Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też miałam zalecenie odczekać 1 cykl po biochemie12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Wioleta91 wrote:Hej dziewczyny!
Powiedzcie mi jedną rzecz. Jestem 3 tyg po poronieniu i dziś na kontroli dostałam zielone światło. Powiedzcie mi, czy któraś z Was próbowało od razu ? Czy dać sobie czas ? 😉
Gratuluję pięknych ⏸️⏸️⏸️ ❤️👱♀️30l 👱♂️29l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
11.04 6w4d CRL 0,49cm z ❤️
25.04 2,21cm tęczowego cudu 8w6d
08.05 3,95cm Skarba ❤️ 166bmp❤️ 10w6d
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
31.05 guz jajnika 7cm -wszystkie markery w normie
19.06 Lilianka 175 g 17w0d 🩷
22.06 laparoskopia
4.07 19w2d 276g cukiereczka 😍
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki
11.08 700g bąbelka 🥰
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
09.10 33w1d 2,050kg 🩷
03.11 2,7kg 💗
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Pluto nova gratulacje ❤️
Ja po biochemie mogłam się starać od razu, początkowo nie czułam się psychicznie na siłach, ale libido w dni płodne skoczyło na tyle, że się jednak staraliśmy.
Alauda ślicznie ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️
Ja po wizycie u gin. Podłamana się czuję, chociaż tak szczerze sama nie rozumiem dlaczego. Pęcherzyk dominujący ponad 13 mm, i to z jajnika leniucha 😁🤭 więc 2 dobre nowiny w jednym, znów naturalna owulka może być no i z jajnika, który normalnie nie pracuje. W sobotę rano zastrzyk no i działamy 🤭 także sama nie wiem dlaczego. 21.04 mam badać potem prog, potem po 5 dniach na nowo, żeby sprawdzić, czy nie leci prog na łeb na szyję. Jeśli tak, będę brać duphaston. No i jeszcze mam badać tarczycę, głównie atpo, bo jeszcze nigdy nie badałam. Ale jakoś jestem taka no nie wiem. No sama się dziś nie rozumiem. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Lilka1298 wrote:A ilu dniowe masz cykle w ogóle? Bo jak ponad 30 dniowe to owu w 19 dc jest ok, jak krótsze to faza lutealna jest zbyt krótka.
-
siesiepy wrote:Yyy no mówi się że niby przy dłuższych cyklach niż norma przewiduje to te pęcherzyki bywają słabsze jakościowo, ale na jakiej podstawie on ocenił że te pęcherzyki są beznadziejne i wyrokuje że 19dc to późno na owulację? Przecież normalne cykle trwają do 35 dni, więc zakładając normalna fazę lutealna od 12 dni wzwyż, to owulacja może wystąpić nawet 23dc i to będzie ok.
Moja przyjaciółka właśnie urodziła dziecko z owulacji powyżej 20 dc, ciąża bezproblemowa, dziecko duże i zdrowe. Więc jakie "dupa z niego"?
Moje owulki też raczej były normalne "jakościowo" przy dnach owulacji rzędu 33 i 43dc. Prog w okolicy 15 przy badaniu 7dpo, temperatura zawsze ładna i wysoka, bez plamien srodcyklicznych i zawsze dobrej długości (13-14 dni) faza lutealna.
-
Dziewczyny 10 dpo i pierwszy raz w sluzie niteczka krwi, okres mam zwykle 15dpo. Nigdy wcześniej nie zaowazylam (a od 4 cyklu dość dokładne śledzę swoje wydzielony 🤣🤣) wyglądalo mi to na stara krew, myślicie że mogą to być jeszcze pozostałości @?? Nie chcę się nakręcać jakąś implantacja 🤯🤯🤷🤷
Oliwka91, Angi90 , Niezapominajka95, siesiepy, ELka, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:Dziewczyny 10 dpo i pierwszy raz w sluzie niteczka krwi, okres mam zwykle 15dpo. Nigdy wcześniej nie zaowazylam (a od 4 cyklu dość dokładne śledzę swoje wydzielony 🤣🤣) wyglądalo mi to na stara krew, myślicie że mogą to być jeszcze pozostałości @?? Nie chcę się nakręcać jakąś implantacja 🤯🤯🤷🤷
Nie, 10 dpo pozostałości po 🐒 to niemożliwe.
Siknij jutro, siknij!15.12.2023 - Liwia 🌸 -
moonflower wrote:Dziewczyny 10 dpo i pierwszy raz w sluzie niteczka krwi, okres mam zwykle 15dpo. Nigdy wcześniej nie zaowazylam (a od 4 cyklu dość dokładne śledzę swoje wydzielony 🤣🤣) wyglądalo mi to na stara krew, myślicie że mogą to być jeszcze pozostałości @?? Nie chcę się nakręcać jakąś implantacja 🤯🤯🤷🤷
Mnie już nakręciłaś😁😂 pozostałości po małpie chyba raczej nie ... Prędzej bym celowała w implantację. A może to jakieś plamienie przed okresem? Miewasz plamienia? Najlepiej byłoby zatestowac jutro albo za dwa dni. Bo jeśli to implantacja to teraz test może nie wyjść. -
Nigdy nie miewam plamień, plamienie taka świeża krwią rozpoczyna mi okres, jak takie mam to wiem że jutro małpa się rozkręci! Moja Grażyna wewnętrzna dostała jakiegoś pierdolca 🤦🤯 kusi żeby sikać rano! 🤣🤣
Paula29, Wioleta91, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
U mnie była podobna niteczka krwi w śluzie 8dpo (z samego rana), na następny dzień test biały, a po dwóch dniach bardzo blady cień i beta 4. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2023, 21:12
Rica lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
MałaStokrotka wrote:Pluto nova gratulacje ❤️
Ja po biochemie mogłam się starać od razu, początkowo nie czułam się psychicznie na siłach, ale libido w dni płodne skoczyło na tyle, że się jednak staraliśmy.
Alauda ślicznie ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️
Ja po wizycie u gin. Podłamana się czuję, chociaż tak szczerze sama nie rozumiem dlaczego. Pęcherzyk dominujący ponad 13 mm, i to z jajnika leniucha 😁🤭 więc 2 dobre nowiny w jednym, znów naturalna owulka może być no i z jajnika, który normalnie nie pracuje. W sobotę rano zastrzyk no i działamy 🤭 także sama nie wiem dlaczego. 21.04 mam badać potem prog, potem po 5 dniach na nowo, żeby sprawdzić, czy nie leci prog na łeb na szyję. Jeśli tak, będę brać duphaston. No i jeszcze mam badać tarczycę, głównie atpo, bo jeszcze nigdy nie badałam. Ale jakoś jestem taka no nie wiem. No sama się dziś nie rozumiem. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Przecież to super wieści! 😊 jednak nie jest aż takim leniuchem, wziął się do roboty w końcu 😃 byle do soboty, a potem bierz chłopa w obroty 🔥😁 trzymam kciuki ❤️ tarczycę czemu nagle masz badać?MałaStokrotka lubi tę wiadomość
-
Rica wrote:Bo ja nie w temacie: czyli po zastrzyku za 14dni dowiecie się czy jesteście w ciazy czy nie? Czy odrazu to wiecie?
Pluto_nova gratulacje!!! Zdrówka ! -
Pluto, gratuluję, piękne kreseczki i beta 😍 czyżby alauda faktycznie odczarowała ten kwiecień? 😊
Rozzi, powiesz coś więcej o wizycie?pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Pluto, Alauda gratulacje! Rośnijcie zdrowo! Pluto, mam nadzieję, że teraz jak już będziesz obstawiona lekami, nic złego się nie wydarzy ❤️✊ I faktycznie albo Ty masz turbo komórki albo mąż turbo plemniki albo jedno i drugie 😂
Oficjalnie,🤰 wpisany i to od razu 2!
Siesiepy, gratki! ❤️ Zdrówka dla wszystkich maluszków, i ludzkich i końskich ❤️😅
Rozzzi, co się okazało na Twojej wizycie?
Sandra, gratulacje, mam nadzieję, że odpoczywasz już w domu i wszystko będzie dobrze ❤️🍀
Ewelina, piękny Kropek, rośnijcie zdrowo. ❤️ Nie wiem czemu, ale cały czas myślę o Twoim Kropku jako o dziewczynce 😅🍀
Pokonał mnie ten dzień, uzupełniam pierwsza stronę, wszystko przeczytałam, ale nie stać mnie dzisiaj na nic więcej. 🤦🏻♀️ Śpijcie dobrze dziewczyny ❤️
I oby jutro był tutaj znowu wysyp cieni i kreseczek 🤞🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2023, 21:20
pluto_nova, alauda, siesiepy, EwelinaNowa 😊, SandraH.97 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
moonflower wrote:Nigdy nie miewam plamień, plamienie taka świeża krwią rozpoczyna mi okres, jak takie mam to wiem że jutro małpa się rozkręci! Moja Grażyna wewnętrzna dostała jakiegoś pierdolca 🤦🤯 kusi żeby sikać rano! 🤣🤣
Nie mogę się doczekać Twojego siku 😂 ratuj miesiąc z alauda i plutonova 😁🤞moonflower lubi tę wiadomość
-
Świeżo po wizycie przesyłam Wam wiruski ciążowe, życząc dużo szczęścia tym, przed którymi testowanie 🥳
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠moonflower, Karina, malutka203, Ancalime, Angi90 , RinTinTin, Paucia, Mart768, Zosis, MałaStokrotka, Milcia2397, Paula29, Rica, Niezapominajka95, siesiepy, ELka, Lipcowa, rozalaa, Emka06, Beezi, Weronka, Paprota9418, SandraH.97 lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Myśle, że to nie jest żadna pozostałość. Jeśli jest to implantacja, to beta startuje po 48h, zatem na spokojnie za dwa dni możesz już testować ✊🍀
U mnie była podobna niteczka krwi w śluzie 8dpo (z samego rana), na następny dzień test biały, a po dwóch dniach bardzo blady cień i beta 4. ☺️
Zapisana jestem na testowanie na 13.04 więc myślę że do tej pory się wstrzymam, trzeba wewnatrzną Grażynke wyciszyć do tej pory -
Poratujcie, bo się zmartwiłam. Od dawna mam migreny, ale zazwyczaj miałam je razem z okresem tak 2-3 dni. A teraz od jakiegoś czasy ich termin się przesunął mniej więcej w okolice owulacji... w dodatku ostatnio migrena migreną, ale ogólnie głowa bolała mnie tydzień... teraz już 3 dzień czuję ból. Wiem, że jak nie połknę tablety, to się rozkręci i będzie masakra. Ale jak tu żyć... Już nie mówię o działaniach... Czy któraś z Was miewa migreny? Jakoś nakręciłam się dziś, że z tym bólem coś nie tak...
moonflower lubi tę wiadomość
-
Dara wrote:Poratujcie, bo się zmartwiłam. Od dawna mam migreny, ale zazwyczaj miałam je razem z okresem tak 2-3 dni. A teraz od jakiegoś czasy ich termin się przesunął mniej więcej w okolice owulacji... w dodatku ostatnio migrena migreną, ale ogólnie głowa bolała mnie tydzień... teraz już 3 dzień czuję ból. Wiem, że jak nie połknę tablety, to się rozkręci i będzie masakra. Ale jak tu żyć... Już nie mówię o działaniach... Czy któraś z Was miewa migreny? Jakoś nakręciłam się dziś, że z tym bólem coś nie tak...
Ja miewam migreny z aurą 😭😭 średnio raz w miesiącu dwa dni wyjęte z życiorysu, nigdy nie zastanawiałam się w jakim czasie cyklu występują... Muszę to odnotować . Bez tabletki ani rusza ale dla pocieszenia powiem że.jak byłam w ciąży nie miałam migreny ani raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2023, 21:42