Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
olciak wrote:Dziewczyny przy progesteronie 11,29 w 3+6, mogę stosować cyclogest dopochwowo? Zostało mi z innego cyklu , a wizyta u gin za 2tyg, jutro zadzwonię po receptę, pytanie tylko czy mogę dziś zastosować cyclogest ?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Angi90 wrote:Moonflower, Miczka, to już drugi cykl takich problemów... W ogóle go nie poznaję, nie mieliśmy nigdy problemów z seksem... No cóż lata lecą... Zwalam to wszystko na stres. Myślałam, że tryb co drugi dzień coś da😔 Mój stwierdził, że w przyszłym cyklu będziemy ❤️ tylko w "wymagane" dni, ja nie widzę w takim schemacie regeneracji nasienia znowuż...
Jak przyjdzie 🐒 w maju odpuszczam. Odpuszczę albo całkowicie na wakacyjne miesiące, albo podejdę do tematu jak Wy- nie wspominając o niczym przez cały cykl. Kiedyś trzeba wrócić do równowagi....
Miczka trzymam ✊ za ładny wynik i jutrzejszą wizytę 🍀🤞
Też znam ten problem. Chyba właśnie głównie dlatego postanowiłam dołączyć do forum - żeby w razie potrzeby wygadać się Wam, a nie mężowi. Ostatnio też gadaliśmy o tym i po prostu go zapytałam, czy mam mu mówić, czy woli nie wiedzieć co i kiedy. Więc powiedział, że lepiej Żebym nie mówiła (ale on liczyc potrafi i mniej więcej ogarnia co i jak🙃).
Ale ciężko o tym nie myśleć i odpuścić, nawet jak się chce, to zawsze z tyłu głowy jest ten głos (wewnętrzna Grażyna namawia nie tylko do testow🤣😇).Angi90 lubi tę wiadomość
-
Jestem na forum zanim zaczęłam się starać i sorry za słownictwo ale wkurwia mnie jak ktoś wpada z 2 kreskami chełpi się i dopytuje Beta spoko próg spoko gdzie jesteście wcześniej jak my trzymamy kciuki?! Jak się wspieramy dzielimy doświadczeniami?
Ewiwi, justme lubią tę wiadomość
Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Bialeekk wrote:Jacy starzy, co ty za głupoty opowiadasz😘
Nigdy nie jest za późno by spróbować czegoś nowego 🤭
Łódki zostawię Wam 😂, ja zostanę przy lesie 😂. Stary by mnie zabił jakbym mu kazała szukać jakiejś łódki na seks 😂. Chociaaaaaż, może na Korfu poszukamy 😂🤔🫣.Bialeekk, agentka93, Avelinee, Lipcowa, Kasia111, Angi90 lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Eniana wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarki. Miała być pierwsza wizyta ciążowa, a była pierwsza wyzyta diagnostyczna. Pierwsze co sie rzuciło to mały mięśniaczek na zewnętrznej ścianie macicy ( mam się nie przejmować) a drugie to owulacja z prawego jajnika ( czyli strona z cp) wiec info ze lepiej się nie starać w tym cyklu
Mam zrobić badania DNA w stronę trombofilii. Te wszystkie informacje mocno mnie przytłoczyły
Niemampomyslunanick nie ma okresu jest nadzieja.
Przykro, współczuję i przytulam 🤗. Domyślam się, że jest Ci ciężko, ale może lepiej rzeczywiście odpuścić ten cykl niż żeby później miało się to źle skończyć 😔? Zrobisz sobie badania, wyniki pewnie będą ok i w następnym cyklu będzie 🔥♥️.Eniana lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Dara wrote:Też znam ten problem. Chyba właśnie głównie dlatego postanowiłam dołączyć do forum - żeby w razie potrzeby wygadać się Wam, a nie mężowi. Ostatnio też gadaliśmy o tym i po prostu go zapytałam, czy mam mu mówić, czy woli nie wiedzieć co i kiedy. Więc powiedział, że lepiej Żebym nie mówiła (ale on liczyc potrafi i mniej więcej ogarnia co i jak🙃).
Ale ciężko o tym nie myśleć i odpuścić, nawet jak się chce, to zawsze z tyłu głowy jest ten głos (wewnętrzna Grażyna namawia nie tylko do testow🤣😇).
Ja ajpierw nie mówiłam, ale ciągle czułam się odpowiedzialna, i czasem źle mi było tak namawiać, bo my z tych co libido raczej niskie. Ale porozmawialiśmy i mąż zrozumiał. Jak zakomunikuję jasno to nie ma problemu żeby się „postarać” 🤣 ale kurcze mam jakieś wrażenie że jednak woli jak o tym nie mówię, bo nie czuje takiej presji 🙈😂Angi90 lubi tę wiadomość
Początek starań 06/2022 -
nick nieaktualnyEwiwi wrote:Przepraszam ale wpadasz tutaj od razu z pozytywnym testem ciążowym. Bez słowa o sobie i pytasz nas o leki? Dziewczyny tutaj starają się od miesięcy albo lat mówią coś o sobie dziecko czemu można coś doradzić. Ginekolog i tyle
Pobrałam aplikacje wczoraj, wiec nie napinaj się tak. Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co jak działa, dziewczyny mają jakieś opisy pod swoimi nickami a ja kompletnie nie wiem jak to uzupełnić. Przepraszam że nie stresciłam Ci mojego życiorysu, ale wiedz że nie jest kolorowy. Mam 26lat amh bliskie 1 pierwszy raz zobaczyłam blade dwie kreski po nieustannych próbach, depresji. Więc nie oceniaj książki po okładce. Jestem zestresowana bo to dla mnie cud (nie wiem nic kompletnie co mogę zrobić w najblizszych godzinach bo nigdy tego nie doświadczyłam)który wyczekiwałałam mimo tak młodego wieku i tylu tragediach. Jak nie możesz mi pomoc to nie odpowiadaj. -
Niemampomyslunanick wrote:Łódki zostawię Wam 😂, ja zostanę przy lesie 😂. Stary by mnie zabił jakbym mu kazała szukać jakiejś łódki na seks 😂. Chociaaaaaż, może na Korfu poszukamy 😂🤔🫣.
Nooo i to jest myśl!😎😂
Jeszcze jakiś winiacz do tego i jazda🤭😂
Przepis na sukces👆🏼Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
olciak wrote:Pobrałam aplikacje wczoraj, wiec nie napinaj się tak. Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co jak działa, dziewczyny mają jakieś opisy pod swoimi nickami a ja kompletnie nie wiem jak to uzupełnić. Przepraszam że nie stresciłam Ci mojego życiorysu, ale wiedz że nie jest kolorowy. Mam 26lat amh bliskie 1 pierwszy raz zobaczyłam blade dwie kreski po nieustannych próbach, depresji. Więc nie oceniaj książki po okładce. Jestem zestresowana bo to dla mnie cud (nie wiem nic kompletnie co mogę zrobić w najblizszych godzinach bo nigdy tego nie doświadczyłam)który wyczekiwałałam mimo tak młodego wieku i tylu tragediach. Jak nie możesz mi pomoc to nie odpowiadaj.
spróbuj umówić wizytę online nawet do lekarza pierwszego kontaktu, na pewno coś poradzi. Fajny jest np zapytajlekarza.plolciak lubi tę wiadomość
-
Markotka wrote:Ja ajpierw nie mówiłam, ale ciągle czułam się odpowiedzialna, i czasem źle mi było tak namawiać, bo my z tych co libido raczej niskie. Ale porozmawialiśmy i mąż zrozumiał. Jak zakomunikuję jasno to nie ma problemu żeby się „postarać” 🤣 ale kurcze mam jakieś wrażenie że jednak woli jak o tym nie mówię, bo nie czuje takiej presji 🙈😂
Ja już nie mówię. Powiedziałam, że najlepiej co 2-3dni i u nas tak wypada, chyba, że jakiś stres, choroba itp. Zamierzam też odpuścić, nie sprawdzać ovu i nie notować ❤️ przez 2 cykle. Zobaczymy, może głowę odblokuję 🤞😊kwiatek100, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Bialeek zawsze, jak widzę Twoje pomysły na seks to sobie myślę, że jestem straszną nudziarą 😄 Do dziś pamietam, jak nam w grudniu pisałaś, że było „dosłownie pod choinką” ❤️ Widzę Was jako taką młodą szaloną parę, wspaniała sprawa!
Angi90 a czytając Twoje wpisy naszła mnie taka refleksja, że naprawdę będziesz fajną prowadzącą w tym maju 😊 Oby Ci Bóg w dzieciach wynagrodził 😆Angi90 , rozalaa, Bialeekk, Kasia111, Domi94, balbina28, Beezi lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
olciak wrote:Pobrałam aplikacje wczoraj, wiec nie napinaj się tak. Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co jak działa, dziewczyny mają jakieś opisy pod swoimi nickami a ja kompletnie nie wiem jak to uzupełnić. Przepraszam że nie stresciłam Ci mojego życiorysu, ale wiedz że nie jest kolorowy. Mam 26lat amh bliskie 1 pierwszy raz zobaczyłam blade dwie kreski po nieustannych próbach, depresji. Więc nie oceniaj książki po okładce. Jestem zestresowana bo to dla mnie cud (nie wiem nic kompletnie co mogę zrobić w najblizszych godzinach bo nigdy tego nie doświadczyłam)który wyczekiwałałam mimo tak młodego wieku i tylu tragediach. Jak nie możesz mi pomoc to nie odpowiadaj.
Ewiwi Cię zupełnie nie oceniła tylko poinformowała po krótce o zasadach, które zresztą są na pierwszej stronie wątku. Trochę nie fajne słowa "nie napinaj się tak". Na tym forum na prawdę dziewczyny są przemiłe i kochane, każda z nas przeżywa wiele tragedii, smutku jak i radości, wiele z nas właśnie tutaj odnalazło zrozumienie, bardzo ważne jest właśnie w tym to " Streszczenie życiorysu" jak to określiłaś. Bo wtedy łatwiej każdej z nas pomóc, doradzić drugiej. W twoim przypadku najlepiej skonsultować się z ginekologiem, w ciąży nie powinno się zażywać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Gratuluję Ci dwóch kresek, trzymam kciuki, ale trochę nie fajna odpowiedź, a bardzo rzadko albo i w ogóle dziewczyny się tutaj do siebie tak odnoszą.Nataliii, Natosia, Domi94, Niaha, Paucia, Beezi lubią tę wiadomość
01.12 👫
06.22 💒
11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔
03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
04.23 cb 💔
06.23 ⏸💙
👩30 👨32 -
olciak wrote:Pobrałam aplikacje wczoraj, wiec nie napinaj się tak. Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co jak działa, dziewczyny mają jakieś opisy pod swoimi nickami a ja kompletnie nie wiem jak to uzupełnić. Przepraszam że nie stresciłam Ci mojego życiorysu, ale wiedz że nie jest kolorowy. Mam 26lat amh bliskie 1 pierwszy raz zobaczyłam blade dwie kreski po nieustannych próbach, depresji. Więc nie oceniaj książki po okładce. Jestem zestresowana bo to dla mnie cud (nie wiem nic kompletnie co mogę zrobić w najblizszych godzinach bo nigdy tego nie doświadczyłam)który wyczekiwałałam mimo tak młodego wieku i tylu tragediach. Jak nie możesz mi pomoc to nie odpowiadaj.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Niesia90 zrobiłaś mi wieczór tym podszywaniem się pod Maryję 😅😅
