodzić na urodziny teściowej 🤷♀️ człowiek był młody i głupi 🤷♀️ diagnostyka od sierpnia 2021. Także już trochę czasu nam mija, niestety. Po drodze jeden biochem i na razie tyle. Pomału wszystko zmierza w stronę jednak kliniki a nie opieki od endo gin od niepłodności. Trochę mnie to przeraża, brzmi juz ekstremalnie dla mnie poważnie i chyba się jeszcze przed tym blokuję.
Dziewczyny, strasznie dużo się tu działo;) obiecuje nadrobić, ale padam na twarz i nie wiem, na ile się odniosę do tematów. Wybaczcie proszę, że jestem w tyn cyklu mniej aktywna niż poprzednio..
Kurka, to faktycznie trochę już wam zeszło 😕 to tym bardziej wszelkie badania są jak najbardziej potrzebne, warto dalej się diagnozować. I wiem, że klinika napawa cię strachem, sama jestem jeszcze pod opieką gina i gdybym usłyszała, że czas na klinikę, to zapierałabym się pewnie rękami i nogami, żeby tylko tam nie trafić. Bo to brzmi dla mnie trochę jak wyrok: „niepłodność”. Ale z drugiej strony wiele tutaj historii się przewinęło i sporo dziewczyn jest zadowolonych z lekarzy w klinikach. Zawsze to inne spojrzenie na twój przypadek, nakierunkowanie na konkretne badania, może jakiś nowy plan działania 😊 na pewno musicie to sobie z mężem/partnerem przemyśleć, porozmawiać na spokojnie i podjąć świadomą decyzję. Jeśli padnie na klinikę, to ty musisz tego przede wszystkim chcieć, nie możesz robić nic wbrew sobie. A póki co niezmiennie trzymam kciuki za ten cykl u ciebie, bo owulka chyba tuż za rogiem 🤭❤️MałaStokrotka lubi tę wiadomość
-
malutka203 wrote:Dziewczyny, te które biorą Ovitrelle po stymulacjach, czy w opakowaniu jest wszystko, co niezbędne, żeby zrobić zastrzyk? Chodzi mi głównie o igłę do wstrzykiwania. Kiedyś się przejechałam na jakimś zastrzyku, że w środku była tylko fiolka z płynem bez strzykawki 😂 więc wolę się upewnić zawczasu. Żebym nie złapała zonka, jak otworzę wieczorem 😆 a babeczka w aptece sama nie była pewna 🤦♀️
Z tego co kojarze to jest to juz strzykawka/pen z igłą
Jak kiedys zamiast Ovitrelle miałam zlecony Pregnyl, to w klinicie od razu dali mi strzykawki + igły, wiec z Ovitrelle nie musisz się martwić o dodatkowe zakupymalutka203 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Białek ode mnie też najlepsze życzenia😘 zdrówka, kasy i wiesz czego. 😏
A u nas na rozwija się znowu przeziębienie 😑 smutno bo stary ma w niedziele pobiec półmaraton i mocno się przygotowywał pod wynik. Szkoda mi jego starań😔Bialeekk lubi tę wiadomość
👱♀️28
👱♂️38
03.2022 7 tc. 💔
14.04 ⏸9dpo
Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
13.06 I prenatalne 👍
16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
8.09 (24+4) 607g
29.09 (27+4) 1060g
18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
8.11 (33+2) 1914g -
Lipcowa tulę za tę biel 😥❤️
Niewidzialna, Niezapominajka, tulę za wredne 🐒 😥 Mam nadzieję, że maj będzie dla Was szczęśliwy 🤞🍀
Sandra, a jak krwawienie? Rozkręciło się coś? Kiedy badasz betę?
Avelinee, spacer, aktywność fizyczna, dobre jedzenie i nie odbieranie telefonu po pracy. A jak sprawa jest bardziej skomplikowana i stres nie wynika z rodzaju pracy tylko zachowań pracodawcy i atmosfery to po prostu szukałabym nowej. 🤷🏻♀️
Zosia, jak i Ciebie sprawa z pracą?
Paucia, akurat z AMH to trochę inna sprawa niż z toxo, moim zdaniem nie ma sensu powtarzać teraz. Toxo bada przeciwciała, a te mają różne reakcje krzyżowe, mogą sie zmniejszać i zwiększać, więc faktycznie jest większe ryzyko pomyłki.
Rozala, trzymam kciuki za USG 🤞
Niemampomyslunanick, testuj dalej, działajcie i tak co 2-3 dni i trzymamy kciuki, żeby teoria o dziwnych cyklach się sprawdziła. 🤞😉
Czarna porzeczka, to zależy jak było wcześniej. Ja np. śluz płodny mam zazwyczaj 1-2 dni, kremowego jest dużo więcej. W tym cyklu wyjątkowo rozciągliwy pojawił się 3 dni przed owu i byłam zaskoczona 😅 Więc jeśli poobserwujesz się przez 2-3-4 miesiące to wylapiesz jak jest u Ciebie.
Angie 🤞
Lipcowa lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo