Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
Odpowiedz

Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciak wrote:
    Dziewczyny przy progesteronie 11,29 w 3+6, mogę stosować cyclogest dopochwowo? Zostało mi z innego cyklu , a wizyta u gin za 2tyg, jutro zadzwonię po receptę, pytanie tylko czy mogę dziś zastosować cyclogest ?
    Przepraszam ale wpadasz tutaj od razu z pozytywnym testem ciążowym. Bez słowa o sobie i pytasz nas o leki? Dziewczyny tutaj starają się od miesięcy albo lat mówią coś o sobie dziecko czemu można coś doradzić. Ginekolog i tyle

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Dara Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Moonflower, Miczka, to już drugi cykl takich problemów... W ogóle go nie poznaję, nie mieliśmy nigdy problemów z seksem... No cóż lata lecą... Zwalam to wszystko na stres. Myślałam, że tryb co drugi dzień coś da😔 Mój stwierdził, że w przyszłym cyklu będziemy ❤️ tylko w "wymagane" dni, ja nie widzę w takim schemacie regeneracji nasienia znowuż...
    Jak przyjdzie 🐒 w maju odpuszczam. Odpuszczę albo całkowicie na wakacyjne miesiące, albo podejdę do tematu jak Wy- nie wspominając o niczym przez cały cykl. Kiedyś trzeba wrócić do równowagi....

Miczka trzymam ✊ za ładny wynik i jutrzejszą wizytę 🍀🤞

Też znam ten problem. Chyba właśnie głównie dlatego postanowiłam dołączyć do forum - żeby w razie potrzeby wygadać się Wam, a nie mężowi. Ostatnio też gadaliśmy o tym i po prostu go zapytałam, czy mam mu mówić, czy woli nie wiedzieć co i kiedy. Więc powiedział, że lepiej Żebym nie mówiła (ale on liczyc potrafi i mniej więcej ogarnia co i jak🙃).
    Ale ciężko o tym nie myśleć i odpuścić, nawet jak się chce, to zawsze z tyłu głowy jest ten głos (wewnętrzna Grażyna namawia nie tylko do testow🤣😇).

Angi90 lubi tę wiadomość

• Karpan45 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na forum zanim zaczęłam się starać i sorry za słownictwo ale wkurwia mnie jak ktoś wpada z 2 kreskami chełpi się i dopytuje Beta spoko próg spoko gdzie jesteście wcześniej jak my trzymamy kciuki?! Jak się wspieramy dzielimy doświadczeniami?

Ewiwi, justme lubią tę wiadomość

Staramy się od października 2020

Endometrioza IV stopnia

10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów

amh 4,06

16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
    18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
    22.08 - beta 665
    28.08 - jest mały 🪱
    29.08 - beta 15634
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Jacy starzy, co ty za głupoty opowiadasz😘
    Nigdy nie jest za późno by spróbować czegoś nowego 🤭

Łódki zostawię Wam 😂, ja zostanę przy lesie 😂. Stary by mnie zabił jakbym mu kazała szukać jakiejś łódki na seks 😂. Chociaaaaaż, może na Korfu poszukamy 😂🤔🫣.

Bialeekk, agentka93, Avelinee, Lipcowa, Kasia111, Angi90 lubią tę wiadomość

👩32 &🧔38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
    16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
    23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
    3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞

Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄

preg.png
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarki. Miała być pierwsza wizyta ciążowa, a była pierwsza wyzyta diagnostyczna. Pierwsze co sie rzuciło to mały mięśniaczek na zewnętrznej ścianie macicy ( mam się nie przejmować) a drugie to owulacja z prawego jajnika ( czyli strona z cp) wiec info ze lepiej się nie starać w tym cyklu :(
    Mam zrobić badania DNA w stronę trombofilii. Te wszystkie informacje mocno mnie przytłoczyły :(
    Niemampomyslunanick nie ma okresu jest nadzieja.

Przykro, współczuję i przytulam 🤗. Domyślam się, że jest Ci ciężko, ale może lepiej rzeczywiście odpuścić ten cykl niż żeby później miało się to źle skończyć 😔? Zrobisz sobie badania, wyniki pewnie będą ok i w następnym cyklu będzie 🔥♥️.

Eniana lubi tę wiadomość

👩32 &🧔38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
    16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
    23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
    3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞

Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄

preg.png
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dara wrote:
    Też znam ten problem. Chyba właśnie głównie dlatego postanowiłam dołączyć do forum - żeby w razie potrzeby wygadać się Wam, a nie mężowi. Ostatnio też gadaliśmy o tym i po prostu go zapytałam, czy mam mu mówić, czy woli nie wiedzieć co i kiedy. Więc powiedział, że lepiej Żebym nie mówiła (ale on liczyc potrafi i mniej więcej ogarnia co i jak🙃).
    Ale ciężko o tym nie myśleć i odpuścić, nawet jak się chce, to zawsze z tyłu głowy jest ten głos (wewnętrzna Grażyna namawia nie tylko do testow🤣😇).