Beezi lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Lipcowa wrote:Karina co do skaczącego wykresu to mierzysz prawidłowo tj wsadzasz najpierw np na 3 min a później dopiero włączasz i mierzysz? 🧐 Badasz proga 7 dpo? Bo ja niestety takie skoki miałam przy bezowulacyjnym 😶
Na kolejny cykl jestem umówiona przed owulacją więc skonsultuje resztę wyników i nie odpuszczę tematu plamień. 🥺 -
nick nieaktualnyAvelinee wrote:Ewiwi Cię zupełnie nie oceniła tylko poinformowała po krótce o zasadach, które zresztą są na pierwszej stronie wątku. Trochę nie fajne słowa "nie napinaj się tak". Na tym forum na prawdę dziewczyny są przemiłe i kochane, każda z nas przeżywa wiele tragedii, smutku jak i radości, wiele z nas właśnie tutaj odnalazło zrozumienie, bardzo ważne jest właśnie w tym to " Streszczenie życiorysu" jak to określiłaś. Bo wtedy łatwiej każdej z nas pomóc, doradzić drugiej. W twoim przypadku najlepiej skonsultować się z ginekologiem, w ciąży nie powinno się zażywać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Gratuluję Ci dwóch kresek, trzymam kciuki, ale trochę nie fajna odpowiedź, a bardzo rzadko albo i w ogóle dziewczyny się tutaj do siebie tak odnoszą.
W takim razie jak już cytujesz to i ja zacytuje. Pierwsze zdanie jakie otrzymałam od was było „ wpadasz tutaj od razu z pozytywnym testem ciążowym” jak dla mnie to nie było zbyt miłe i pozytywne. Nie jestem filologiem ale wpadasz i testem pozytywnym odbieram jako atak i swego rodzaju zazdrość. Serio, jest wiele tragedii nie chciałam tu nikogo obrazić ani nie robić przykrości jak to napisała Ewiwi.. Potrzebowałam pomocy, nikomu złego nie zrobiłam tylko zapytałam, myślałam że odpowie ktos kto miał podobnie bądź się zna. Jeżeli ktoś mi jakiś problem z moim pytaniem i nie chce, czy tez nie potrafi mi pomoc to niech nie odpisuje. Myślałam ze to forum jest dla wsparcia, pomocy. Jest godzi a 21 nie znajdę żadnego lekarza nawet online żeby mi dziś na to odpowiedział. Jest mi bardzo przykro że tak zostałam potraktowana mimo że nic złego nie chciałam nikomu zrobić, potrzebowałam tylko pomocy. Widocznie w złym miejscu. Bardzo mi przykro, bo to nie ja pierwsza zaatakowała, prosiłam tylko o pomoc..
-
Niesia90 wrote:Całkiem normalne, ja tam sobie czasami wyszukuje nawet jak wiem że nie mogę być w ciąży 🤷♀️🤣 ale nie mówię o nich głośno żeby mnie w psychiatryku nie zamknęli za podszywanie się pod Maryje
Uwielbiam Cię! 💚🌼 Zrobiłaś mi dzień / wieczór znaczy się tym tekstem o Maryi 🤣
PS. Tak, tak... Jestem i podczytuję, żeby być na bieżąco z Wami, ale siedzę cicho 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 21:02
-
Bambi92 wrote:Niesia90 zrobiłaś mi wieczór tym podszywaniem się pod Maryję 😅😅
Niech pierwsza rzuci testem która nigdy sobie nie wkręcała mimo braku możliwości zajścia w ciążę 😳🙈Domi94, Nataliii, Kasia111, moonflower lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Niesia90 wrote:Niech pierwsza rzuci testem która nigdy sobie nie wkręcała mimo braku możliwości zajścia w ciążę 😳🙈
Taaak.... Razem będziemy w tym psychiatryku 🤣 na jednej sali 🤣Domi94, Niesia90 lubią tę wiadomość