Ja ajpierw nie mówiłam, ale ciągle czułam się odpowiedzialna, i czasem źle mi było tak namawiać, bo my z tych co libido raczej niskie. Ale porozmawialiśmy i mąż zrozumiał. Jak zakomunikuję jasno to nie ma problemu żeby się „postarać” 🤣 ale kurcze mam jakieś wrażenie że jednak woli jak o tym nie mówię, bo nie czuje takiej presji 🙈😂

Angi90 lubi tę wiadomość

Początek starań 06/2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Przepraszam ale wpadasz tutaj od razu z pozytywnym testem ciążowym. Bez słowa o sobie i pytasz nas o leki? Dziewczyny tutaj starają się od miesięcy albo lat mówią coś o sobie dziecko czemu można coś doradzić. Ginekolog i tyle

Pobrałam aplikacje wczoraj, wiec nie napinaj się tak. Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co jak działa, dziewczyny mają jakieś opisy pod swoimi nickami a ja kompletnie nie wiem jak to uzupełnić. Przepraszam że nie stresciłam Ci mojego życiorysu, ale wiedz że nie jest kolorowy. Mam 26lat amh bliskie 1 pierwszy raz zobaczyłam blade dwie kreski po nieustannych próbach, depresji. Więc nie oceniaj książki po okładce. Jestem zestresowana bo to dla mnie cud (nie wiem nic kompletnie co mogę zrobić w najblizszych godzinach bo nigdy tego nie doświadczyłam)który wyczekiwałałam mimo tak młodego wieku i tylu tragediach. Jak nie możesz mi pomoc to nie odpowiadaj.

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick wrote:
    Łódki zostawię Wam 😂, ja zostanę przy lesie 😂. Stary by mnie zabił jakbym mu kazała szukać jakiejś łódki na seks 😂. Chociaaaaaż, może na Korfu poszukamy 😂🤔🫣.

Nooo i to jest myśl!😎😂
    Jeszcze jakiś winiacz do tego i jazda🤭😂
    Przepis na sukces👆🏼

Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciak wrote:
    Pobrałam aplikacje wczoraj, wiec nie napinaj się tak. Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co jak działa, dziewczyny mają jakieś opisy pod swoimi nickami a ja kompletnie nie wiem jak to uzupełnić. Przepraszam że nie stresciłam Ci mojego życiorysu, ale wiedz że nie jest kolorowy. Mam 26lat amh bliskie 1 pierwszy raz zobaczyłam blade dwie kreski po nieustannych próbach, depresji. Więc nie oceniaj książki po okładce. Jestem zestresowana bo to dla mnie cud (nie wiem nic kompletnie co mogę zrobić w najblizszych godzinach bo nigdy tego nie doświadczyłam)który wyczekiwałałam mimo tak młodego wieku i tylu tragediach. Jak nie możesz mi pomoc to nie odpowiadaj.

spróbuj umówić wizytę online nawet do lekarza pierwszego kontaktu, na pewno coś poradzi. Fajny jest np zapytajlekarza.pl

olciak lubi tę wiadomość

preg.png
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Ja ajpierw nie mówiłam, ale ciągle czułam się odpowiedzialna, i czasem źle mi było tak namawiać, bo my z tych co libido raczej niskie. Ale porozmawialiśmy i mąż zrozumiał. Jak zakomunikuję jasno to nie ma problemu żeby się „postarać” 🤣 ale kurcze mam jakieś wrażenie że jednak woli jak o tym nie mówię, bo nie czuje takiej presji 🙈😂

Ja już nie mówię. Powiedziałam, że najlepiej co 2-3dni i u nas tak wypada, chyba, że jakiś stres, choroba itp. Zamierzam też odpuścić, nie sprawdzać ovu i nie notować ❤️ przez 2 cykle. Zobaczymy, może głowę odblokuję 🤞😊

kwiatek100, Angi90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeek zawsze, jak widzę Twoje pomysły na seks to sobie myślę, że jestem straszną nudziarą 😄 Do dziś pamietam, jak nam w grudniu pisałaś, że było „dosłownie pod choinką” ❤️ Widzę Was jako taką młodą szaloną parę, wspaniała sprawa!

Angi90 a czytając Twoje wpisy naszła mnie taka refleksja, że naprawdę będziesz fajną prowadzącą w tym maju 😊 Oby Ci Bóg w dzieciach wynagrodził 😆

Angi90 , rozalaa, Bialeekk, Kasia111, Domi94, balbina28, Beezi lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Avelinee Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciak wrote:

Ewiwi Cię zupełnie nie oceniła tylko poinformowała po krótce o zasadach, które zresztą są na pierwszej stronie wątku. Trochę nie fajne słowa "nie napinaj się tak". Na tym forum na prawdę dziewczyny są przemiłe i kochane, każda z nas przeżywa wiele tragedii, smutku jak i radości, wiele z nas właśnie tutaj odnalazło zrozumienie, bardzo ważne jest właśnie w tym to " Streszczenie życiorysu" jak to określiłaś. Bo wtedy łatwiej każdej z nas pomóc, doradzić drugiej. W twoim przypadku najlepiej skonsultować się z ginekologiem, w ciąży nie powinno się zażywać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Gratuluję Ci dwóch kresek, trzymam kciuki, ale trochę nie fajna odpowiedź, a bardzo rzadko albo i w ogóle dziewczyny się tutaj do siebie tak odnoszą.

Nataliii, Natosia, Domi94, Niaha, Paucia, Beezi lubią tę wiadomość

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciak wrote:
    A ja straciłam córkę w 18 tygodniu i od tamtej pory staram się zajść w ciążę. Więc nie rób przykrości innym i skoro potrzebujesz leków to ginekolog. Bo my nic o tobie nie wiemy a to podstawa jakiejkolwiek porady

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 zrobiłaś mi wieczór tym podszywaniem się pod Maryję 😅😅

Beezi lubi tę wiadomość

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • Avelinee Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:

Mi również 🤣

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • Karina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Karina co do skaczącego wykresu to mierzysz prawidłowo tj wsadzasz najpierw np na 3 min a później dopiero włączasz i mierzysz? 🧐 Badasz proga 7 dpo? Bo ja niestety takie skoki miałam przy bezowulacyjnym 😶
    Badałam proga dwa razy i dwa razy miałam coś koło 11 i na tym koniec testowania bo też nie chce się zbytnio fiksować. Ogólnie wiem, że owulację mam co było też potwierdzane u ginekologa. Raczej stawiam tutaj na problemy z progesteronem. Ostatnio jak byłam u ginekologa to co prawda wspomniałam o tym ale stwierdziła żebym zrobiła jeszcze komplet badań i przyszła przed owulacją.
    Na kolejny cykl jestem umówiona przed owulacją więc skonsultuje resztę wyników i nie odpuszczę tematu plamień. 🥺

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    Ewiwi Cię zupełnie nie oceniła tylko poinformowała po krótce o zasadach, które zresztą są na pierwszej stronie wątku. Trochę nie fajne słowa "nie napinaj się tak". Na tym forum na prawdę dziewczyny są przemiłe i kochane, każda z nas przeżywa wiele tragedii, smutku jak i radości, wiele z nas właśnie tutaj odnalazło zrozumienie, bardzo ważne jest właśnie w tym to " Streszczenie życiorysu" jak to określiłaś. Bo wtedy łatwiej każdej z nas pomóc, doradzić drugiej. W twoim przypadku najlepiej skonsultować się z ginekologiem, w ciąży nie powinno się zażywać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Gratuluję Ci dwóch kresek, trzymam kciuki, ale trochę nie fajna odpowiedź, a bardzo rzadko albo i w ogóle dziewczyny się tutaj do siebie tak odnoszą.

W takim razie jak już cytujesz to i ja zacytuje. Pierwsze zdanie jakie otrzymałam od was było „ wpadasz tutaj od razu z pozytywnym testem ciążowym” jak dla mnie to nie było zbyt miłe i pozytywne. Nie jestem filologiem ale wpadasz i testem pozytywnym odbieram jako atak i swego rodzaju zazdrość. Serio, jest wiele tragedii nie chciałam tu nikogo obrazić ani nie robić przykrości jak to napisała Ewiwi.. Potrzebowałam pomocy, nikomu złego nie zrobiłam tylko zapytałam, myślałam że odpowie ktos kto miał podobnie bądź się zna. Jeżeli ktoś mi jakiś problem z moim pytaniem i nie chce, czy tez nie potrafi mi pomoc to niech nie odpisuje. Myślałam ze to forum jest dla wsparcia, pomocy. Jest godzi a 21 nie znajdę żadnego lekarza nawet online żeby mi dziś na to odpowiedział. Jest mi bardzo przykro że tak zostałam potraktowana mimo że nic złego nie chciałam nikomu zrobić, potrzebowałam tylko pomocy. Widocznie w złym miejscu. Bardzo mi przykro, bo to nie ja pierwsza zaatakowała, prosiłam tylko o pomoc..

• Zosis Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Całkiem normalne, ja tam sobie czasami wyszukuje nawet jak wiem że nie mogę być w ciąży 🤷‍♀️🤣 ale nie mówię o nich głośno żeby mnie w psychiatryku nie zamknęli za podszywanie się pod Maryje

Uwielbiam Cię! 💚🌼 Zrobiłaś mi dzień / wieczór znaczy się tym tekstem o Maryi 🤣

PS. Tak, tak... Jestem i podczytuję, żeby być na bieżąco z Wami, ale siedzę cicho 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 21:02

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:

Niech pierwsza rzuci testem która nigdy sobie nie wkręcała mimo braku możliwości zajścia w ciążę 😳🙈

Domi94, Nataliii, Kasia111, moonflower lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Niech pierwsza rzuci testem która nigdy sobie nie wkręcała mimo braku możliwości zajścia w ciążę 😳🙈

Taaak.... Razem będziemy w tym psychiatryku 🤣 na jednej sali 🤣

Domi94, Niesia90 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